Uznemirujuci video ...

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Tvrtko II Kotromanić

#76 Re: Uznemirujuci video ...

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Niko od "nas" nije rekao da je nasilje normalna stvar.
Bas kao sto nije normalno da jedan mladic bude ubijen samo zato sto voli svoj klub i kao sto nije normalno da ti to ubistvo podrzavas :-)

Po tebi znaci ne bismo smjeli ici na utakmice, bodriti svoj(e) klub(ove), gledati uznemiravajuce snimke jer bi nas to moglo navesti da (sasvim zasluzeno - po tebi-) dobijemo metak od strane nekog drota kojem ces ti zatim i aplaudirati zbog toga :-)
:run:
Akibh

#77 Re: Uznemirujuci video ...

Post by Akibh »

Asana wrote:Koji od vas je na kritike nasilnickog ponasanja i navijacke tuce svojevremeno rekao "pa sta, to je svuda u svijetu normalno, vidi tuce navijaca u Engleskoj?"

Oni koji su blagonakloni trendovima nasilja u sportu tesko da mogu biti sugovornici u temi koja se bavi podsticanjem nasilja kao nekim problemom. Mozda je i razumljivo da odbijate da prepoznate utjecaje koji su i vase misljenje i stavove formirali. Mislim samo da je zalosno (i opasno) da su takvi kakvi jesu.
Ti si ta koja je sa svojim priglupim postovima podsticala nasilje. Na samom pocetku nisi uspjela prepoznati problem, bez prethodnog saznanja i bilo kakvih argumenata isticala represiju i nasilje kao jedino rjesenje u bilo kojoj situaciji.
Utjecaji koji su tebe i tvoje misljenje i stavove formirali sezu vjerovatno od djetinjstva.
I zalosno je da su takvi kakvi jesu
Asana

#78 Re: Uznemirujuci video ...

Post by Asana »

Vidi u sta se ovo pretvori, u jos jednu raspravu sa navijacima ....
Bas kao sto nije normalno da jedan mladic bude ubijen samo zato sto voli svoj klub i kao sto nije normalno da ti to ubistvo podrzavas
Odakle ti drskost da tako nesto kazes?
Ti si ta koja je sa svojim priglupim postovima podsticala nasilje.
Od mene je jako glupo da se uopce raspravljam sa "hordama", koje ne razlikuju podsticanje na nasilje i podrzavanje policijske rekacije na nasilje.
dezurni_ucenik

#79 Re: Uznemirujuci video ...

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 23/03/2016 19:53, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#80 Re: Uznemirujuci video ...

Post by Velkoski »

CVIKERASH wrote: Ja imam osjecaj da se mi ovdje prepiremo sa nekom 50godisnjom zenom koja sama zivi u stanu i kojoj jedino drustvo cine njene macke i koja misli da su joj svi krivi za njen zivot.

:thumbup:
Asana

#81 Re: Uznemirujuci video ...

Post by Asana »

:lol: A ja imam osjecaj da se prepirem sa likovima iz pjesama Damira Avdica ... s tim sto sam vjerovatno i u pravu.

O vama ciju je svijest oblikovalo konstantno izlaganje nasilju u medijima se ovdje zapravo i radi.
Vidis na zapadu je bilo milion slucajeva gdje djeca pocinu ubistva pod uticajem filmova(a i muzike).Kad je izasao Scream,u Americi neki djecak ubio mater na isti nacin kao i ubica iz tog filma.Dva djecaka se igrala Gladijatora i jedan ubije drugog.Zatim neki idiot pod uticajem GTA:San Andreas ubio taksistu na ulici.Pa zatim slucaj kad je ,ne znam u kojoj drzavi,lik sa maskom Joeya iz Slipknota otkinuo glavu svom drugu iz skole.
Rece cvikeras. Znaci, u stanju ste zapaziti posljedice ... ali ono sto nedostaje jeste empatija i zelja da se stvari promijene. Vama je i ovako dobro: smatrate da je to normalno.

