TOP LISTA POUZDANOSTI U 2004-oj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
dugi
#1 TOP LISTA POUZDANOSTI U 2004-oj
1.MAZDA
2.TOYOTA
3.HONDA
4.HYUNDAI
5.NISSAN
6.MITSUBISHI
7.OPEL
8.VOLVO
9.SMART
10.FORD
11.CITROEN
12.MERCEDES!!!
13.SEAT
14.AUDI
15.BMW
16.PEUGEOT
17.RENAULT
18.SKODA
19.VW!!!
20.FIAT
Ovo su podaci iz Auto Blica( preuzeti od Auto Bilda).
Vjerovatno ce biti negodovanja na ove podatke ali statistika je cudna stvar.
2.TOYOTA
3.HONDA
4.HYUNDAI
5.NISSAN
6.MITSUBISHI
7.OPEL
8.VOLVO
9.SMART
10.FORD
11.CITROEN
12.MERCEDES!!!
13.SEAT
14.AUDI
15.BMW
16.PEUGEOT
17.RENAULT
18.SKODA
19.VW!!!
20.FIAT
Ovo su podaci iz Auto Blica( preuzeti od Auto Bilda).
Vjerovatno ce biti negodovanja na ove podatke ali statistika je cudna stvar.
- manijak1
-
nineac
Pregledao sam statistiku,i ova je tabela tačna. Inače, za one koji neznaju, Škoda oko 60% djelova preradi, tako da prva Octavia ima dosta bolji mjenjač od Golfa 4!
Inače, oni koji baš neprate, za njihovu informaciju VW je smanjio dobit u 2003 i 2004 za 58%, a stručnjaci smatraju da su za to najviše odgovorni Passat 4B i Golf $, koji su po kvaliteti iospodprosječni, htjeli vi to prihvatiti ili ne!
Inače, oni koji baš neprate, za njihovu informaciju VW je smanjio dobit u 2003 i 2004 za 58%, a stručnjaci smatraju da su za to najviše odgovorni Passat 4B i Golf $, koji su po kvaliteti iospodprosječni, htjeli vi to prihvatiti ili ne!
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Imam osjechaj da si postavio ovaj spisak samo zato sto je Opel ispred ostalih EU proizvodjacha ...
-
dugi
pa dragi moj meho ovo su podaci dobiveni od njemackog ADACA i TUV-a, tako da prikazuju istinu ma koliko ona bolna bila. ti ako sumnjas u ovo tvoja stvar. jos da te napomenem da je skoda fabia u svim testovima bila bolja i od pola i od ibize iako su radjene na istoj platformi. i meni je to cudno ali statistika je uvijek tacna. ako ti kazes da je neko dobar pjevac ja cu ti vjerovati jer ti je to ocito jaca strana nego sto su automobilimehopuzic wrote:nidje veze da je vw i fiat jedno mjesto razlike...
a skoda koju je vw napravio bolja od njega hahahaha
to sto je opel prvi od evropskih proizvodjaca je dokaz da su na dobrom putu da vrate staru slavu, bez obzira na krize koje ih tresu.
btw. to sto ja gotivim opela je slucajno i nema veze sa temom
-
manic_depression
ni te svabe nisu ko sto su bile.
azijati su uzeli sve pod svoje.
azijati su uzeli sve pod svoje.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Izvinjavam se zemljak...nineac wrote:Nisam ja postavljo spisak, a inače OPEL jeste sada poboljšao kvalitetu dosta, tako da Vectra C se pokazala dosta pouzdanijom od passata!
-
mehopuzic
dugi wrote:pa dragi moj meho ovo su podaci dobiveni od njemackog ADACA i TUV-a, tako da prikazuju istinu ma koliko ona bolna bila. ti ako sumnjas u ovo tvoja stvar. jos da te napomenem da je skoda fabia u svim testovima bila bolja i od pola i od ibize iako su radjene na istoj platformi. i meni je to cudno ali statistika je uvijek tacna. ako ti kazes da je neko dobar pjevac ja cu ti vjerovati jer ti je to ocito jaca strana nego sto su automobilimehopuzic wrote:nidje veze da je vw i fiat jedno mjesto razlike...
a skoda koju je vw napravio bolja od njega hahahaha![]()
to sto je opel prvi od evropskih proizvodjaca je dokaz da su na dobrom putu da vrate staru slavu, bez obzira na krize koje ih tresu.
