Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
GOLFER

#76 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by GOLFER »

NiN nista protiv tebe licno, niti mi je cilj ovdje nekoga usutkavati, kao sto ovaj dokazani branitelj zlocinackog Izraela i zlocina nad muslimani govori (@jazz_junkie). Mene samo fascinira u globalu (ne osobito ti kao forumas) da se na temama gdje je bitna i najvaznija VJERA u Boga i ono sto j Bog rekao vodi rasprava koju zapocinju oni koji ne PRIZNAJU Boga i kojima nije bitno ono sto je Bog rekao (za njih to on niej rekao jer i ne postoji :) ) Dakle jasno je da se vode i trebaju da se vode rasprave muslimani-krscani-ateisti-gnostici itd... opet kazem puno mi je logicnije kada jedan vjernik poziva ateiste u vjeru ili raspravlja sa njima nego kada neki ateista poziva vjernike u nesto ili rijeci Bozije objasnjava sa svog ATEISTICKOG stajalista. Meni se tu gubi smisao rasprave jer su postavke nidje veze... pa se onda pitam cemu to i kako to :-D ...
Tebe kao forumasa cijenim, moram naglasiti, za razliku od ovih koji po forumu siju mrznju ili nazivaju necije vjerovanje neblozama. Na prvu je jasna velika razlika izmedju tebe i njih. Na kraju krajeva za vjernika ako je receno da ce sunce izaci sa zapada, onda je to jedino moguce kako ce biti u to vjernik vjeruje i nema tu neke rasprave, neki ce pokusati to objasniti, naci neke dokaze (po meni je to bez potrebe) jer ako za nesto u teoriji mozes naci nek mogucnost onda mozes u isto vrijeme naci mogcnost da to nije to pa sta imas nista... opet na kraju ostaje samo vjerovanje i to je to...

Nego sto se tice teme, Izrael muslimani zauzimanje jerusalema i rusenje dzamije al aqsa dokle smo tu dosli :D prema tome se ja ravnam kad se prica o ovim temama. Rasplet dogadjaja tamo ce da uveliko utice na sve nase zivote pa bili mi vjernici ili nebili. A ovdje treba napomenuti da oni tamo akteri posebno Cionisti sve zlocine rade u ime SVETE zemlje Izrael cekajuci Mesiju...
mistek

#77 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by mistek »

@NIN, valjalo se nakaniti pa napisati onoliki odgovor :-)

Meni ne pada na pamet da idemo od jednog do drugog predznaka i odgovaram. Ti si 90% njih i potvrdio u svom obrazloženju.
Ja sam samo kopirao sa druge stranice predznake, s toga ne znam svaki objasniti.
Iskreno, ovo za racjepljenje mjeseca ne znam ni sam šta znači, ali sigurno ima neko kompetentan da ti odgovori za to. Isto i za ovo sa zadnjicama zena iz nekog plemena. Vjerovatno se tiče nekog arapskog ili sjevernoafričkog plemena. Neki bolji poznavalac predznaka bi ti to mogao objasniti.

12. Ne znam šta je nejasno? Odnosi se na to da će majka roditi sina koji će se ponašati ka njoj kao gospodar, a ne kao da mu je majka. Jasno da je evo danas takvo vrijeme.

A za ovo praktično nemoguće, imam ti reći da je na Marsu prije meščini godinu-dvije Sunce izašlo sa suprotne strane. Naučnici su utvrdili da svaka planeta mora proći taj neki proces i da se okrene naopačke, s toga da Sunce izađe sa Zapada.
http://www.islam-iman.com/index.php?opt ... Itemid=113
Static-X

#78 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by Static-X »

@GOLFER ja mislim da neki dodju iz straha i same svijesti koja ih proganja, pokusaju da pobiju neke dokaze kako bi sami sebe ohrabrili. Cisto moje misljenje - nek se niko ne nadje uvrijedjen.
saso mange

#79 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by saso mange »

ovo oko Mjeseca, Muhamed a.s. je, Gospodarovom voljom, privukao Mjesec i raspolovio ga

