Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#76 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Toto »

vouvl wrote:
GAU8 wrote:
Entropio wrote:Ovako viršle (Mini, Jumbo). Katastrofa.
Potpis ko Mount Everest!

Nema odvratnijih viršli od "Ovako" ako ne uzmemo u obzir one "NO NAME" mesnice kojih uopste nema po reklamama itd.

Znaci mislim samo na ove sto se vrte po TV i sl.

pa jeste li vi probali puris koji se reklamira na svakom koraku.
pa to nije meso nego KUR*C umotan u najlon kako je odvratno.

po meni su ovako virsle najbolji ovako proizvod i mislim da ako se malo bolje pripreme da nisu uopste lose..
ama kanite se virsli, pogotovo ih ne dajite djeci
bolje uzet skembe pa dobre skembice napraviti ili pitu skembaru
ema_

#77 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by ema_ »

Tek kad probaš prave hrenovke (obično neke prekogranične), onda skontaš koji su odon ove od Ovako :-) :-) .
chuchumbamayumbe

#78 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by chuchumbamayumbe »

Halooo ba!
Tema je najlošiji a ne najbolji proizvodi!
Temu gdje možete hvaliti proizvode imate pored ove teme.
HVALA!
8-)
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#79 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Toto »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ovaj pileci marketing ne zna kud goni :run:
Haettenschweiler

#80 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Haettenschweiler »

Sarajevska voda SP FUJ :run:
jurgen

#81 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by jurgen »

Ustvari ima li bilo šta da valja. Sve i da valja ubiše te proizvodi iz regiona i šire jer se mi tobože ne možemo ograditi carinskim dadžbinama kao što to nama svi barijere stavljaju. Svaki naš brend potope dumping cijenom sa proizvodom koji valja ili ne valja pa je normalno da ti naše ne valja jer se ni našima ne isplati praviti kvalitetno nego jeftinije da budeš konkurentan. To je bar moje mišljenje. U narednih nekoliko godina je moguće da će se naši brendovi polako početi i gasiti zbog državnog aparata koji nije u stanju da zaštiti bosanskohercegovačke proizvode.
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#82 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Faruk »

"Ovako" je najgora vrsta preradjenog mesa

Vispak kafa je uzas
wewa

#83 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by wewa »

Sarajevska voda stvarno ne valja... ono nesto kiselo, pregazirano, kriza.

Violeta papir mi se ne svidja jer je parfimiran, i to prejako. Fali im opcija recikliranog papira kakav ima Paloma ili DM recimo.

Semic sudzuka prekisela.

mljekara Livno ima problem promjenljive/opadajuce kvalitete - imali su izvrsnu gaudu, a onda se znatno pokvarila, postala nekakva zestoka...

Klasovo brasno nije cemu, posebno Zlatni puder. to shvatis kad kupis drugo brasno, pa hljeb bude znatno bolji, a i pizza isto tako...

Vegafruit je jedna u nizu kompanija kojima je kvalitet proizvoda znatno opao - ajvar, recimo.
alibaba_i_30_godina

#84 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by alibaba_i_30_godina »

wewa wrote:Sarajevska voda stvarno ne valja... ono nesto kiselo, pregazirano, kriza.

Violeta papir mi se ne svidja jer je parfimiran, i to prejako. Fali im opcija recikliranog papira kakav ima Paloma ili DM recimo.

Semic sudzuka prekisela.

mljekara Livno ima problem promjenljive/opadajuce kvalitete - imali su izvrsnu gaudu, a onda se znatno pokvarila, postala nekakva zestoka...

Klasovo brasno nije cemu, posebno Zlatni puder. to shvatis kad kupis drugo brasno, pa hljeb bude znatno bolji, a i pizza isto tako...

