Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
logme

#76 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by logme »

IHAVEDREAM wrote:
Obrazovanje te nece uciniti razumnim, obrazovanje te nece uciniti spremnim na odricanja, obrazovanje te nece nauciti kako da volis, a da ne budes bolesno ljubomoran, obrazovanje te nece nauciti postovanju, visoko obrazovanje ne mora znaciti osnovu za uspjesan zivot...
Zavrsiti fakultet znaci procitati pedesetak knjiga iz odredjene oblasti, procitati ih radi sebe, ne radi punice ili svekrve, da bi imao ljepse radno mjesto i bolju platu. Samo to i nista vise.
Kad izadjes s posla ceka te zivot, tu dilplome vise ne vrijede
:( :( Nazalos, ovako ne razmisljaju 3 generacije u mojoj porodici...... :( Zbog takvih poimanja nam se i misljenja ne podudaraju.... :)
Postujem da imas svoje misljenje, nemoj me pogresno shvatiti samo iznosim svoje. Postujem ako ce neko gledati na obrazovanje, a gurnuti pod tepih sve ostalo, ali ja nisam takav. Ja sam procitao tih pedesetak knjiga, ali samo zbog sebe i ne zelim da to pravi bilo kakvu razliku izmedju mene i mojih prijatelja koji nisu.
Samo zelim reci da visoko obrazovanje i odlicna materijalna situacija ne moraju biti osnov za uspjesan brak. Naravno ako bas nema para, belaj, ali ne treba ni pretjerivati u prohtjevima.
Nedavno su se ozenila dvojica mojih dobrih jarana, svi cetvero imaju fakultete. Jedni zive od 1200km mjesecno, drugi zaradjuju ekstremno puno, s tim parama bi i u americi mogli lijepo zivjeti. Zaista bih volio da mi vjerujes, kad stavim na vagu nisam siguran ko od njih ima vise problema u braku
Margita81

#77 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by Margita81 »

Kako neko moze da zivi u Americi (ili bilo gdje u svijetu) i ne pricati jezik te zemlje? Svasta.
Ridjobrki

#78 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by Ridjobrki »

Dajte se okanite matere i njihovog načina života, otkud bilo kome pravo da osuđuje bilo čiji stil života? Ja znam akademske građane BiH koji vani teško nauče jezik nove domovine pa ko Tarzani pričaju a zašto bismo nju osuđivali? Žena je svoj život podredila svojoj porodici i očito je jedna od onih matera pod čijim je stopalima džennet kako nas jedan hadis uči.

Ima pravo željeti najbolje za svoje dijete i misliti da ona to zna najbolje. Ona će ga podizati i školovati i svoj mu život posvetiti da bi se on ženio kad nekom kauboju dosadi gledati svoju kćer u svojoj kući? Mali, da sam ti stariji brat i ja bih ti klepu opalio, goni to u pičku materinu i okani se te globalizacije. Ja nešto ne slušam svoje ni mater ni ćaću nit nešto planiram u budućnosti i tjeram uvijek po svom ali objektivno govoreći kad god ih nisam poslušao zajeb'o sam se. :D

Gledaj SVOJE planove i ko se u njih uklopi - uklopi se. Budeš li se ti ženio kad drugi kaže i ženio kog ti drugi dozvoli nema te niđe. To ti je tako i nikako drugačije.
logme

#79 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by logme »

Jos samo ovo i vise me nema na ovoj temi.
Prijatelju mlad si, probaj proziviti malo, putuj, vidi svijeta, ne zuri.
Cura ti je jos mladja, premlada da bi znala sta zeli za cijeli zivot.
Popricaj sa svojima naravno, dobro razmisli i na kraju ti donesi odluku, ne daj da ti niko namece nesto sto ne bi htio.
vazi

#80 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by vazi »

Ridjobrki wrote:Dajte se okanite matere i njihovog načina života, otkud bilo kome pravo da osuđuje bilo čiji stil života? Ja znam akademske građane BiH koji vani teško nauče jezik nove domovine pa ko Tarzani pričaju a zašto bismo nju osuđivali? Žena je svoj život podredila svojoj porodici i očito je jedna od onih matera pod čijim je stopalima džennet kako nas jedan hadis uči.

