Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
-
Bušman
#76 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
Kotromanic prvo mora nauciti razliku izmedju naucne teorije i spekulacije. Super je sto prati History Channel, ali mora shvatiti da je na takvim kanalima jako puno spekulacija. Zasto? Zato sto su zanimljivije obicnim ljudima.
- probuseni $
#77 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
Sta ti je napisao ? Daj da vidimo majke ti ! ...PRO testant wrote:Ima li potrebe da postiram tvoju privatnu poruku, u kojoj mene, nakon svega prije rečenog pozivaš da ti pomognem u "ovome?"KotromanichII wrote:evo sto pljuje po kuranu pa sad poceo da pljuje i po svojoj biblijiSlažem se u potpunosti sa svime gore navedenim, a pogotovu sa onim naglašemimsvaka cast
Postanak 6:4 Onda, kada su se sinovi Božji ženili kćerima čovječjim, pa i kasnije još, i ove im rađale djecu, živjeli su divovi na zemlji, gorostasi davnine, preslavni junaci. Biblija
Čovječe ....
i onda još i ovo!?
- JThomas
#78 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
i on još ubjeđuje raju da je veća planeta sa istom masom = veća gravitacija?
- tech10
#79 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
Onda je svako mogao zakucati kosh. 
-
callmethebreeeze
#80 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
jah.KotromanichII wrote:sto je interesantno sa ovim tipovima, znaju ponizavati ali nemaju argumenta protiv da to nije tako, nego rekla kazala, tandara mandarasad ce kotromanic, samo da obidje "naucne" stranice po netu i pokupi slike, tekstove, igrokaze i slicno.
pa hajde dokazi da to nije tako, evo ja do prije nekoliko nisam znao kako objasniti narodu sto je toliki bio Adem, meni je taj hadis bio cudan, ali evo sad sam dobio i logicko objasnjenje, sa naucne strane
a jos je sladje kad cujes od naucnika iz programa kao History channel, ili Discovery, i National geographic
na stranu gravitacija i hurci-palci. objasni sto niko nigdje nije nasao ni jedan fosil tog covjeka diva?
- NIN
#81 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
Jednostavno nije tacno da se naucno-popularni kanali bave pretezno spekulacijama. Problem je kada se vadi iz konteksta da bi se nesto pokazalo/dokazalo, kao sto je slucaj sa kotromanicevim klipovima. Druga bitna stvar je da kada kotromanic i slicni gledaju neku od emisija naucno-edukativnog sadrzaja a la Discovery/NG oni zapravo reaguju samo na one stvari koje bi eventualno mogle podrzati njihova dotadasnja shvatanja i ubjedjenja, a nikako nesto novo nauciti. Dakle, on i njemu slicni u emisiji uopste ne prepoznaju poruku koja se redovno zavrsava naucnim objasnjenjima odredjenog fenomena. Sasvim suprotno tvome misljenju, reci cu da su emisije na ovim kanalima jako dobro potkovane informacijama samo sto kotromanici ignoriraju kompletnu sliku dok se selektivno zabavljaju procesiranjem fragmenata koje dalje pokusavaju interpretirati i prilagoditi svojim vjerovanjima i ubjedjenjima.Bušman wrote:Kotromanic prvo mora nauciti razliku izmedju naucne teorije i spekulacije. Super je sto prati History Channel, ali mora shvatiti da je na takvim kanalima jako puno spekulacija. Zasto? Zato sto su zanimljivije obicnim ljudima.
Kotromanicu neces nikad moci objasniti da je hipoteza o rastucoj zemlji davno odbacena kao neutemeljena. Zapravo, nije nikad ni bila ozbiljno shvacena jer je spadala u domen naucne fantastike. I ono sto je najgore je da se taj nece uhavtit da stvarno potrazi i vidi kako je to zemlja zaista nastala - geologija, tektonika, itd. Nece jer je on nasao sebi pogodno objasnjenje koje pase sa njegovim ademima od 27 metara visine. Drugo, kontromanicu neces biti u stanju objasniti ni vezu mase, velicine, gustine i gravitacije, i bez obzira sto je to tako jednostavno za shvatiti, on i oni kao on to a priori odbaciju i te pokusaje interpretiraju kao napad jer se, pobogu, kosi sa njihovom teorijom o divovskim adamima koji, pazi apsurda, postoje i u knjizi za koju on i njemu slicni kazu da je daleko od istine jer je mijenjanja od strane ljudi! Takodjer, neces mu moci objasniti ni to da velicina dinosaura nije imala nikakve veze sa gravitacijom nego je njohova velicina bila direktno proporcionalna njihovim habitatom i fizionomijom, cak ni onda kada mu pokazes da velika vecina dinosaura u to vrijeme zapravo nije bila veca od danasnje krave ili psa. Pa cak ni onda kada mu kazes da su se veliki dinosauri hranili malim sisarima ne vecim od danasnje domace macke. Ne, on nece posumnjat u svoje ademe niti ce registrovati opasku da su u isto vrijeme sa velikim dinosaurima na planeti zivjeli i mali sisari, neke vrste i manje od danasnjih miseva. On misli da ga levatis i zna samo za tiranosaura i eventualno onog ogromnog biljojeda, kako ono bi, diplodoka.
