HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

a_sta_da_radim

#76 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by a_sta_da_radim »

Znači, drot kojeg je postavio rahmetlija je uradio toliko za naš fudbal da nijedan drugi sportski radnik i bivša fudbalska veličina ne bi bio ni blizu tog učinka. Paaaa, slažem se sa tvojom konstatacijom. Sportski novinar kao spotrski direktor, propali trener kao velličina u savezu, alkoholičar i pjanac kao generalni sekretar. Niđe bivšeg sportiste na mapi. Što bi drot dovodio sportiste vođen logikom ako može on da vodi savez, mogu svi sve da rade :D
Što se tiče ugovaranja utakmica sa Njemačkom, Brazilom, Argentinom. Sadaka. Zemlja firško izašla iz rata. Sažalili se ljudi. Realno. Zaboravljate da je naš savez bio priznat i da nam je reprezentacija igrala kvalifikacije mnogo prije nego što su klubovi imali pravo.
Da se postavio uslov da u savez mogu ući samo bivši fudbaleri a ne drotovi, možda bi bilo drugačije. Imali smo momentum koji smo naravno izgubili. Kao što smo izgubili poziciju žrtve nakon genocida. Najlakše se vaditi na to da nas svijet mrzi i da ništa nije bilo do nas.
Jel lažem nešto. Ne lažem ;-)
Edin H.

#77 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by Edin H. »

Ovdje je BHF napravio fundamentalnu gresku.
Savez ne mogu voditi bivsi priznati fudbaleri i sportisti.
Da trebaju da budu prisutni u odredjenom savjetodavnom obliku svakako, ali vodjenje Saveza je kombinacija birokracije i politike.
Znaci potrebni su skolovani i iskusni ekonomisti, pravnici, lingvisti, strucnjaci za medjunarodno pravo, razvoj, marketing...

U nasem slucaju naravno najbitinije je da su nekorumpirani i ambiciozni.

Nazalost stranke koje su vec duze vrijeme na vlasti u BiH ne forsiraju takve kadrove, vec stranacki i familijarno/prijateljski podobne.
zecko_kupuz

#78 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by zecko_kupuz »

Negdje se navodi da je Savez poslovao "u plusu" kada je Pušina bio predsjednik. True or false?

Zvuči mi čudno kada su se već uz njegovo ime najčešće spominjali pojmovi "korupcija" i "lopovluk". :?
luckylaka

#79 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by luckylaka »

a_sta_da_radim wrote:Znači, drot kojeg je postavio rahmetlija je uradio toliko za naš fudbal da nijedan drugi sportski radnik i bivša fudbalska veličina ne bi bio ni blizu tog učinka. Paaaa, slažem se sa tvojom konstatacijom. Sportski novinar kao spotrski direktor, propali trener kao velličina u savezu, alkoholičar i pjanac kao generalni sekretar. Niđe bivšeg sportiste na mapi. Što bi drot dovodio sportiste vođen logikom ako može on da vodi savez, mogu svi sve da rade :D
Što se tiče ugovaranja utakmica sa Njemačkom, Brazilom, Argentinom. Sadaka. Zemlja firško izašla iz rata. Sažalili se ljudi. Realno. Zaboravljate da je naš savez bio priznat i da nam je reprezentacija igrala kvalifikacije mnogo prije nego što su klubovi imali pravo.
Da se postavio uslov da u savez mogu ući samo bivši fudbaleri a ne drotovi, možda bi bilo drugačije. Imali smo momentum koji smo naravno izgubili. Kao što smo izgubili poziciju žrtve nakon genocida. Najlakše se vaditi na to da nas svijet mrzi i da ništa nije bilo do nas.
:lol: :lol: Smijesan si covjece .Brazil,Argentina i ostali dosli igrati zbog ,,sadake,,Cuj.Gdje ti zivis.Pa nije to Malta,Malezija ili Nk Rijeka pa dosli na ekskurziju u BiH i eto onako sazalili se na bosance pa ce odigrati prijateljsku.Sto se danas ne sazale pa dodju.Nego nema covjeka u NS,nema autoriteta u NS koji ce dovesti neku europsku ili svjetsku rep.u BiH.Ne kazem da je Pusina autoritet ali i tako pjani,,drot,,je dovodio fudbalske velesile.Sta mislis da je bio trijezan.
joint union

