kako se objasnjava Bozija milost, Nejgov "test" i Nejgova odluka o rodjenju nezdravih osoba,umiranju mladih i slicno
Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
- ljubav_aha
#1 Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
ali mnoge osobe nemaju zivot na čovječan nacin
kako se objasnjava Bozija milost, Nejgov "test" i Nejgova odluka o rodjenju nezdravih osoba,umiranju mladih i slicno

- arzuhal
#2 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
Obzirom da si otvorila temu, a vjeruješ u Boga, de nam kaži kako to ti sama sebi objašnjavaš?
- ljubav_aha
#3 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
arzulah,selamarzuhal wrote:Obzirom da si otvorila temu, a vjeruješ u Boga, de nam kaži kako to ti sama sebi objašnjavaš?
otvorila sma temu,jer ,vjerovao ili ne,ne razumijem ralzoge
mnogi kazu: ljudi moraju okusiti nesrecu,sto je razumljivo;nauciti vrijednosti srece,naravno;ali to nije dio mog pitanja
mene insteresuju rodjenja i stradanja osoba koje su "automatskim"putem,znaci,bez licnog ucesca "obiljezeni" za nesrecu
- Ma.Le.Na
#4 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
...pa valjda da bi "normalni" vise cijenili vlastitu "srecu" odn. normalnost..
- arzuhal
#5 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
Alejki selam, ljubavi
Ako tebi nije jasno, odo da se bacim sa virtualnog tornja u virtualnu smrt
- ljubav_aha
#6 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
ali zato pitam sto je sa unsrecenimMa.Le.Na wrote:...pa valjda da bi "normalni" vise cijenili vlastitu "srecu" odn. normalnost..
- madner
#7 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
arzuhal wrote:Alejki selam, ljubavi![]()
- ljubav_aha
#8 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
arzuhal wrote:Alejki selam, ljubavi![]()
odgovor trazim od kad zna za sebe
svaki odgovor koji sam dobila ili licno skuzila,sam prije ili kasnije prekrizila
- Ma.Le.Na
#9 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
obzirom da jako puno vremena provodis na podforumu religija..koliko sam upratila...trebalo bi da znas da vjera...bilo koja...uvijek ima nagradu i za takve..ljubav_aha wrote:ali zato pitam sto je sa unsrecenimMa.Le.Na wrote:...pa valjda da bi "normalni" vise cijenili vlastitu "srecu" odn. normalnost..
to sto je ta nagrada obecana u zagrebnom zivotu...ah well...to je vjera..
-
1906
#10 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
ljubav_aha wrote:ali mnoge osobe nemaju zivot na čovječan nacin![]()
kako se objasnjava Bozija milost, Nejgov "test" i Nejgova odluka o rodjenju nezdravih osoba,umiranju mladih i slicno![]()
karma proslih zivota
sve bi pojasnila
- arzuhal
#11 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
Imam nakav osjećaj da ćeš se i ovdje nakrižat odgovora. Ili napolumjesecit, da budemo dokraja korektniljubav_aha wrote:arzuhal wrote:Alejki selam, ljubavi![]()
![]()
![]()
odgovor trazim od kad zna za sebe![]()
svaki odgovor koji sam dobila ili licno skuzila,sam prije ili kasnije prekrizila
- ljubav_aha
#12 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
aha,ah,da ta nagradaMa.Le.Na wrote:obzirom da jako puno vremena provodis na podforumu religija..koliko sam upratila...trebalo bi da znas da vjera...bilo koja...uvijek ima nagradu i za takve..ljubav_aha wrote:ali zato pitam sto je sa unsrecenimMa.Le.Na wrote:...pa valjda da bi "normalni" vise cijenili vlastitu "srecu" odn. normalnost..
to sto je ta nagrada obecana u zagrebnom zivotu...ah well...to je vjera..
mene religija izuzento interesuje jer to je i nacin razmisljanja o smislu izvota,nacin rotiranja ljudskog uma , ne iz iskljucivog razloga moje bliskosti ka Bogu,jer Ga ne osjecam tako bliskim
- ljubav_aha
#13 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
pa ko je stvorio karmu1906 wrote:ljubav_aha wrote:ali mnoge osobe nemaju zivot na čovječan nacin![]()
kako se objasnjava Bozija milost, Nejgov "test" i Nejgova odluka o rodjenju nezdravih osoba,umiranju mladih i slicno![]()
karma proslih zivota![]()
sve bi pojasnila
- arzuhal
#14 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
Vidi, ima dosta toga rečenog u hadisima. Međutim, kako si ti prekrižila i hadise, ništa onda... 
- Ma.Le.Na
#15 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
ne razumijemljubav_aha wrote:
aha,ah,da ta nagradadavno prekrizen odgovor
a znas li zasto > jer i osobe nomrlanog izvota i zivotnog vijeka,vjernici i sl. bez problem odu na drugi svijet,znaci dobiju i svoju nagradu bez problema
kako to da su "izabrane"
znas li odgovor
![]()
mene religija izuzento interesuje jer to je i nacin razmisljanja o smislu izvota,nacin rotiranja ljudskog uma , ne iz iskljucivog razloga moje bliskosti ka Bogu,jer Ga ne osjecam tako bliskim
ako nikada nisi bila nesretna..kako bi znala sta je sreca...da li bi sreca postojala?
da ne postoji bijelo...da li bi postojalo crno...da li bi znali da je crno - crno?
da ne postoje ljudi koji su bolesni...da li bi mi znali sta je to zdravlje?