Sura 54 Al-Qamar -- Mjesec

U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!
1. Bliži se Čas i Mjesec se raspolutio! -
2. a oni, uvijek kada vide čudo, okreću glave i govore: "Čarolija neprestana!"
Prozor

#80 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by Prozor »

@NIN

Ti si objasnio predznake naučno, ali zar si ih time pobio? Samo si pokazao kako je Bog djelovao. Ne znam zašto ateisti misle da vjernici vjeruju da Bog sve direktno i magično stvara i čini, a ne prirodnim zakonima koje je Sam stvorio,...
Max Bunker

#81 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by Max Bunker »

saso mange wrote:posto neko spomenu predznak sudnjeg dana "sunce ce izaci sa zapada"

gledao sam emisiju na discovery-u gdje su pricali o zemljinim polovima, naucnici su otkrili (i u to su 100% sigurni) da nasa planeta ima prirodan proces mijenjanja polova odnosno magnetnih sila, prema tome sjever ce biti gdje je trenutno jug.
pade mi na pamet da ce tada i istok biti gdje je zapad i obrnuto.
mislim da je ovo jos jedan naucni dokaz vjerskog
Izgleda da si ti malo spavao uz ovu emisiju na Discovery-u.
Magnetni pol se krece, kretao se i kretat ce se. To se pretpostavljalo i prije a sada je dokazano i krece se prema Sibiru.
Geografski pol se ne krece nigdje, ostaje gdje jeste pa ce tako i sjever da ostane sjeverno, jug na jugu i sl ( cak onaj profesor isto ovo rekao ).

A sto se tice smaka svijeta...covjecanstvo hoce jednom nestati, ali da ce to biti preko noci i u nekom jeftinom holivudskom fazonu, tipa svi za dva sata, nece sigurno.
callmethebreeeze

#82 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by callmethebreeeze »

saso mange wrote:
callmethebreeeze wrote:ja volim nina citati jer zna o stvarima o kojima ja nemam pojma. i mislim da je dobro da on ili bilo ko drugi negira tvrdnje koje su, ocito, nebuloza. samo zato sto je neko vjernik ne mora znaciti da moze da iznosi tvrdnje za koje je ocito da nisu istinite, ili da tvrdi stvari koje u, biti ne znace nista.
vama Kur'an nije dokaz, kako s vama pricati o Islamu?
i da, Kur'an prihvacam(o) ko neupitan dokaz, da ne bi raspravljo kasnije
meni to ne smeta sve dok kur'an kao dokaz ne koristis u raspravama koje se ticu i mene, recimo drzavno uredjenje i sl. ni ja nikada ne idem na temu o ilahijama (mozda sam jednom okacio link za ilahiju brace iz sri lanke) ili za predane allahu dz.s. mene su uvijek i samo zanimale drustvene nauke, o prirodnim ne znam ama bas nista, jer sam ih se kutarisao vec u srednjoj, pa citajuci nin-a i ostale koristim priliku da bar nesto naucim.
saso mange

#83 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by saso mange »

Max Bunker wrote:
saso mange wrote:posto neko spomenu predznak sudnjeg dana "sunce ce izaci sa zapada"

gledao sam emisiju na discovery-u gdje su pricali o zemljinim polovima, naucnici su otkrili (i u to su 100% sigurni) da nasa planeta ima prirodan proces mijenjanja polova odnosno magnetnih sila, prema tome sjever ce biti gdje je trenutno jug.
Magnetni pol se krece, kretao se i kretat ce se. To se pretpostavljalo i prije a sada je dokazano i krece se prema Sibiru.
Geografski pol se ne krece nigdje, ostaje gdje jeste pa ce tako i sjever da ostane sjeverno, jug na jugu i sl ( cak onaj profesor isto ovo rekao ).