#80 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by joint union »

Politicko stanje u drzavi se reflektuje na sve, pa i na sport. Sport je vazna karika u bilo kojoj drzavi, pa zbog toga vladari moraju da ga cvrsto drze pod svojom sapom. Fudbal pogotovo, kao planetano najpopularniji sport. Znate kad ce Hadjija i ekipa napraviti ovaj paralelni savez? Kada pametni i sposobni politicari preuzmu vodjenje drzave. Dok se kod nas na raznorazne funkcije budu birali Bosnjaci, Srbi i Hrvati (bogati kao da su oni licno zasluzni sto su se kao takvi rodili), nebitno da li je rijec o politici, sportu ili privredi, a ne priznati strucnjaci u svom polju (a nije da ih nemamo), nema nama naprijed.
P.S. Bi li danas Emerik Blum mogao biti generalni direktor Energoinvesta?
mikogoago

#81 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by mikogoago »

joint union wrote:Politicko stanje u drzavi se reflektuje na sve, pa i na sport. Sport je vazna karika u bilo kojoj drzavi, pa zbog toga vladari moraju da ga cvrsto drze pod svojom sapom. Fudbal pogotovo, kao planetano najpopularniji sport. Znate kad ce Hadjija i ekipa napraviti ovaj paralelni savez? Kada pametni i sposobni politicari preuzmu vodjenje drzave. Dok se kod nas na raznorazne funkcije budu birali Bosnjaci, Srbi i Hrvati (bogati kao da su oni licno zasluzni sto su se kao takvi rodili), nebitno da li je rijec o politici, sportu ili privredi, a ne priznati strucnjaci u svom polju (a nije da ih nemamo), nema nama naprijed.
P.S. Bi li danas Emerik Blum mogao biti generalni direktor Energoinvesta?
Ja bih jos samo doadao da u BiH ne zive samo Bosnjaci, Srbi i Hrvati.Ima jako puno i drugih.Prekinite vise sa prebrojavanjem krvnih zrnaca.Dok se BiH ne ustroji kao gradjanska drzava,nema nama naprijed.Do tada cemo i dalje zivjeti u mraku 19.stoljeca i neizivljenih nacionalizama,a vodice nas polupismeni ljudi i kriminalci.
Nazalost to je nasa realnost.
zambaklija

#82 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by zambaklija »

ja bi samo da se nadovežem na gore navedena mišljenja i stavove,naime moje mišljenje kao i mnogih prijatelja i poznanika je da ljudi sa mutnim pozadinama,lošeg glasa,koji se bave mutnim poslovima,korumpirani itd...ne bi smjeli biti ni blizu Saveza a kamo da učestvuju aktivno u njegovom djelovanju.Jer kakav to utisak ostavlja?Kakvu pouku da mladi ljudi povuku iz toga?Kakvu reputaciju takav savez može da ima u svjetu,bude li sve pri starom ostalo onda je sve džaba. :x :sax: :bih:
burek_in_space

#83 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by burek_in_space »

luckylaka wrote: :lol: :lol: Smijesan si covjece .Brazil,Argentina i ostali dosli igrati zbog ,,sadake,,Cuj.Gdje ti zivis.Pa nije to Malta,Malezija ili Nk Rijeka pa dosli na ekskurziju u BiH i eto onako sazalili se na bosance pa ce odigrati prijateljsku.Sto se danas ne sazale pa dodju.Nego nema covjeka u NS,nema autoriteta u NS koji ce dovesti neku europsku ili svjetsku rep.u BiH.Ne kazem da je Pusina autoritet ali i tako pjani,,drot,,je dovodio fudbalske velesile.Sta mislis da je bio trijezan.
Sadaka, jashta nego je sadaka u pitanju kada se radi o navedenim reprezentacijama.
A shto se tiche Brazila ili Argentine, ovo pishem chini mi se 3. put na forumu - "samo" treba uplatiti milion dolara na rachun njihovog fudbalskog saveza, i prijateljska utakmica je dogovorena - za dvije godine otprilike. Nas Hebe shto Savez nema tih milion dolara, a i da ima, trebace uvijek nekome od chlanova za vikendice, janjeta, ljubavnice ili neshto slichno.
luckylaka

#84 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by luckylaka »

NOVI NOGOMETNI SAVEZ: Osim, Kurteš i Barbarez na čelu?!
Petak | 23.07.2010.

