on meni nema Boga
-
talić
#76 Re: on meni nema Boga
oduvjek sam ateista a moj otac vjernik, hadžija i nije mi vjera smetala dok nije postala agresivna pojavom novopečenih vjernika. Rat ne bi bio tako surov i okrutan (ako bi ga i bilo) da se nije mješala religija ( posebno pravoslavna).
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#77 Re: on meni nema Boga
Hajd sta fali,barem vi vecinski moralni i vjerski nastrojeni znate kako je nama nevjernicima i liberalima(ne politicki liberali vec po shvatanjima i stavovima) i svakidasnjem svijetu mimo sa-x ...cisto da vidite sta mi prezivljavamo u realnom svijetu...kamenovanje ,sihre i slicne atakeleet wrote:pa nisam dzabe napis'o da je na forumu popularnoXXS wrote:Kakvo samonafuravanje u ulogu zrtve i pacenika.leet wrote: ako mislis drugacije, linc !![]()
Jest', ustani od kompjutera, otvori ulazna vrata i vidjeces agresivne ateiste kako dolaze da te lincuju.valjda nisi kul ako si vjernik i ako ne volis nastrane
- Michun
#78 Re: on meni nema Boga
ovo pod nastrane mislis na homoseksualce...pa kolega forumas, 20 do 30% (odokativna metoda) ovog a i svakog drugog foruma je homoseksualno/biseksualno. Mislis da je ok nazivati ljude nastranim sto ne prakticiraju sex kao ti?leet wrote:pa nisam dzabe napis'o da je na forumu popularnoXXS wrote:Kakvo samonafuravanje u ulogu zrtve i pacenika.leet wrote: ako mislis drugacije, linc !![]()
Jest', ustani od kompjutera, otvori ulazna vrata i vidjeces agresivne ateiste kako dolaze da te lincuju.valjda nisi kul ako si vjernik i ako ne volis nastrane
A kad smo kod mode -izgleda da je kod vjernika moda kopati o bilo kome sto je rekao protiv vjere i boga i naljepit na forum i ocekivat da pljujemo po izjavama. Ako je htio odobravanje trebao je otici na rijaset.ba, ima i tamo forum.
Opinion is like ass*hole, everyone has it.
- ExNihilo
#79 Re: on meni nema Boga
Jedno je izraziti svoje mišljenje o religiji (ili bilo kojoj temi), bilo to mišljenje pozitivno ili negativno, a sasvim drugo vrijeđati osobu koja ima suprotno mišljenje i nazivati je nepismenom, glupom itd. I ti nisi kompetentan da odlučuješ šta će ko pisati na ovom forumu niti možeš nekome zabraniti da izražava svoje mišljenje baš ovdje, koliko god se tebi to mišljenje ne sviđalo.Michun wrote: A kad smo kod mode -izgleda da je kod vjernika moda kopati o bilo kome sto je rekao protiv vjere i boga i naljepit na forum i ocekivat da pljujemo po izjavama. Ako je htio odobravanje trebao je otici na rijaset.ba, ima i tamo forum.
- Not My Idea
#80 Re: on meni nema Boga
Ellinor wrote:Jedno je izraziti svoje mišljenje o religiji (ili bilo kojoj temi), bilo to mišljenje pozitivno ili negativno, a sasvim drugo vrijeđati osobu koja ima suprotno mišljenje i nazivati je nepismenom, glupom itd. I ti nisi kompetentan da odlučuješ šta će ko pisati na ovom forumu niti možeš nekome zabraniti da izražava svoje mišljenje baš ovdje, koliko god se tebi to mišljenje ne sviđalo.Michun wrote: A kad smo kod mode -izgleda da je kod vjernika moda kopati o bilo kome sto je rekao protiv vjere i boga i naljepit na forum i ocekivat da pljujemo po izjavama. Ako je htio odobravanje trebao je otici na rijaset.ba, ima i tamo forum.
Jedno je izraziti svoje mišljenje o homoseksualnosti (ili bilo kojoj temi), bilo to mišljenje pozitivno ili negativno, a sasvim drugo vrijeđati osobu koja drugacije upraznjava sex i nazivati je nastranom.
