PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
NET.

#1 PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by NET. »

Kojim putem je najbolje i najkrace ici do Ulcinja ili Budve? Kakvi su uslovi, policija ..
Bullet Tooth Tony

#2 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by Bullet Tooth Tony »

ako imas vremena , ako ides onako radi uzivanja, ako imas saputnike koji vole voznju onda ides kao sto ja idem :D , idem na Mostar , Dubrovnik (tu se stane , kafa popije ,odmori ) , granični prelaz Debeli brijeg , obavezno otvaras prtjazninik (sa nasim registeracijama) i platis ekolosku taksu , i eto te u CG , dolazi Igalo , Herceg Novi , skontas hoces li na trajekt da ne kruzis oko zaljeva , ja uvijek kruzim , Perast je fin grad da stanes da se odmoris ali blizu je i Kotor koji je jos ljepsi pa ti je bolje tu stati , onda ide Budva , Bar , Ulcinj ti je na kraju .... podvacim da je to strasno dug put ali meni bude ugodno ,stanes tamo , stani vamo ... dok kad se vracam idem na Podgoricu (put do podgorice je fenomenalan ) , Nikšići i onda pocinje patnja do i iza granice Šćepan polje , loše mi bude :D ..to ti je to ukratko :D
plemba

#3 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by plemba »

posto si pitao koji je najkraci put, to ti je preko scepan polja. strava ce te uhvatiti od foce do granicnog prelaza, a nakon tog ide (meni fenomenalna) voznja kanjonom pive. cesta je ok, dovoljno siroka, tuneli sa strane izgledaju kao da je krtica izbusila rupe u brdu, zatim Niksic, pa podgorica (dobra cesta) i prema budvi, to su proslo ljeto radili i sad je skroz ok.
Bullet Tooth Tony

#4 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

plemba wrote:posto si pitao koji je najkraci put, to ti je preko scepan polja. strava ce te uhvatiti od foce do granicnog prelaza, a nakon tog ide (meni fenomenalna) voznja kanjonom pive. cesta je ok, dovoljno siroka, tuneli sa strane izgledaju kao da je krtica izbusila rupe u brdu, zatim Niksic, pa podgorica (dobra cesta) i prema budvi, to su proslo ljeto radili i sad je skroz ok.
diskutabilno :roll: , ako je kisa pala , pazi se odrona kamenja ...
winnie

#5 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by winnie »

ako ces do ulcinja, onda idi na scepan polje, ovaj kanjon, pa niksic, podgorica i ako ne bude guzve oko podgorice ide relativno fino sve do bara i ulcinja...
ako ces do budve onda ide ovo preko dubrovnika, volja ti preko mostara pa malo morem preko metkovica i neuma, volja ti kraso di hercegovina, preko tjentista do trebinja pa u dubrovnik ili jos bolje cavtat. i onda lagano debeli brijeg i boka, trajekt ili okolo...
uzivao sam u svim varijantama! sretno
NET.

#6 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by NET. »

h
NET.

#7 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by NET. »

Hvala vam, iskreno mislim da je Beg_Babic u pravu, meni se svakako nigdje ne zuri, a najkraci sam mislio zbog toga sto je daleko, ali mi je ipak bitnije da je put siguran i dobar, mislim da je ova druga varijanta negdje oko 500 kilometara, eh sad ne znam za to preko Dubrovnika koliko ima, ali svakako ne treba zuriti, hvala vam pozz.
baby24

#8 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by baby24 »

nemoj da te demoralise put preko Šćepan polja, jer je tog uznog puta (koji nije makadam isl, samo je jako uzak) ima "samo" 14km, ali meni je stvarno samo jer je bas dosta blize...
uzivaaaaajjjj :-D
ljudozder

#9 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by ljudozder »

Eh, pošto sad za vikend planiram da idem u CG na odmor, trebaju mi iskustva s puta preko Šćepan polja... Da li ima kakav povoljniji, ljepši put, il baš moram preko ovih čuda Koliko ima ovakvih strašnih mostova?

Image

I još nešto: Ako bi se odlučio za Ulcinj, što će vjerovatno bit tu negdje oko Ulcinja, vidim na Google Earthu oko velike plaže sve "divljina", nigdje grada dok je oko male plaže grad... Jel to stvarno tako?
jefferson

#10 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by jefferson »

ljudozder wrote:Eh, pošto sad za vikend planiram da idem u CG na odmor, trebaju mi iskustva s puta preko Šćepan polja... Da li ima kakav povoljniji, ljepši put, il baš moram preko ovih čuda Koliko ima ovakvih strašnih mostova?