Uposlenici NSBiH, koji godinama rade, kojima nisu ovjerene ni zdravstvene knjižice, koji na aerodrom, idu samo da dočekaju nogometnu svitu, a ne znaju ni za regres ni premije, pozdravljaju i podržavaju kampanju za osnivanje novog Saveza.

ivica osimNajveći dio zaposlenika koji pošteno radi svoj posao, jedva čeka dolazak nekih novih ljudi. Ovi koji sada vode Savez, vode nogomet u propast, a naše porodice su doveli na rub egzistencije, dok oni istovremeno imaju redovne paušale, pa i premije... Malo im to, već godinama putuju po svijetu. Svaki od njih može za četvorogodišnjeg mandata podići kredit, koji će otplaćivati zaradom od Saveza, dok mi jedva preživljavamo- prenio nam je stav uposlenika, jedan od njih, koji je iz razumljivih razloga želio ostati anoniman. Radi se o nekad vrsnom nogometašu, koji je svojim igrama proslavljao bh. nogomet.

Širi se krug, proslavljenih imena koje navijači priželjkuju na čelnim pozicijama. Na listi želja najbolje kotiraju Ivica Osim, potom Sergej Barbarez, Blaž Slišković, Mehmed Baždarević, Faruk Hadžibegić, Vahid Halilhodžić... Barbareza bi navijači vidjeli u predsjedničkoj, ali i selektorskoj poziciji, a Hadžibegića na direktorskoj, onoj kakvu je godinama obavljao Ahmed Pašalić. Mnogi misle da je prema Blažu Sliškoviću učinjena nepravda, da je on selektor sa najboljim rezultatima i da je «kolateralna šteta» kompromitiranih ljudi koji su godinama uništavali bh. fudbal.

Baku bi mnogi vidjeli ponovo na selektorskoj poziciji. Zanimljivo je još jedno ime na listi želja. Istinski sportski radnici, na čelnoj poziciji novog Saveza željeli bi Predraga Kurteša, prijeratnog nogometaša Sarajeva. Kurteš je bivši član Uprave Sarajeva. Kratko je bio delegat, ali kad je vidio ko vodi naš nogomet, dostojanstveno se povukao ne želeći da radi u mutnim nogometnim vodama. Za Kurteša su i bivši asovi, kako u federalnom dijelu, tako i oni u RS i izvan BiH...

- Ovakve ljude, ovaj sastav UEFA -a i FIFA - objeručke će prihvatiti. Najprije zato što su proslavljena zvučna neiskopromitirana imena, ali i zato što bi bio zagarantiran multietnički sastav - kaže jedan od ljudi koji se i nalazi u aktuelnom sazivu nogometne vlade.

Među kandidatima za čelne pozicije u nekom novom sazivu visoko kotira Elmir Pilav, kao najškolovaniji kadar u aktuelnom Savezu i jedan od najboljih sudija u BiH, sa znakom FIFA -e. Pilav je usko vezan za reprezentaciju, što nije nimalo nevažno u prijateljskim odnosima sa najvećim zvijezdama našeg tima, Emirom Spahićem i Edinom Džekom. Za Pilava se «čuva» pozicija generalnog sekretara, ako bi zaživio novi Nogometni Savez. Osim, Barbarez, Kurteš, Kodro, Bolić, Hibić, Pilav, Halilhodžić, Baždarević, Hadžibegić... Lijepo zvuči. Takva postava zaslužuje crveni tepih i pred uredima FIFA -e i UEFA -e... U NSBiH oni su označeni kao «disidenti», bunotovnici, galamdžije... Srećom, to je mišljenje manjine, odlazeće bulumente, koji nisu shvatili da je njihovo vrijeme prošlo.

Raščić: Trebaju nam novi ljudi...

Muhidin Raščić, član Izvršnog odbora želi da u nogomet dođu jaka, proslavljena, zvučna imena, ali...