- JThomas
#81 Re: on meni nema Boga
ja mislim da je hawking taj koji je na upit u intervjuu izrazio svoje mišljenje, a postavljač teme taj koji vrijeđa i pljuje.
al' eto, to je samo moj utisak...sjooooooo šuka prof'sore
- Pasiflora
#82 Re: on meni nema Boga
JThomas wrote:ja mislim da je hawking taj koji je na upit u intervjuu izrazio svoje mišljenje, a postavljač teme taj koji vrijeđa i pljuje.
- ExNihilo
#83 Re: on meni nema Boga
bez_ideje wrote:Ova cjelokupna tema je uvreda !
Ateisti kažu da je svaka religija utemeljena na dogmi, strahu od autoriteta i slijepom poštivanju istog. I protive se tome, slave "slobodan um". I onda dođeš na ovu temu i vidiš xy ateista, poput @bez_ideje, koji ne dozvoljavaju da se ijedna riječ kaže protiv Hawkingovog autoriteta, kako mi ne možemo da spoznamo 1% njegovog blistavog uma, kako ovakve teme treba zabraniti, kako smo mali da komentiramo i pričamo o bilo kojoj njegovoj izjavi.
Gospodo ateisti, ne pokazujete li time dogmastičan pristup i mentalitet?
Al eto, ima dosta raje koja misli da, ako slijepo podržavaju genijalnog čovjeka, će i oni izgledati pametniji.
- JThomas
#84 Re: on meni nema Boga
frajera su u intervjuu pitali, konkretno, boji li se smrti. i on je na to rekao da raj i pakao smatra bajkom. njegovo mišljenje, ni manje ni više. jes' agresivan i militantan, hebo majku svoju 
- JThomas
#85 Re: on meni nema Boga
i eto, vi vjerujete u boga, da sve vidi, sve zna, da je svemoguć i upravlja svime...zapitajte se onda kako to da su frajeru prije 50 godina doktori davali još tri-četiri godine života, a on poživi da postane jedan od najvećih naučnika svih vremena...
ono, bezbeli ga je ostavio na životu da biste vi mogli reći 'ta će on i vid' mu glave
ono, bezbeli ga je ostavio na životu da biste vi mogli reći 'ta će on i vid' mu glave
-
strongwoman
#86 Re: on meni nema Boga
Meni samo nije jasno otkud vam tolika hrabrost napadati ljude koji vjeruju u Boga. Rijetko ce koji pravi vjernik ikada napasti ateistu, ma i pogledati ga..., nece ga ni primjetiti, bas ga boli briga sto ne vjeruje i u sta vjeruje!JThomas wrote:i eto, vi vjerujete u boga, da sve vidi, sve zna, da je svemoguć i upravlja svime...zapitajte se onda kako to da su frajeru prije 50 godina doktori davali još tri-četiri godine života, a on poživi da postane jedan od najvećih naučnika svih vremena...
Ali su ovi drugi prevrsili svaku mjeru!!! Zasto vam smetaju ljudi koji vjeruju u nesto u sta vi ne vjerujete? Imate li pametnijeg posla do vrijedjati i omalovazavati. Trebali bi se zabaviti oko sebe, a druge pustiti na miru!!!
-
strongwoman
#87 Re: on meni nema Boga
Osim toga sta radite na pdf religija? Dosli ste da nas ubjedite kako nema Boga? Ja na teme koje me ne interesuju i u koje ne vjerujem i za koje nisam kompetentna da komentarisem i ne ulazim....