A sto se tice smaka svijeta...covjecanstvo hoce jednom nestati, ali da ce to biti preko noci i u nekom jeftinom holivudskom fazonu, tipa svi za dva sata, nece sigurno.
puno se brines za mene i moje spavanje, ja ti prenosim sta su rekli na emisiji (ovo boldirano) tako da ne znam sto raspravljamo
alibaba_i_30_godina

#84 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by alibaba_i_30_godina »

Na prvom postu teme treba napisati upozorenje da se potencijalni citaci pripreme na kilometarske postove. :roll: :roll: :mrgreen:

Pratim temu od samog pocetka, al' mnogi su krenuli u pogresnom smjeru. :-)
mistek

#85 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by mistek »

NeyDan wrote:Na prvom postu teme treba napisati upozorenje da se potencijalni citaci pripreme na kilometarske postove. :roll: :roll: :mrgreen:

Pratim temu od samog pocetka, al' mnogi su krenuli u pogresnom smjeru. :-)
Tema komotno može da se preimenuje u "Predznaci Sudnjeg dana".

Svi znamo da samo Allah dž.š. zna kada će nastupiti Sudnji dan, a mi samo nagađamo. Ne valaj pričati i raspravljati o sudbini od Allaha dž.š., pa vjerovatno ni o tome kad će biti Sudnji dan, jesu li Maje pogodile, hoće li za 30 ili 50 godina.

U prvom postu je rečeno sve o dolasku Isa a.s., Dedzdzala i Mehdija. Predznaci koje sam gore kopirao pokazuju hronološki predznake u kojima su, između ostalog i Isa a.s., Dedzdzal i Mehdi.

Ne znam je li spomenuto ali Dedzdzalu ce na celu pisati NEVJERNIK, a već je navedeno da će koristiti razne metode da ljude uvjeri da je on Bog, subhanallah. Dizaće ljude iz mezara i oživljavati, te će čovjeka mačem prepoloviti, a onda oživiti i on će nastaviti da se smije kao ranije.
Također, Poslanik saws je za svog života na jednog čovjeka posumnjao da je Dedzdzal, tj na osnovu nekih stvari bio je 99% uvjeren da je to on(imao jedno oko i sl.). Međutim, kada ga je jedan ashab pitao zašto ga onda ne ubije, Poslanik saws je rekao da ne može dok nije 100% siguran. Možda neko zna i više o ovome.
Dedzdzala, mi, "obicni smrtnici" necemo moci ubiti na bilo kakav nacin, a kretat ce se poput oblaka i obici sva naselja, sem Mekke i Medine.
Ebu Bekr es Siddik prenosi da je Resulullah s.a.v.s. rekao: Dedždžal će se pojaviti na istoku iz mjesta zvanog Horasan.

Za ovo nisam siguran, pa bi volio da mki neko potvrdi: Isa a.s. će se pojaviti na minaretu jedne damaške džamije?
alibaba_i_30_godina

#86 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by alibaba_i_30_godina »

mistek wrote: Za ovo nisam siguran, pa bi volio da mki neko potvrdi: Isa a.s. će se pojaviti na minaretu jedne damaške džamije?
To sam i ja cuo jedno prilikom al' ne bih tvrdio dal' je tacno jer nisam siguran. Neko je vec ranije napisao da u serijalu Arrivals sve ima lijepo objasnjeno sto se tice Dedzadzala i njegovog dolaska.

Znam da je jedan od velikih predznaka Sudnjeg dana nestanak pcela.

Jel' neko gledao serijal Phase 3 od istih ljudi koji su i pravili/snimali Arrivals?!
ljekar

#87 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by ljekar »

ja ne razumijem ljude koji dodju da se svadjaju i govore sve nesto glupost itd. zaobidjete lagano jer dosta ljudi vjeruje u to
tranquil