E pa upravo u tome i jest problem. Mada cete tog problema postati svjesni malo kasnije.
dezurni_ucenik

#82 Re: Uznemirujuci video ...

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 23/03/2016 19:54, edited 1 time in total.
vratnik

#83 Re: Uznemirujuci video ...

Post by vratnik »

Stuca mi se :D

Ovako, evo ja cu ukratko sta si ti izjavio na temi, pa da nastavimo: "od klipova nasilja su ti gori oni kojima to smeta." :-)
Dalje, poredis neuporedivo, znaci film i snimak nesrece zivog bica je tebi ista stvar, ako idemo dalje tom logikom, nakon sto si spomenuo da si uzivao u filmu saw, vjerovatno ti se svidja scena kad Gadafija drvenim stapom siluju, ili kad djevojcicu gazi drugi kombi. Samo reci jesi li navijao kad je presao i drugi preko nje, kao sto si navijao za terminatora?
Koliko imas snimaka klanja na mobitelu?
Sto se tice navijaca, nije svaki navijac huligan, nema potrebe da bilo kome imputiras da je to izjavio.
A svaki huligan je svjestan da nasilje postoji. Ali nema sta da trazi na ovoj temi, ovo je klasicno ponasanje forumasa koji brani neodbranjiv stav, i vristi raji da mu dodju u pomoc. Da je Asana branila skorpione (koje si ti isto tako nekako uvukao na ovu temu) onda bi mi to bilo jasno, ali ovako.. I nemoj mi majke ti objasnjavati sta su huligani i utakmice, posto se ja toga sjecam, a ti si o tome nesto nacuo, procitao, gledao snimke. Isto tako molim forumasicu s nadimkom leet da prestane dizati palac u znak podrske, nek nesto kaze, ili nek zacepi ako ne konta. Vedrana mi je zao, i to je jos uvijek ovorena rana, ali ubacivati ga u sve moguce kontekste je degutantno. Onoga ce nadam se nekad uhapsiti i osuditi kao sto je to normalno. (i ne, isto tako necu ni da iko gleda snimak njegovog ubistva sem ovlastenih lica, posto kao sto se da primjetiti ima ljudi* koji bi u tome i uzivali).
Ja Vedrana na ovoj temi vise necu spomenuti, a molim i vas da to isto ne radite.
Ako nemas nista reci na temu uznemirujuci video (a ocito nemas, sem cinjenice da je to tebi super i ok), prestani.

* ima lice, ruke, noge mozak, rekao bi covjek da se o covjeku radi, ali ne.
dezurni_ucenik

#84 Re: Uznemirujuci video ...

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 23/03/2016 19:52, edited 1 time in total.
vratnik

#85 Re: Uznemirujuci video ...

Post by vratnik »

Kako se moze povuci paralela izmedju stote smrti glumca, i prve i jedine smrti djeteta od dvije godine, kako?
Sto se tice mojih primjera, pa za iste je rano posto je ovo novi trend. Do sad su se ovakvi snimci razmjenjivali na skolskom dvoristu, ili negdje u prikrajku, ovo je sad na sax-u, kako covjece tu ne vidis razliku?! Rezultate cemo tek za nekoliko godina vidjeti, nazalost.
Sto se tvog pitanja tice, uradio sam istu stvar kao i s klipovima na sax-u, procitao tekst i zgrozio se nad sadrzajem istih, te dalje pomislio da snimci nece nista dobro donijeti. Iz vise razloga. Jedini snimak koji sam pregledao je onaj prvi s Gadafijem, komentar sam napisao na temi Libija. Nisam mogao pregledati citav.
dezurni_ucenik

#86 Re: Uznemirujuci video ...

Post by dezurni_ucenik »

.
Not My Idea

#87 Re: Uznemirujuci video ...

Post by Not My Idea »

al si rekao da nema razlike izmedju filmova i stvarnih klipova. i dodao da si uzivao u SAW.
dezurni_ucenik

#88 Re: Uznemirujuci video ...

Post by dezurni_ucenik »

.
ladyada

#89 Re: Uznemirujuci video ...

