Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

mr.gugl

#76 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by mr.gugl »

*odgovor na uvodni post! :)

sve je to u redu da meni ne ostane kartica u autu, jer levati traze bruku para ako se izgubi, tako da moram prvo do auta, pa se vratiti da ponistim, pa do auta, pa izaci vani, stoga, ne palamudite zivota vam. davno meni jedna gospodja rece "sinko, ako si nervozan, ne sjedaj za volan i rijesen problem". sto BBI ne stavi dva automata na svaki zid i onda ce svak ponistiti tamo gdje je parkirao auto, a ne da ja obilazim "pocasne krugove" da bih ponistio kartu i izasao s parkinga?!

Allahimanet i ne krivite mene, krivite drustvo! :P :bih: :run:
Qler

#77 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by Qler »

Kakve krugove?

Udjes u BBI, uzmes karticu, karticu u dzep, odes, prosetas, kad zavrsis, sidjes u garazu, odmah pored lifta, ili ulaza, zavisi na kojem si spratu, je masina za naplatu parkinga, stavis karticu, platis, uzmes kusur, karticu, racun, odes u auto, sjednes, ko' gospdin, anana bibib, do izlazne rampe, prineses karticu i vozi.

Ako ti treba vise od onih 15min koje imas da izadjes kada platis karticu, nemoj ni ici sa autom tamo i gotovo. Posted sebe bruke, a ostale vozace nerviranja...
karanana

#78 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by karanana »

mr.gugl wrote:*odgovor na uvodni post! :)

sve je to u redu da meni ne ostane kartica u autu, jer levati traze bruku para ako se izgubi, tako da moram prvo do auta, pa se vratiti da ponistim, pa do auta, pa izaci vani, stoga, ne palamudite zivota vam. davno meni jedna gospodja rece "sinko, ako si nervozan, ne sjedaj za volan i rijesen problem". sto BBI ne stavi dva automata na svaki zid i onda ce svak ponistiti tamo gdje je parkirao auto, a ne da ja obilazim "pocasne krugove" da bih ponistio kartu i izasao s parkinga?!

cak i da radis tako kako si opisao, to nema veze sa uvodnim postom jer si ti na propisno parkiranom mjestu, tako da nije bitno to sto si rekao da moras u auto po karticu, pa onda iz auta do automata, pa onda opet u auto jer posto si parkiran na oznacenom mjestu ne smetas nikome i ova tema nije o tebi.
mr.gugl

#79 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by mr.gugl »

karanana wrote:

cak i da radis tako kako si opisao, to nema veze sa uvodnim postom jer si ti na propisno parkiranom mjestu, tako da nije bitno to sto si rekao da moras u auto po karticu, pa onda iz auta do automata, pa onda opet u auto jer posto si parkiran na oznacenom mjestu ne smetas nikome i ova tema nije o tebi.
procitaj ti ponovo uvodni post, covjek kaze: "Malo vise su mi nejasni ljudi koji nemaju neuron u glavi koji ce ih usmjeriti prvo na placanje parkinga, pa onda prema autu i lagani izlaz."

i odgovor ovom iznad tebe, necu da nosim karticu sa sobom, ako je izgubim treba gospodi platiti kaznu od 20-ak KM cini mi se. prosetao ili obavio posao, usao u auto, brm brm, stao u red, ponistio kartu i cekao da izadjem, je varijanta koju zadrzavam za sebe, a vi pricajte sta hocete. i ne, ne treba mi 15 minuta, ali necu ni da se vracam dva puta, zato sto njihov sistem ne valja. na svaki zid po jedan ili dva aparata za naplatu i rijesen problem, platis tu, kresnes ga, ubacis "kasetofon" i ceraj misko!
iMacak

