Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ustvari ima li bilo šta da valja. Sve i da valja ubiše te proizvodi iz regiona i šire jer se mi tobože ne možemo ograditi carinskim dadžbinama kao što to nama svi barijere stavljaju. Svaki naš brend potope dumping cijenom sa proizvodom koji valja ili ne valja pa je normalno da ti naše ne valja jer se ni našima ne isplati praviti kvalitetno nego jeftinije da budeš konkurentan. To je bar moje mišljenje. U narednih nekoliko godina je moguće da će se naši brendovi polako početi i gasiti zbog državnog aparata koji nije u stanju da zaštiti bosanskohercegovačke proizvode.
wewa wrote:Sarajevska voda stvarno ne valja... ono nesto kiselo, pregazirano, kriza.
Violeta papir mi se ne svidja jer je parfimiran, i to prejako. Fali im opcija recikliranog papira kakav ima Paloma ili DM recimo.
Semic sudzuka prekisela.
mljekara Livno ima problem promjenljive/opadajuce kvalitete - imali su izvrsnu gaudu, a onda se znatno pokvarila, postala nekakva zestoka...
Klasovo brasno nije cemu, posebno Zlatni puder. to shvatis kad kupis drugo brasno, pa hljeb bude znatno bolji, a i pizza isto tako...
Vegafruit je jedna u nizu kompanija kojima je kvalitet proizvoda znatno opao - ajvar, recimo.
Meni je sarajevski kiseljak odlican, kao i violetini papiri. U svakom slucaju ne zasluzuju da budu u kategoriji nasih najgorih proizvoda.
Vegafruitov ajvar nisam probao, svake godine pravimo ajvar tako da nema potrebe za kupovinom.
Ono sto bi moglo da se popravi jesu Switty sokovi ... oni koji na ambalazi nemaju onu oznaku 100%, imaju ukus kao ono sokovi na razmucivanje sto su se pili posle rata.
Sarajevski kiseljak (onaj iz Kiseljaka, da ne bude zabune) se fakat ne može piti. Ne znam što ga onoliko reklamiraju, ima PREVIŠE natrijuma, PREVIŠE je slan, pregaziran, niđe veze!
wewa wrote:Sarajevska voda stvarno ne valja... ono nesto kiselo, pregazirano, kriza.
Violeta papir mi se ne svidja jer je parfimiran, i to prejako. Fali im opcija recikliranog papira kakav ima Paloma ili DM recimo.
Semic sudzuka prekisela.
mljekara Livno ima problem promjenljive/opadajuce kvalitete - imali su izvrsnu gaudu, a onda se znatno pokvarila, postala nekakva zestoka...
Klasovo brasno nije cemu, posebno Zlatni puder. to shvatis kad kupis drugo brasno, pa hljeb bude znatno bolji, a i pizza isto tako...
Vegafruit je jedna u nizu kompanija kojima je kvalitet proizvoda znatno opao - ajvar, recimo.
Meni je sarajevski kiseljak odlican, kao i violetini papiri. U svakom slucaju ne zasluzuju da budu u kategoriji nasih najgorih proizvoda.
Vegafruitov ajvar nisam probao, svake godine pravimo ajvar tako da nema potrebe za kupovinom.
Ono sto bi moglo da se popravi jesu Switty sokovi ... oni koji na ambalazi nemaju onu oznaku 100%, imaju ukus kao ono sokovi na razmucivanje sto su se pili posle rata.
ne citas pazljivo, spominjala sam Sarajevsku vodu, ne Sarajevski kiseljak. ovaj potonji je najbolja mineralna voda uopce dostupna na trzistu.
ovdje se trazi misljenje forumasa, nismo clanovi agencije za ispitivanje kvalitete. zato imam pravo reci da je MENI Violetin toaletni papir los - jer naprosto smrdi od previse parfema. da ne pricamo o stetnosti parfema za osobe s osjetljivom kozom... Violeta moze i bolje - to dokazuju svojim kuhinjskim ubrusima, izmedju ostalog.
Semic sudzuka prekisela.
Koliko je meni poznato, Switty sokovi su hrvatski proizvod, a ne BH?!
Semic sudzuka prekisela.
Koliko je meni poznato, Switty sokovi su hrvatski proizvod, a ne BH?!
Swity je Vegafruitov brand. a od pocetka se jezim na pogresan spelling, na korak od Sweaty
chuchumbamayumbe wrote:Sarajevski kiseljak (onaj iz Kiseljaka, da ne bude zabune) se fakat ne može piti. Ne znam što ga onoliko reklamiraju, ima PREVIŠE natrijuma, PREVIŠE je slan, pregaziran, niđe veze!
