Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
-
simple_girl1
#76 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
....................
Last edited by simple_girl1 on 18/04/2011 23:02, edited 1 time in total.
- Ma.Le.Na
#77 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
ne zamjeri...ali stanje takve depresije i potistenosti se lijecisimple_girl1 wrote:Pomirila bih se sa sudbinom da mi nije ovako teško stanje zapravo preteško stanjestrongwoman wrote:
Znam da zvuci malo grubo, al' da pokusas za promjenu prihvatiti sudbinu takva kakva jeste i pomiriti se sa cinjenicama i onda hladne glave promisliti sto mozes promijeniti kod sebe, sto mozes uciniti za sebe ... jer uvijek postoji bolje od tvog stanja i uvijek postoji gore...
Vjeruj mi, cak i oni ljudi koji su zdravi i imaju ogromna bogatstva znaju biti veoma nesrecni, i suprotno...
Ako mogu sto pomoci, javi mi na pp, slobodno...![]()
Toliko je teško da bih više voljela umrijeti nego ovako živjeti..........................cijenite zdravlje!!!!!
Thanks,strongwoman
ne bi ti bilo zgorega potraziti strucnu pomoc
-
nista novo
#78 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
Ma.Le.Na wrote:ne zamjeri...ali stanje takve depresije i potistenosti se lijecisimple_girl1 wrote:Pomirila bih se sa sudbinom da mi nije ovako teško stanje zapravo preteško stanjestrongwoman wrote:
Znam da zvuci malo grubo, al' da pokusas za promjenu prihvatiti sudbinu takva kakva jeste i pomiriti se sa cinjenicama i onda hladne glave promisliti sto mozes promijeniti kod sebe, sto mozes uciniti za sebe ... jer uvijek postoji bolje od tvog stanja i uvijek postoji gore...
Vjeruj mi, cak i oni ljudi koji su zdravi i imaju ogromna bogatstva znaju biti veoma nesrecni, i suprotno...
Ako mogu sto pomoci, javi mi na pp, slobodno...![]()
Toliko je teško da bih više voljela umrijeti nego ovako živjeti..........................cijenite zdravlje!!!!!
Thanks,strongwoman
Lako je to reci kad si zdrav, nije ona u depresiji , citaj malo bolje, zdravlje je u pitanju...imam slucaj u familiji, zdrav se bolesnom ne vjeruje....
- Ma.Le.Na
#79 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
znam sta pisemnista novo wrote:
Lako je to reci kad si zdrav, nije ona u depresiji , citaj malo bolje, zdravlje je u pitanju...imam slucaj u familiji, zdrav se bolesnom ne vjeruje....
lijeciti tijelo sa slabim duhom - ne ide
pola zdravlja nosi duhovna snaga...moje misljenje je da nosi i vise od pola..
osnaziti duh...prvi korak
- BHF_Manijak
#80 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
U prevodu hoces da kazes da ovaj svijet je nefer i da nemamo svi iste uslove, tj da konacnica i konacna oduka nece biti posteni jer "nismo svi imali istu polaznu tacku"?!ljubav_aha wrote:ali mnoge osobe nemaju zivot na čovječan nacin![]()
kako se objasnjava Bozija milost, Nejgov "test" i Nejgova odluka o rodjenju nezdravih osoba,umiranju mladih i slicno![]()
Eheee moja ti, ima ljudi koji su bolji i zadovoljniji, a nemaju "nista", od mnogih onih koji imaju "sve" a ustvari nemaju "nista"...Nadam se da se razumijemo!
Sto Bijela rece, sve je stvar kako posmatras ovaj svijet, a ti si mi suvise materijalnom okrenuta, iako Bijeloj ustvrdi da dajes prednost duhovnom, lagis lagis...
-
simple_girl1
#81 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
Ovo boldano, ne bi ni tebi bilo na odmet a usput posjeti i oftamologaMa.Le.Na wrote:
ne zamjeri...ali stanje takve depresije i potistenosti se lijeci
- Ma.Le.Na
-
simple_girl1
#83 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
nista novo wrote: Lako je to reci kad si zdrav, nije ona u depresiji , citaj malo bolje, zdravlje je u pitanju...imam slucaj u familiji, zdrav se bolesnom ne vjeruje....
