Tema komotno može da se preimenuje u "Predznaci Sudnjeg dana".
Svi znamo da samo Allah dž.š. zna kada će nastupiti Sudnji dan, a mi samo nagađamo. Ne valaj pričati i raspravljati o sudbini od Allaha dž.š., pa vjerovatno ni o tome kad će biti Sudnji dan, jesu li Maje pogodile, hoće li za 30 ili 50 godina.
U prvom postu je rečeno sve o dolasku Isa a.s., Dedzdzala i Mehdija. Predznaci koje sam gore kopirao pokazuju hronološki predznake u kojima su, između ostalog i Isa a.s., Dedzdzal i Mehdi.
Ne znam je li spomenuto ali Dedzdzalu ce na celu pisati NEVJERNIK, a već je navedeno da će koristiti razne metode da ljude uvjeri da je on Bog, subhanallah. Dizaće ljude iz mezara i oživljavati, te će čovjeka mačem prepoloviti, a onda oživiti i on će nastaviti da se smije kao ranije.
Također, Poslanik saws je za svog života na jednog čovjeka posumnjao da je Dedzdzal, tj na osnovu nekih stvari bio je 99% uvjeren da je to on(imao jedno oko i sl.). Međutim, kada ga je jedan ashab pitao zašto ga onda ne ubije, Poslanik saws je rekao da ne može dok nije 100% siguran. Možda neko zna i više o ovome.
Dedzdzala, mi, "obicni smrtnici" necemo moci ubiti na bilo kakav nacin, a kretat ce se poput oblaka i obici sva naselja, sem Mekke i Medine.
Ebu Bekr es Siddik prenosi da je Resulullah s.a.v.s. rekao: Dedždžal će se pojaviti na istoku iz mjesta zvanog Horasan.
Za ovo nisam siguran, pa bi volio da mki neko potvrdi: Isa a.s. će se pojaviti na minaretu jedne damaške džamije?