- Ne može se ništa na silu. Nama trebaju mladi, sposobni i dokazani. Svi pobrojani su ljudi sa reputacijom. Ja želim da oni uđu u Savez, ali mogu to samo kroz legalne institucije, putem kantonalnih skupština. Nije dovoljna njihova volja i podrška javnosti, već izbor u njihovim kantonima. Moju podršku imaju. Ja ostajem kandidat za predsjednika Saveza, ma kako sve završilo - izjavio je Raščić.

Ćemalović: Stop potrošenim kadrovima

Samir Ćemalović je na neformalnom skupu u Travniku, gdje su se navodno «dijelile» funkcije bošnjačkim kadrovima, očitao lekciju Sulejmanu Čolakoviću.

- Mi imamo borbu potrošenih kadrova koji se bore za nove mandate. Puno je to licemjera, koji jedno pričaju, drugo misle, a treće rade. Njih zanima samo lični interes. Zahvaljujući takvoj politici, Bošnjaci su dovedeni u ponižavajući položaj - upozorava Ćemalović.

Čolaković povukao kandidaturu

Saznajemo kako se u Travniku održao sastanak bošnjačkih kadrova, kako bi se dogovorile čelne pozicije. Domaćin je bio Behudin Trbović, kandidat za predsjednika Saveza.

- Istina, sastali smo se u Travniku. Kamo sreće da je proteklih godina bilo više ovakvih sastanaka. Nažalost, jedna uska grupa ljudi zadovoljavala se pozicijama, a ispaštao fudbal. Ja nisam u «ovo» ušao radi para, jer ih imam više od ovih koji vladaju. Ja želim da stvorim ambijent u kojem će poželjeti da rade i Osim i Bajević i Hibić, Kodro, Bolić, Slišković, Konjić... Takav nam Savez treba. Treba ustati kada se spomene Barbarez, a ovi su mu zatvorili vrata. Ja sam protiv takvih - izjavio je za «San» Trbović. Saznajemo da se na sastanku u Travniku Suljo Čolaković, povukao i svoje glasače prepustio Jusufu Pušini.San/** No links **/a.k.
luckylaka

#85 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by luckylaka »

burek_in_space wrote:
luckylaka wrote: :lol: :lol: Smijesan si covjece .Brazil,Argentina i ostali dosli igrati zbog ,,sadake,,Cuj.Gdje ti zivis.Pa nije to Malta,Malezija ili Nk Rijeka pa dosli na ekskurziju u BiH i eto onako sazalili se na bosance pa ce odigrati prijateljsku.Sto se danas ne sazale pa dodju.Nego nema covjeka u NS,nema autoriteta u NS koji ce dovesti neku europsku ili svjetsku rep.u BiH.Ne kazem da je Pusina autoritet ali i tako pjani,,drot,,je dovodio fudbalske velesile.Sta mislis da je bio trijezan.
Sadaka, jashta nego je sadaka u pitanju kada se radi o navedenim reprezentacijama.
A shto se tiche Brazila ili Argentine, ovo pishem chini mi se 3. put na forumu - "samo" treba uplatiti milion dolara na rachun njihovog fudbalskog saveza, i prijateljska utakmica je dogovorena - za dvije godine otprilike. Nas Hebe shto Savez nema tih milion dolara, a i da ima, trebace uvijek nekome od chlanova za vikendice, janjeta, ljubavnice ili neshto slichno.
Kako moze biti sadaka ako treba uplatiti $ milion za utakmicu.Skupa je ta sadaka
Murat Sabanovic

#86 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by Murat Sabanovic »

luckylaka wrote: Raščić: Trebaju nam novi ljudi...

Muhidin Raščić, član Izvršnog odbora želi da u nogomet dođu jaka, proslavljena, zvučna imena, ali...