Ima pravo željeti najbolje za svoje dijete i misliti da ona to zna najbolje. Ona će ga podizati i školovati i svoj mu život posvetiti da bi se on ženio kad nekom kauboju dosadi gledati svoju kćer u svojoj kući? Mali, da sam ti stariji brat i ja bih ti klepu opalio, goni to u pičku materinu i okani se te globalizacije. Ja nešto ne slušam svoje ni mater ni ćaću nit nešto planiram u budućnosti i tjeram uvijek po svom ali objektivno govoreći kad god ih nisam poslušao zajeb'o sam se. :D

Gledaj SVOJE planove i ko se u njih uklopi - uklopi se. Budeš li se ti ženio kad drugi kaže i ženio kog ti drugi dozvoli nema te niđe. To ti je tako i nikako drugačije.
:thumbup:
Karajic10

#81 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by Karajic10 »

Ridjobrki wrote:Dajte se okanite matere i njihovog načina života, otkud bilo kome pravo da osuđuje bilo čiji stil života? Ja znam akademske građane BiH koji vani teško nauče jezik nove domovine pa ko Tarzani pričaju a zašto bismo nju osuđivali? Žena je svoj život podredila svojoj porodici i očito je jedna od onih matera pod čijim je stopalima džennet kako nas jedan hadis uči.

Osjecam duboku iskrenost u ovom postu. Veliko ti hvala.
vedomedo

#82 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by vedomedo »

Ridjobrki zvucis mi kao stariji dijasporac koje ja na zalost nisam slusao prije 20 godina.

Nema se vremena za zivotnih eksperimenata, omladino slusajte roditelje i ove starije koji su i prije 90-tih
bili i USA i Njemackoj, Francuskoj itd.

Istine da sjeme ljubavi ne bira gdje ce pasti - ali moze pasti na plodno i neplodno tlo. Zato i biljke traju 3 mjeseca,
3 ili 30 godina. :wink:
-Sogancic-

#83 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by -Sogancic- »

Karajic10 wrote:Unaprijed se izvinjavam na mogucim gramatickim i ostalim greskama u ovom pocetnom postu, ali hitno je pa hocu da na brzinu procitam vasa misljenja. Zahvaljujem se unaprijed i, molim vas, replicirajte samo ako ozbiljno zelite pomoci.

Imam 24 godine i zivim u Americi zajedno sa roditeljima. Imam djevojku, Amerikanku, s kojom sam u vezi nesto preko 15 mjeseci. Roditelji od moje djevojke, kojoj je 19 godina, su odlucni u tome da je njoj vrijeme da se osamostali, tj da kupi sebi stan i da se ja i ona uselimo zajedno. Posto se ja skolujem, meni nije do toga da trosim novac koji sam godinama stedio za skolu... na neki stan koji mi trenutno nije potreban jer zivim sa roditeljima. I, sjeo sam sa roditeljima prije neki dan i porazgovarao o svemu. Oni nisu za to da se ja selim a, sto ja do prije neki dan nisam znao, ne zele ni da eventualno zenim djevojku koja nije "nasa". Majka mi kaze da nije ni zamisliti mogla da ce joj jedini sin jednog dana ozeniti neku djevojku sa kojom ona ne moze razgovarati (jer mi majka ne govori engleski). Dakle, sta da radim? Da pokusam nauciti djevojku bosanski jezik, ili da se rastanem sa njom i eventualno jednog dana ozenim neku "nasu"...?
Cura ima 19 godina i pristala bi da se uda? Je l' se ti zezaš? :shock:
Cholina_Lokica

#84 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by Cholina_Lokica »

Al sto roditelji mogu sjebat svoju djecu, to ne moRe niko
-Sogancic-

#85 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by -Sogancic- »

Margita81 wrote:Kako neko moze da zivi u Americi (ili bilo gdje u svijetu) i ne pricati jezik te zemlje? Svasta.
Nije mi jasno kako ste se svi uhvatili toga da žena ne priča engleski jezik. To je njena stvar, a i nikako nije ono što je bitno u postu.
SanskiBiser

#86 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by SanskiBiser »

A da nije mozda ta tvoja 19 ljeta mlada ovakva neka:

Image

Pa se zato mati buni :lol:

Slucaj u mojoj daljoj fAAAAmeliji, nije mogla proci jela cokoladu dok je bila mala previse :lol: , a jos bila muslimanka :D Koje licemjerstvo.... :-)
dječak sa šibicama

#87 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by dječak sa šibicama »

Cholina_Lokica wrote:Al sto roditelji mogu sjebat svoju djecu, to ne moRe niko
Ma jok, pa normalno je da roditelji djetetu od 19 godina kazu "vrijeme je da se osamostalis/udas"

Tako oni brinu za nju, a roditelji najbolje znaju.

Ma mislim ono, postujem ja roditelje, oni su nas donijeli na svijet i mislio sam da te niko ne moze voljeti kao roditelj, ali ocito je sve to od slucaja do slucaja.

Ima i onih sto dijete bace u kontejner.

Uostalom, i ja sam mozda neciji buduci roditelj, a ne smatram se nekim uber genijalcem cija je svaka rijec svetinja koja se mora slusati i "ja najbolje znam sta je za moje dijete najbolje". Stani malo, podji od sebe uvijek.