#88 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by tranquil »

mistek wrote:A za ovo praktično nemoguće, imam ti reći da je na Marsu prije meščini godinu-dvije Sunce izašlo sa suprotne strane. Naučnici su utvrdili da svaka planeta mora proći taj neki proces i da se okrene naopačke, s toga da Sunce izađe sa Zapada.
http://www.islam-iman.com/index.php?opt ... Itemid=113
Nikada na Marsu nije Sunce izašlo sa suprotne strane. Pojam "Retrogradno kretanje" koji se pominje u tekstu na gornjem linku se odnosi na prividnu putanju Marsa na Zemljinom nebu, s obzirom na njihov trenutni međusobni položaj. Obrati pažnju na putanju Marsa na vrhu sljedeće slike, to je putanja koju mi percepiramo, dok je kretanje Marsa sasvim normalno kao što je uvijek i bilo:

Image

Čak i da je nekim čudom Mars promijenio smjer svoje revolucije (okretanje oko Sunca), to i dalje nema veze s rotacijom (okretanje oko svoje ose - to je ono što prouzrokuje promjenu dana i noći).
Ali_G wrote:Ja ne vidim zasto ti je nemoguce da Sunce jednog dana izadje sa zapada. Prema shvatanjima ljudi koji ne vjeruju, to je nemoguce ali eto postoji zanemarljiva vjerovatnoca, a vole cesto reci da je i sam zivot i sve sto nas okruzuje nastao iz tako jedne male vjerovatnoce.
Recimo da postoji zanemarljiva vjerovatnoća. Međutim, skrenuo bih pažnju na to da je Zemlja okrugla, tako da, dok je nama dan, drugima je noć. To znači, da bi se ispunilo to da jednoj polovini stanovništva planete Sunce izađe tamo gdje je zadnji put zašlo (na zapadu), drugoj polovini stanovništva Sunce mora stati na nebu u toku dana i zaći na istoku. To već nije pomenuto kao "znak", zapravo čini mi se da je u tom "znaku" jedna strana planete potpuno ignorisana.
Max Bunker

#89 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by Max Bunker »

saso mange wrote:
Max Bunker wrote:

puno se brines za mene i moje spavanje, ja ti prenosim sta su rekli na emisiji (ovo boldirano) tako da ne znam sto raspravljamo
Magnetski da, geografski ne. Fino ti profesor u emisiji rece, da se MAGNETSKI SJEVER u odnosu na otkrice Amerike, pomjerio nekih 80 do 100 KM. On se pomjera i pomjerat ce se. Cak, magnetski sjever ne ide na jug, vec na istok prema Sibiru. A magnetski jug, po onome sto su rekli u emisiji, nalazi se negdje oko Bermudskog trokuta i misle da je to razlog cestih oluja.
Bitte_Halt_ja_ja

#90 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

Vrlo jednostavno moze da izadje na zapadu. Prvo ce bog da raspori s jedne strane ovu nasu loptu i napravi ravnu tacnu od nje i onda ce da chvokne sunce da se vrti u smjeru tako da nama izadje sa zapada...ne kontam sta vama u tome nije jasno i nemoguce

salu na stranu, ali kad ljudi vjeruju u svemoguce bice onda nisu bitni nikakvi zakoni fizike kad ih bog u trenu moze promjeniti a sta je njemu tesko promjeniti smijer par loptica i njegovoj trilionskoj kolekciji loptica.
Static-X

#91 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by Static-X »

tranquil wrote:
Recimo da postoji zanemarljiva vjerovatnoća. Međutim, skrenuo bih pažnju na to da je Zemlja okrugla, tako da, dok je nama dan, drugima je noć. To znači, da bi se ispunilo to da jednoj polovini stanovništva planete Sunce izađe tamo gdje je zadnji put zašlo (na zapadu), drugoj polovini stanovništva Sunce mora stati na nebu u toku dana i zaći na istoku. To već nije pomenuto kao "znak", zapravo čini mi se da je u tom "znaku" jedna strana planete potpuno ignorisana.
Vec kad cemo detaljno, kad se govori o izlasku sunca sa zapada slusao sam naraciju o hadisu u kojem se kaze da ce se dvije noci udruziti (spoiti) jedna u drugu, kada ce se ljudi buditi u ocekivanju zore ali tada ce vidjeti da zora nije jos na pomolu...
travar

#92 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by travar »

Biće kad bude, do tada se treba pripremati.
Eto prilike za besplatno kvarcanje :mrgreen:
KotromanichII

