Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
zelenashica

#76 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by zelenashica »

ljubav_aha wrote:
zelenashica wrote:
ljubav_aha wrote:zelenashice :-D
Šta je bona :lol:
pa rekoh sebi,wow,kako si napsiala tako dug inspirativan post,znas mene,ja sam lijena za to :lol: ali volim procitati :thumbup:
Ja vala sasula samo svoje mišljenje,koje ipak ne mora da znači kao istina.Ali ja eto mislim da je to suština,...bar se ja sa ovim vodim .... :wink:
Nisam ba lijena ja ne pišem ja kuckam :lol:
Last edited by zelenashica on 10/09/2010 18:10, edited 1 time in total.
ljubav_aha

#77 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by ljubav_aha »

zelenashica wrote:Nisam ba lijena ja ne pišem ja kuckam :lol:
:lol:
kamen spoticanja

#78 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by kamen spoticanja »

zelenashica wrote:NPP i svakog studija je napravljen za prosječnog studenta.
Težina je individualna stvar.
Mislim da je bitnije odabrati fakultet na osnovu ličnih želja(želja te vuče da ga "studiraš" a ne šetaš po njegovim učionicama),na osnovu predispozicija i talenta.
Ne vjerujem da bi tada iko rekao da mu je odabrani studij težak.
Meni lično je teško sve ono što me ne zanima.
meni nikad nije bilo jasno zbog cega se vazda "trazila" ova rang lista "tezine"fakulteta ? i vala je sega slusat dva studenta jednog s medicine i jednog s etf kako sebi traze opravdanje za 4 ponavljanje 1 godine...valjda zato i ovakve liste i sluze...da sami sebe opravdamo...
jer kako meni neko moze reci da je medicina teza od PMF recimo kad ja nisam u stanju sabrat dva razlomka bez da odem na instrukcije a anatomiju sam pojeo ko da je najbolja teletina i to s kajmakom :) (inace na sarajevskoj medicini anatomija ima nekih 15 kg literature :D i to sam cuo kao argument)
no zato i sluzi siva masa organa koji zoves mozak...da shvatis za sto te Bog nije dao...a onda kad to shvatis lahko je shvatit za sto jeste...i onda si napravio najvazniji korak...pocetni...a poslije ce ti ono sto si zelio od samog "djetinstva" :-) biti tesko ,onoliko koliko si mrskorod,neodgovoran,nemaran,nezainteresovan...
naravno tu jos dodas "sjajne" profesore,koji poznaju metodiku pedagogije ko ja razlomke :D i dobijes one studente s pocetka i vjecite dijaloge moj fakultet je tezi od tvoga,moj tata je jaci od tvog... :D
meni da je neko kad sam bio mali :D rekao da cu biti stomatolog udavio bih ga jastucnicom :D
a onda sam imao Boziju nafaku da naletim na par profesora sirom svijeta koji su ucinili da zavolim caries ko da mi je mati rodjena :D i da me sad neko pita jel teska stomatologija,rekao bih mu da od nje nema lakseg fakulteta :)
ljubav_aha

#79 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by ljubav_aha »

pih,ti stomatolog,a zena iznad tebe zavrsila smao tri faksa,to je dokaz da se sve moze :-D
kamen spoticanja

#80 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

ljubav_aha wrote:pih,ti stomatolog,a zena iznad tebe zavrsila smao tri faksa,to je dokaz da se sve moze :-D
moze moze...i ja cu uskoro biti diplomirani agronom :) ali zato nikad necu biti diplomirani profesor matematike :) mozda ni tad
ljubav_aha

#81 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by ljubav_aha »

kamen spoticanja wrote:
ljubav_aha wrote:pih,ti stomatolog,a zena iznad tebe zavrsila smao tri faksa,to je dokaz da se sve moze :-D
moze moze...i ja cu uskoro biti diplomirani agronom :) ali zato nikad necu biti diplomirani profesor matematike :) mozda ni tad
bravo,sto nas je skolovanih,ti dva,ja tri,zelenashica tri :-D :thumbup:
nellington