-
VerticalHairFactor
#84 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
Bolest je jako teška stvar, ali ako je nepovratno loša situacija, ako je nešto što je nemoguće u ovim okolnostima promijeniti i poboljšati, tada pokušaj naći nadomjestak na koji ćeš se fokusirati - nešto što će ti biti cilj, što ćeš usavršiti i u čemu ćeš pokušati dosegnuti vrh. Ne znam je li umjesno, ali meni je Hawking fascinantan - ne vjerujem da ima puno ljudi sa onako teškim stanjem, ali on je pronašao ono što ga gura i nije klonuo duhom. Način na koji on pristupa tom svom stanju je možda recept da i drugi pronađu sebe na sličan način.
- ljubav_aha
#85 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
simple_girl1 wrote:Fina temabaš me 'ubode' s njom
![]()
U iskušenjima sam otkad znam za sebe,kad bih vam nabrajala šta me sve muči,bila bi puna teka
Često se pitam čime sam zaslužila ovakav (ne)život,nesretna sam.Pojam 'sreća' za mene je nepoznat.
Ispočetka sam se borila da pobjedim iskušenja nadajući se da će nekad biti bolje,ali bilo je samo gore
Sad sam se predala a život živim samo zato što moram eto
Na mom licu ne bi mogli vidjeti osmjeh već samo suze,suze koje lijem svaki dan jer nikad neću imati normalan život
- ljubav_aha
#86 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
strongwoman,mozda nema dovoljno opcija,to i jeste srz moje teme,kad osoba nema mnogo mogucnosti/izborastrongwoman wrote:Znam da zvuci malo grubo, al' da pokusas za promjenu prihvatiti sudbinu takva kakva jeste i pomiriti se sa cinjenicama i onda hladne glave promisliti sto mozes promijeniti kod sebe, sto mozes uciniti za sebe ... jer uvijek postoji bolje od tvog stanja i uvijek postoji gore...simple_girl1 wrote:Fina temabaš me 'ubode' s njom
![]()
U iskušenjima sam otkad znam za sebe,kad bih vam nabrajala šta me sve muči,bila bi puna teka
Često se pitam čime sam zaslužila ovakav (ne)život,nesretna sam.Pojam 'sreća' za mene je nepoznat.
Ispočetka sam se borila da pobjedim iskušenja nadajući se da će nekad biti bolje,ali bilo je samo gore
Sad sam se predala a život živim samo zato što moram eto
Na mom licu ne bi mogli vidjeti osmjeh već samo suze,suze koje lijem svaki dan jer nikad neću imati normalan život
Ako mogu sto pomoci, javi mi na pp, slobodno...
- ljubav_aha
#87 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
arzulaharzuhal wrote:daj joj samo na tromjesečju, jer će se iskvarit do polugodišta k'o da gledam...bijela wrote:ljubav_aha wrote:
duhovnom ucitlejicezaključno 5!
- ljubav_aha
#88 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
u prevodu; tvoj cilja javljanja nema veze sa temom ,osim sto drzis predavanje o mojoj konverzaciji sa bijelomBHF_Manijak wrote:U prevodu hoces da kazes da ovaj svijet je nefer i da nemamo svi iste uslove, tj da konacnica i konacna oduka nece biti posteni jer "nismo svi imali istu polaznu tacku"?!ljubav_aha wrote:ali mnoge osobe nemaju zivot na čovječan nacin![]()
kako se objasnjava Bozija milost, Nejgov "test" i Nejgova odluka o rodjenju nezdravih osoba,umiranju mladih i slicno![]()
![]()
Eheee moja ti, ima ljudi koji su bolji i zadovoljniji, a nemaju "nista", od mnogih onih koji imaju "sve" a ustvari nemaju "nista"...Nadam se da se razumijemo!![]()
Sto Bijela rece, sve je stvar kako posmatras ovaj svijet, a ti si mi suvise materijalnom okrenuta, iako Bijeloj ustvrdi da dajes prednost duhovnom, lagis lagis...
ne bih nikad mogla reci: ljudi koji nemaju dobro zdravlje mogu biti zadovljniji od tebe,koji si zdrav,pa ko koga tu laze,pitaj ljude bez zdravlja oko sebe,pitaj ljude bez osnovnih uslova za zivot ,nema potrebe da lazes sebe
trbea odrzavati balans fizickog i duhovnog , otkud tebi ideja da sam iskljucivo orijentirana materijalnom/ili si mozda mislio na vrijednost novaca koju defitivno cijenim
- ljubav_aha
#89 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
statix wrote:Sta je s onima koji zbog fizickog hendikepa klonu i duhom?