BTW ja vozim Skodu Fabiu i extra sam zadovoljan, a smijem se zbog ovih nasih papana kojima je GOLF i VW svetinja! ZIVIO!
-
dugi
Ja te nisam skontao, malo si se konfuzno izjasnio. U svakom slucaju se slazem sa ovim gore napisanimmehopuzic wrote:dugi wrote:pa dragi moj meho ovo su podaci dobiveni od njemackog ADACA i TUV-a, tako da prikazuju istinu ma koliko ona bolna bila. ti ako sumnjas u ovo tvoja stvar. jos da te napomenem da je skoda fabia u svim testovima bila bolja i od pola i od ibize iako su radjene na istoj platformi. i meni je to cudno ali statistika je uvijek tacna. ako ti kazes da je neko dobar pjevac ja cu ti vjerovati jer ti je to ocito jaca strana nego sto su automobilimehopuzic wrote:nidje veze da je vw i fiat jedno mjesto razlike...
a skoda koju je vw napravio bolja od njega hahahaha![]()
BTW ja vozim Skodu Fabiu i extra sam zadovoljan, a smijem se zbog ovih nasih papana kojima je GOLF i VW svetinja! ZIVIO!![]()
Zivio i ti.
-
vier_ringe
Mislim da je mnogo vaznije od (upitne tacnosti) kvarljivosti i sitnih musica kod auta ona ocjena koju daje vozac.Ako je on zadovoljan onda auto vrijedi..Toyota je dobila najvise bodova, ali mi si znamo koji ljudi kupuju toyotu!Naravno da ce pricati o njoj sve naj, pouzdanost jeste na nivou, svaka cast, ali znamo i uglavnom zasto!Zbog provjerene tehnike, bez puno egzibicija.To da je skoda ili seat ispred pola je uvijek relevantno, jer je vecina stvari u tim autima jednaka..desi se neki propust na odredjenom autu i to je to..u sustini ja kad bi kupovao auto od ova tri, vjerovatno nikakvu ulogu ne bi igralo to sto je skoda bolja od seata ili vw po izvjestajima tuv-a.opredjelio bi se prvenstevno za dizajn i ugodnost i osjecaj koji pruza auto
-
nineac
E vier_ringe ima i to koliko je ko zadovoljan svojom markom, niije se VW ni tu baš proslavio, pa servisi itd. Međutim, mene čudi što je mercedes dobro plasiran, jer trenutno oni su najkvarljivijas marka. Ja mislim da će im ova E klasa W211 j... znanje što se tiče imidža i profita. Kod mene je prijatelj imao tu čast da 57 puta nenadano posjeti servis sa E 270 CDI, a sada sam pročito da skoro svi vlasnici imaju istih problema. Još ovaj moj haver nije imao problema sa SBC kočnicama!
-
dugi
Za mercedes si u pravu da su medju kvarljivijim zadnju godinu, ali u ovom istrazivanju su obuhvacena auta starosti do sedam godina, tako da su na "dobrom" 11 mjestu, zahvaljujuci starijim modelima.nineac wrote:E vier_ringe ima i to koliko je ko zadovoljan svojom markom, niije se VW ni tu baš proslavio, pa servisi itd. Međutim, mene čudi što je mercedes dobro plasiran, jer trenutno oni su najkvarljivijas marka. Ja mislim da će im ova E klasa W211 j... znanje što se tiče imidža i profita. Kod mene je prijatelj imao tu čast da 57 puta nenadano posjeti servis sa E 270 CDI, a sada sam pročito da skoro svi vlasnici imaju istih problema. Još ovaj moj haver nije imao problema sa SBC kočnicama!