#82 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by nellington »

A ja se i sa ovim jednim patim :skoljka:
berenice

#83 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by berenice »

Ma, heb'o vas faks više!!! Kakva težina??? Šta? Upiši šta voliš i to je to - svaki je na svoj način težak - ali, čuj, težak!!! Niđe veze! Ako nešto voliš - nije teško. Šta ću ti ja, ako ne znaš šta hoćeš, pa upišeš što ti mama i tata kažu, pa ne ide i gotovo - ne žali se, onda. Tačka, ba.
berenice

#84 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by berenice »

Ma, heb'o vas faks više!!! Kakva težina??? Šta? Upiši šta voliš i to je to - svaki je na svoj način težak - ali, čuj, težak!!! Niđe veze! Ako nešto voliš - nije teško. Šta ću ti ja, ako ne znaš šta hoćeš, pa upišeš što ti mama i tata kažu, pa ne ide i gotovo - ne žali se, onda. Tačka, ba.
zelenashica

#85 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by zelenashica »

Nisam tri...na treći se tek u oktobru vraćam :D
zelenashica

#86 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by zelenashica »

kamen spoticanja wrote:
zelenashica wrote:NPP i svakog studija je napravljen za prosječnog studenta.
Težina je individualna stvar.
Mislim da je bitnije odabrati fakultet na osnovu ličnih želja(želja te vuče da ga "studiraš" a ne šetaš po njegovim učionicama),na osnovu predispozicija i talenta.
Ne vjerujem da bi tada iko rekao da mu je odabrani studij težak.
Meni lično je teško sve ono što me ne zanima.
meni nikad nije bilo jasno zbog cega se vazda "trazila" ova rang lista "tezine"fakulteta ? i vala je sega slusat dva studenta jednog s medicine i jednog s etf kako sebi traze opravdanje za 4 ponavljanje 1 godine...valjda zato i ovakve liste i sluze...da sami sebe opravdamo...
jer kako meni neko moze reci da je medicina teza od PMF recimo kad ja nisam u stanju sabrat dva razlomka bez da odem na instrukcije a anatomiju sam pojeo ko da je najbolja teletina i to s kajmakom :) (inace na sarajevskoj medicini anatomija ima nekih 15 kg literature :D i to sam cuo kao argument)
no zato i sluzi siva masa organa koji zoves mozak...da shvatis za sto te Bog nije dao...a onda kad to shvatis lahko je shvatit za sto jeste...i onda si napravio najvazniji korak...pocetni...a poslije ce ti ono sto si zelio od samog "djetinstva" :-) biti tesko ,onoliko koliko si mrskorod,neodgovoran,nemaran,nezainteresovan...
naravno tu jos dodas "sjajne" profesore,koji poznaju metodiku pedagogije ko ja razlomke :D i dobijes one studente s pocetka i vjecite dijaloge moj fakultet je tezi od tvoga,moj tata je jaci od tvog... :D
meni da je neko kad sam bio mali :D rekao da cu biti stomatolog udavio bih ga jastucnicom :D
a onda sam imao Boziju nafaku da naletim na par profesora sirom svijeta koji su ucinili da zavolim caries ko da mi je mati rodjena :D i da me sad neko pita jel teska stomatologija,rekao bih mu da od nje nema lakseg fakulteta :)
Najveća je greška što nema limita eventualnih obnova 1 obnova maksimala ili nek kupe prnje i kući.Ha ja .... :D
zelenashica

#87 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by zelenashica »

nellington wrote:A ja se i sa ovim jednim patim :skoljka:
Haj da se zajedno patimo :lol: hoš mi davati instrukcije iz matematike kolega :oops:
kamen spoticanja

