Ruska Premijer Liga
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Eborg
#76 Re: Ruska Premijer Liga
Pa sad, ne govorim o koeficijentima nego uzimam u obzir i popularnost, igračka imena, evropske uspjehe, količinu novca i sve to, dakle subjektivni utisak o 5 najjačih liga.
Nešto ne znam da u Portugal odlaze ili da tamo ostaju neka značajnija imena evropskog fudbala, prije u Rusiju i Tursku (Baroš, Anelka, Eboué, Wagner Love itd.).
Nešto ne znam da u Portugal odlaze ili da tamo ostaju neka značajnija imena evropskog fudbala, prije u Rusiju i Tursku (Baroš, Anelka, Eboué, Wagner Love itd.).
-
Corola
#77 Re: Ruska Premijer Liga
Ma ni pod kojim uslovima.U Rusku ligu odu iz nase fildan i odmah standardni.Tanko je to,kakva Ruska liga i 5 najjacih.Da jesu bili bi tamo,ovako ih nema nigdje.Pogotovo sto ti rece kad se gleda koliko se ulaze i kolicina novca.A u Turskoj kad zaglibis,jedino za Rusiju mozes.A i igraci koji dolaze u Rusku i tursku ligu su vecinom pa skoro potrosen materijal.Eborg wrote:Pa sad, ne govorim o koeficijentima nego uzimam u obzir i popularnost, igračka imena, evropske uspjehe, količinu novca i sve to, dakle subjektivni utisak o 5 najjačih liga.
Dok portugalci to pametnije rade i puste skaute po juznoj americi da ''love''mlade i vrlo talentovane igrace koji kasnije idu u prodaju.Uz to imaju i svoje igrace ,jako kvalitetne.
- cyprus
#78 Re: Ruska Premijer Liga
Tita ti, što uz turskuEborg wrote:Ruska liga je vrlo interesantna, mislim da se uz tursku ligu komotno može staviti u "Lige petice" umjesto francuske lige.
-
Eborg
#79 Re: Ruska Premijer Liga
Pa šta to francuska liga učini? Pa to je živi odron, da nema Lyona ne bi se šta imalo ni pričati o njihovim evropskim utakmicama.
- cyprus
#80 Re: Ruska Premijer Liga
Francuzi značajno opadaju u zadnje vrijeme, pa se može reći da ih Rusi, Portugalci, pa i Holanđani kvalitetom počinju sustizati... Ali to se ne može reći za Turke. Pa Francuzi, kakvi god da su, svake godine imaju jedan ili dva kluba u proljetnom dijelu CL, dakle minimalno 2-3 kluba koja prezime u Evropi. Turci u zadnjih deset godina možda jednom (ili dvaput) da su prezimili u CL, a ovo što je Francuzima minimum, to je Turcima maximum... Dakle, poređenje nema nikakvog smisla...Eborg wrote:Pa šta to francuska liga učini? Pa to je živi odron, da nema Lyona ne bi se šta imalo ni pričati o njihovim evropskim utakmicama.
Ali da ne kvarimo previše temu o Rusima
- nOrMaLaC
#81 Re: Ruska Premijer Liga
Vozdra raja i sretna vam nova 2012 god.
Nego, znal iko kako Vladivostok igra ovu sezonu? ili Amur Chabarovsk
- nellington
#82 Re: Ruska Premijer Liga
Hokej - druga vrata lijevonOrMaLaC wrote:Vozdra raja i sretna vam nova 2012 god.![]()
- cyprus
#83 Re: Ruska Premijer Liga
Ko i svaku valjdanOrMaLaC wrote:Vozdra raja i sretna vam nova 2012 god.![]()
- nellington
#84 Re: Ruska Premijer Liga
U vrijeme SSSRa je prva liga bila elitnija, a druga bila regionalizirana. Međutim sad sa prvom ligom iz cijele Rusije i drugom jedinstvenom ligom (pjervim divizionom) je situacija prilično loša. Rezultat je da u Premijer ligi ostaju dominantno zapadni klubovi - hem bogatiji, hem kraće razdaljine.cyprus wrote:Ko i svaku valjdanOrMaLaC wrote:Vozdra raja i sretna vam nova 2012 god.![]()
Nego, znal iko kako Vladivostok igra ovu sezonu? ili Amur ChabarovskNego ja sam se vazda pito kako Luch Energiya i klubovi sa sličnom geografskom dužinom igraju ove prvenstvene utakmice
Kako izgleda svake sedmice letit u dva smjera kroz 10-tak vremenskih zona?
Rješenje je svakako regionalizacija, ali ja ne bih dirao u Premijer ligu - neka se Pjervi divizion regionalizira. Tako je nekad i bilo.
- cyprus
#85 Re: Ruska Premijer Liga
Ali to ne bi ništa riješilo za Premier ligu... Jer kad se neki klub iz Sibira probije do nje, opet isti problem... Evo čitam na wikipediji da je Igor Afinfeev nakon što je njegov tim izgubio u Vladivostoku 4:0 nakon sedmosatnog leta, savjetovo ovim da se presele u japansku ligu
Da li je ikako moguće da egzistiraju dvije paralelne Premier lige pod okriljem ruskog saveza, evropska i sibirska... Ovi prvi bi igrali u evropskim takmičenjima (CL i EL), a ovi drugi u azijskim...