Isto kao VW, da su uzeta auta do tri godine starosti bili bi iza fiata ili bi ispali sa liste
-
dugi
Ti ovdje vise govoris o psiholoskom momentu kod ljudi, sam osjecaj da si sjeo u auto boljeg proizvodjaca daje ti bolji osjecaj. Cesto kazu kod nas "dobra je skoda ali joj ne valja znak".vier_ringe wrote:Mislim da je mnogo vaznije od (upitne tacnosti) kvarljivosti i sitnih musica kod auta ona ocjena koju daje vozac.Ako je on zadovoljan onda auto vrijedi..Toyota je dobila najvise bodova, ali mi si znamo koji ljudi kupuju toyotu!Naravno da ce pricati o njoj sve naj, pouzdanost jeste na nivou, svaka cast, ali znamo i uglavnom zasto!Zbog provjerene tehnike, bez puno egzibicija.To da je skoda ili seat ispred pola je uvijek relevantno, jer je vecina stvari u tim autima jednaka..desi se neki propust na odredjenom autu i to je to..u sustini ja kad bi kupovao auto od ova tri, vjerovatno nikakvu ulogu ne bi igralo to sto je skoda bolja od seata ili vw po izvjestajima tuv-a.opredjelio bi se prvenstevno za dizajn i ugodnost i osjecaj koji pruza auto
Koja mi je korist od koze i drveta i ugodjaja u mercedesu ako sam vise u servisu nego na cesti ( kao sto je slucaj sa novom e-klasom). vise volim toyotinu dosadnost, toci i vozi.
A koji to ljudi po tvom misljenju kupuju toyotu, bas me interesuje????
-
nineac
Ne kontam to koji ljudi kupuju toyotu? Očito pametni! Danas sam išao da vidim jednu Vectru DTI da kupim (101 ks) i pravo je dobra, ali ako neprodam svoju navrijeme, fino ću čovjeku platiti i neka mi doveze polovnu Mazdu 626 DITD sa 100 ks i 230 nm, i fino ću parkirati pred kafić gdje izlazim, i gdje moji svi jarani sada vozaju (skoro svi) passata TDi i crknut im od smjeha, jer otkako su pokupovali passate razumiju se u tehniku skoro kao i ja, a to im baš nije omiljena tema!
inače, ako nekoga interesuje cjene djelova za passata, oni znaju napamet
inače, ako nekoga interesuje cjene djelova za passata, oni znaju napamet
-
Qwert
Opelu tako dobro ide da se razmisljaju jednu fabriku zatvoriti. U Njemackoj ili Svedskoj. Vozio sam skoro novu Opel Vectru, prvo, start mu je ocajan...Fiat Panda je brzi bar u prosjeku za 2-3 sekunde.nineac wrote:Nisam ja postavljo spisak, a inače OPEL jeste sada poboljšao kvalitetu dosta, tako da Vectra C se pokazala dosta pouzdanijom od passata!
-
dugi
Prvo nije u pitanju opel nego saab, malo se bolje informisi.Qwert wrote:Opelu tako dobro ide da se razmisljaju jednu fabriku zatvoriti. U Njemackoj ili Svedskoj. Vozio sam skoro novu Opel Vectru, prvo, start mu je ocajan...Fiat Panda je brzi bar u prosjeku za 2-3 sekunde.nineac wrote:Nisam ja postavljo spisak, a inače OPEL jeste sada poboljšao kvalitetu dosta, tako da Vectra C se pokazala dosta pouzdanijom od passata!Da ne govorim o dosadnom dizajnu, i njegovim ogromnim 'dugmicima' za..mos misliti, radio..eureka.
Drugo, znas da je za start je zasluzna snaga motora. vjerovatno si vozio najslabiju vectru.
malo je glupo pricati o performansama auta bez navodjenja motora.
btw. da samo vidis kako stari kadett 1.6 ostavi na startu i novog passata i audija a4, naravno sa 1.6 motorom.
- VR6
Moras biti "pametan" ko glineni golub da uzmes jednu Toyotu. Ne cudi me sto amerikancima prodaju nekoliko miliona vozila, al me zacudio podatak da su ove godine u Europi prodali oko 700 hiljada vozila. Sto je malo slabiji rezultat od Fiata...nineac: "Ne kontam to koji ljudi kupuju toyotu? Očito pametni!"
-
Como_Sarajevo
A jel mi neko od stručnjaka može objasniti šta znači ova boldirana kvalifikacija vozila na top listi?
Hvala.
Hvala.