Post by ladyada »

:sad: nemogu ni jedne novine online da otvorim a da ne vidim sliku krvavog gadafija ............ako neko zeli da gleda horor to je licni izbor ali ako udje na neki portal nema izbora ...........
vratnik

#90 Re: Uznemirujuci video ...

Post by vratnik »

CVIKERASH wrote:Moj savjeti ti je da nemoj vise gledati te clipove.I bice ti bolje u zivotu...

Ne dao bog da se sutra zarati.I da spadnemo da nas takvi kao ti brane..
:lol: :lol:

Sabrane misli: Ne voli snimke stvarnog ubijanja, mora da je cetnik, vjerovatno je pizda, a sigurno nas nece braniti, ne zna sta je prava muzika , u stvari ne rece ti da ne zna, vec da ne razumije. :lol: :lol:
Haj dobro, spasice nas heroji kao ti koji slusaju, u stvari, razumiju "pravu" muziku i gledaju klipove i saw. Kad ih pogodi, pritisnu reset tipku i sve ok.
Nista, dobro je samo sto je ipak vecina normalna (mada si ti prilicno glasan). Da ne znam da spava pomislio bi da si ti onaj moj komsija kojeg ranije spomenuh. Ali ne mogu da zamislim da on zna koristiti kompjuter, ali ocito za to nije puno potrebno.
amrica

#91 Re: Uznemirujuci video ...

Post by amrica »

Laka :roll:
lexmarka

#92 Re: Uznemirujuci video ...

Post by lexmarka »

Asana wrote:UZNEMIRUJUCI VIDEO! Kliknite, pogledajte, uznemirite se ... budite u toku sa novim trendovima ulicnog, skolskog, porodicnog, politickog nasilja ... budite informirani, budite in ... :x :x :x

Zaista, o cemu razmisljaju redakcije, medju kojima je i sa-x, kada postavljaju snimke nasilja na medij dostupan svima ... od petogodisnjeg djeteta do psihickog bolesnika.?
Zar je zaista broj klikova jedini kriterij za objavljivanje necega?
Moramo li zaista svi vidjeti svaku raspolozivu scenu nasilja na vascijelom svijetu?

Ovih dana ostajem bez teksta - ne mogu otvoriti niti jednu stranicu a da me ne saceka ikonica sa zamrznutom slikom raskrvavljenog lesa. Pa taman ta histerija prodje, ali evo - hajde sad da vidimo kako neko nekome puca u grudi.

Ako vec nema etike, zar zaista ne postoje zakoni koji bi ovo ogranicili?
Razmislja li iko o ciklusu koji se desava u drustvu ? Dozivljaj nasilja proizvodi nasilje, dokazano.

Jos jedna potvrda da osjecaj licne odgovornosti ne postoji sve dok ne postoji sankcija a sankcije u ovim slucajevima nema, jer ne samo da nema zakonske regulative nego je i nemoguce dokazati i zatvoriti krug odgovornosti. Ko ce dokazati da je mladic pobio cijelu svoju obitelj jer je bio pod utjecajem primjera nasilja koje je primio kroz medije?

Aferim, novinari. Nije potrebno da koristite vlastitu glavu i brinete o svom utjecaju na drustvo. Naravno, vrlo vjerovatno niste ni odgovojeni u duhu potrebe da taj utjecaj bude pozitivan, harmonizirajuci.

'bes drustvo ... daj koju pinku, meni i sad. Reklame ovih dana idu ko lude ... imamo najvise klikova!
http://www.abovetopsecret.com/forum/thread633151/pg1
vratnik

#93 Re: Uznemirujuci video ...

Post by vratnik »

Da li sam si to samo umislio, ili je manje krvi na naslovnici zadnjih nekoliko dana?
lexmarka

#94 Re: Uznemirujuci video ...

Post by lexmarka »

vratnik wrote:Da li sam si to samo umislio, ili je manje krvi na naslovnici zadnjih nekoliko dana?
Umislio si..ostani takav ;-)
Post Reply