Image

I još nešto: Ako bi se odlučio za Ulcinj, što će vjerovatno bit tu negdje oko Ulcinja, vidim na Google Earthu oko velike plaže sve "divljina", nigdje grada dok je oko male plaže grad... Jel to stvarno tako?
Ako ovo nije lijep put onda ne znam sta je????
mišmaš

#11 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by mišmaš »

ja bogami ovdje ne vidim ništa lijepo

p.s. što se tiče puta ja bih radije trebinje->herceg novi i tako dalje prema ulcinju.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#12 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by corolla02 »

ljudozder wrote:Eh, pošto sad za vikend planiram da idem u CG na odmor, trebaju mi iskustva s puta preko Šćepan polja... Da li ima kakav povoljniji, ljepši put, il baš moram preko ovih čuda Koliko ima ovakvih strašnih mostova?
uh strahote bemti, ja ne idem tamo na odmor vise!

i koja je lokacija ovog gore sa slike?
mišmaš

#13 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by mišmaš »

to je to poslije šćepan polje, valjda de plužine... ja baš ovakav blesav a nije mi baš svejedno bilo tu vozit... išao sam i motorom nije bilo strašno, al autom brate jest onako usko prilično i strašno bacit pogled na strane :D a i brana je aight :D :-)
ljudozder

#14 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by ljudozder »

:D
Image

A evo i brane, koja je visoka negdje oko 270 m :-)
Image
mišmaš

#15 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by mišmaš »

evo malo umanjena ta slika brane radi preglednosti :D koji je to haos

Image
Image

A ovo je taj famozni put preko brane od jedva 4 metra širine :\
Image
Last edited by mišmaš on 20/07/2010 17:58, edited 1 time in total.
Bullet Tooth Tony

#16 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

ma nista , ako si malo iskusniji vozac nece biti problema , pazi se tih malih tunela , nema osvjetljenja , i pazi se odrona kamenja ako bude kisa padala , ima finih krivina , ono da dodjes sebi iza ledja , slobodno stani na tu branu i malo razgledaj :D :D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#17 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by corolla02 »

ne znam nisam bio, a scepan polje samo cuo kroz rekla-kazala, lijepa proroda ali pogoditi put :-) ne znam ne bi se ovuda usudio bez kakvog zivotnog osiguranja :lol:
mišmaš

#18 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by mišmaš »

corolla02 wrote:ne znam ne bi se ovuda usudio bez kakvog zivotnog osiguranja :lol:
eh upravo to :D
Bullet Tooth Tony

#19 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

cini ti se :faraon1:..... ja bih volio deltu provozat vise nego ... uh :-) :-)

Image

Image

jesu li nasli onog oca i sina sto su sletil (bosanci) ? ja mislim da nisu :zoka:
corolla02

#20 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by corolla02 »

halo, gine li se tamo, mislim imal se kakvih udesa i slijetanja tamo?
Bullet Tooth Tony

#21 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

pa dobro , nije sad Yungas u Boliviji ... eh aj tu ne bih bez zivotnog osiguranja

Image

Image

a dvije trake :lol: :lol:
mišmaš

#22 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by mišmaš »

neam pojma imal udesa, slabo, jer nema vala ni neke gužve, dnevno par auta prođe... ideš preko mosta prestraviš se, i sa mosta direktno u neosvijetljen tunel i to pod pravim uglom :D zato prilagodi brzinu uslovima na cesti :D :D
corolla02

#23 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by corolla02 »

opet hajd po danu i nekako, al kad padne mrak, strahota brate!
cipiripi87

#24 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by cipiripi87 »

planiram ici u ulcinj ovim putem Trnovo-Foca-Nikić itd interesujeme ova relacija Foca-Scepan polje neki govore da je uzas,je li upoce asfatirano i kakav je put bio sam u foci ali nikada nisam isao ovamo a planirao sam pa sta onaj gore da gledo sam na googleu put i do plizine nije bog zna sta sami kanjon a ove slike se me skroz dohakale ako je ko isao ovim putem volio bih da mi pojasni kakvo je stanje i je li fakat zeznutu kao sto pojedinci govore UNAPRIJED HVALA!!!!!!
ljudozder

#25 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by ljudozder »

ma nije zeznuto ko se ne boji visine :D ja npr. izađem na malo viši balkon, zavrti mi se u glavi... pa kontam šta bi se moglo desit preko ovih mostova
Post Reply