PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#76 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
Ja sam nesto nacuo da se preko Foce pravi neki tunel te da ima zastoja. Inace nedavno sam isao za Trebinje preko Mostara - Stoca - Ljubinja i put je odlican. Mislim da je duzina oko 230 KM a od Trebinja je sto se tice mora sve blizu osim Istre
Preko Tjentista jeste priroda kao iz filmova ali je put na nekim mjestima kao iz horor filmova i nikako nije za trkace. U svakom slucaju, salu na stranu ali da idem za CG uvijek bi izabrao ovaj put preko Ljubinja.
-
neki
#77 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
price su uglavnom pretjerivanja...put od foce do granice je asfaltiran osim na dva mjesta nekih 15ak metara
i dalje je uzak i nepregledan al ako nije gust saobracaj iz suportonog pravca prodje se za max 30ak minuta..
kad se udje u CG ide magistrala s dvije trake (malo uze trake) i ponegdje nezgodnim krivinama, puno tunela ustemanih u stijeni i neosvjetljenih. Prolazi se kroz prelijep kanjon pa onda uz pivsko jezero (prelijepo al mene su noge presjekle kad mi pade na pamet da je to jezero duboko skoro 200 metara a vozi se uz sam rub
)
Od Niksica do Podgorice je cesta skroz ok, nije gust saobracaj, od podgorice do mora vazda guzva u oba pravca pa se vozi prosjek 40 kmh.
I pored ovih prirodnih (ne)uslova posebnu paznju obratiti na vozila sa CG registracijama koja dolaze iz suprotnog pravca (vecina vise vozi u lijevoj nego u desnoj traci, redovno tako sjeku krivine) i na krave na putu
znaju smireno docekat iza krivine..
kad se udje u CG ide magistrala s dvije trake (malo uze trake) i ponegdje nezgodnim krivinama, puno tunela ustemanih u stijeni i neosvjetljenih. Prolazi se kroz prelijep kanjon pa onda uz pivsko jezero (prelijepo al mene su noge presjekle kad mi pade na pamet da je to jezero duboko skoro 200 metara a vozi se uz sam rub
Od Niksica do Podgorice je cesta skroz ok, nije gust saobracaj, od podgorice do mora vazda guzva u oba pravca pa se vozi prosjek 40 kmh.
I pored ovih prirodnih (ne)uslova posebnu paznju obratiti na vozila sa CG registracijama koja dolaze iz suprotnog pravca (vecina vise vozi u lijevoj nego u desnoj traci, redovno tako sjeku krivine) i na krave na putu
-
ljudozder
#78 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
eto krećem za Ulcinj za tačno sat vremena preko ove Foče da vidim to čudo
imaćete informacije iz prve ruke ako se vratim živ 
-
jefferson
#79 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
Pa jebote nije potez Kabul-Kandahar!ljudozder wrote:eto krećem za Ulcinj za tačno sat vremena preko ove Foče da vidim to čudoimaćete informacije iz prve ruke ako se vratim živ
-
Geronimo_Cop
#80 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
Ne javi se covjek jel ziv? 
- Neelix
#81 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
prekosutra treba da idem za budvu, i jos pojma nemam kuda cu, a citajuci ovu temu samo sam jos vise neodlucniji
naginjem onoj ruti mostar-trebinje-hnovi-budva. koliko se ceka na trajekt, i koliko kosta za dvoje + auto, zna li neko?
- Jimmy_The_Saint
#82 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
Proljetos sam iš'o rutom Brod - Šćepan Polje - Nikšić pa naniže prema Risnu, debelo sam se zajeb'o jer su pravili bolju cestu, tako da sam se izhandrio po makadamima i gradilištu k'o niko, toplo NE PREPORUČUJEM, osim ako nekim čudom cesta već nije završena! Plus, silazak u Risan je veći kunst nego sići s Cetinja u Kotor, srećom bilo je van sezone pa manje prometa. 
-
AdnanSA
#83 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
Ja prošli viked prođoh relacijom Dubrovnik-Trebinje-Bileća-Gacko-Čemerno -Tjentište-Foča_Goražde-Sarajevo i to na motoru. Baš sam se nauživao. Cesta od Bileće do Gacka i dalje prilično dobra i bez rupa. Ima samo dionica 10-12 km one obilaznice gdje je zeznuto. Bilo je mokro i za motocikliste krajnje opasno. Veoma klizavo. Ko bude išao neka se dobro pazi.
