Postujem da imas svoje misljenje, nemoj me pogresno shvatiti samo iznosim svoje. Postujem ako ce neko gledati na obrazovanje, a gurnuti pod tepih sve ostalo, ali ja nisam takav. Ja sam procitao tih pedesetak knjiga, ali samo zbog sebe i ne zelim da to pravi bilo kakvu razliku izmedju mene i mojih prijatelja koji nisu.IHAVEDREAM wrote:Obrazovanje te nece uciniti razumnim, obrazovanje te nece uciniti spremnim na odricanja, obrazovanje te nece nauciti kako da volis, a da ne budes bolesno ljubomoran, obrazovanje te nece nauciti postovanju, visoko obrazovanje ne mora znaciti osnovu za uspjesan zivot...
Zavrsiti fakultet znaci procitati pedesetak knjiga iz odredjene oblasti, procitati ih radi sebe, ne radi punice ili svekrve, da bi imao ljepse radno mjesto i bolju platu. Samo to i nista vise.
Kad izadjes s posla ceka te zivot, tu dilplome vise ne vrijede![]()
Nazalos, ovako ne razmisljaju 3 generacije u mojoj porodici......
Zbog takvih poimanja nam se i misljenja ne podudaraju....
Samo zelim reci da visoko obrazovanje i odlicna materijalna situacija ne moraju biti osnov za uspjesan brak. Naravno ako bas nema para, belaj, ali ne treba ni pretjerivati u prohtjevima.
Nedavno su se ozenila dvojica mojih dobrih jarana, svi cetvero imaju fakultete. Jedni zive od 1200km mjesecno, drugi zaradjuju ekstremno puno, s tim parama bi i u americi mogli lijepo zivjeti. Zaista bih volio da mi vjerujes, kad stavim na vagu nisam siguran ko od njih ima vise problema u braku