HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

MrMaliJoe

#1 HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by MrMaliJoe »

Faruk Hadžibegić, bivši kapiten jugoslovenske reprezentacije, igračka legenda Sarajeva i Sošoa, «ex» selektor «Ljiljana», kratko i predsjednik tima sa Koševa, na čelu je, sve brojnije ekipe koja traži osnivanje novog Nogometnog Saveza BiH.

Faruk Hadzibegic : Inicijativa je krenula spontano, a opće prihvaćena od strane brojnih bh. asova, istaknutih sportskih radnika, javnih ličnosti, nakon sramne odluke da se odbije Statut FIFA -e i UEFA -e, koji nalaže jednog predsjednika NSBiH. Saznajemo da Hadžibegića podržavaju, između ostalih, Ivica Osim, Meho Kodro, Dževad Šećerbegović, Predrag Pašić, Muhamed Konjić, Sergej Barbarez, Ivica Pekić, Elvir Bolić, Vahid Halilhodžić, Dino Begić, Zoran Šumar, Saša Vugdalić, Ibro Zukanović, Mehmed Baždarević, Nevad Ikanović, Fuad Kasumović, te brojni bivši i sadašnji igrači. Hadžibegić i njegova ekipa dobila je podršku nekih istaknutih političara, a uveliko se priprema teren za prijem kod FIFA -e i UEFA - e, odnosno kod Seppa Blatera i Mišela Platinija.

Navodno je Hadžibegić odbio neke ponude kako bi se sa prijateljima iz cijele BiH i inostranstva, posvetio sređivanju stanja u našem nogometu. U NSBiH odbijaju svaki komentar na osnivanje novog Saveza, smatrajući da su oni jedini legitimni da bh nogomet predstavljaju u Evropi i Svijetu. Nikom od članova Skupštine i drugih tijela nije palo na pamet da podnese ostavku. Naprotiv, saznajemo da je, nakon bunta javnosti, došlo do «približavanja stavova zaraćenih strana», što je potvrdio Rodoljub Petković, generalni sekretar FSRS, «jastreb» u nogometnim vodama.

- U pitanju je bilo neznanje i neinformiranost. Sve će biti u redu. Uvjeravam Vas da ćemo iz ovoga izaći jači - poručio je Petković iz Selca kod Crikvenice, gdje odmara sa porodicom. Slično razmišlja i poručuje Josip Bevanda iz Širokog Brijega. Vjerujemo da će FSRS izaći iz ovog jači, ali njih zanima prvenstveno jaka reprezentacija Srbije, te što jači entitetski i baš ovakav - nikakav» NSBiH.
Last edited by MrMaliJoe on 22/07/2010 13:03, edited 1 time in total.
MrMaliJoe

#2 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by MrMaliJoe »

Daj Bože da je ovo istina i da se riješimo onih UHLJUPA !!!! :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Obuca9

#3 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by Obuca9 »

Izvor?
udrch

#4 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by udrch »

Ko je izvor ove informacije?
MrMaliJoe

#5 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by MrMaliJoe »

hz__semir wrote:Izvor?
SAN, ako oni lažu mene i ja lažem vas.
MrMaliJoe

#6 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by MrMaliJoe »

udrch wrote:Ko je izvor ove informacije?
SAN
awekenings

#7 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by awekenings »

Prizeljkujem ovako nesh .. mada sumnjam da se pored ovih lesinara moze ishta uraditi ... :wink:
MrMaliJoe

#8 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by MrMaliJoe »

awekenings wrote:Prizeljkujem ovako nesh .. mada sumnjam da se pored ovih lesinara moze ishta uraditi ... :wink:
Ne može on ništa sam, bez podrške javnosti, navijača i svih ostalih. Vrijeme je da lešinari idu !!!! :x
nellington

#9 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by nellington »

bruce lee

#10 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by bruce lee »

ovo bi bila jaka stvar! zna li ko kakve su zakonske mogucnosti? postoje li prepreke, da li je uopste moguce, mogu li fifa/uefa jednostavno "primiti" paralelni savez?

i last, but not least: sta ce biti sa usanovica? :D
Logovan

#11 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by Logovan »

ovo bi bilo beton 8-) 8-) samo da se još hoće ostvariti
nosara

#12 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by nosara »

Sad ce demant od Svabe... :D
vukovi zv

#13 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by vukovi zv »