Ustvari, on h'em ne znam h'em nece da zna jer ako, ne daj boze, i sazna za nesto sto bi moglo dovesti u pitanje njegove adame od 27 metara to bi u najboljem slucaju bilo da mu valja potrosit dodatne energije u trazenju novih interpretacija, novih vadjenja iz konteksta, sjedenja ispred televizora, trazenja klipova po jutubu, a u najgorem slucaju bi moglo implicirati i nesto znatno ozbiljnije gdje postoji mogucnost pada u depresiju jer, pa ode sva ta investicija u koju je ulozio sav svoj dosadasnji kako intelektualni tako i onaj regularni zivot u nepovrat. Kako god okrenes ne valja. Ili covjek jednostavno nema kognitivnog potencijala.
Zato, bolje pustiti kotromanice nek' redaju slikovnice i rove trazeci kvazi-naucne teoreticare i njihove naucnjacke ublehe jer ne vidim da to ikome moze nauditi osim, eventualno, njima samima. A i haram je zajebavat co'jka.
Eh et'.
- probuseni $
#82 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
OK NIN !
Ali takvi kao Kotromanic postaju kadrovi SDA i eto ih tebi i svima ostalim za vrat. A kad dodju na duznost svi su veci od Adema i njegovih 27m...
Ali takvi kao Kotromanic postaju kadrovi SDA i eto ih tebi i svima ostalim za vrat. A kad dodju na duznost svi su veci od Adema i njegovih 27m...
- statix
#83 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
Ono sto proturjeci srcu ne ulazi u glavu. 
-
callmethebreeeze
#84 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
jesu li u vakat visokih adema okretali dinosaurse na raznju? pretpostavljam da nije bilo janjadi.
- NIN
#85 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
Ja svoju djecu ucim da je prava snaga covjeka u njegovom znanju, a ne misicima i, kako ti impliciras, u stranackim ledjima. U znanju!probuseni $ wrote:OK NIN !
- The Nightwatchman
#86 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
i sta ces reci svojoj djeci kada im se pojavi neki kotromanich u skoli i pocne im ovako nametljivo rasipati zrnevlje gluposti? kako da se djeca ponasaju?NIN wrote:Ja svoju djecu ucim da je prava snaga covjeka u njegovom znanju, a ne misicima i, kako ti impliciras, u stranackim ledjima. U znanju!probuseni $ wrote:OK NIN !
- cigara
#87 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
da pokusaju razmisljati svojim glavama? da prvo dobro razmisle prije nego prihvate bilo cije misljenje?The Nightwatchman wrote:i sta ces reci svojoj djeci kada im se pojavi neki kotromanich u skoli i pocne im ovako nametljivo rasipati zrnevlje gluposti? kako da se djeca ponasaju?NIN wrote:Ja svoju djecu ucim da je prava snaga covjeka u njegovom znanju, a ne misicima i, kako ti impliciras, u stranackim ledjima. U znanju!probuseni $ wrote:OK NIN !
-
callmethebreeeze
#88 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
ovo, na zalost, nije zrnevlje gluposti, radi se o gromadama.
-
Dino789
#89 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
Ne znam sta reci, musliman sam ali ovaj mi momak opasno ide na zivce. Haj covjece napravi sebi blog pa pisi dan i noc na njemu 
- Chisum
#90 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
Ne mogu da odolim....