#93 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by KotromanichII »

Ovdje mozete pogledati objasnjene izlaska sunca sa zapada, prevod na bosanski, traje oko 8 minuta

http://www.youtube.com/watch?v=mbF8tFolTCw
nemam pojma

#94 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by nemam pojma »

.
Last edited by nemam pojma on 28/07/2010 17:40, edited 1 time in total.
mrtva kokoš

#95 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by mrtva kokoš »

nemam pojma wrote:Postoji tumačenje u kojem se pod izlaskom sunca sa zapada podrazumjeva dolazak vremena u kojem će pravo istinsko tumačenja vjere doći sa zapada, a ne sa istoka. Naime sunce je simbol čiste vjere, a njegov izlazak sa zapada podrazumjeva pravilnu čistu vjeru koja će doći(odnosno praktikovati se) na zapadu. Poznavaoci znaju da su svi Poslanici dalazili sa istoka i obasjavali svijet čistom i iskrenom vjerom u jednoga Boga.
Što se tiče metafora za pojedina objašnjenja vjerskih stvari ne shvatam zašto to ljudi ne razumiju. Ja veoma često koristim metafore da bih nešto objasnila, a i da bi me shvatili samo pojedini iz drušva. Postoje stogo povjerljive stvari i u državnom uređenju koje mogu znati samo povjerljivi pojedincima. Kod direktnih zabrana ili pohvalnih dijela ono što je čovjeku potrebno za skladan i lijep život, uglavnom se ne koristi metafora, treba su uzimati direktno. Tako kod proučavanja Kur`ana Allah kaže za pojedine ajete da bi se uzela pouka ili da bi se razmislilo i sl. pa tako se treba i odnositi prema njima...
A za sudnji dan je rečeno da samo Allah zna kada će se desiti!!!
:run:
nemam pojma

#96 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by nemam pojma »

.
Last edited by nemam pojma on 28/07/2010 17:41, edited 1 time in total.
Suzie Q

#97 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by Suzie Q »

kršćanka sam i s tog aspekta mogu potvrditi ono što je i prethodno rečeno da samo Bog zna kada će biti TAJ dan. do tada nam je Isus jasno kroz prispodobu o djevicama naznačio što nam je činiti. Dakle:

Prispodoba o deset djevica

Deset djevica pozvano je na vjenčanje, kako bi bile djeveruše. Uzele su svoje svjetiljke, jer se vjenčanje trebalo održati po noći. Njihov zadatak bio je, da dočekaju svatove. Imale su male svjetiljke, koje su svjetilile pomoću ulja, koje se lijevalo u njih. Bio je običaj, da kada jednom svatovi uđu u zaručnikovu kuću, gdje se slavilo vjenčanje, više se nikoga ne pušta unutra. Mudre djevice (djeveruše) uzele su sa svjetiljkama i dodatno ulje, a pet ludih djevica nisu uzele ulje, osim onoga kojeg su imale u svojim svjetiljkama. Mladenci i svatovi kasnili su pa su djevice zadrijemale i zaspale. Oko ponoći probudila ih je glazba i galama, dolazili su svatovi. Ludim djevica preostalo je još jako malo ulja za svjetiljke, koje su se već počele gasiti pa su molile mudre djevice, da im posude dio njihovog ulja. One su to odbile, jer onda nebi imale dosta ni jedne ni druge. Savjetovale su im, da odu u grad po ulje. U međuvremenu, došli su svatovi, svi su ušli i zatvorili su vrata. Kada su se vratile iz grada, lude djevice našle su na zatvorena vrata i molile: "Gospodine! Gospodine! Otvori nam! (Mt 25, 11)." On im odgovori, da ih ne pozna. Isus je dovršio svoju prispodobu riječima: "Bdijte, jer ne znate ni dana ni časa (Mt 25, 13)."