#80 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by iMacak »

kurty wrote:
iMacak wrote:jednom u društvu potegla se i ova tema oko bbi parkinga.
u društvu su bili i arhitekti.
ljudima nije jasno kako je neko mogao isprojektovati onako ružno ulaz i izlaz iz garaze. onda vezu među spratovima....
sve to je na jednome mjestu.
kažu da student nebi takvu glupost nacrtao a kamoli dobio i najmanju pozitivnu ocjenu.
eh i jednom odem ja i stanem dole gdje se placa i stvarno pogledam.
svi koji ulaze, svi koji izlaze, svi koji kruže, a naravno + debili koji se parkiraju da plate
SVI ONI SU NA JEDNOM CVORISTU!!!!
STROGI IDIOTIZAM.
Dobro sad...
Imal ista da valja???
Ili je frka sto ti arhitekti i studenti arhitekture (mislim na tvoje prijatelje) nisu potpisali taj projekat
?kakvi jarani, studenti? umijes li da razmisljas. taj je problem tesko rjesiv,a nije bilo potrebe za problemom.
to je isto kao na pofalicima na raskrsnici da je svima zeleno upaljeno.
tako da to nema veze sa mojim poznanicima strucnjacima jer zato ne treba neka posebna pamet,
ljudi koji su to nacrtali zatim napravili su tvorci 80% problema, onih drugih 20% su oni koji zaustave vozilo i odu da plate
dokaz za ovo ti je i ako nema nikoga da je zaustavio vozilo da bi otisao platiti, znaci idealna situacija...
opet ti nekad treba bruku vremena da izađeš iz garaže ili uđeš, jer svi zajedno u 10m pokuzavamo ostvariti svoju zelju, neko da uđe, neko izađe, neko da krug napravi.....
bbi garaza zest od odrona, pravi idiotizam
Cholina_Lokica

#81 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by Cholina_Lokica »

na svakom spratu imas aparat za placanje, i treba ti do svakog da prosetas od auta do automata najvise 1,5 minuta :roll: ali jok, lakse je biti papak pa blokirati izlaze da bi platio iz auta :smajlikojipovraca:
chelo

#82 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by chelo »

iMacak wrote: ?kakvi jarani, studenti? umijes li da razmisljas. taj je problem tesko rjesiv,a nije bilo potrebe za problemom.
tako da to nema veze sa mojim poznanicima strucnjacima jer zato ne treba neka posebna pamet,
ljudi koji su to nacrtali zatim napravili su tvorci 80% problema, onih drugih 20% su oni koji zaustave vozilo i odu da plate
dokaz za ovo ti je i ako nema nikoga da je zaustavio vozilo da bi otisao platiti, znaci idealna situacija...
opet ti nekad treba bruku vremena da izađeš iz garaže ili uđeš, jer svi zajedno u 10m pokuzavamo ostvariti svoju zelju, neko da uđe, neko izađe, neko da krug napravi.....
Djesi jarane od strucnjaka.
Garaza je sega-mega. Za onu parcelu i pristupe, premium.
Ta studenska riganja vatre su opstepoznata mudroserina. Prvo, nek prijatelji osjete malo show realnosti kad se gradi nesto, pa nam se javi. Nema te garaze gdje se nece stvoriti usko grlo kad je promet veliki.
johntra

#83 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by johntra »

mr.gugl wrote:
karanana wrote:

procitaj ti ponovo uvodni post, covjek kaze: "Malo vise su mi nejasni ljudi koji nemaju neuron u glavi koji ce ih usmjeriti prvo na placanje parkinga, pa onda prema autu i lagani izlaz."

i odgovor ovom iznad tebe, necu da nosim karticu sa sobom, ako je izgubim treba gospodi platiti kaznu od 20-ak KM cini mi se. prosetao ili obavio posao, usao u auto, brm brm, stao u red, ponistio kartu i cekao da izadjem, je varijanta koju zadrzavam za sebe, a vi pricajte sta hocete. i ne, ne treba mi 15 minuta, ali necu ni da se vracam dva puta, zato sto njihov sistem ne valja. na svaki zid po jedan ili dva aparata za naplatu i rijesen problem, platis tu, kresnes ga, ubacis "kasetofon" i ceraj misko!
onda ti nemaš potrebe da parkiraš u BBI centru, nego komotno možeš i vani...
memlija

#84 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by memlija »

Qler wrote:Kakve krugove?

Udjes u BBI, uzmes karticu, karticu u dzep, odes, prosetas, kad zavrsis, sidjes u garazu, odmah pored lifta, ili ulaza, zavisi na kojem si spratu, je masina za naplatu parkinga, stavis karticu, platis, uzmes kusur, karticu, racun, odes u auto, sjednes, ko' gospdin, anana bibib, do izlazne rampe, prineses karticu i vozi.