- JThomas
#88 Re: on meni nema Boga
ovu temu je otvorio vjernik da napada jednog od najvećih umova svih vremena. vratiš se na prvu stranu ako ne vjeruješ
što se drznuo reći kad su ga pitali da on ne vjeruje u raj i pakao. moš misliti to. na lomaču s njim
što se drznuo reći kad su ga pitali da on ne vjeruje u raj i pakao. moš misliti to. na lomaču s njim
-
talić
#89 Re: on meni nema Boga
pusti li bi mi vas kad bi vi pustili nas. Ja svoju nevjeru upražnjavam u kući. Fino bi bilo da se i vi ograničite na kuću i na vjerske objekte.strongwoman wrote:Meni samo nije jasno otkud vam tolika hrabrost napadati ljude koji vjeruju u Boga. Rijetko ce koji pravi vjernik ikada napasti ateistu, ma i pogledati ga..., nece ga ni primjetiti, bas ga boli briga sto ne vjeruje i u sta vjeruje!JThomas wrote:i eto, vi vjerujete u boga, da sve vidi, sve zna, da je svemoguć i upravlja svime...zapitajte se onda kako to da su frajeru prije 50 godina doktori davali još tri-četiri godine života, a on poživi da postane jedan od najvećih naučnika svih vremena...
Ali su ovi drugi prevrsili svaku mjeru!!! Zasto vam smetaju ljudi koji vjeruju u nesto u sta vi ne vjerujete? Imate li pametnijeg posla do vrijedjati i omalovazavati. Trebali bi se zabaviti oko sebe, a druge pustiti na miru!!!
-
strongwoman
#90 Re: on meni nema Boga
Ja se nisam osvrtala na uvodni post, jer me takve gluposti ne interesuju. Neka svako vjeruje u sta hoce, ali ne dozvoljavam da se dira i vrijedja nesto sto je meni sveto, jer ne diram i ne vrijedjam ni ja nikoga ko je drugaciji od mene u bilo kojem smislu...JThomas wrote:ovu temu je otvorio vjernik da napada jednog od najvećih umova svih vremena. vratiš se na prvu stranu ako ne vjeruješ![]()
Oprosti, ali omalovazavati Boga i pisati "sale" na racun Njega je nesto na sto ja moram odreagovati...
Opet povlacim, pravi vjernik nikada se nece osvrtati na druge osim ako mu ti drugi ne udare na cast, vjeru i postenje!!!
Mislim da je posteno zar ne? A jos bi bilo postenije kada bi svako vodio racuna o sebi, a druge pustio na miru, ukljucujuci i uvodni post ...
- JThomas
#91 Re: on meni nema Boga
pa svaka tema na forumu je valjda o onome o čemu je uvodni post i naslov. e vidiš, ja upravo ne mogu prešutiti gluposti (tu se stvarno slažemo!) kakve su u uvodnom postu, i zato sam na temi. i mislim da ne diram i ne vrijeđam nikoga, i da se ne šalim s bogom, možda malo s nekim komentarima drugih, al' sa bogom ne.strongwoman wrote:Ja se nisam osvrtala na uvodni post, jer me takve gluposti ne interesuju. Neka svako vjeruje u sta hoce, ali ne dozvoljavam da se dira i vrijedja nesto sto je meni sveto, jer ne diram i ne vrijedjam ni ja nikoga ko je drugaciji od mene u bilo kojem smislu...JThomas wrote:ovu temu je otvorio vjernik da napada jednog od najvećih umova svih vremena. vratiš se na prvu stranu ako ne vjeruješ![]()
Oprosti, ali omalovazavati Boga i pisati "sale" na racun Njega je nesto na sto ja moram odreagovati...
Opet povlacim, pravi vjernik nikada se nece osvrtati na druge osim ako mu ti drugi ne udare na cast, vjeru i postenje!!!
Mislim da je posteno zar ne? A jos bi bilo postenije kada bi svako vodio racuna o sebi, a druge pustio na miru, ukljucujuci i uvodni post ...
-
strongwoman
#92 Re: on meni nema Boga
Valjda bi tako trebalo biti u normalnom drustvu, ali u nasem se prica uvijek nastavlja i nadovezuje tamo gdje je zadnji stao...JThomas wrote:
pa svaka tema na forumu je valjda o onome o čemu je uvodni post i naslov. e vidiš, ja upravo ne mogu prešutiti gluposti (tu se stvarno slažemo!) kakve su u uvodnom postu, i zato sam na temi. i mislim da ne diram i ne vrijeđam nikoga, i da se ne šalim s bogom, možda malo s nekim komentarima drugih, al' sa bogom ne.