Prispodoba govori o budnosti u očekivanju Isusovog ponovnog dolaska i o spremnosti na mogućnost smrti, kako ne bi nitko umro nespreman s teškim grijesima na duši. Zaručnik u prispodobi je Isus. Zaručnica je Crkva i svaka ljudska duša. Svjetiljke predstavljaju vjeru. Tko nema vjere, ne može ići u svatove niti u nebo. Ulje predstavlja dobra djela. Kao što je vjera bez djela mrtva, tako ni svjetiljka ne radi bez ulja. Zaručnik je sa svatovima zakasnio, kao znak da sudnji dan neće doći tako brzo, ali budući da su došli oko ponoći, znak je da može doći kada se nitko ne nada. Kako su sve djevice zaspale, tako će svi ljudi umrijeti. Vika je ponovni Isusov dolazak. Mudre djevice nisu mogle dati ulja ludim djevicama, što znači da se zasluge dobrih djela ne mogu posuditi drugima. Djevice su u posljednji čas željele kupiti ulje, kao što se neki ljudi žele ispovijediti u posljednjim trenucima života, ali često nema dovoljno vremena. Uzalud su lude djevice molile, da ih puste unutra. Poslije smrti ne pomaže više ništa, ako se čovjek za života nije pomirio s Bogom. Koga Isus zatekne pripravnog u času smrti, taj će živjeti vječno u raju.
mrtva kokoš

#98 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by mrtva kokoš »

nemam pojma wrote:
Splinter wrote:
nemam pojma wrote:Postoji tumačenje u kojem se pod izlaskom sunca sa zapada podrazumjeva dolazak vremena u kojem će pravo istinsko tumačenja vjere doći sa zapada, a ne sa istoka. Naime sunce je simbol čiste vjere, a njegov izlazak sa zapada podrazumjeva pravilnu čistu vjeru koja će doći(odnosno praktikovati se) na zapadu. Poznavaoci znaju da su svi Poslanici dalazili sa istoka i obasjavali svijet čistom i iskrenom vjerom u jednoga Boga.
Što se tiče metafora za pojedina objašnjenja vjerskih stvari ne shvatam zašto to ljudi ne razumiju. Ja veoma često koristim metafore da bih nešto objasnila, a i da bi me shvatili samo pojedini iz drušva. Postoje stogo povjerljive stvari i u državnom uređenju koje mogu znati samo povjerljivi pojedincima. Kod direktnih zabrana ili pohvalnih dijela ono što je čovjeku potrebno za skladan i lijep život, uglavnom se ne koristi metafora, treba su uzimati direktno. Tako kod proučavanja Kur`ana Allah kaže za pojedine ajete da bi se uzela pouka ili da bi se razmislilo i sl. pa tako se treba i odnositi prema njima...
A za sudnji dan je rečeno da samo Allah zna kada će se desiti!!!
:run:
:? npr. kokošija pamet (ovu metaforu shvataju pojedinci, sve sam objasnila ne moram koristiti veliki broj riječi, dok oni sa takvom pameću ne mogu razumjeti) :-D
ma bravo pametnice, ti to koristis samo da bi se uzdigla na veci nivo, malo porast`o ego i tako to...
sve u svemu jadno...
cuj da bi je mogli shvatiti pojedini clanovi drustva ja vise gluposti i bezpotrebnog "pametovanja" odavno ne procitah :lol: :lol:

ja se ne mogu druziti sa tobom jel` tako :lol: :skoljka: :run:
nemam pojma

#99 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by nemam pojma »

.
Last edited by nemam pojma on 28/07/2010 17:41, edited 1 time in total.
mrtva kokoš

#100 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by mrtva kokoš »

nemam pojma wrote: :lol: baš si simpa :lol: nisam te valjda povrijedila žao mi je ako je tako :sad:
ti mi mozes samo ć..u povrijediti, nista vise :dance:
mrzim bilo kakvo izdizanje bilo to na IQ, klasnoj ili nekoj trecoj osnovi, svi smo mi ljudi...
svaka prepotencija krije odredjenu impotenciju...
nauci quotati "pametnice" i da nezaboravim, operi se!!
izvinjavam se na off-u...
Locked