Za sve vas imam samo jedno pitanje,da li vam je preči neki novoformirani savez od države BiH?
To je totalna budalaština,idu izbori pa je nekima izgleda stalo da dignu masu na noge i u ovako napaćenoj zemlji još više žele narod da okrenu protiv drugih naroda,sramota.
Baš me čudi što taj savez ne čini ni jedan Srbin ili Hrvat,ako već živimo u BiH,zar nebi bilo normalno da u državi tri konstitutivna naroda svi žele neki zajednički savez,ili će se desiti da ponovo sva tri naroda imaju svoja takmičenja,realno gledano mislim da većina vas utakmice jedino gleda putem tv,a da isto tako su većina oni internet navijači,a sad da pitam nekog nešto o klubovima i njihovim igračima,većina ne bi znala.
Realno ponavljam,čisto zamlaćivanje naroda,predizborna kampanja je počela,nažalost ima onih koji sve teme gledaju kao pitanje života i smrti...... :evil:
nellington

#14 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by nellington »

vukovi zv wrote: Baš me čudi što taj savez ne čini ni jedan Srbin ili Hrvat,
Ti to imaš informaciju ko je u tom savezu?

A Predrag, Ivica x 2, to su sve divna muslimanska imena.
vukovi zv

#15 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by vukovi zv »

nellington wrote:

Mislim da me svak dobro razumio,iza svega stoji politička pozadina,a nema teorije da je izvodljivo,to znaju i svi pomenuti,to uostalom nigdje nema,a jedini motiv svih navedenih je da političkim parolama doprinesu mjestima u skupštini...to je jedini pravi cilj,samo me čudi da je u politiku ušao i Osim,ostali su mi dobro poznati,jer njih politika i održava sve ove godine...samo ćorav ne vidi.A podsjećam nijedan Srbin nije pomenut,da li to znači da nijedan Srbin pojma nema o fudbalu ili znači da bi savez mogao nosit ime Bošnjački fudbalski savez?
Ponavljam bez obzira na sve, svi smo svjedoci da je Savez pun korumpiranih i neprofesionalnih,nekompetentnih,ali što se o tom ne priča prije dvije godine,već eto čekao se juli ,dva mjeseca pred izbore,na početku političkih kampanja da se neki eto pojedinci nadju koji će pravit neki savez,pitam se gdje je sad FIFA I UEFA da sankcionišu sve zagovornike istog,jer paralelni savezi ne mogu postojati.....JBM TI POLITIKU VIŠE
elSaik

#16 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by elSaik »

vukovi zv wrote:Za sve vas imam samo jedno pitanje,da li vam je preči neki novoformirani savez od države BiH?
To je totalna budalaština,idu izbori pa je nekima izgleda stalo da dignu masu na noge i u ovako napaćenoj zemlji još više žele narod da okrenu protiv drugih naroda,sramota.
Baš me čudi što taj savez ne čini ni jedan Srbin ili Hrvat,ako već živimo u BiH,zar nebi bilo normalno da u državi tri konstitutivna naroda svi žele neki zajednički savez,ili će se desiti da ponovo sva tri naroda imaju svoja takmičenja,realno gledano mislim da većina vas utakmice jedino gleda putem tv,a da isto tako su većina oni internet navijači,a sad da pitam nekog nešto o klubovima i njihovim igračima,većina ne bi znala.
Realno ponavljam,čisto zamlaćivanje naroda,predizborna kampanja je počela,nažalost ima onih koji sve teme gledaju kao pitanje života i smrti...... :evil:
Pa eto, imamo zajednički Savez i nismo napredovali ni milimetar. Šta više, nazadujemo. Nikada više kriminala i lopova u našem fudbalu nije bilo kao što je sad. Zašto? Zato što se biraju podobni (kako ti kažeš pravi Srbi i Hrvati) a ne sposobni, oni koji mogu, žele i hoće. I nije samo u fudbalu tako. U bilo kojoj ZAJEDNIČKOJ instituciji, predstavnici iz RSa koče, blokiraju, opstroiraju, čupaju, ne bi li što više pokvarili bilo šta što ima veze sa Bosnom i Hercegovinom. I nakon svega toga, ti imaš obraza prozivati nekoga ko se bavi isključivo sportom i čitav život je u sportu, da razdvaja narod i diže masu radi izbora?! Samo mi reci, kako te nije stid?
Richard Peti

#17 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by Richard Peti »

vidi imena covjece.. sve sto valja iz svijeta nogometa :thumbup:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#18 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by hrasno38 »

vukovi zv wrote:
nellington wrote:

Mislim da me svak dobro razumio,iza svega stoji politička pozadina,a nema teorije da je izvodljivo,to znaju i svi pomenuti,to uostalom nigdje nema,a jedini motiv svih navedenih je da političkim parolama doprinesu mjestima u skupštini...to je jedini pravi cilj,samo me čudi da je u politiku ušao i Osim,ostali su mi dobro poznati,jer njih politika i održava sve ove godine...samo ćorav ne vidi.A podsjećam nijedan Srbin nije pomenut,da li to znači da nijedan Srbin pojma nema o fudbalu ili znači da bi savez mogao nosit ime Bošnjački fudbalski savez?
Ponavljam bez obzira na sve, svi smo svjedoci da je Savez pun korumpiranih i neprofesionalnih,nekompetentnih,ali što se o tom ne priča prije dvije godine,već eto čekao se juli ,dva mjeseca pred izbore,na početku političkih kampanja da se neki eto pojedinci nadju koji će pravit neki savez,pitam se gdje je sad FIFA I UEFA da sankcionišu sve zagovornike istog,jer paralelni savezi ne mogu postojati.....JBM TI POLITIKU VIŠE
Pomenuti su Srbi npr. Predrag Pasic samo sto po tvom poimanju srba jedini iskonski srbi su oni koji su u RS-u. Ali ja se naravno slazem da sve nekadasnje igracke vedete iz cijele BiH budu u tom savezu isto kao sto se slazem da se za sva vremena vise hebu i Bosnjaci i Srbi i Hrvati i da nas pocnu da zastupaju na svim poljima prije svega oni sto su Bosanci i Hercegovci i ljudi koji su eksperti za oblasti kojima se bave a ne neka govna od Colakovica, Ceka i Dominkovica samo da bi se ispunio nacionalni balans.
metar_drva

#19 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by metar_drva »

vukovi zv wrote:Za sve vas imam samo jedno pitanje,da li vam je preči neki novoformirani savez od države BiH?
poserem se ja na srbe, hrvate i bošnjake, sve skupa sa ovom kurčevom i nakaradnom državom, a naročito na isprane mozgove poput tebe. ono našlo pričat o državi, a godinama je ruši i potkopava
Obuca9

#20 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by Obuca9 »

vukovi zv wrote:Baš me čudi što taj savez ne čini ni jedan Srbin ili Hrvat,ako već živimo u BiH,zar nebi bilo normalno da u državi tri konstitutivna naroda svi žele neki zajednički savez,ili će se desiti da ponovo sva tri naroda imaju svoja takmičenja,realno gledano mislim da većina vas utakmice jedino gleda putem tv,a da isto tako su većina oni internet navijači,a sad da pitam nekog nešto o klubovima i njihovim igračima,većina ne bi znala.
MrMaliJoe wrote:Saznajemo da Hadžibegića podržavaju, između ostalih, Ivica Osim, Meho Kodro, Dževad Šećerbegović, Predrag Pašić, Muhamed Konjić, Sergej Barbarez, Ivica Pekić, Elvir Bolić, Vahid Halilhodžić, Dino Begić, Zoran Šumar, Saša Vugdalić, Ibro Zukanović, Mehmed Baždarević, Nevad Ikanović, Fuad Kasumović, te brojni bivši i sadašnji igrači. Hadžibegić i njegova ekipa dobila je podršku nekih istaknutih političara, a uveliko se priprema teren za prijem kod FIFA -e i UEFA - e, odnosno kod Seppa Blatera i Mišela Platinija.
:run:
JThomas

#21 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by JThomas »

kako ne shvatate da to nisu pravi srbi, to su "alijini srbi" :D

podobni, a ne sposobni, pa to je ustavni princip kod nas.
rossoner

#22 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by rossoner »

Nista dok ne cujem nesto od SVABE... On je glavni i odgovorni za FUDBAL!
vukovi zv