Vegafruit je jedna u nizu kompanija kojima je kvalitet proizvoda znatno opao - ajvar, recimo.
Meni je sarajevski kiseljak odlican, kao i violetini papiri. U svakom slucaju ne zasluzuju da budu u kategoriji nasih najgorih proizvoda.
Vegafruitov ajvar nisam probao, svake godine pravimo ajvar tako da nema potrebe za kupovinom. :D

Ono sto bi moglo da se popravi jesu Switty sokovi ... oni koji na ambalazi nemaju onu oznaku 100%, imaju ukus kao ono sokovi na razmucivanje sto su se pili posle rata. :roll:
chuchumbamayumbe

#85 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Sarajevski kiseljak (onaj iz Kiseljaka, da ne bude zabune) se fakat ne može piti. Ne znam što ga onoliko reklamiraju, ima PREVIŠE natrijuma, PREVIŠE je slan, pregaziran, niđe veze!
wewa

#86 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by wewa »

NeyDan wrote:
wewa wrote:Sarajevska voda stvarno ne valja... ono nesto kiselo, pregazirano, kriza.

Semic sudzuka prekisela.

Meni je sarajevski kiseljak odlican, kao i violetini papiri. U svakom slucaju ne zasluzuju da budu u kategoriji nasih najgorih proizvoda.
Vegafruitov ajvar nisam probao, svake godine pravimo ajvar tako da nema potrebe za kupovinom. :D

Ono sto bi moglo da se popravi jesu Switty sokovi ... oni koji na ambalazi nemaju onu oznaku 100%, imaju ukus kao ono sokovi na razmucivanje sto su se pili posle rata. :roll:
ne citas pazljivo, spominjala sam Sarajevsku vodu, ne Sarajevski kiseljak. ovaj potonji je najbolja mineralna voda uopce dostupna na trzistu.

ovdje se trazi misljenje forumasa, nismo clanovi agencije za ispitivanje kvalitete. zato imam pravo reci da je MENI Violetin toaletni papir los - jer naprosto smrdi od previse parfema. da ne pricamo o stetnosti parfema za osobe s osjetljivom kozom... Violeta moze i bolje - to dokazuju svojim kuhinjskim ubrusima, izmedju ostalog.
chuchumbamayumbe

#87 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

NeyDan wrote:

Semic sudzuka prekisela.

Koliko je meni poznato, Switty sokovi su hrvatski proizvod, a ne BH?!
wewa

#88 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by wewa »

chuchumbamayumbe wrote:
NeyDan wrote:

Semic sudzuka prekisela.

Koliko je meni poznato, Switty sokovi su hrvatski proizvod, a ne BH?!
Swity je Vegafruitov brand. a od pocetka se jezim na pogresan spelling, na korak od Sweaty :cry:
luluška

#89 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by luluška »

Sarajevsko pile i Brojler fileti - k'o da piliće naftom hrane - tako smrde.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#90 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Entropio »

chuchumbamayumbe wrote:Sarajevski kiseljak (onaj iz Kiseljaka, da ne bude zabune) se fakat ne može piti. Ne znam što ga onoliko reklamiraju, ima PREVIŠE natrijuma, PREVIŠE je slan, pregaziran, niđe veze!
Meni je Sarajevski kiseljak najbolja mineralna voda na tržištu.
oridjidji

#91 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by oridjidji »

ni bog ne voli cjepidlake... masu je nasih proizvoda koji valjaju, ali opet nam je tudje draze ... cuj smeta im tariguz sto mirise previse :D pa neces njime brisati lice da ti smeta vec guzicu :D

fakat mi neki ljudi nisu jasni ... ajde ok kuditi prehrambene proizvode, ali toalet papir stvarno to je smjesno :D
Richard Wagner

#92 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Richard Wagner »

Entropio wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Sarajevski kiseljak (onaj iz Kiseljaka, da ne bude zabune) se fakat ne može piti. Ne znam što ga onoliko reklamiraju, ima PREVIŠE natrijuma, PREVIŠE je slan, pregaziran, niđe veze!
:thumbup: uz donat mg
chuchumbamayumbe

#93 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Entropio wrote:
Sve je to subjektivno, kako kome odgovara. :)
Ja uvijek kupujem Tuzlanski kiseljak, odličan. Mnogo manje natrijuma (kojeg u sarajevskom ima nezdravo puno), mnogo više magnezija, pitak, nije pregaziran, ma prelijepa kisela.
wewa