- ljubav_aha
#90 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
bijela,da li je u pitanju sljedeca osobabijela wrote:gospon' namigivačmadner wrote: Ali tvoj odgovor nije duhovan, nego je upravo materijalan. Tj, isklucivo se bavi opipljivim simptomima, nikad me nećeš čuti da ignorišem materiju,
ta, ja sam, u tom pogledu, Abduhovsko-Đozinovska škola![]()
samo pokušavam balans nakav napraviti.
I went to the West and saw Islam, but no Muslims; I got back to the East and saw Muslims, but not Islam. ” — Muhammad Abduh
nevjerovatna misao
interesantan lik
- ljubav_aha
#91 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
What course has his condition taken?VerticalHairFactor wrote:Bolest je jako teška stvar, ali ako je nepovratno loša situacija, ako je nešto što je nemoguće u ovim okolnostima promijeniti i poboljšati, tada pokušaj naći nadomjestak na koji ćeš se fokusirati - nešto što će ti biti cilj, što ćeš usavršiti i u čemu ćeš pokušati dosegnuti vrh. Ne znam je li umjesno, ali meni je Hawking fascinantan - ne vjerujem da ima puno ljudi sa onako teškim stanjem, ali on je pronašao ono što ga gura i nije klonuo duhom. Način na koji on pristupa tom svom stanju je možda recept da i drugi pronađu sebe na sličan način.
Professor Hawking was able to feed himself and get in and out of bed until 1974.
Until that point he and his wife were able to manage without outside help, but then had to rely on live-in help from one of his research students.
In 1980, he changed to a system of community and private nurses, who came in for an hour or two in the morning and evening.
This lasted until he caught pneumonia in 1985, and had to have a tracheotomy operation.
After this, he needed 24-hour nursing care.
Before the operation, his speech had been getting more slurred, so that only a few people who knew him well could understand him.
However, he could communicate. He wrote scientific papers by dictating to a secretary, and gave seminars through an interpreter.
The tracheotomy operation removed his ability to speak altogether, and he had to rely on a small portable computer and a speech synthesizer fitted to his wheel chair.
neko bi u losijim uslovima davno umro,inace dijagnoza je uzas
- bijela
#92 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
da, bio je veoma interesantan,ljubav_aha wrote: bijela,da li je u pitanju sljedeca osoba
I went to the West and saw Islam, but no Muslims; I got back to the East and saw Muslims, but not Islam. ” — Muhammad Abduh
nevjerovatna misao![]()
interesantan lik
mnogo se sikir'o zbog nesredjenog stanja muslimana krajem XIX i početkom XX st.
rahmet mu napaćenoj duši.

- Zlata M.
#93 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
ljubav_aha wrote:GOLFER,svako posjeduje svoje misljenje,ma kako trazio oslonac u necemu,treba znati zasto upravo podrzavas taj oslonac,nisma spoemula uipste Qur'an,vec iskljucivo hadiseGOLFER wrote: To je upravo to... Samo postavljanje ovakvih pitanja vec je korak blize samo matrijalnoj, fizickoj egzistenciji kao jedinoj i bitnoj... A jos je jasnije kada se kod ovakvih tema pitanja kaze ''e nemoj ti meni pisati ovdje HADISE ili ajete iz Kur'ana, nego hajde iz svoje glave nesto''mislim nista ni sa cim....
