Alergičan sam na...

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#76 Re: Alergičan sam na...

Post by Romeo 80 »

duh_sa_sjekirom wrote:
AmADin_gospo wrote:Sad evo komentarišem temu o golfu, pa se sjetih jedne dobre teme, a nevidjeh da je bila, elem...

Na šta ste "alergični" po pitanju auta il saobračaja. evo ja za početak

1. Ospem se momentalno kad mi neko lupi vratima, da se cijelo auto zaljuljaja umjesto da ih normalno zatvori.
2. Alergičan sam kad neko iz mog auta, prilikom vožnje, baca papiriće
3. Aleričan sam kad u auto primim "urbane" čobane s blatnjavom obučom, poslje koje auto moram da vodim osim na dubinsko čićenje, i na dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju.
4. Alergičan sam na levate koji voze s dugima po gradu, il oborena dignu tako visoko da smetaju i vozačima grasa u trolama
5. Alergičan sam na "vozače" koji na parkingu istresaju ispod auta pepeljare, u nadi da ih niko neče vidjeti, jer im je mrsko napraviti 10 koraka do kontejnera
6. Nerviraju me levati koji nedaju žmigavac, ili ga 2 metra pred rasksnicu, odma poslije naglog pritiskanja kočnice.
7, Ospem se kad pred mene iskoče "zečevi" (penzioneri koji brzinom od 2 metra na sat "pretrčavaju" ulicu gdje nema zebre pa stanu na sredini i zaborave jesu li krenuli naprijed il nazad)
8. Ospem se kad vidim karikature od drotova neproporcionalnih dimenzija, 2 metra visine i 40kila s uniformom, il metar i žilet visine i 150 kila žive vage.
9. Alergičan na drotove kad vidim kako jašu nova auta, i kako svakom dohakaju nakon 2 godine, pa kad prolaze pored tebe, nerade im pozicije, štopka, a motori zvone ko da ulja u njih nikad nije sipano.
10. Alergičan sam na levate koji misle da paljenjem sva 4 žmigavca imaju pravo parkirati auto na sred prometne ulice, i tako ostaviti auto pola sata.

ima toga još, al sam se osuo pisajuči ovo, pa ću poslije ostatak dopisati :-)
Alergičan sam na likove koji su robovi svog automobila, i pola života provedu razmišljajući o njemu i obožavajući istog, zanemarujući pri tome sve ostalo, pa tako i pravopis...

Mene nerviraju kolektori...
respo

#77 Re: Alergičan sam na...

Post by respo »

Cholina_Lokica wrote:
corsa wrote:Ma OK, ne kazem ja da ne treba, i ja sam obavezno za djecije sjedalice, ali do odredjenog uzrasta.
Pa nisi puno mladja od mene, ne lazi da si imala sjedalicu! :-D :D
Pa vec ti wewa rece, ne ide po godinama, nego po visini...
Ne znam dje su tebe tvoji vozali, i gdje nije bilo sjedalica, ali mene su moji u sjedalici vozali, i bile su sasvim normalna pojava :D
ako je po visini ti si sa dvije godine mogla odmah naprijed :D
Cholina_Lokica

#78 Re: Alergičan sam na...

Post by Cholina_Lokica »

respo wrote: ako je po visini ti si sa dvije godine mogla odmah naprijed :D
Sto si ljubomoran sto ti nisi pametno i napredno dijete :mrgreen:
respo

#79 Re: Alergičan sam na...

Post by respo »

ma ljubomoran sam zbog sjedalice ne zbog pameti i naprednosti :D
Cholina_Lokica

#80 Re: Alergičan sam na...

Post by Cholina_Lokica »

Jah, jah :zzzz: :mrgreen:
ajmin

#81 Re: Alergičan sam na...