- vozač
#84 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
sarajevo - mostar - čapljina - stolac - ljubinje - trebinjeNeelix wrote:prekosutra treba da idem za budvu, i jos pojma nemam kuda cu, a citajuci ovu temu samo sam jos vise neodlucnijinaginjem onoj ruti mostar-trebinje-hnovi-budva. koliko se ceka na trajekt, i koliko kosta za dvoje + auto, zna li neko?
ako nećeš preko čapljine nego da skreneš kod bune, obično je murija poslije stotinjak metara. slijedeća murija je na raskrsnici čapljina - stolac, pa onda ispred stoca, slijedeća je na izlazu iz ljubinja i možda pred trebinjem, put prazan, nigdje živa roba, fino voziš ko gospodin 80-100, bez ikakvih oproblema
ja bih, ako već pitaš, radije skrenuo kod čapljine, ljepši je put do stoca, manje okuka
iz trebinja možeš za herceg novi, sa naše strane super cesta, široka, crnogorci će ti uzeti 3 eura za cestu do herceg novog, ulaz ko na autoput, a cesta obična, dvije trake, samo ti otimaju pare, + naljepnica za "ekološku državu" 10 eura i eto te u herceg novom
plovilo do tivta mislim da je 4 eura, za komplet porodicu i auto, nisam siguran, ne čeka se previše, stalno voze, a kratka relacija, isplati se, boka dosadna i uska ne možeš ni 50 voziti, treba ti skoro dva sata da je obiđeš, još ako zapneš u kotoru, obavezno na brod
druga varijanta, u trebinju skreneš prema dubrovniku, izađeš kod kupara na magistralu i piči pravac herceg novi, jeftinije 3 eura, put isto prazan, fin,
ima još nešto, ako kreneš iz trebinja za herceg novi, ima dobra kafana, stara hercegovina, ubilo se za odmora i ručka, pa ti vidi
- Jimmy_The_Saint
#85 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
Uštediš tri eura na putarini, i potrošiš taman toliko goriva, a ne možeš NIKAKO stići za 45 minuta. To si slabo sračun'o, pa ti ni za Čapljina-Stolac ne vjerujem, mada nisam nikad ni prob'o.
Mislim, koji ti je rezon "manje okuka", da bi došo do Čapljine moraš se patiti pola sata, ako svintaš na Hodovo cesta ti je PRONTO čista. Doduše, ima ljudi ne vole okuke. Ja sam s okukama OK, ne ulijećem prebrzo, i sve bude super. Što eventualno vremena izgubiš tu, nadoknadićeš na Žegulji.
Mislim, koji ti je rezon "manje okuka", da bi došo do Čapljine moraš se patiti pola sata, ako svintaš na Hodovo cesta ti je PRONTO čista. Doduše, ima ljudi ne vole okuke. Ja sam s okukama OK, ne ulijećem prebrzo, i sve bude super. Što eventualno vremena izgubiš tu, nadoknadićeš na Žegulji.
- johntra
#86 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
Meni su najbolji ovi što upoređuju put preko Šćepan polja kao da je Kabul-Khandahar fakat u pitanju...to je ubjedljivo najkraća ruta do CG mora i ne postoji nijedna druga...relativno mala gužva na cesti, bar do Nikšića, jedino što možeš naići na hajduke i njihove jatake...
iako se put čini opasnim, mislim da je na njemu postotak smrtnosti i udesa jako mali...mislim na ovu rutu od Broda, preko Šćepan polja pa do prolaska Pivskog jezera..jedino su prošle godine tu u jezeru nestali otac i sin iz BiH, ali je bila neprilagođena vožnja po toj cesti i nepoznavanje iste...
iako se put čini opasnim, mislim da je na njemu postotak smrtnosti i udesa jako mali...mislim na ovu rutu od Broda, preko Šćepan polja pa do prolaska Pivskog jezera..jedino su prošle godine tu u jezeru nestali otac i sin iz BiH, ali je bila neprilagođena vožnja po toj cesti i nepoznavanje iste...