- Ne može se ništa na silu. Nama trebaju mladi, sposobni i dokazani. Svi pobrojani su ljudi sa reputacijom. Ja želim da oni uđu u Savez, ali mogu to samo kroz legalne institucije, putem kantonalnih skupština. Nije dovoljna njihova volja i podrška javnosti, već izbor u njihovim kantonima. Moju podršku imaju. Ja ostajem kandidat za predsjednika Saveza, ma kako sve završilo - izjavio je Raščić.
mrs u gorazde mamlaze jedan..ti si mator, nesposoban a i nedokazan,pa ti debelo meso trci u fotelju.sve ovo treba na goli otok.
burek_in_space

#87 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by burek_in_space »

luckylaka wrote: Kako moze biti sadaka ako treba uplatiti $ milion za utakmicu.Skupa je ta sadaka
Da josh jednom razlozhim na proste faktore.
Utakmice protiv Brazila, Argentine, Italije...nakon rata su predstavljale sadaku. Mozhe se to upakovati malo bolje, da zvuchi ljepshe, ali FIFA je tada radila na promociji fudbala u nashoj zemlji u pokushaju da nas ujedine i na taj nachin, pa smo bez problema igrali sa ovim reprezentacijama.
Sada organizovati utakmicu sa Brazilom i Argentinom nije nikakav problem, uplatiti dolare na rachune Saveza BRA i ARG i stati u red i chekati da se "otvori" termin da nas ubace za period od 2+ godine.
LSD

#88 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by LSD »

Malo off pitanje ,ali zanima me jeli ovaj Raščić iz NS otac od onog strašnog špica Admira :?
smak

#89 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by smak »

LSD wrote:Malo off pitanje ,ali zanima me jeli ovaj Raščić otac od onog strašnog špica Admira :?
otac Almira i Admira Rascica
inace lik stari navijac Želje :D
zambaklija

#90 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by zambaklija »

[quote=[quote=]

[/quote]
mrs u gorazde mamlaze jedan..ti si mator, nesposoban a i nedokazan,pa ti debelo meso trci u fotelju.sve ovo treba na goli otok.[/quote]

Eto pet u krug,sjaši Kurta da uzjaše Murta....-nidokle će mo mi sa vakim polusvjetom :run:
luckylaka

#91 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by luckylaka »

burek_in_space wrote:
luckylaka wrote: Kako moze biti sadaka ako treba uplatiti $ milion za utakmicu.Skupa je ta sadaka
Da josh jednom razlozhim na proste faktore.
Utakmice protiv Brazila, Argentine, Italije...nakon rata su predstavljale sadaku. Mozhe se to upakovati malo bolje, da zvuchi ljepshe, ali FIFA je tada radila na promociji fudbala u nashoj zemlji u pokushaju da nas ujedine i na taj nachin, pa smo bez problema igrali sa ovim reprezentacijama.
Sada organizovati utakmicu sa Brazilom i Argentinom nije nikakav problem, uplatiti dolare na rachune Saveza BRA i ARG i stati u red i chekati da se "otvori" termin da nas ubace za period od 2+ godine.
Aha sad razumijem.Znaci zbog promocije fudbala sada bi trebala Italija,Argentina,Spanija da zbog sadake gostuju u C.Gori,Makedoniji(Spanci vec bili),Sloveniji ...
burek_in_space

#92 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by burek_in_space »

luckylaka wrote: Aha sad razumijem.Znaci zbog promocije fudbala sada bi trebala Italija,Argentina,Spanija da zbog sadake gostuju u C.Gori,Makedoniji(Spanci vec bili),Sloveniji ...
Dzaba ti objashnjavati, kad ne zhelish da shvatish.
Nastavi zhivjeti u iluzijama, svako dobro. :wink:
Murat Sabanovic

#93 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by Murat Sabanovic »

eto , osim & co bi trebali da sjede u kontonalnom savezu ,pa ako budu tamo izabrani onda napreduju. e moj rascicu...
a_sta_da_radim

#94 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by a_sta_da_radim »