#94 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by wewa »

oridjidji wrote:ni bog ne voli cjepidlake... masu je nasih proizvoda koji valjaju, ali opet nam je tudje draze ... cuj smeta im tariguz sto mirise previse :D pa neces njime brisati lice da ti smeta vec guzicu :D

fakat mi neki ljudi nisu jasni ... ajde ok kuditi prehrambene proizvode, ali toalet papir stvarno to je smjesno :D
meni smetaju (jaki) mirisi opcenito - a posto sam poprilicno citala o stetnim utjecajima vjestackih boja, mirisa i slicnih aditiva u kozmetickim, prehrambenim i ostalim proizvodima, onda s razlogom izbjegavam da svoj novac dajem za ono sto mi steti. da Violeta ima proizvod koji mi pase, uvijek bih ga kupila prije nego tudji.
chuchumbamayumbe

#95 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

oridjidji wrote:ni bog ne voli cjepidlake... masu je nasih proizvoda koji valjaju, ali opet nam je tudje draze ... cuj smeta im tariguz sto mirise previse :D pa neces njime brisati lice da ti smeta vec guzicu :D

Nije smiješno.
Dokazano je da je parfimisani i obojeni toalet papir (makar to bile i prehrambene boje) štetniji od običnog.
Mi samo bijeli, bez kojekakvih šara i mirisa, niđe veze. Eto, taman će mi guzica mirisati ako se obrišem mirisnim papirom.
:-) 8-)
wewa

#96 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by wewa »

chuchumbamayumbe wrote:

Nije smiješno.
Dokazano je da je parfimisani i obojeni toalet papir (makar to bile i prehrambene boje) štetniji od običnog.
Mi samo bijeli, bez kojekakvih šara i mirisa, niđe veze. Eto, taman će mi guzica mirisati ako se obrišem mirisnim papirom.
:-) 8-)
razumijemo se :thumbup:
alibaba_i_30_godina

#97 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

wewa wrote: ne citas pazljivo, spominjala sam Sarajevsku vodu, ne Sarajevski kiseljak. ovaj potonji je najbolja mineralna voda uopce dostupna na trzistu.

ovdje se trazi misljenje forumasa, nismo clanovi agencije za ispitivanje kvalitete. zato imam pravo reci da je MENI Violetin toaletni papir los - jer naprosto smrdi od previse parfema. da ne pricamo o stetnosti parfema za osobe s osjetljivom kozom... Violeta moze i bolje - to dokazuju svojim kuhinjskim ubrusima, izmedju ostalog.
Svi dobro znamo da je nasa voda jako tvrda, stoga sam odmah pomislio da mislis na kiselu vodu. Nisam te uopce kudio za post, samo sam i ja napisao svoje misljenje. :D

Sto se tice Violete, cini mi se da oni imaju i toaletni papir bez ikakvih mirisa i parfema.
wewa

#98 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by wewa »

NeyDan wrote:
wewa wrote: ne citas pazljivo, spominjala sam Sarajevsku vodu, ne Sarajevski kiseljak. ovaj potonji je najbolja mineralna voda uopce dostupna na trzistu.

Svi dobro znamo da je nasa voda jako tvrda, stoga sam odmah pomislio da mislis na kiselu vodu. Nisam te uopce kudio za post, samo sam i ja napisao svoje misljenje. :D

Sto se tice Violete, cini mi se da oni imaju i toaletni papir bez ikakvih mirisa i parfema.
i mislim na kiselu vodu, pivarinu. grozna mi je - dok je Kiseljak bas ono sto trazim od mineralne vode...

a Violeta je prije imala neparfimisani, obicni bijeli papir, ali ga vec dugo nema u prodaji, nazalost.
Duhovni Vođa

#99 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Duhovni Vođa »

ne znam da li je spomenuto, ali sarajevsko pivo u limenci i plastičnoj boci je ravno pijenju dizel goriva iz rezervoara građevinske mašine

fuj
alibaba_i_30_godina

#100 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Bas cu provjeriti imal' jos uvijek neparfimiranih violetinih papira u ovim vecim trznim centrima ... sarajevsko pivo odavno ne valja, u plasticnim bocama nikad nije ni valjalo!
Post Reply