Nakon mnogih tema tipa krava koja izgovara Allah, i slicnih psihoza, Kotromanic ne posustaje
A vidim ni braca mu ne posustaju...
http://www.sarajevo-x.com/svijet/globus ... /100927037
Kada ovakvi "naucnici", ili naucnjaci, kako Kotromanic voli reci, daju "dokaze", i ono malo sumnje i infantilnih objanjenja, sto nam ostade od iskona, ako covjek ima barem trunku mozga - NESTAJU!
Jos jednom:
Definitvno, danas, osim prljavih ratova za resurse, profit i vlast, traje jedan rat u kojem svi moramo ucestvovati - ne rat civilizacija, nego civilizacije i anti-civilizacije.
Nakon mnogih tema tipa krava koja izgovara Allah, i slicnih psihoza, Kotromanic ne posustaje
Kada ovakvi "naucnici", ili naucnjaci, kako Kotromanic voli reci, daju "dokaze", i ono malo sumnje i infantilnih objanjenja, sto nam ostade od iskona, ako covjek ima barem trunku mozga - NESTAJU!
Jos jednom:
Definitvno, danas, osim prljavih ratova za resurse, profit i vlast, traje jedan rat u kojem svi moramo ucestvovati - ne rat civilizacija, nego civilizacije i anti-civilizacije.
-
callmethebreeeze
#91 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
Chisum wrote:Ne mogu da odolim....
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nakon mnogih tema tipa krava koja izgovara Allah, i slicnih psihoza, Kotromanic ne posustaje![]()
![]()
![]()
![]()
Jos jednom:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
http://www.slate.com/id/2266154/
The taming and domestication of religious faith is one of the unceasing chores of civilization.
-
detroit-mercy
#92 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
Ja mislim da ova Kotromanicheva teorija ima smisla, jer se nekako uklapa u Semketove teoriju o dzinovskim piramidama. Sad mi je jasno ko izgradi onlike piramide oko Visokog
.
Veliko hvala Kotromanichu na tome sto si nas prosvijetlio
.
Veliko hvala Kotromanichu na tome sto si nas prosvijetlio
-
nista novo
#93 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
Vjerovatno su i sve ove danasnje nebodere gradili dzinovski ljudi, nema drugog objasnjenja...u stvari ovaj od 27 metara je premali, mora da su puno veci...
- KotromanichII
#94 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
Ima li potrebe da postiram tvoju privatnu poruku, u kojoj mene, nakon svega prije rečenog pozivaš da ti pomognem u "ovome?"
Čovječe ....
i onda još i ovo!?
netrebas ti nego ja cu postirati sta sam ti napisao privatno
odgovor protestantaPostanak 6:4 Onda, kada su se sinovi Božji ženili kćerima čovječjim, pa i kasnije još, i ove im rađale djecu, živjeli su divovi na zemlji, gorostasi davnine, preslavni junaci. biblija
umjesto da me podrzis po ovom pitanju gdje biblija i islam su jedinstveni a ti ides i protiv biblije
nemoj da ides vise grlom u jagode razmisli dobro prije nego me napadnes
kao sto vidite ustrecao PRO testant od meneZamolio sam te da me se okaneš.
Iako Biblija ima nešto za reći o tome, podržati tebe bi značilo podržati i tvoje metode, logiku i izvore što bi značilo da podržavam i tvoje ranije izjave.
Da li mislliš da sam toliko glup? Nisam.
U isto vrijeme bi značilo da podržavam i tvoje nastojanje da time dokažeš da je Quran u pravu, jer je tvoja pretpostavka iz Qurana, i bazira se na Quranskom tekstu.
Tako da si ti taj koji se zaista bruka jer ne vidi dalje od svog nosa, i lupa bez veze.
Tražiti tako nešto od mene je ZAISTA GLUPO, i nelogično, ali ti zaista nemaš pojma o tome.
Molim te okani me se, i ne odgovaraja na ovu poruku.
Mi smo završili.