- vozač
#87 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
o ukusima ne vrijedi raspravljati, nek ide kud god mu volja i sa srećom mu bilo, ja mu samo navodim činjeniceJimmy_The_Saint wrote:Uštediš tri eura na putarini, i potrošiš taman toliko goriva, a ne možeš NIKAKO stići za 45 minuta. To si slabo sračun'o, pa ti ni za Čapljina-Stolac ne vjerujem, mada nisam nikad ni prob'o.![]()
u svakom slučaju, kud god da krene, nek se pripazi krava, naročito poslije stoca
ne znam o kakvih 45 minuta pričaš
- Jimmy_The_Saint
#88 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
Pričam o 45 minuta od Trebinja do HN. Meni je trebalo skoro 1 h, ali mi se nije žurilo. A tvojom pameću, prvo do Brgata makar 40 minuta, pa još sahat preko Konavla do granice, a i od granice ima cirka 20 minuta, a na granici nikad manje od 20 auta u sezoni. E, to su činjenice. A ukusi su nešto drugo.
Travolta, ova o kojoj pričamo možda nije kraća ali je brža i postoji. A slažem se da Brod - Šćepan nije Kandahar, samo malo lošija cesta s malo oštrijim zavojima i malo luđim šoferima iz kontra smjera - može se to.
Ustvari, sad kad skontam - potrošiš makar 6 eura goriva. I duplo vrijeme. To je ruta jedino ko voli Konavle i da se okupa u Srebrenom, meni nije mrska ali efikasnost - nula.
Travolta, ova o kojoj pričamo možda nije kraća ali je brža i postoji. A slažem se da Brod - Šćepan nije Kandahar, samo malo lošija cesta s malo oštrijim zavojima i malo luđim šoferima iz kontra smjera - može se to.
Ustvari, sad kad skontam - potrošiš makar 6 eura goriva. I duplo vrijeme. To je ruta jedino ko voli Konavle i da se okupa u Srebrenom, meni nije mrska ali efikasnost - nula.
Last edited by Jimmy_The_Saint on 30/07/2010 14:31, edited 1 time in total.
- vozač
#89 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
jel to tebe neko naljutio od jutrosJimmy_The_Saint wrote:Pričam o 45 minuta od Trebinja do HN. Meni je trebalo skoro 1 h, ali mi se nije žurilo. A tvojom pameću, prvo do Brgata makar 40 minuta, pa još sahat preko Konavla do granice, a i od granice ima cirka 20 minuta, a na granici nikad manje od 20 auta u sezoni. E, to su činjenice. A ukusi su nešto drugo.![]()
- johntra
#90 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
ipak, zavisi ko ide u koji grad na primorju...ja znam da putem preko Šćepana do Bara ima oko 300 km, što nikako nije moguće uraditi drugim rutama...do PG preko Šćepana ima oko 220 km...
- Jimmy_The_Saint
#91 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
Dobro to, Bar i Ulcinj, tu možda i jest najkraće ići tom nekom NK-PG varijantom. Ovo je HN i Budva trenutno na tapetu.
vozač, nisam ljut, samo ti ukazujem na kardinalnu grešku u proračunu. A svako će kud hoće ili kud može, svint'o sam ja jednom i na Nevesinje greškom, ali bilo je super zabavno.
vozač, nisam ljut, samo ti ukazujem na kardinalnu grešku u proračunu. A svako će kud hoće ili kud može, svint'o sam ja jednom i na Nevesinje greškom, ali bilo je super zabavno.
- sizif
#92 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
Mene interesuje kojim putem do Biograda n/m
- vozač
#93 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
pa to ti govorim, ne uzbuđuj se, sve je zabavaJimmy_The_Saint wrote:Dobro to, Bar i Ulcinj, tu možda i jest najkraće ići tom nekom NK-PG varijantom. Ovo je HN i Budva trenutno na tapetu.
ja proračune pravim u rijetkim situacijama, a putovanje se odvija po sistemu "upoznaj domovinu da bi je više volio"
otišao sam u CG preko herceg-novog i kroz čitavu boku, a vratio se preko tivta i kroz kupare, otišao sam u trebinje preko bune, a vratio se preko čapljine, čisto da vidim kako to izgleda, nema tu nikakvih računica tipa gorivo i slično
neko voli kraći put, neko duži, nekad ima vremena da se vozaš, nekad ne, ja se npr. sa makarske rivijere uvijek vraćam preko livna, nešto mi tim putem ljepše, sjedi i uživaj, o tome se radi
- Jimmy_The_Saint
#94 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
Ma meni se proračuni nametnu NAKNADNO, a znam da ovdje ljudi obično dolaze po savjet šta je najlakše, najbrže, najkraće i tako to...