#23 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by vukovi zv »

el Saik sve si mi rekao jednom svojom rečenicom, da ne bi ovu temu čovjeku koji je postavio kvario,neću ulaziti u dublju analizu,al mogu samo reći da upravo zbog takvih duhova totaliteta, zbog pronalaženja krivice i prebacivanja na stranu drugog,odnosno uvek je moj u pravu,tj onaj ko pripada meni,odnosno uvijek griješi onaj što je druge boje kože,nacije,vjere i jest ovaj čemer od države ovakav...jbg,mislio sam da bar neki vide političku pozadinu,a koliko ja pratim ,a pratim dosta medije, studiram na kraju krajeva novinarstvo, jasno mi je da je većina nabrojanih isključivo iz ličnog interesa za tu ideju, čak se pominju i neki novinari koji isključivo zbog stranačke pripadnosti su sportski komentatori a grešaka u toku utakmice naprave više nego što daju tačnih informacija.
Na kraju krajeva ,sam sam svjestan da ovaj savez ne valja,al je li ikada valjao,nije? I sutra ma bilo ko da dodje neće bit ništa, opet će pripadniku jednog naroda bit kriv pripadnik drugog i tako u krug,realnost je da niko u savezu ma kako se zvao ne radi kako treba.
I nije to samo u FSBIH,tako je i u FSRS,bitno im je samo da Banjalučku regiju pomognu,a za ostale ih baš briga,kad već pomenuti savez ne brine o recimo mojoj Drini,kako tek da brine FS BIH.......
elSaik

#24 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by elSaik »

vukovi zv wrote:el Saik sve si mi rekao jednom svojom rečenicom, da ne bi ovu temu čovjeku koji je postavio kvario,neću ulaziti u dublju analizu,al mogu samo reći da upravo zbog takvih duhova totaliteta, zbog pronalaženja krivice i prebacivanja na stranu drugog,odnosno uvek je moj u pravu,tj onaj ko pripada meni,odnosno uvijek griješi onaj što je druge boje kože,nacije,vjere i jest ovaj čemer od države ovakav...jbg,mislio sam da bar neki vide političku pozadinu,a koliko ja pratim ,a pratim dosta medije, studiram na kraju krajeva novinarstvo, jasno mi je da je većina nabrojanih isključivo iz ličnog interesa za tu ideju, čak se pominju i neki novinari koji isključivo zbog stranačke pripadnosti su sportski komentatori a grešaka u toku utakmice naprave više nego što daju tačnih informacija.
Na kraju krajeva ,sam sam svjestan da ovaj savez ne valja,al je li ikada valjao,nije? I sutra ma bilo ko da dodje neće bit ništa, opet će pripadniku jednog naroda bit kriv pripadnik drugog i tako u krug,realnost je da niko u savezu ma kako se zvao ne radi kako treba.
I nije to samo u FSBIH,tako je i u FSRS,bitno im je samo da Banjalučku regiju pomognu,a za ostale ih baš briga,kad već pomenuti savez ne brine o recimo mojoj Drini,kako tek da brine FS BIH.......
Koje rečenice, molim te?

UEFA i FIFA su dali prijedlog, tj. ultimatum, da se NJIHOV (ne bošnjački, ne sarajevski, kako to RS mediji vole istaći, nego NJIHOV, svjetski i europski) Statut prihvati, a u suprotnom slijede SANKCIJE po timove i repke. Šta se desi? NIJEDAN, dakle NIJEDA JEDINI, delegat iz RS nije glasao ZA. SVI su bili PROTIV. Dan nakon toga, DODIK, premijer RS, ističe kako su delegati dobro uradili što su tako glasali. Jel to nije ciljana opstrukcija? Jel to nije miješanje politike? Jel to nije glasanja samo da bi se glasalo protiv Bošnjaka? Jel to nije samo da bi se blokirala BiH? Pusti se bolan šuplje i te demagogije iz posta, nismo djeca. Stvari su u potpunosti jasne. Istovremeno dok Borac ide braniti "boje Republike Srpske" delegati iz toge entiteta koče napredak državnog Saveza. Budali dosta. ;-)

edit: A ako su mediji koje pratiš Press, Fokus i Glas Srpske, onda bolje da se okaniš od studiranja i bavljenja novinarstvom. Poznato mi je i više nego dobro kako ti mediji svoje vijesti objavljaju, od izvještaja kako su na poluvremenu utakmice Olimpik - Modriča puštane ilahije i ratne pjesme "Allahovi sinovi" do izjava tipa "navijač koji je uletio na teren na utakmici Željo - Slavija je imao nož u ruci". ;-)
Richard Peti

#25 Re: HADŽIBEGIĆ I PRIJATELJI: Osniva se novi Nogometni Savez!

Post by Richard Peti »

ko ba spominje nasa/vase.. u ovom savezu ne valja niko i zdra'o
a ti prozivas novi neformirani savez da ne valja zbog nasih/vasih :-) :-) :-)

de se skontaj sta pricas..
Locked