Meni je Sarajevski kiseljak najbolja mineralna voda na tržištu.
ni bog ne voli cjepidlake... masu je nasih proizvoda koji valjaju, ali opet nam je tudje draze ... cuj smeta im tariguz sto mirise previse pa neces njime brisati lice da ti smeta vec guzicu
fakat mi neki ljudi nisu jasni ... ajde ok kuditi prehrambene proizvode, ali toalet papir stvarno to je smjesno
chuchumbamayumbe wrote:Sarajevski kiseljak (onaj iz Kiseljaka, da ne bude zabune) se fakat ne može piti. Ne znam što ga onoliko reklamiraju, ima PREVIŠE natrijuma, PREVIŠE je slan, pregaziran, niđe veze!
Sve je to subjektivno, kako kome odgovara.
Ja uvijek kupujem Tuzlanski kiseljak, odličan. Mnogo manje natrijuma (kojeg u sarajevskom ima nezdravo puno), mnogo više magnezija, pitak, nije pregaziran, ma prelijepa kisela.
oridjidji wrote:ni bog ne voli cjepidlake... masu je nasih proizvoda koji valjaju, ali opet nam je tudje draze ... cuj smeta im tariguz sto mirise previse pa neces njime brisati lice da ti smeta vec guzicu
fakat mi neki ljudi nisu jasni ... ajde ok kuditi prehrambene proizvode, ali toalet papir stvarno to je smjesno
meni smetaju (jaki) mirisi opcenito - a posto sam poprilicno citala o stetnim utjecajima vjestackih boja, mirisa i slicnih aditiva u kozmetickim, prehrambenim i ostalim proizvodima, onda s razlogom izbjegavam da svoj novac dajem za ono sto mi steti. da Violeta ima proizvod koji mi pase, uvijek bih ga kupila prije nego tudji.
oridjidji wrote:ni bog ne voli cjepidlake... masu je nasih proizvoda koji valjaju, ali opet nam je tudje draze ... cuj smeta im tariguz sto mirise previse pa neces njime brisati lice da ti smeta vec guzicu
Nije smiješno.
Dokazano je da je parfimisani i obojeni toalet papir (makar to bile i prehrambene boje) štetniji od običnog.
Mi samo bijeli, bez kojekakvih šara i mirisa, niđe veze. Eto, taman će mi guzica mirisati ako se obrišem mirisnim papirom.
Nije smiješno.
Dokazano je da je parfimisani i obojeni toalet papir (makar to bile i prehrambene boje) štetniji od običnog.
Mi samo bijeli, bez kojekakvih šara i mirisa, niđe veze. Eto, taman će mi guzica mirisati ako se obrišem mirisnim papirom.
wewa wrote:
ne citas pazljivo, spominjala sam Sarajevsku vodu, ne Sarajevski kiseljak. ovaj potonji je najbolja mineralna voda uopce dostupna na trzistu.
ovdje se trazi misljenje forumasa, nismo clanovi agencije za ispitivanje kvalitete. zato imam pravo reci da je MENI Violetin toaletni papir los - jer naprosto smrdi od previse parfema. da ne pricamo o stetnosti parfema za osobe s osjetljivom kozom... Violeta moze i bolje - to dokazuju svojim kuhinjskim ubrusima, izmedju ostalog.
Svi dobro znamo da je nasa voda jako tvrda, stoga sam odmah pomislio da mislis na kiselu vodu. Nisam te uopce kudio za post, samo sam i ja napisao svoje misljenje.
Sto se tice Violete, cini mi se da oni imaju i toaletni papir bez ikakvih mirisa i parfema.
wewa wrote:
Svi dobro znamo da je nasa voda jako tvrda, stoga sam odmah pomislio da mislis na kiselu vodu. Nisam te uopce kudio za post, samo sam i ja napisao svoje misljenje.
Sto se tice Violete, cini mi se da oni imaju i toaletni papir bez ikakvih mirisa i parfema.
i mislim na kiselu vodu, pivarinu. grozna mi je - dok je Kiseljak bas ono sto trazim od mineralne vode...
a Violeta je prije imala neparfimisani, obicni bijeli papir, ali ga vec dugo nema u prodaji, nazalost.
Bas cu provjeriti imal' jos uvijek neparfimiranih violetinih papira u ovim vecim trznim centrima ... sarajevsko pivo odavno ne valja, u plasticnim bocama nikad nije ni valjalo!