Post by ajmin »

meni bas nije jasan taj nas kompleks, oko preticanja. ako se nekome vozi 100 km/h kod BBI centra, ja se pomjerim pa nek vozi ako moze i ako misli da je to ok. zbog takvih kompleksa i dolazi do problema, jer kad covjek da zmigavac da se prestroji ispred nekog, nema sanse da ga pusti iko, a kad se jednostavno uvali bez zmigoljca :D onda svi psuju.

uglavnom, ako se nadje ikad alternativa lopovskom grasu, ja kupujem godisnju kartu rado.
AmADin_gospo

#82 Re: Alergičan sam na...

Post by AmADin_gospo »

duh_sa_sjekirom wrote:Alergičan sam na likove koji su robovi svog automobila, i pola života provedu razmišljajući o njemu i obožavajući istog, zanemarujući pri tome sve ostalo, pa tako i pravopis...
hahhaha, baš si me nasekirao svojim komentarom, evo sam jadan morao lopatu lexaurina da popijem.
što se tiće pravopisa, u pravu si 100%, što se tiče pačeništva za autima, tu si se zajebao, al dobrano. gdje ti bogati vidiš u mojim postovima da sam pačenik za autom ? što nevolim da mi idioti lupaju vratima ko da hajfiš vozim? ako ti voliš, onda da se nađemo negdje da ti provjerim čvrstinu baglama, da i ja koji put zviznem vratima, može ? :-)
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#83 Re: Alergičan sam na...

Post by arman1 »

SadaMeHuseine wrote: :thumbup: :thumbup: potpisujem sve do jedne....

Popi....zdim kada novopečena mama, extremno ruralnog oblika lobanje, sa skupim kolima, dodje po svoje dijete u obdanište i ostavi auto na sred ulice ....
Nerviraju me roditelji kad dodju po svoju dječicu (koja idu u školu) i parkiraju kola na sred ulice da bi sačekali svoju djecu....da ih neko ne ukrade...(išao i ja u školu, nikad po mene niko nije došao)...
Nije ni po mene niko dolazio ali su tada lokalne baje iz mahale pazilo ko koga dira, sad pedofilaa puste iz ćuze radi nedostatka dokaza.
ajmin

#84 Re: Alergičan sam na...

Post by ajmin »

i meni cesto ide na zivac sto neko upali sva cetiri na sred ceste i adio, ali tek kad ja moram stati negdje, onda skontam da nema druge opcije nego ili zauzeti pjesacima trotoar ili vozacima pola trake, jer jednostavno previshe je automobila na malom prostoru.
male_okice

#85 Re: Alergičan sam na...

Post by male_okice »

chuchumbamayumbe wrote:Zamolio bih neka se niko ne nađe uvrijeđenim, ali ja sam alergičan na likove kojima je auto zakletva, koji se više brinu o njemu nego o ženi i djeci, koji ga češće peru i lickaju nego se tuširaju, kod kojih je zabranjeno zapaliti u autu (a furlja se doma bez problema) i sl.
Jebo me auto ako sam njegov rob.
8-)
:thumbup: :bih:
duh_sa_sjekirom

#86 Re: Alergičan sam na...

Post by duh_sa_sjekirom »

AmADin_gospo wrote:
duh_sa_sjekirom wrote:Alergičan sam na likove koji su robovi svog automobila, i pola života provedu razmišljajući o njemu i obožavajući istog, zanemarujući pri tome sve ostalo, pa tako i pravopis...
hahhaha, baš si me nasekirao svojim komentarom, evo sam jadan morao lopatu lexaurina da popijem.
što se tiće pravopisa, u pravu si 100%, što se tiče pačeništva za autima, tu si se zajebao, al dobrano. gdje ti bogati vidiš u mojim postovima da sam pačenik za autom ? što nevolim da mi idioti lupaju vratima ko da hajfiš vozim? ako ti voliš, onda da se nađemo negdje da ti provjerim čvrstinu baglama, da i ja koji put zviznem vratima, može ? :-)
Otkud ti to da ja svojim komentarima želim nekoga da nasekiram? :?
Moje mišljenje je generalno, a ti si samo specifičan slučaj....
A kad je u pitanju moj "stojadin", pa samo se lupanjem i mogu zatvoriti vrata... :D
AmADin_gospo

#87 Re: Alergičan sam na...