#88 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

zelenashica wrote: Najveća je greška što nema limita eventualnih obnova 1 obnova maksimala ili nek kupe prnje i kući.Ha ja .... :D
sve bih ja te takve na njivu...da uzgajaju paradajz,i kupus...koja smo mi paradoxalna zemlja...vode na hektolitre,neobradjene zemlje na hektare :D cista hava ko ista :D i izbacimo godisnje 4 agronoma i 40 hiljada pravnika i ekonomista :-)
kamen spoticanja

#89 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

prvi je najtezi :D poslije sve ide lakse...upoznaju te profesori :oops:
KenCo

#90 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by KenCo »

tesko je pricati o "tezini" fakulteta kad kod pola profesora mozes kupiti ispit.
nellington

#91 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by nellington »

zelenashica wrote:
Haj da se zajedno patimo :lol: hoš mi davati instrukcije iz matematike kolega :oops:
Ljudi smo, dogovorićemo se :)

@kamen: tako istinito: na 5 fakulteta se vrti 5 istih ljudi :D
melac

#92 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by melac »

berenice wrote:Ma, heb'o vas faks više!!! Kakva težina??? Šta? Upiši šta voliš i to je to - svaki je na svoj način težak - ali, čuj, težak!!! Niđe veze! Ako nešto voliš - nije teško. Šta ću ti ja, ako ne znaš šta hoćeš, pa upišeš što ti mama i tata kažu, pa ne ide i gotovo - ne žali se, onda. Tačka, ba.
Ne može se ni tako gledati, ja sam volio desetak fakluteta upisati, podjednako, na kraju se odlučio za jedan.
Mislim da ipak postoji razlika u težini fakluteta, bez obzira da li ti to voliš ili ne.
A pogotovo što nije velik broj ljudi koji baš imaju ljubav i preferenciju za neki faklutet, već se upisuju na faklutet zato što mogu da ga završe i da imaju neko usmjerenje u životu, bez velik ljubavi, ali ne i iz neke mržnje. Meni je poznat najveći broj ljudi baš ovakvih.
igorailwayman

#93 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by igorailwayman »

cyprus wrote:
kaka123 wrote:dodan je :-D zaboravih
Haj kad si tako fin, da nabrzaka odokativno sastavim svoju listu :oops:

1. MEDICINSKI FAKULTET
2. ELEKTROTEHNIČKI FAKULTET
3. MAŠINSKI FAKULTET
4. ŠUMARSKI FAKULTET
5. ARHITEKTONSKI FAKULTET
6. FARMACEUTSKI FAKULTET
7. STOMATOLOŠKI FAKULTET
8. POLJOPRIVREDNO - PREHRAMBENI FAKULTET
9. GRAĐEVINSKI FAKULTET
10. PRAVNI FAKULTET
11. PRIRODNO MATEMATICKI FAKULTET
12. FAKULTET ZA SAOBRAĆAJ I KOMUNIKACIJE
13. VETERINARSKI FAKULTET
14. PEDAGOŠKI FAKULTET
15. MUZIČKA AKADEMIJA
16. FILOZOFSKI FAKULTET
17. AKADEMIJA LIKOVNIH UMJETNOSTI
18. EKONOMSKI FAKULTET
19. FAKULTET ZDRAVSTVENIH STUDIJA
20. FAKULTET ZA KRIMINALISTIKU, KRIMINOLOGIJU I SIGURNOSNE STUDIJE
21. FAKULTET SPORTA I TJELESNOG ODGOJA
22. AKADEMIJA SCENSKIH UMJETNOSTI
23. FAKULTET POLITIČKIH NAUKA

PS Oni koji smatraju da moja lista ne odgovara stvarnosti, nek me ne napadaju, stvarno na 90% ovih fakulteta nisam kročio :D

Dragi kolega ja mislim da u ovoj rang listi ima velikih pogrešaka. Jer sam dosta vremena proveo istraživajući i težine fakulteta na UNSA. I evo da ti kažem da mašinstvo netreba svrstavati u prvih 7-8 mjesta, poljoprivredno-prehrambeni zauzima mjesto ispod 15 sigurno, fakultet zdravstvenih nauka zauzima mjesto u prvih 5 zasigurno to je i medicina i farmacija i sve popratne djelatnosti, fakultet z asaobraćaj i komunikacije zauzima 5-6 mjesto a vjerovatno i manje na ovoj rang listi, pravo je isto precijenjeno, dok je malo previše podcijenjena akademija scenskih umjetnosti i fakultet sporta i tjelesnog odgoja.

