ultima_palabra wrote:lester burnham wrote:
ne, pravo da ti kazem, do te mjere me nervira nacionalna diskriminacija, da naprosto popickim kada vidim danasnju omladinu kojoj je prioritet u zivotu jel neko musliman ili srbin...
ovo pisem kao navijac crvene zvezde sa stazom cca 160ak utakmica crvene zvezde... odgfovorno tvrdim da se po srpskim tribinama ne pjeva odavno od topole... pa ako vec neko cacka u tom pravcu treba da zna to, a ne da lupa, mada opet, bolje bi mu bilo da se ne fura na te ideale, bzv je...
ja se na par sati odjavljujem, jer lik kojem sam oteo lap top u kafani u kojoj pijem, mora da ide... a volio bih da su pojedinci koji preferiraju nacionalnu diskriminaciju prisutni nocas za mojim stolom, vrlo brzo bi razrijesili sve nesuglasice, zalagali se za bratstvo i jedinstvo ili sta vec, namirili ove zene koje cvrce zbog moje odsutnosti i lijepo se izdruzili...
bice zena bice pjesme,
radicemo sto se ne smije...
javicu se kada dojem doma...

Nemoj se truditi... Jao seoske lole

I ono se našlo pričati o nacionalnoj diskriminaciji... nakon "staža" od 160 utakmica pod fašističkim obilježjima i hiljadama otpjevanih četničkih pjesama.
Ja više cijenim tu omladinu koja je opterećena sa četništvom, nosa slike Mladića i Karadžića i osniva "nož, žica, Srebrenica" grupe po Facebooku, nego takve licemjere koji bi kao da piju skupa i da se bratime pod parolom "ko nas bre zavadi"

Znam da bi i ta omladina kao i ti sipali hiljade granata po Sarajevu i osnivali logore da mogu... oni mi makar ne vrijeđaju inteligenciju glupavim pisanjem po forumima
Eto tako... sad nastavi "namirivati" žene i furati se na BG spiku.
E moj Lestere, evo vidis kako ti covjek odgovori na tvoj poziv da se ne diskutuje o ratu, nacionalizmu... Ipak, moras shvatiti da samim tim sto si napisao da si navijac Crvene zvezde za njega si cetnik i nemas vise sta drugo dodati, nepotrebno je. Ja sam na temi o CZ raspravljao samo o klubu CZ i postavljao slike i klipove iskljucivo CZ i njenih igraca, nijednom njenih navijaca, dok su pojedinci prisutni i na ovoj temi konstantno stavljali cak i slike cetnika iz II S.R. i na kraju mene proglasise cetnikom.
Dzaba pokusavati sa nekima fino jer on odmah zakljuci da si licemjer i ulizujes mu se.

Ima dosta fine raje u SA koga uistinu zabole ko si i sta si, za koga navijas, ali oni ne mogu doci do izrazaja od ovih ovde forumskih "branitelja". Dosta raje mi se javi na PP i savjetuju mi da ne ulazim u raspravu sa papcima, ali neke stvari bas ne mogu iskulirati. Na temi o Dzeki sam prestao da pisem jer ce me neki glupan nazvati licemjerom i ulizicom, a prava je istina da ja Dzeku volim vise nego taj magarac jer momka poznajem licno i znam dobro koliko je dobar i kao fudbaler i kao covjek.
Godinama igram lopte po Sarajevu u Zvezdinom dresu i niko mi nikada A nije rekao, a ovde me proglasise cetnikom samo zato jer zivim u SA, a navijam za CZ (za koju navijam otkad znam za sebe).
Btw, ova tema je zaista zalutala na ovom PDF-u. Nek mi samo neko objasni kakve veze ima paljenje drzavne zastave u Mostaru sa sportom?
I da, i ja takodje da izrazim zadovoljstvo pobjedom Vojvodine na pasnjaku i Zvezdinom u Kragujevcu, posto nemam gdje drugo.