A procitaj malo pazljivije jedan od svojih prethodnih postova, mislim da nije bas bio ok, ali eto ako ti kazes da jeste, neka bude tako...
- JThomas
#93 Re: on meni nema Boga
zašto?
vi ste ti koji mislite da ništa nije slučajno, da sve ima svrhu i da svime upravlja bog. ja vas s tog vašeg gledišta pitam, nije li čudo što je frajer živ i što je pod takvim okolnostima uspio napraviti stvari koje jeste?
a ovdje sa njim ispiraju usta nekakvi koji neće napisati ni šta je tačno rečeno i u kojem kontekstu. kamoli da su šta od njega pročitali.
vi ste ti koji mislite da ništa nije slučajno, da sve ima svrhu i da svime upravlja bog. ja vas s tog vašeg gledišta pitam, nije li čudo što je frajer živ i što je pod takvim okolnostima uspio napraviti stvari koje jeste?
a ovdje sa njim ispiraju usta nekakvi koji neće napisati ni šta je tačno rečeno i u kojem kontekstu. kamoli da su šta od njega pročitali.
-
strongwoman
#94 Re: on meni nema Boga
Pa bas to cudo sto je frajer ziv i sto je uradio sto je uradio opravdava vjerska stanovista da je Bog Svemoguc i da nemoguce moze pretvoriti u moguce...JThomas wrote:zašto?
Ne bih bas ulazila u Bozije razloge, On ih jedino zna... imam preceg posla do pokusavati shvatiti zasto je to tako odredjeno ...
- JThomas
#95 Re: on meni nema Boga
pa jelde da je malo glupo pljuvati po jednom takvom gigantu, čak i sa gledišta onoga ko čvrsto vjeruje u boga?
-
strongwoman
#96 Re: on meni nema Boga
Bez obzira o kome se radi vjernik nikada ne bi smio za nekoga reci da je smiješan i glup. Eto to je moje misljenje, a isto mi je rekao i efendija kada sam isla u mekteb...JThomas wrote:pa jelde da je malo glupo pljuvati po jednom takvom gigantu, čak i sa gledišta onoga ko čvrsto vjeruje u boga?
- JThomas
#97 Re: on meni nema Boga
frajer nikome nije rekao da je smiješan i glup, odgovorio je na pitanje u intervjuu, svoje mišljenje u svoje ime.
a to što postavljač teme misli da je jedan s. hawking njemu nešto rekao, e to je već glupost. da se potrudio naći šta je tačno rečeno, možda bi drukčije mislio.
a to što postavljač teme misli da je jedan s. hawking njemu nešto rekao, e to je već glupost. da se potrudio naći šta je tačno rečeno, možda bi drukčije mislio.
- harač
#98 Re: on meni nema Boga
nikad mi nije bilo jasno zašto je normalno smatrati glupima ljude koji vjeruju da položaj planeta neposredno utiče na ljudske sudbine, dok vjerovanje ljudi u zmiju koja govori ili o čovjeku koji na konju leti u nebo treba shvatati ozbiljno kao svaku naučnu istinu?
-
strongwoman
#99 Re: on meni nema Boga
Ja govorim o postavljacu teme, kad vec sve moram crtatiJThomas wrote:frajer nikome nije rekao da je smiješan i glup, odgovorio je na pitanje u intervjuu, svoje mišljenje u svoje ime.
-
talić
#100 Re: on meni nema Boga
Ne smeta mi to ali mi smeta što djeca koja su tek krenula u osnovnu školu poste i što im ne dozvoljavate da se formiraju u zrele ličnosti pa da onda misle svojom glavom ili su po vama možda i oni sa sedam, osam godina svjesni postojanja Boga .strongwoman wrote:To vam smeta sto ljudi idu u vjerske objekte da izvrsavaju svoje obrede????talić wrote: pusti li bi mi vas kad bi vi pustili nas. Ja svoju nevjeru upražnjavam u kući. Fino bi bilo da se i vi ograničite na kuću i na vjerske objekte.
![]()
![]()
![]()
No comment....![]()
![]()