luckylaka wrote:
a_sta_da_radim wrote:Znači, drot kojeg je postavio rahmetlija je uradio toliko za naš fudbal da nijedan drugi sportski radnik i bivša fudbalska veličina ne bi bio ni blizu tog učinka. Paaaa, slažem se sa tvojom konstatacijom. Sportski novinar kao spotrski direktor, propali trener kao velličina u savezu, alkoholičar i pjanac kao generalni sekretar. Niđe bivšeg sportiste na mapi. Što bi drot dovodio sportiste vođen logikom ako može on da vodi savez, mogu svi sve da rade :D
:lol: :lol: Smijesan si covjece .Brazil,Argentina i ostali dosli igrati zbog ,,sadake,,Cuj.Gdje ti zivis.Pa nije to Malta,Malezija ili Nk Rijeka pa dosli na ekskurziju u BiH i eto onako sazalili se na bosance pa ce odigrati prijateljsku.Sto se danas ne sazale pa dodju.Nego nema covjeka u NS,nema autoriteta u NS koji ce dovesti neku europsku ili svjetsku rep.u BiH.Ne kazem da je Pusina autoritet ali i tako pjani,,drot,,je dovodio fudbalske velesile.Sta mislis da je bio trijezan.
Jok nije sadaka bila. Bila je iznimna sposobnost drota, Pušine Jusufa i rahmetlijine vizije. Ako misliš, a očito misliš, da je drot bio prava osoba da vodi FS BiH i da je rahmetlija bio u pravu, onda si i ti jedan grobara BiH fudbala na jedan indirektniji način.
Opet ponavljam, drot je doveo sav naš šljam u savez(Mušovića, Ušanovića, Pašalića) kojem je savršeno odgovaralo stanje kakvo je bilo. Ti mene ne pitaj šta ja radim, ja tebe ne pitam šta ti radiš. Nakon petnaestak godina smo došli gdje smo sada. Dno. Jel još treba da ti crtam zasluge rahmetlije i Pušine ili si napokon shvatio ?
Obuca9

#95 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by Obuca9 »

LSD wrote:Malo off pitanje ,ali zanima me jeli ovaj Raščić iz NS otac od onog strašnog špica Admira :?
Da to je taj.

A on je ujedno i glavni lik popularne Lakine pjesme "Brko" ;)
luckylaka

#96 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by luckylaka »

Niko i ne kaze da je Pusina bio pravi covjek za savez ,samo kazem da smo za vrijeme vladavine Pusine mogli gledati u prijateljskim utakmicama svjetske i europske prvake.Al odosmo daleko od teme.Hadzibegic i prijatelji..
zambaklija

#97 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by zambaklija »

hz__semir wrote:
LSD wrote:Malo off pitanje ,ali zanima me jeli ovaj Raščić iz NS otac od onog strašnog špica Admira :?
Da to je taj.

A on je ujedno i glavni lik popularne Lakine pjesme "Brko" ;)
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
MokeQc

#98 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by MokeQc »

Edin H. wrote:Ovdje je BHF napravio fundamentalnu gresku.
Savez ne mogu voditi bivsi priznati fudbaleri i sportisti.
Da trebaju da budu prisutni u odredjenom savjetodavnom obliku svakako, ali vodjenje Saveza je kombinacija birokracije i politike.
Znaci potrebni su skolovani i iskusni ekonomisti, pravnici, lingvisti, strucnjaci za medjunarodno pravo, razvoj, marketing...

U nasem slucaju naravno najbitinije je da su nekorumpirani i ambiciozni.

Nazalost stranke koje su vec duze vrijeme na vlasti u BiH ne forsiraju takve kadrove, vec stranacki i familijarno/prijateljski podobne.
Mislim da su nam vece sanse da zaposlimo nekog nobelovca nego nekog naseg a da je nekorumpiran, na zalost...
MrMaliJoe

#99 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by MrMaliJoe »

NOVI NOGOMETNI SAVEZ: Osim, Kurteš i Barbarez na čelu?!
Petak | 23.07.2010.

Uposlenici NSBiH, koji godinama rade, kojima nisu ovjerene ni zdravstvene knjižice, koji na aerodrom, idu samo da dočekaju nogometnu svitu, a ne znaju ni za regres ni premije, pozdravljaju i podržavaju kampanju za osnivanje novog Saveza.

ivica osimNajveći dio zaposlenika koji pošteno radi svoj posao, jedva čeka dolazak nekih novih ljudi. Ovi koji sada vode Savez, vode nogomet u propast, a naše porodice su doveli na rub egzistencije, dok oni istovremeno imaju redovne paušale, pa i premije... Malo im to, već godinama putuju po svijetu. Svaki od njih može za četvorogodišnjeg mandata podići kredit, koji će otplaćivati zaradom od Saveza, dok mi jedva preživljavamo- prenio nam je stav uposlenika, jedan od njih, koji je iz razumljivih razloga želio ostati anoniman. Radi se o nekad vrsnom nogometašu, koji je svojim igrama proslavljao bh. nogomet.