Ako ti treba vise od onih 15min koje imas da izadjes kada platis karticu, nemoj ni ici sa autom tamo i gotovo. Posted sebe bruke, a ostale vozace nerviranja...
:D :thumbup: :thumbup: :thumbup: i kapak... :D
citroen

#85 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by citroen »

K.L.O.T.Z :D
Better Man

#86 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by Better Man »

Prošle sedmice prolazim pješke kroz garažu kad totalna blokada i na ulazu i izlazu iz BBI iz svih pravaca, jer je neki kreten stao na sred puta i izašao da plati parking.
HomeSweetHome

#87 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by HomeSweetHome »

Radi se na tome, ne znam da li ste primjetili, postavljen je znak zabrane, a cula sam da je i policija napisala podosta kazni...

kad je BBI Centar tek otvoren, sjecam se da cu kacili za brisace uputstvo o koristenju parkinga, a tu su bile ispisane i cijene... dakle, nije tacno da "niko nije rekao"... mada ne kontam sta se tu ima za objasniti...
johntra

#88 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by johntra »

neki dan sam vidio da dežuraju ovu iz obezbjeđenja na ćoškovima gdje se papci znaju parkirati...
HomeSweetHome

#89 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by HomeSweetHome »

i ja sam vidjela to...
chelo

#90 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by chelo »

Moj Bogoljube.. za tebe je Agregat trisdvojka iznad Sebilja.
On ti fino umrsi u u brisac i dodje da naplati.
Hendrix

#91 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by Hendrix »

Kakva kartica, komad papira, koji stane u novčanik recimo gdje su ti pare i kako ćeš sad to izgubit majke ti. Parkirao sam u BBI toliko puta, i nosim papir sa sobom i platim normala kad se pješke vratim u garažu.
Nismo mi za ovih naprednih tehnologija starih 30 godina, nama treba Hamo na izlazi da ti uzima lovu i sve bi bilo u redu.
mr.gugl

#92 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by mr.gugl »

chelo wrote:

Moj Bogoljube.. za tebe je Agregat trisdvojka iznad Sebilja.
On ti fino umrsi u u brisac i dodje da naplati.
koju gomilu gluposti pisete iz dana u dan na ovom forumu. meni takodje smeta parkiranje na povrsinama koje nisu namjenjene za parkiranje, ali prica o naplatama je cisto pres*ravanje. pogotovo prica (ili pokusaj price) ovih levata koji nemaju svoje misljenje, nego pokusavaju zadobiti komadic virtuelnog prostora tako sto ce napisati jednu rijec ili pola recenice koja nema bas nekog konkretnog smisla niti je vrijedi procitati uopste.
mnogi ovdje nisu ni guzicu naucili obrisati, a palamude nesto i prosipaju pamet.
mr.gugl

#93 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by mr.gugl »

Cholina_Lokica wrote:

na svakom spratu imas aparat za placanje, i treba ti do svakog da prosetas od auta do automata najvise 1,5 minuta :roll: ali jok, lakse je biti papak pa blokirati izlaze da bi platio iz auta :smajlikojipovraca:
moguce da je do mene, ali ja nisam vidio aparat. nemoj da povracas, zivota ti.
chelo

#94 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by chelo »

mr.gugl wrote:koju gomilu gluposti pisete iz dana u dan na ovom forumu. meni takodje smeta parkiranje na povrsinama koje nisu namjenjene za parkiranje, ali prica o naplatama je cisto pres*ravanje. pogotovo prica (ili pokusaj price) ovih levata koji nemaju svoje misljenje, nego pokusavaju zadobiti komadic virtuelnog prostora tako sto ce napisati jednu rijec ili pola recenice koja nema bas nekog konkretnog smisla niti je vrijedi procitati uopste.
mnogi ovdje nisu ni guzicu naucili obrisati, a palamude nesto i prosipaju pamet.
Nemoj citat padobranac.
neki

#95 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by neki »