Post by AmADin_gospo »

onda nije ni čudo što ti je lupanje normalno :roll:

srečom pa španerom ne zatvaraš vrata :-)
duh_sa_sjekirom

#88 Re: Alergičan sam na...

Post by duh_sa_sjekirom »

AmADin_gospo wrote:onda nije ni čudo što ti je lupanje normalno :roll:

srečom pa španerom ne zatvaraš vrata :-)
:D sreČom pa na njemu rade samo jedna vrata...druga sam "zašarafio", da smanjim lupanje...
DoradO

#89 Re: Alergičan sam na...

Post by DoradO »

:lol: :lol: :lol: :lol: :run:
AS_sa

#90 Re: Alergičan sam na...

Post by AS_sa »

nervira me kad šaht postavi na cestu taman kuda tocak ide .... pa onda il razvali tockove il kaskadiraj po cesti ....
nerviraju me isto tako čunirani :-D automobili .... koji su u dosta slucajeva stariji od svojih vlasnika ....
shambho

#91 Re: Alergičan sam na...

Post by shambho »

Ja sam jedino alergicna na bibikanje na semaforu a ni upalilo se zeleno nije.. To me bas iz cipela izbacuje.. A sve ostalo moze proci.. Kad bih se zivcirala oko svega gdje bi me bilo.. :zoka:
terra_incognita

#92 Re: Alergičan sam na...

Post by terra_incognita »

na mahira
Borej

#93 Re: Alergičan sam na...

Post by Borej »

ja konto vi o polenu.......mislim da svi malo oftopicarite... :D
WJ2001

#94 Re: Alergičan sam na...

Post by WJ2001 »

Kada ljudi kopaju nos cekajuci zeleno misleci da ih niko ne vidi, uzas :skoljka:
erni3

#95 Re: Alergičan sam na...

Post by erni3 »

WJ2001 wrote:Kada ljudi kopaju nos cekajuci zeleno misleci da ih niko ne vidi, uzas :skoljka:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ili kada u autu rade stvari koje se inace rade u toaletu, valjda misle da ih niko ne vidi. Nedavno sam vidio lika koji se BRIJE u autu, doduse elektricnim, ali SE BRIJE U AUTU.
headbanger

#96 Re: Alergičan sam na...

Post by headbanger »

na "bijele" sijalice na G2 od 6000000 kelvina i naravno farovi bacaju nebu pod oblake
koje prze mozak
olensoner

#97 Re: Alergičan sam na...

Post by olensoner »

Na ''opasne'' vozace sa truhlim Golfovima, Kadetima, Askonama, BMW-ovima itd. koji ne daju da ih preteknes, a na punoj uspore. Sreca njegova pa imam jedno 300 Nm obrtnog momenta vise od njega pa ga mogu preci, inace bi bilo svega :x
ajmin

#98 Re: Alergičan sam na...

Post by ajmin »

smrt nastupa kad moram preci autom preko trajvanskih pruga bilo gdje u Sarajvu. :x :cry: tacno mi bude zao auta.
Bloo
Globalna šefica

#99 Re: Alergičan sam na...

Post by Bloo »

headbanger wrote:na "bijele" sijalice na G2 od 6000000 kelvina i naravno farovi bacaju nebu pod oblake
koje prze mozak

jos bolje kad je iza tebe pa ti blica da ubrzas :D a tebi se zanebesa od odsjaja u retrovizorima :D
Skyfox

#100 Re: Alergičan sam na...

Post by Skyfox »

Bloo wrote:
headbanger wrote:na "bijele" sijalice na G2 od 6000000 kelvina i naravno farovi bacaju nebu pod oblake
koje prze mozak

jos bolje kad je iza tebe pa ti blica da ubrzas :D a tebi se zanebesa od odsjaja u retrovizorima :D
ili kad se trese na rupama pa ne znam jel mi nesto blica ili propada u gudure iza mene :D
Post Reply