Širi se krug, proslavljenih imena koje navijači priželjkuju na čelnim pozicijama. Na listi želja najbolje kotiraju Ivica Osim, potom Sergej Barbarez, Blaž Slišković, Mehmed Baždarević, Faruk Hadžibegić, Vahid Halilhodžić... Barbareza bi navijači vidjeli u predsjedničkoj, ali i selektorskoj poziciji, a Hadžibegića na direktorskoj, onoj kakvu je godinama obavljao Ahmed Pašalić. Mnogi misle da je prema Blažu Sliškoviću učinjena nepravda, da je on selektor sa najboljim rezultatima i da je «kolateralna šteta» kompromitiranih ljudi koji su godinama uništavali bh. fudbal.

Baku bi mnogi vidjeli ponovo na selektorskoj poziciji. Zanimljivo je još jedno ime na listi želja. Istinski sportski radnici, na čelnoj poziciji novog Saveza željeli bi Predraga Kurteša, prijeratnog nogometaša Sarajeva. Kurteš je bivši član Uprave Sarajeva. Kratko je bio delegat, ali kad je vidio ko vodi naš nogomet, dostojanstveno se povukao ne želeći da radi u mutnim nogometnim vodama. Za Kurteša su i bivši asovi, kako u federalnom dijelu, tako i oni u RS i izvan BiH...

- Ovakve ljude, ovaj sastav UEFA -a i FIFA - objeručke će prihvatiti. Najprije zato što su proslavljena zvučna neiskopromitirana imena, ali i zato što bi bio zagarantiran multietnički sastav - kaže jedan od ljudi koji se i nalazi u aktuelnom sazivu nogometne vlade.

Među kandidatima za čelne pozicije u nekom novom sazivu visoko kotira Elmir Pilav, kao najškolovaniji kadar u aktuelnom Savezu i jedan od najboljih sudija u BiH, sa znakom FIFA -e. Pilav je usko vezan za reprezentaciju, što nije nimalo nevažno u prijateljskim odnosima sa najvećim zvijezdama našeg tima, Emirom Spahićem i Edinom Džekom. Za Pilava se «čuva» pozicija generalnog sekretara, ako bi zaživio novi Nogometni Savez. Osim, Barbarez, Kurteš, Kodro, Bolić, Hibić, Pilav, Halilhodžić, Baždarević, Hadžibegić... Lijepo zvuči. Takva postava zaslužuje crveni tepih i pred uredima FIFA -e i UEFA -e... U NSBiH oni su označeni kao «disidenti», bunotovnici, galamdžije... Srećom, to je mišljenje manjine, odlazeće bulumente, koji nisu shvatili da je njihovo vrijeme prošlo.

Ćemalović: Stop potrošenim kadrovima

Samir Ćemalović je na neformalnom skupu u Travniku, gdje su se navodno «dijelile» funkcije bošnjačkim kadrovima, očitao lekciju Sulejmanu Čolakoviću.

- Mi imamo borbu potrošenih kadrova koji se bore za nove mandate. Puno je to licemjera, koji jedno pričaju, drugo misle, a treće rade. Njih zanima samo lični interes. Zahvaljujući takvoj politici, Bošnjaci su dovedeni u ponižavajući položaj - upozorava Ćemalović.

Čolaković povukao kandidaturu

Saznajemo kako se u Travniku održao sastanak bošnjačkih kadrova, kako bi se dogovorile čelne pozicije. Domaćin je bio Behudin Trbović, kandidat za predsjednika Saveza.

- Istina, sastali smo se u Travniku. Kamo sreće da je proteklih godina bilo više ovakvih sastanaka. Nažalost, jedna uska grupa ljudi zadovoljavala se pozicijama, a ispaštao fudbal. Ja nisam u «ovo» ušao radi para, jer ih imam više od ovih koji vladaju. Ja želim da stvorim ambijent u kojem će poželjeti da rade i Osim i Bajević i Hibić, Kodro, Bolić, Slišković, Konjić... Takav nam Savez treba. Treba ustati kada se spomene Barbarez, a ovi su mu zatvorili vrata. Ja sam protiv takvih - izjavio je za «San» Trbović. Saznajemo da se na sastanku u Travniku Suljo Čolaković, povukao i svoje glasače prepustio Jusufu.