I da, osoba koja zivi u Americi a ne moze se sporazumjeti sa amerikancima, podlozna je kritici. Pa kome se ne svidja, neka raspravlja o tulipanima.
FnatiC

#88 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by FnatiC »

Nek ti mater nadje sebi bosanku pa nek kahvenisu vazdan. Joj sto ne mogu te seljacke politike al nikako. Ako se vi volite mater bi ti bila najveci dusman da vas rastavi.nece ti mater djecu radjat not ces s materom zivjet do vijeka.
-Sogancic-

#89 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by -Sogancic- »

FnatiC wrote:Nek ti mater nadje sebi bosanku pa nek kahvenisu vazdan. Joj sto ne mogu te seljacke politike al nikako. Ako se vi volite mater bi ti bila najveci dusman da vas rastavi.nece ti mater djecu radjat not ces s materom zivjet do vijeka.
:lol: :lol: :lol:
Karajic10

#90 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by Karajic10 »

-Sogancic- wrote:
Karajic10 wrote:Unaprijed se izvinjavam na mogucim gramatickim i ostalim greskama u ovom pocetnom postu, ali hitno je pa hocu da na brzinu procitam vasa misljenja. Zahvaljujem se unaprijed i, molim vas, replicirajte samo ako ozbiljno zelite pomoci.

Imam 24 godine i zivim u Americi zajedno sa roditeljima. Imam djevojku, Amerikanku, s kojom sam u vezi nesto preko 15 mjeseci. Roditelji od moje djevojke, kojoj je 19 godina, su odlucni u tome da je njoj vrijeme da se osamostali, tj da kupi sebi stan i da se ja i ona uselimo zajedno. Posto se ja skolujem, meni nije do toga da trosim novac koji sam godinama stedio za skolu... na neki stan koji mi trenutno nije potreban jer zivim sa roditeljima. I, sjeo sam sa roditeljima prije neki dan i porazgovarao o svemu. Oni nisu za to da se ja selim a, sto ja do prije neki dan nisam znao, ne zele ni da eventualno zenim djevojku koja nije "nasa". Majka mi kaze da nije ni zamisliti mogla da ce joj jedini sin jednog dana ozeniti neku djevojku sa kojom ona ne moze razgovarati (jer mi majka ne govori engleski). Dakle, sta da radim? Da pokusam nauciti djevojku bosanski jezik, ili da se rastanem sa njom i eventualno jednog dana ozenim neku "nasu"...?
Cura ima 19 godina i pristala bi da se uda? Je l' se ti zezaš? :shock:
Obrati paznju na ovo boldirano.
FnatiC

#91 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by FnatiC »

Krajicu de ti meni reci odakle si inace ti?
dormeo

#92 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by dormeo »

Karajic10 wrote:
Roditelji od moje djevojke, kojoj je 19 godina, su odlucni u tome da je njoj vrijeme da se osamostali, tj da kupi sebi stan i da se ja i ona uselimo zajedno...
off-topic:
Jebem ja zemlju u kojoj roditelj jedva ceka da otjera dijete od sebe. :run:
Karajic10

#93 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by Karajic10 »

dormeo wrote:
Karajic10 wrote:
Roditelji od moje djevojke, kojoj je 19 godina, su odlucni u tome da je njoj vrijeme da se osamostali, tj da kupi sebi stan i da se ja i ona uselimo zajedno...
off-topic:
Jebem ja zemlju u kojoj roditelj jedva ceka da otjera dijete od sebe. :run:
Nazalost, to je Amerika.
FnatiC

#94 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by FnatiC »

A ja jebem osobu koja lezihljebari kod matere do 35.
realna do boli

#95 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by realna do boli »

Na par ovakvih i slicnih tema sam napisala da roditelji neposjeduju djecu.
Mlad si..gdje ce te zivot odvesti..otkuda znas..
Ni tvoji roditelji, vjerovatno, nisu ni sanjali da ce zavrsiti u americi.
Zato zavrsi faks, pokusaj se osamostaliti, ako ti se djevojka svidja..super..pokusajte, a majci fino zahvali i opleti zivjeti svoj zivot.
Nasa ili njihova djevojka... tvoja..decko..tvoja.
Karajic10

#96 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by Karajic10 »

FnatiC wrote:Krajicu de ti meni reci odakle si inace ti?
Iz Jugoslavije, nazalost bivse.
dormeo

#97 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by dormeo »

FnatiC wrote:A ja jebem osobu koja lezihljebari kod matere do 35.
Ja isto, i jedno i drugo je krajnost. Ali reci zenskom djetetu sa 19 godina da joj je vrijeme da ide :-) nasadim ih na :dance:
Ridjobrki

#98 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by Ridjobrki »

Karajic10 wrote: Osjecam duboku iskrenost u ovom postu. Veliko ti hvala.
vedomedo wrote:Ridjobrki zvucis mi kao stariji dijasporac koje ja na zalost nisam slusao prije 20 godina.
Da ne bude valja mi pojasniti par stvari...

