pa tranformiso se, u gvozdjevnm wrote:ja vozaca neiskusnog, trebao ga je transformisati i skociti
Americka "auta"
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#76 Re: Americka "auta"
- shlauf
-
Kiberluskoni
#78 Re: Americka "auta"
Bakire, nema razloga za ljutnju, svako vozi šta mu odgovara i njemu je u tom momentu to najbolje auto. Ako se sjetiš mojih prethodnih postova, uvijek sam tvrdio da je glupost ova vrsta generaliziranja, a pogotovo prepucavanja na ovu temu. Još kada dodaš da se prepucavaju ljudi oko nečega što su vidjeli samo na slikama... nema dalje. Meni kada neka od auto firmi plati da ih guram i promoviram, onda ću se zadavati, a do tada ništa.
Do tada ću govoriti ono što sam sam iskusio i ono što su ljudi koji se malo razumiju skontali. Ja sam sa svoja dva amerikanca u zadnjih 10ak godina prešao nekih 70-80 hiljada bez većih problema. Nisu mi bili jedino auto, tako da ih imam sa čime uporediti. Sada u užoj porodici imam 2 japanca i Jeepa i u pitanju su kruške i jabuke koje se ne porede. Svaki obavlja svoj dio posla kako treba.
A Jeepa vozim zbog jednostavnosti, filozofije "built, not bought", zbog karizme koja ide kao serijska oprema
zato što znam gdje nabaviti dijelove i zato što mi nisu nepoznanica. Ne vidim racionalan razlog zašto za auto istog godišta dati duplo više novca, jer znam da nije 100% bolje. Ja to ne vidim, ali ima ljudi koji imaju računicu i ja ih ne osuđujem. Svako za sebe radi što misli da je najbolje.
A terenaca što se tiče, san svakog offroadera koji može birati šta hoće, je Dana 44 ili 60 nazad, Dana 44 reverse cut naprijed, selektivne blokade (ARB ili Eaton electrac), gume preko 35 inča, motorčina od 250+ konja, pouzdan reduktor sa 1:4 prenosom, diskonektori balans štangli, dobra artikulacija... i na kraju to ispadne Rubicon sa većim gumama i superchargerom ili strokerom, ako je stariji model. Znači dodaš par milja na stock auto i eto ga.
Do tada ću govoriti ono što sam sam iskusio i ono što su ljudi koji se malo razumiju skontali. Ja sam sa svoja dva amerikanca u zadnjih 10ak godina prešao nekih 70-80 hiljada bez većih problema. Nisu mi bili jedino auto, tako da ih imam sa čime uporediti. Sada u užoj porodici imam 2 japanca i Jeepa i u pitanju su kruške i jabuke koje se ne porede. Svaki obavlja svoj dio posla kako treba.
A Jeepa vozim zbog jednostavnosti, filozofije "built, not bought", zbog karizme koja ide kao serijska oprema
A terenaca što se tiče, san svakog offroadera koji može birati šta hoće, je Dana 44 ili 60 nazad, Dana 44 reverse cut naprijed, selektivne blokade (ARB ili Eaton electrac), gume preko 35 inča, motorčina od 250+ konja, pouzdan reduktor sa 1:4 prenosom, diskonektori balans štangli, dobra artikulacija... i na kraju to ispadne Rubicon sa većim gumama i superchargerom ili strokerom, ako je stariji model. Znači dodaš par milja na stock auto i eto ga.
-
EsadCo
#79 Re: Americka "auta"
Morali su, inace bi postali Opel/Buick pod znackom elitizma i prestiza, dok to ne bi unistili, kao sto je Ford radio sa Jaguarom i Lincolnom.corolla02 wrote:inace, Cadillac se poceo odvajati od GM, tj poceli su bas od nedavno skidati GM oznaku sa svojih vozilaEsadCo wrote:Znaju sta valja, poceli su da prave zasebnu grupaciju, radi konkurencije evropi i japanu te da ih se ne poistovjecuje sa GMom
- Bakir1
#80 Re: Americka "auta"
@Kiberluskoni
ne ljutim se ja,nemam razloga,davno je receno o ukusima ne vrijedi raspravljati,za tebe ce uvijek nesto biti bolje a meni suprotno.
sjecam se ja tvojih postova i imam ih na umu kada pisem postove,pa znam da znas o cemu pises i ovo ne smatram takmicenjem "ciji je veci" nego neobaveznom zdravom diskusijom

ne ljutim se ja,nemam razloga,davno je receno o ukusima ne vrijedi raspravljati,za tebe ce uvijek nesto biti bolje a meni suprotno.
sjecam se ja tvojih postova i imam ih na umu kada pisem postove,pa znam da znas o cemu pises i ovo ne smatram takmicenjem "ciji je veci" nego neobaveznom zdravom diskusijom
- Bakir1
#81 Re: Americka "auta"
drugi ciro na kojem mi kuje mjenjac amerikanci gdje ste treba mi prevod