izvor : http://www.** No links **.ba/sport/osim,_kurte~s- ... elu~quest!
jeza u ledja

#100 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by jeza u ledja »

MrMaliJoe wrote:NOVI NOGOMETNI SAVEZ: Osim, Kurteš i Barbarez na čelu?!
Haha, kunem se, nakon par recenica ovog teksta sam pomislio da ga je pisao San. I ovo nije prvi put da mi se to desilo.
Kada cete prestati citati ova sranja?? Ljudi koji su napisali ovaj tekst su direktno odgovorni za stanje u nasem fudbalu.

Razmisljate li vi imalo kada procitate nesto ovako:

...prenio nam je stav uposlenika, jedan od njih, koji je iz razumljivih razloga želio ostati anoniman. Radi se o nekad vrsnom nogometašu, koji je svojim igrama proslavljao bh. nogomet.Ko je to?

Širi se krug, proslavljenih imena koje navijači priželjkuju na čelnim pozicijama. Na listi želja na cijoj listi zelja? najbolje kotiraju Ivica Osim Ivica Osim je zavrsio karijeru i nije radno sposoban, potom Sergej Barbarez, Blaž Slišković, Mehmed Baždarević, Faruk Hadžibegić, Vahid Halilhodžić... Barbareza bi navijači vidjeli u predsjedničkoj, ali i selektorskoj poziciji, a Hadžibegića na direktorskoj Navijaci? Koji navijaci? Na osnovu cega je zakljucio da 'navijaci zele Barbareza na predsjednickoj, a Hadzibegica na selektorskoj poziciji?, onoj kakvu je godinama obavljao Ahmed Pašalić. Mnogi Koji 'mnogi'? Gdje? misle da je prema Blažu Sliškoviću učinjena nepravda, da je on selektor sa najboljim rezultatima i da je «kolateralna šteta» kompromitiranih ljudi koji su godinama uništavali bh. fudbal.

Baku bi mnogi vidjeli ponovo na selektorskoj poziciji Opet 'mnogi'. Koji mnogi?. Zanimljivo je još jedno ime na listi želja Cijoj listi zelja? Gdje ima ta lista?. Istinski sportski radnici Koji istinski sportski radnici?, na čelnoj poziciji novog Saveza željeli bi Predraga Kurteša, prijeratnog nogometaša Sarajeva. Kurteš je bivši član Uprave Sarajeva. Kratko je bio delegat, ali kad je vidio ko vodi naš nogomet, dostojanstveno se povukao ne želeći da radi u mutnim nogometnim vodama. Za Kurteša su i bivši asovi, kako u federalnom dijelu, tako i oni u RS i izvan BiH...Koji asovi? Daj imena.

- Ovakve ljude, ovaj sastav UEFA -a i FIFA - objeručke će prihvatiti .Najprije zato što su proslavljena zvučna neiskopromitirana imena, ali i zato što bi bio zagarantiran multietnički sastav - kaže jedan od ljudi koji se i nalazi u aktuelnom sazivu nogometne vlade Ko to kaze? Na osnovu cega se ovo zakljucuje?.

Među kandidatima za čelne pozicije u nekom novom sazivu visoko kotira Elmir Pilav Visoko kotira? To se zakljucuje na osnovu cega?, kao najškolovaniji kadar u aktuelnom Savezu i jedan od najboljih sudija u BiH, sa znakom FIFA -e. Pilav je usko vezan za reprezentaciju, što nije nimalo nevažno u prijateljskim odnosima sa najvećim zvijezdama našeg tima, Emirom Spahićem i Edinom Džekom. Za Pilava se «čuva» pozicija generalnog sekretara Cuva se?? Ko to cuva poziciju generalnog sekretara za Pilava??, ako bi zaživio novi Nogometni Savez.

Na svakom ovom mjestu gdje se ne spominje izvor, to nije cinjenica vec komentar ovog ko pise tekst, ali on ga napise tako kao da je to 100% tacno. Ovo je narucen tekst koji sluzi da se izbaci par imena i uz njih postavih par popularnih. Osim, Barbarez, Pilav, Halilhodzic, Kodro, Kurtes, Bazdarevic, itd.
Locked