- ljubav_aha
#16 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
ma kako me analizirao,ti si meni dragarzuhal wrote:Imam nakav osjećaj da ćeš se i ovdje nakrižat odgovora. Ili napolumjesecit, da budemo dokraja korektniljubav_aha wrote:
![]()
![]()
ali,ozbiljno: kako vjernik,poput tebe ,skromno prihvata odogovor kako je objasnjen u religiji;Da li ti je uistinu dovoljan
- ljubav_aha
#17 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
arzuhal wrote:Vidi, ima dosta toga rečenog u hadisima. Međutim, kako si ti prekrižila i hadise, ništa onda...
ma volim kad osoba pise vlastito misljenje
- ljubav_aha
#18 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
u prvom postu,lijepo objasnihMa.Le.Na wrote:
da ne postoje ljudi koji su bolesni...da li bi mi znali sta je to zdravlje?
svi smo ponekad oskusili bolest,znaci,nije problem spoznaje je vec prisutan , necija bolest je nase ucenje o covjecnosti,i to je pristuno;ALI > moje pitanje je : sto je urzok radjanja unesrecenih ljudi na svim nivioma zivota
- arzuhal
#19 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
Naravno da pomislim i od Allaha dobijam pregršt odgovora koji moje srce u potpunosti zadovoljavaju. Moje srce, velim. Nečije sigurno ne bi, ali srca su nam različita. A i to sam isto saznao od Allaha. I zato je meni Allah - Bog! I ja Ga, naprosto, obožavam!ljubav_aha wrote:ma kako me analizirao,ti si meni dragarzuhal wrote:Imam nakav osjećaj da ćeš se i ovdje nakrižat odgovora. Ili napolumjesecit, da budemo dokraja korektniljubav_aha wrote:
![]()
![]()
svaki odgovor koji sam dobila ili licno skuzila,sam prije ili kasnije prekrizila![]()
ali,ozbiljno: kako vjernik,poput tebe ,skromno prihvata odogovor kako je objasnjen u religiji;Da li ti je uistinu dovoljanOK,vjera,ljubav,Boziji sud,sve je to OK,ali zar ,negdje u dubini ponekad ne pomislis,sto je sa unsrecenim,sto je uzrok tome
- ljubav_aha
#20 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
mozes li napsiati jedan od odogovra,hvalaarzuhal wrote:Naravno da pomislim i od Allaha dobijam pregršt odgovora koji moje srce u potpunosti zadovoljavaju. Moje srce, velim. Nečije sigurno ne bi, ali srca su nam različita. A i to sam isto saznao od Allaha. I zato je meni Allah - Bog! I ja Ga, naprosto, obožavam!
- ljubav_aha
#21 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
offtopic:volim kontroverzne i teske temeMonica B. wrote:*offtopic* - Koliko je tebi godina ljubav_aha ? Ovo nije nikakva provokacija, samo pokusavam razumjeti nacin na koji otvaras ( obicno kontroverzne i teske ) teme. Mislim da ovo nije potforum za spamovanje tipa - jedna recenica tebi, jedna recenica meni - ukraseno pravilno rasporedjenim smajlijima.
*ontopic* - Zivot je rizik, ljubav je rizik, stvaranje je rizik, cak je i vjerovanje rizik ako mu pridjes na pogresan nacin. Da li to znaci da ne trebamo zivjeti, voljeti, stvarati, vjerovati ?
ontopic: fulala si moje pitanje, jer mnogi nemaju prilike za dobar i zdrav zivotni rizik
- arzuhal
#22 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
Da ja podastirem odgovore koje su mom srcu bliski, a da ih ti prekrižiš? Nema šanseljubav_aha wrote:mozes li napsiati jedan od odogovra,hvalaarzuhal wrote:Naravno da pomislim i od Allaha dobijam pregršt odgovora koji moje srce u potpunosti zadovoljavaju. Moje srce, velim. Nečije sigurno ne bi, ali srca su nam različita. A i to sam isto saznao od Allaha. I zato je meni Allah - Bog! I ja Ga, naprosto, obožavam!
- bijela
#23 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
ovakva pitanja (a nije da pitanja ne trebaju - da me ne bi napali naučnici ovog foruma) su odraz sekularnog duha savremenog čovjeka. sekularnog u onom smislu prenaglašavanja materije i minimiziranja duha.
iliti - svođenja čovjeka na biće jedne prirode (fizička egzistencija), a ne dvojne (fizička+duhovna).
iliti - svođenja čovjeka na biće jedne prirode (fizička egzistencija), a ne dvojne (fizička+duhovna).
- ljubav_aha
#24 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
arzulaharzuhal wrote:Da ja podastirem odgovore koje su mom srcu bliski, a da ih ti prekrižiš? Nema šanseljubav_aha wrote:mozes li napsiati jedan od odogovra,hvalaarzuhal wrote:Naravno da pomislim i od Allaha dobijam pregršt odgovora koji moje srce u potpunosti zadovoljavaju. Moje srce, velim. Nečije sigurno ne bi, ali srca su nam različita. A i to sam isto saznao od Allaha. I zato je meni Allah - Bog! I ja Ga, naprosto, obožavam!Haj ti prvo iznesi sve prekrižene odgovore koje si sama skuživala i koje su ti drugi davali, da vidim na čemu si
vec sam pojedine komentriala,ali mislim da je fazon u dijelu nama "nepoznatog" od strane Boga ,a svojim bicem ga moramo definirati kako najbolje razumijemo
- madner
#25 Re: Sreća je što možeš biti čovječan,ali ...
Nemoj tako, nas moto je suti i trpi, sve za duhovnu izgradnjubijela wrote:ovakva pitanja (a nije da pitanja ne trebaju - da me ne bi napali naučnici ovog foruma) su odraz sekularnog duha savremenog čovjeka. sekularnog u onom smislu prenaglašavanja materije i minimiziranja duha.