Ali i teska je istovremeno, jer trazis individuu koja je u svom poimanju stvari ipak - jedinstvena (kao i njen otisak prsta, uostalom
... po cemu ti ovo zakljuci, @GOLFER ?Samo postavljanje ovakvih pitanja vec je korak blize samo matrijalnoj, fizickoj egzistenciji kao jedinoj i bitnoj
- ljubav_aha
#94 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
hvala,naucih nesto novo bijelabijela wrote:da, bio je veoma interesantan,ljubav_aha wrote: bijela,da li je u pitanju sljedeca osoba
nevjerovatna misao![]()
interesantan lik
mnogo se sikir'o zbog nesredjenog stanja muslimana krajem XIX i početkom XX st.
rahmet mu napaćenoj duši.
- ljubav_aha
#95 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
Zlata M. srdacno hvalaZlata M. wrote:ljubav_aha wrote:GOLFER,svako posjeduje svoje misljenje,ma kako trazio oslonac u necemu,treba znati zasto upravo podrzavas taj oslonac,nisma spoemula uipste Qur'an,vec iskljucivo hadiseGOLFER wrote: To je upravo to... Samo postavljanje ovakvih pitanja vec je korak blize samo matrijalnoj, fizickoj egzistenciji kao jedinoj i bitnoj... A jos je jasnije kada se kod ovakvih tema pitanja kaze ''e nemoj ti meni pisati ovdje HADISE ili ajete iz Kur'ana, nego hajde iz svoje glave nesto''mislim nista ni sa cim....
... tema ti je, kao i vecina tvojih, bas
![]()
Ali i teska je istovremeno, jer trazis individuu koja je u svom poimanju stvari ipak - jedinstvena (kao i njen otisak prsta, uostalom), sto mnogi dozivljavaju kao uvredu, provokaciju ...
![]()
ZlataM. u pravu si,sukob misljenja je uvijek prisutan,na zalost,narocito kad se u procesu komunikacije skoci na zakljucak o provokaciji i uvredi
-
HZArnel
#96 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
najlakse ces ga dobiti ako covjecanstvo posmatras kao cjelinu i ako probas da zaviris u lancane posljedice covjekovih dejanjaljubav_aha wrote:ali mnoge osobe nemaju zivot na čovječan nacin![]()
Evo najkraci moguci odgovor:Covjek je za sve kriv!
(da nam se nemucis)
- ljubav_aha
#97 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
* ne mucisHZArnel wrote:najlakse ces ga dobiti ako covjecanstvo posmatras kao cjelinu i ako probas da zaviris u lancane posljedice covjekovih dejanjaljubav_aha wrote:ali mnoge osobe nemaju zivot na čovječan nacin![]()
![]()
(da nam se nemucis)
kako ljudi mogu biti krivi ako umre necije dijete
zaboravih dodati: zasto si napisao da se ne mucim
-
HZArnel
#98 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
maaa jook,nisam mislio tooo bona ne bila...ovo sto si mi prepravila glagol,to je rad brzine pisanjaljubav_aha wrote:* ne mucisHZArnel wrote:najlakse ces ga dobiti ako covjecanstvo posmatras kao cjelinu i ako probas da zaviris u lancane posljedice covjekovih dejanjaljubav_aha wrote:ali mnoge osobe nemaju zivot na čovječan nacin![]()
![]()
(da nam se nemucis)![]()
kako ljudi mogu biti krivi ako umre necije dijete/ponovila sam milion puta i ponovit cu jos minimalno toliko/
zaboravih dodati: zasto si napisao da se ne mucimzar ti je tema tako mucna
da se ne mucis=da ne lupas glavom
a evo kako neko moze biti krvi sto je dijete umrlo:odgoj,ishrana roditelja,roditeljska paznja,nacin razmisljanja,odgoj roditelja,zdravlje roditelja(koje je u velikoj mjeri vec predodredilo zdravlje njihovih roditelja)itd itd...jos mnogo faktora,svaki djelo/nedjelo prirode je posljedica covjekovog postupanja prema istoj.
I nemoj se vrijedjat,nikad i nisam imao namjeru koga uvrijediti na forumu,osim ako stitim svoje(ako mi blate po domovini,vjeri ili "privatluku)ti to zdaleka ne radis.
-
kojeime
#99 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
.
Last edited by kojeime on 12/03/2011 21:56, edited 1 time in total.
-
simple_girl1
#100 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
To drugo je u pitanjuljubav_aha wrote:
da li je problem nacina lijecenja ili je u pitanju neizljeciva bolest