- Izmedju CVile i DMalte
#82 Re: Americka "auta"
436 HP, od o do 200 kmh ubrzava k'o avion, dalje nisam smio zbog policije

ferari prede k'o maca u poredjenju sa ovim camaro-om

ferari prede k'o maca u poredjenju sa ovim camaro-om
-
Vernes_AMG
#83 Re: Americka "auta"
ferrari jede tog camar-a ko malu macu gdje god hoces 
-
breuer
#84 Re: Americka "auta"
uporedba ferarija sa bilo kojim automobilom 'ovog tipa' je...
...neozbiljna
...neozbiljna
-
Cafe Camargue
#85 Re: Americka "auta"
može li ovo?breuer wrote:uporedba ferarija sa bilo kojim automobilom 'ovog tipa' je...
...neozbiljna

-
breuer
#86 Re: Americka "auta"
iskreno...postujem - ovaj ford kako se zvaše 't' neštoCafe Camargue wrote:može li ovo?breuer wrote:uporedba ferarija sa bilo kojim automobilom 'ovog tipa' je...
...neozbiljna![]()
ali: ferrari, maserati, bugatti, pagani, lamborgini, porsche, aston martin, jaguar
i ova smijesna americka muscle cars: mustanzi, camara, korvete, pi..e materine...daj molim te
-
Cafe Camargue
#87 Re: Americka "auta"
a ako bih ti ja rekao da je ovaj Ford GT skuplji od većine koje si pobrojao, e to bi moralo nešto da ti znači
ovaj jedinstveni primjerak njihove auto industrije samo je dokaz da kada hoće - mogu
a to što uglavnom prave sirove automobile od kojih većina uopšte nije u stanju da svu raspoloživu snagu prenese na asfalt.. e to je druga priča
ovaj jedinstveni primjerak njihove auto industrije samo je dokaz da kada hoće - mogu
a to što uglavnom prave sirove automobile od kojih većina uopšte nije u stanju da svu raspoloživu snagu prenese na asfalt.. e to je druga priča
- olensoner
#88 Re: Americka "auta"

AMERICAN CARS, they all have springs from an 18th century peasant's cart and engines from a Cugnot steam car...
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#89 Re: Americka "auta"
Evo ga još jedan odličan i "neuobičajen" Amer!
Saleen S7...

-
herbert mekfjuger
#90 Re: Americka "auta"
puno serete, puno... toliko.
- johntra
#91 Re: Americka "auta"
nova Chrylser linija je odlična, a i novi 300 C može proći...
-
frngla
#92 Re: Americka "auta"
uz duzno postovanje "amerikanci" koga vi zavaravate uopste ono? iskreno?

i vi zaista mislite da su bolja americka auta od evropskih i japanskih, hvala, dovidjenja... toliko...