A s Makarske je na Livno super po svim kriterijima, osim eto baš iz Zaostroga samog.
A s Makarske je na Livno super po svim kriterijima, osim eto baš iz Zaostroga samog.
- vozač
#95 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
najlakše, najbrže, najkraće, najpametnije, najkvalitenije, a uz to da je i najjeftinijeJimmy_The_Saint wrote:Ma meni se proračuni nametnu NAKNADNO, a znam da ovdje ljudi obično dolaze po savjet šta je najlakše, najbrže, najkraće i tako to...![]()
usaglasili smo stavove, koliko mogu vidjeti,
nego ja sad odoh u krajinu, "upoznaj domovinu itd.",
vozdra
- Jimmy_The_Saint
#96 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
Haj kad se vrneš potanko, kud i šta. Prijeti mi neki unski rafting u predstojećem periodu....
Sretan put!
Sretan put!
-
ljudozder
#97 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
Evo čovjeka, živ jeGeronimo_Cop wrote:Ne javi se covjek jel ziv?
A sad da se uozbiljimo
Što se tiče te relacije Šćepan Polje - Plužine - Nikšić..., iskreno isprepadali ste me skroz, tako da mi nije bilo puno strašno
Evo da sumiram: Ja se bojim visine skroz i mislio sam da će mi to bit problem, međutim nije, sve to prođe u par sekundi, kasnije se malo i privikne, ali treba bit nenormalno skoncentrisan i vozit po propisima...
NAJVEĆI problem je tih nekoliko km prije granice, jer je tu put uzak, a s jedne strane ponor, sličan onom u Boliviji, teško se mimoić s normalnim vozilima, a da ne pričam ako naleti kakav autobus, kombi i sl... Tih 15ak km sam prelazio oko sat vremena, a možda i više (ima znak za ograničenje brzine do 10km/h, što je i bio neki prosjek)
Jednostavno to je sramota za državu, ono nema nigdje na svijetu da se onakvim putem mora doći do granice
I još jedan problem, tu negdje oko graničnog prelaza, ne sjećam se tačno s koje strane, vrlo su česti ovakvi prizori (ovo sam ja snimio):

dakle krave se pojavljuju niotkud, stoje na putu i neće da se maknu, moraš čekat
To bi bilo to što se tiče relacije BiH-CG
U obrnutom smjeru sam išao putem Nikšić-Trebinje, pa na Mostar preko Stoca, Ljubinja i nemam pojma čega još
Eto, od mene toliko
- Jimmy_The_Saint
#98 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
Čini ti se....
Kopilovi se de facto pređu za 20 minuta, pola sata - ne više. Ali imaš SUBJEKTIVNI OSJEĆAJ da si prelazio duže preko njih nego preko Rogoja....
Kopilovi se de facto pređu za 20 minuta, pola sata - ne više. Ali imaš SUBJEKTIVNI OSJEĆAJ da si prelazio duže preko njih nego preko Rogoja....
-
ljudozder
#99 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
šta ja znam jbg, znam samo da na svakoj onoj zajebanoj krivini neko dođe iz suprotnog smjeraJimmy_The_Saint wrote:Čini ti se....![]()
- holowey
#100 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
informacija za raju koja ide prema bokokotorskom zaljevu, radi se nova cesta u cg, skoro je zavrsena, sa-scepan polje-nk-vilusi-risan... cesta od niksica preko vilusa do mora je nova, ostalo je jos 3-4km da se asvaltira, siroka ali jos uvijek makadam... u toku su radovi tako da ce vjerovatno brzo biti gotova... jos nisu stavili oznake iz pravca niksica dok kada se ide s mora imaju putokazi za niksic... uglavnom malo prije vilusa treba krenuti lijevo za grahovo, raskrsnica je velika pa je tesko "fuliti"