Da li je ikako moguće da egzistiraju dvije paralelne Premier lige pod okriljem ruskog saveza, evropska i sibirska... Ovi prvi bi igrali u evropskim takmičenjima (CL i EL), a ovi drugi u azijskim...
-
El_comadante
#86 Re: Ruska Premijer Liga
vidis ovo bi im bilo i najpametnije da uradecyprus wrote:Ali to ne bi ništa riješilo za Premier ligu... Jer kad se neki klub iz Sibira probije do nje, opet isti problem... Evo čitam na wikipediji da je Igor Afinfeev nakon što je njegov tim izgubio u Vladivostoku 4:0 nakon sedmosatnog leta, savjetovo ovim da se presele u japansku ligu![]()
-
Eborg
#87 Re: Ruska Premijer Liga
Igor je lav! 
- nellington
#88 Re: Ruska Premijer Liga
To bi naravno bio presedan koji bi trebalo posebno uredovati kod FIFAe, UEFAe i azijske krovne organizacije, kako se god ona zvalacyprus wrote:Ali to ne bi ništa riješilo za Premier ligu... Jer kad se neki klub iz Sibira probije do nje, opet isti problem... Evo čitam na wikipediji da je Igor Afinfeev nakon što je njegov tim izgubio u Vladivostoku 4:0 nakon sedmosatnog leta, savjetovo ovim da se presele u japansku ligu![]()
- alica.k
#89 Re: Ruska Premijer Liga
nellington, vidim da se ti razumijes u ove ruse
zanima me, ako znas, da li je istina da ce i rusi sad mijenjati sistem da bude kao i u ostalim ligama?
rusi su mi inace bas zanimljivi
- nellington
#90 Re: Ruska Premijer Liga
Pa već se mijenja, ovo je duga sezona - koja će završiti naljeto, da bi sa novom jeseni krenula regularna sezona kao u ostatku Evrope.alica.k wrote:nellington, vidim da se ti razumijes u ove rusezanima me, ako znas, da li je istina da ce i rusi sad mijenjati sistem da bude kao i u ostalim ligama?
- nellington
#91 Re: Ruska Premijer Liga
I da - ovo ne bi bio presedan što Cyprus predlaže! Sad sam provjerio - to Meksiko već radi, zar ne?
- respo
#92 Re: Ruska Premijer Liga
koliko sam upoznat sljedecu sezonu rusi pocinju u augustu a ne sada u februaru martu kad vec tradicionalno su pocinjali
- alica.k
#93 Re: Ruska Premijer Liga
ja se sjecam da sam to davno procitala da bi mogli promijeniti sistem da bude kao u ostatku evrope, medjutim da bi ih jako puno kostala i klubove i savez ta promjena i onda neka kao rasprava za i protiv
al nisam nikad upratila sta su na kraju skontali 
- nellington
#94 Re: Ruska Premijer Liga
Uglavnom, ova trenutna sezona je trodijelna (standardna turnirska tabela 16 + playoff lige po 8 klubova za šampiona i za opstanak) čime se popunjava vrijeme od godine ipol, da bi se izvršila sinhronizacija s Evropom. Sad se priča o smanjenju lige (ja protiv, ali ko mene pitaalica.k wrote:ja se sjecam da sam to davno procitala da bi mogli promijeniti sistem da bude kao u ostatku evrope, medjutim da bi ih jako puno kostala i klubove i savez ta promjena i onda neka kao rasprava za i protival nisam nikad upratila sta su na kraju skontali
-
Eborg
#95 Re: Ruska Premijer Liga
Hm, baš me zanima kako će se boriti sa igranjem po snijegu i katastrofalnim hladnoćama.
- nellington
#96 Re: Ruska Premijer Liga
http://www.sport-express.ru/newspaper/2010-09-15/4_3/Eborg wrote:Hm, baš me zanima kako će se boriti sa igranjem po snijegu i katastrofalnim hladnoćama.
Ovo nije toliko loše, i ova sezona se igrala do pola novembra i od marta.
-
Eborg
#97 Re: Ruska Premijer Liga
Ovo onda nešto k'o kod nas, s obzirom na tu "rupu" i odlaske i dolaske dođu k'o dvije odvojene sezone. 
- alica.k
#98 Re: Ruska Premijer Liga
bas su simpaticni sa onim skafanderima, dekicama i termoforima na klupiEborg wrote:Hm, baš me zanima kako će se boriti sa igranjem po snijegu i katastrofalnim hladnoćama.
- nellington
#99 Re: Ruska Premijer Liga
Apertura i KlauzuraEborg wrote:Ovo onda nešto k'o kod nas, s obzirom na tu "rupu" i odlaske i dolaske dođu k'o dvije odvojene sezone.
- nOrMaLaC
#100 Re: Ruska Premijer Liga
malo sam se zeznuo za aMUR
Ali zar nije Vladvostok prije par sezona imap predstavnika u 1 lizi Rusije??