Hendrix wrote:Kakva kartica, komad papira, koji stane u novčanik recimo gdje su ti pare i kako ćeš sad to izgubit majke ti. Parkirao sam u BBI toliko puta, i nosim papir sa sobom i platim normala kad se pješke vratim u garažu.
Nismo mi za ovih naprednih tehnologija starih 30 godina, nama treba Hamo na izlazi da ti uzima lovu i sve bi bilo u redu.
Sta ce čoban kad nije naucio cuvati nista manje od krave..
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#96 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by 1946 »

neki wrote:Sta ce čoban kad nije naucio cuvati nista manje od krave..
:D
iMacak

#97 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by iMacak »

chelo wrote:
iMacak wrote: ?kakvi jarani, studenti? umijes li da razmisljas. taj je problem tesko rjesiv,a nije bilo potrebe za problemom.
Djesi jarane od strucnjaka.
Garaza je sega-mega. Za onu parcelu i pristupe, premium.
Ta studenska riganja vatre su opstepoznata mudroserina. Prvo, nek prijatelji osjete malo show realnosti kad se gradi nesto, pa nam se javi. Nema te garaze gdje se nece stvoriti usko grlo kad je promet veliki.
otiđi sreco u koji god drugi centar bilo gdje osim kod nas pa pogledaj jeli tako..... pa ces vidjeti da moze.
malo popricaj sa ljudima pa ces vidjeti sta ce ti vecina reci.
ne znam sta podrazumjevas pod svim ovim glupostim koje si napisao.... za pocetak prvo procitaj moje postove pa onda reaguj, a nemoj gluposti valjat... kakvi studenti, kakav show realnosti gradnje?
ti uopce ne shvatas o cemu se govori...mozda tvoji praunuci da skontaju...valja skidat opanke.....
ne moze se nesto sto nevalja hvaliti
jeli ti mozda arhitekta bbi-ja familija ili nesto?
mr.gugl

#98 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by mr.gugl »

chelo wrote:
mr.gugl wrote:koju gomilu gluposti pisete iz dana u dan na ovom forumu. meni takodje smeta parkiranje na povrsinama koje nisu namjenjene za parkiranje, ali prica o naplatama je cisto pres*ravanje. pogotovo prica (ili pokusaj price) ovih levata koji nemaju svoje misljenje, nego pokusavaju zadobiti komadic virtuelnog prostora tako sto ce napisati jednu rijec ili pola recenice koja nema bas nekog konkretnog smisla niti je vrijedi procitati uopste.
Nemoj citat padobranac.
nekad i pamet zakaze, pa mi se desi da procitam ovakvu glupost, ali eto, bice bolje, nek je ziva glava.
johntra

#99 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by johntra »

evo ja sam napisao pola rečenice, i šta ćemo sad?
samo se nadam da će tebi, a i takvima kao što si ti, naići neki vozač početnik, koji se neće na vrijeme snaći, pa, da baš ne pokupi tebe, udari u tvoje auto...mada je to malo vjerovatno, ali eto....
i da, kako se briše guzica?
chelo

#100 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by chelo »

iMacak wrote:otiđi sreco u koji god drugi centar bilo gdje osim kod nas pa pogledaj jeli tako..... pa ces vidjeti da moze.
malo popricaj sa ljudima pa ces vidjeti sta ce ti vecina reci.
ne znam sta podrazumjevas pod svim ovim glupostim koje si napisao.... za pocetak prvo procitaj moje postove pa onda reaguj, a nemoj gluposti valjat... kakvi studenti, kakav show realnosti gradnje?
ti uopce ne shvatas o cemu se govori...mozda tvoji praunuci da skontaju...valja skidat opanke.....
ne moze se nesto sto nevalja hvaliti
jeli ti mozda arhitekta bbi-ja familija ili nesto?
Brate, zvucis ko zensko :lol: Jedino dugi nokti mogu prosut ova pitanja, a prije toga ne razmisliti. :-)
Show realnosti gradnje ti je visetruko raspece izmedju investitora, arhitekte, gradske birokratije, strucne etike, izvodljivosti, funkcionalnosti, finansija, i situacije terena. Nije sve u rendanju, auto cadu i maketama.

Da podcrtam stav. Garaža je sasvim solidna, ne kardinalno loša, nego sasvim solidna. Da nema ovih sa dva cula, bila bi skoro odlicna. Bzze nam skreces temu, poenta je ukloniti kloceve s puta.
Post Reply