LJUDI MOJI ,NISU OVO MOJE TVRDNJE, NEGO JA OVO SAMO KOPIRAM SA DRUGIH ISLAMSKIH STRANICA, EVO ODAKLE SAM JA OVU TEORIJU KOPIRAO a meni ovo zvucni logicno, a vi kako hocete
http://www.answering-christianity.com/a ... t_tall.htm
- KotromanichII
#95 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
a decko sta sam ti to uradio pa da ti OPASNO IDEM NA ZIVCENe znam sta reci, musliman sam ali ovaj mi momak opasno ide na zivce. Haj covjece napravi sebi blog pa pisi dan i noc na njemu
- The Nightwatchman
#96 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
tesko te je zaobici jer si krupan ignorantKotromanichII wrote:a decko sta sam ti to uradio pa da ti OPASNO IDEM NA ZIVCENe znam sta reci, musliman sam ali ovaj mi momak opasno ide na zivce. Haj covjece napravi sebi blog pa pisi dan i noc na njemuako te neinteresuje sta pisem zaobidji moje teme u sirokom luku
- PRO testant
#97 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
Eeeee moj mojKotromanichII wrote:Ima li potrebe da postiram tvoju privatnu poruku, u kojoj mene, nakon svega prije rečenog pozivaš da ti pomognem u "ovome?"
Čovječe ....
i onda još i ovo!?
netrebas ti nego ja cu postirati sta sam ti napisao privatno
odgovor protestantaPostanak 6:4 Onda, kada su se sinovi Božji ženili kćerima čovječjim, pa i kasnije još, i ove im rađale djecu, živjeli su divovi na zemlji, gorostasi davnine, preslavni junaci. biblija
umjesto da me podrzis po ovom pitanju gdje biblija i islam su jedinstveni a ti ides i protiv biblije
nemoj da ides vise grlom u jagode razmisli dobro prije nego me napadneskao sto vidite ustrecao PRO testant od meneZamolio sam te da me se okaneš.
Iako Biblija ima nešto za reći o tome, podržati tebe bi značilo podržati i tvoje metode, logiku i izvore što bi značilo da podržavam i tvoje ranije izjave.
Da li mislliš da sam toliko glup? Nisam.
U isto vrijeme bi značilo da podržavam i tvoje nastojanje da time dokažeš da je Quran u pravu, jer je tvoja pretpostavka iz Qurana, i bazira se na Quranskom tekstu.
Tako da si ti taj koji se zaista bruka jer ne vidi dalje od svog nosa, i lupa bez veze.
Tražiti tako nešto od mene je ZAISTA GLUPO, i nelogično, ali ti zaista nemaš pojma o tome.
Molim te okani me se, i ne odgovaraja na ovu poruku.
Mi smo završili.![]()
![]()
LJUDI MOJI ,NISU OVO MOJE TVRDNJE, NEGO JA OVO SAMO KOPIRAM SA DRUGIH ISLAMSKIH STRANICA, EVO ODAKLE SAM JA OVU TEORIJU KOPIRAO a meni ovo zvucni logicno, a vi kako hocete
http://www.answering-christianity.com/a ... t_tall.htm
JA rekoh ovo u vezi poruke ne bil' te barem malo smirio i naveo da me ostaviš na miru, a ti ...... se i dalje blamiraš.
Iskreno nisam imao namjeru postaviti tu poruku, jer ko bi mi onda išta u povjerenju poslao ili nešto rekao?
Eeeeee moj ...... tebi ništa nije na svom mjestu pa ni obzirnost prema onome šta radiš od sebe i kako sebe predstavljaš u svakom pogledu. Kako sada da ti neko pošalje ili kaže nešto u povjerenju? Pa makar to bio i neko ko se ne slaže sa tobom.
Okani se ti mene Bogati i nemoj me više povlačiti po svojim ustima.
PS.
Da su NIN ili Arzuhal izjavili da sam se "uštrecao" od njih pa da mogu reći da sam i imao čega da se uplašim, ovako ....
Samo me se prođi i okani.
-
callmethebreeeze
- psydelija
#99 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
Zasto je ta teza nepruhvatljiva za vas (strucnjake)? Zasto ne ponudite valjan argument?
Samo rokate nekim komunjarskim tezama i lepite etikete da niko nista ne zna osim vas.
Citav ste pamet planete posisali. Narodi prijasnji su bili nama neshvatljivih visina, tezina i ziveli su kud i kamo duze od nas danas.
Samo rokate nekim komunjarskim tezama i lepite etikete da niko nista ne zna osim vas.
Citav ste pamet planete posisali. Narodi prijasnji su bili nama neshvatljivih visina, tezina i ziveli su kud i kamo duze od nas danas.
-
callmethebreeeze
#100 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
nego kako. nek' si nam rek'o.psydelija wrote:Zasto je ta teza nepruhvatljiva za vas (strucnjake)? Zasto ne ponudite valjan argument?