i vi zaista mislite da su bolja americka auta od evropskih i japanskih, hvala, dovidjenja... toliko...
Last edited by frngla on 21/11/2010 20:44, edited 1 time in total.
- kreso_atac
#93 Re: Americka "auta"
onda Bakire uz duzno postovanje ili ne znas voziti (stavljas ga u parking ili iz parkinga dok vozilo nije POTPUNO u mirovanju, ili OD palis na velikim brzinama) ili ne znas zamijeniti ili dosuti dovoljno (propisanog) ulja. stvarno je blasfemicno sta pises ako ti se to desava
i da, ovaj prethodni post, pola automobila je meni licno "krkanluk" i to zesci, i i dalje tvrdim da su americka namjenska i 4x4 vozila uglavnom najbolja, a i generalno meni se vizuelno svidjaju, kao i cjenovno. tj jos uvijek nisu precijenjena. svakom svacije, ali mnogo klinaca je na forumu.
i da, ovaj prethodni post, pola automobila je meni licno "krkanluk" i to zesci, i i dalje tvrdim da su americka namjenska i 4x4 vozila uglavnom najbolja, a i generalno meni se vizuelno svidjaju, kao i cjenovno. tj jos uvijek nisu precijenjena. svakom svacije, ali mnogo klinaca je na forumu.
-
frngla
#94 Re: Americka "auta"
krkanluk eu auta, a americka nisu, svaki ima min. 5000ccm zapremine, to nije krkanlukkreso_atac wrote:i da, ovaj prethodni post, pola automobila je meni licno "krkanluk" i to zesci, i i dalje tvrdim da su americka namjenska i 4x4 vozila uglavnom najbolja, a i generalno meni se vizuelno svidjaju, kao i cjenovno. tj jos uvijek nisu precijenjena. svakom svacije, ali mnogo klinaca je na forumu.
-
frngla
#95 Re: Americka "auta"
^ sto sam klinac, sto kazem kako jeste, trebam reci jeste u redu je sefe, bolji su americki automobili... zamolicu te lijepo da me ne vrijedjas i nazivas "klinac" jer ne znas koliko godina imam, hvala 
- kreso_atac
#96 Re: Americka "auta"
vec smo ranije cini mi se prije mjesec-dva raspravljali o toj kubikazi, nije ona bez razloga sigurno, vrati se malo i procitaj, ili potrazi malo barem osnovne fizicke razloge zasto je tako... tj zasto imaju 5000 kubika, ali ipak manje ili jednako konja od recimo 3000 kubika velikog evropljana... i da sebring ovaj novi super izgleda, i pravo je jeftin. bas kao npr i chevrolet cruze koji nije cistokrvni amerikanac, ali ima tu krv, super izgleda, a kosta otprilike kao polo, meni smijesno auto...
-
Kiberluskoni
#97 Re: Americka "auta"
Vidim da je tema živa zahvaljujući ovima što su bježali sa fizike (ili još nisu završili školu). Ne mogu da vjerujem da postoje likovi koji kontaju da u Americi sjede inžinjeri i čupaju kosu jer ne mogu iz, recimo 4000 kubika izvući više od 200-250 konja. Haj to, nego da im ne padne na pamet, da zovnu Hansa iz Opela da im kaže kako se to radi (ipak je Opel GM) ili Olafa iz Saaba
pa se riješe muke. Skup telefon ili Evropljani ljubomorno čuvaju tajne
.
Nego, draga djeco, tastaturu u ruke i tražite šta znači nadkvadratni, kvadratni i ispodkvadratni motor i u koje se aplikacije koji ugrađuju. Da vam dam koji hint: there is no replacement for engine displacement ili horsepower sells cars, torque wins races.
Po vašoj logici, kupiš tamića, izvadiš onaj bijedni motor od nekih 70 konja, ubaciš kakav iz Kawasakija od 150 i goni.
Vjerujem da kada bi neko uradio anketu među forumašima, da ih je 3% u životu sjelo u američko auto, 1% ih je imalo, a 60% nema vozačku i vojaerski lupeta na osnovu slika (mislim, fakat hajmo OZBILJNO raspredat jel bolji Seleen ili Galardo
.)
Nego, draga djeco, tastaturu u ruke i tražite šta znači nadkvadratni, kvadratni i ispodkvadratni motor i u koje se aplikacije koji ugrađuju. Da vam dam koji hint: there is no replacement for engine displacement ili horsepower sells cars, torque wins races.
Po vašoj logici, kupiš tamića, izvadiš onaj bijedni motor od nekih 70 konja, ubaciš kakav iz Kawasakija od 150 i goni.
Vjerujem da kada bi neko uradio anketu među forumašima, da ih je 3% u životu sjelo u američko auto, 1% ih je imalo, a 60% nema vozačku i vojaerski lupeta na osnovu slika (mislim, fakat hajmo OZBILJNO raspredat jel bolji Seleen ili Galardo
- kreso_atac
#98 Re: Americka "auta"
Konacno neko ko razumije o cemu se radi. Svaka cast prijatelju, ja mislim da nema potrebe da sta vise pisem, ko ne zeli da shvati nece nikad ni shvatiti, ko razumije ne trebam mu ja nista pisati.
-
Vernes_AMG
#99 Re: Americka "auta"
Iskreno , dosta modela americke proizvodnje mi se ne svidja , ali npr. jedan CTS-V je jako jako jako dobar , gledao sam ga u usporednom testu protiv nove E63 , brate Mecka za nijansu bolja , znaci cisto ukus kupca odlucuje koji ce model uzeti.
Onda , Viper SRT - 10 , ima 7. vrijeme na Nordschleife stazi , daleko ispred renomiranih Evropskih i Japanskih sportasa. Od ovih recimo , normalnijih auta jedini je ispred Porsche GT2 RS na 5. mjestu ...
Ne treba ih potcijenjivati u svakom slucaju , ne kazem da su bolji od evropljana ili japanaca , ali svakako su konkurentni u dosta klasa
Onda , Viper SRT - 10 , ima 7. vrijeme na Nordschleife stazi , daleko ispred renomiranih Evropskih i Japanskih sportasa. Od ovih recimo , normalnijih auta jedini je ispred Porsche GT2 RS na 5. mjestu ...
Ne treba ih potcijenjivati u svakom slucaju , ne kazem da su bolji od evropljana ili japanaca , ali svakako su konkurentni u dosta klasa
-
Cafe Camargue
#100 Re: Americka "auta"
amerikanci prave sirove automobile, zašto? pa može im se
litar benzina im je 0,5 KM
stavi im evropske cijene goriva i vidjećeš šta će onda pravit i kupovat
litar benzina im je 0,5 KM
stavi im evropske cijene goriva i vidjećeš šta će onda pravit i kupovat