Nisam ja ni stariji ni dijasporac ali uvijek sam radio po svom htijući dokazivati neke stvari i sebi i drugima bez potrebe i sada kontam da sam bez potrebe rasipao vrijeme, energiju, sredstva pa i emocije ako hoćete već. Nije vrijedno i sad mislim da sam se dozvao pameti i ne moram baš lično na svom iskustvu oprobati svaku teoriju. :-D

Moji su roditelji (na svoju žalost i štetu :-D :-D ) mene odgojili da mislim svojom glavom i nikad mi se nisu miješali u život - a sad kažem kamo sreće da su Bogd'o više! Njihove savjete ja nisam slušao ali se redovno ispostavljalo da su u pravu tako da sada ako ništa ono češće zastanem pa razmislim - to je moj maksimum jer ja stvarno nikad neću naučiti slušati. :lol:

Najbolje je to rekao Mark Twain: Kada sam imao 15 moj stari nije imao pojma ni o čemu. Sa 22 nisam mogao doći sebi koliko je taj čovjek naučio za samo 7 godina. :wink:

Konkretno @Karajić, nije stvar u tome hoćeš li se oženiti sad ili kasnije i koga ćeš oženiti nego hoćeš li uraditi ono što ti želiš u životu. Upitaj se šta ti želiš i nemoj se lagati sa odgovorom i prema njemu postupi. Samo se nemoj lagati a uvijek možeš znati lažeš li se ili ne: dok god se pitaš je li nešto ispravno 99% je šanse da nije - prava stvar ne dopušta dilemu.

I možda najbitnije, šta god da odlučiš na kraju ne dopusti da ti mati ne zna koliko ti je bitna u životu.

P.S. I pusti ove kompleksaše koji svoje životne komplekse, predrasude i ostalo projiciraju na tebe, tvoj život i tvoju obitelj... :roll:
vazi

#99 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by vazi »

Ridjobrki wrote:
Karajic10 wrote: Osjecam duboku iskrenost u ovom postu. Veliko ti hvala.
vedomedo wrote:Ridjobrki zvucis mi kao stariji dijasporac koje ja na zalost nisam slusao prije 20 godina.
Da ne bude valja mi pojasniti par stvari...

Nisam ja ni stariji ni dijasporac ali uvijek sam radio po svom htijući dokazivati neke stvari i sebi i drugima bez potrebe i sada kontam da sam bez potrebe rasipao vrijeme, energiju, sredstva pa i emocije ako hoćete već. Nije vrijedno i sad mislim da sam se dozvao pameti i ne moram baš lično na svom iskustvu oprobati svaku teoriju. :-D

Moji su roditelji (na svoju žalost i štetu :-D :-D ) mene odgojili da mislim svojom glavom i nikad mi se nisu miješali u život - a sad kažem kamo sreće da su Bogd'o više! Njihove savjete ja nisam slušao ali se redovno ispostavljalo da su u pravu tako da sada ako ništa ono češće zastanem pa razmislim - to je moj maksimum jer ja stvarno nikad neću naučiti slušati. :lol:

Najbolje je to rekao Mark Twain: Kada sam imao 15 moj stari nije imao pojma ni o čemu. Sa 22 nisam mogao doći sebi koliko je taj čovjek naučio za samo 7 godina. :wink:

Konkretno @Karajić, nije stvar u tome hoćeš li se oženiti sad ili kasnije i koga ćeš oženiti nego hoćeš li uraditi ono što ti želiš u životu. Upitaj se šta ti želiš i nemoj se lagati sa odgovorom i prema njemu postupi. Samo se nemoj lagati a uvijek možeš znati lažeš li se ili ne: dok god se pitaš je li nešto ispravno 99% je šanse da nije - prava stvar ne dopušta dilemu.

I možda najbitnije, šta god da odlučiš na kraju ne dopusti da ti mati ne zna koliko ti je bitna u životu.

P.S. I pusti ove kompleksaše koji svoje životne komplekse, predrasude i ostalo projiciraju na tebe, tvoj život i tvoju obitelj... :roll:
predivno, svaka cast :thumbup:

tj meni se svidja :D
blue_sky

#100 Re: Majka hoce da ozenim "nasu" djevojku...

Post by blue_sky »

slusaj ridjobrkog :thumbup: svaka mu je k'o iz ćitaba :D
Locked