Ja bih to ovako predo:

1. MEDICINSKI FAKULTET
3. FARMACEUTSKI FAKULTET
4. FAKULTET ZDRAVSTVENIH STUDIJA
5. STOMATOLOŠKI FAKULTET
6. ARHITEKTONSKI FAKULTET
7. FAKULTET ZA SAOBRAĆAJ I KOMUNIKACIJE
8. ŠUMARSKI FAKULTET
9. GRAĐEVINSKI FAKULTET
10. MAŠINSKI FAKULTET
12. PRAVNI FAKULTET
14. MUZIČKA AKADEMIJA
15. AKADEMIJA LIKOVNIH UMJETNOSTI
16. POLJOPRIVREDNO - PREHRAMBENI FAKULTET
17. FILOZOFSKI FAKULTET
18. EKONOMSKI FAKULTET
19. FAKULTET SPORTA I TJELESNOG ODGOJA
21. FAKULTET ZA KRIMINALISTIKU, KRIMINOLOGIJU I SIGURNOSNE STUDIJE
22. PEDAGOŠKI FAKULTET
berenice

#94 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by berenice »

melac wrote:
berenice wrote:Ma, heb'o vas faks više!!! Kakva težina??? Šta? Upiši šta voliš i to je to - svaki je na svoj način težak - ali, čuj, težak!!! Niđe veze! Ako nešto voliš - nije teško. Šta ću ti ja, ako ne znaš šta hoćeš, pa upišeš što ti mama i tata kažu, pa ne ide i gotovo - ne žali se, onda. Tačka, ba.
Ne može se ni tako gledati, ja sam volio desetak fakluteta upisati, podjednako, na kraju se odlučio za jedan.
Mislim da ipak postoji razlika u težini fakluteta, bez obzira da li ti to voliš ili ne.
A pogotovo što nije velik broj ljudi koji baš imaju ljubav i preferenciju za neki faklutet, već se upisuju na faklutet zato što mogu da ga završe i da imaju neko usmjerenje u životu, bez velik ljubavi, ali ne i iz neke mržnje. Meni je poznat najveći broj ljudi baš ovakvih.
Dobro, malo sam pretjerala, ali brate mili, ima onda i zanat završiti. Šta fali zanatu?
Hendrix

#95 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by Hendrix »

Bogami po ovim listama ispade građevina ko i lagana :) Mislim, poljoprivredno-prehrambeni teži od građevine?!?!
Po mom skromnom mišljenju lista bi trebala ići ovako....
1. Medicina
2. Tehnički fakulteti...
3. Sve ostalo :D
A i glupo je stavljati na listu fakultete gdje treba talent tipa likovna,muzička, ne može se to porediti sa faxovima gdje se može upisati svako.
Ali se svi slažu da je FPN najniži na listi. :-D
harisl

#96 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by harisl »

Nekako se 'tezak' fakultet poravna sa 'laksim' zivotom poslije.
Teze je biti 'dobar' kada zavrsis pravo, ekonimiju, ili tradicionalno masinstvo, pa se onda citav zivot takmicis sa milionim 'takvih ko ti', nego recimo biti dobar nuklearni fizicar, ili doktor 'za mozak' (kojih nema dosta, vjerovatno zbog potencijalnih studenata koji su prestravljeni horor pricama).
Cinjenica je (mnogo puta ponovljena od strane kolega na zalasku karijere) da dva inzinjera koji se bave istim poslom ne mogu sjediti jedan do drugog - ukoliko im je stalo da budu 'dobri'. Valjda je tako u svim strukama koje imaju 'masovnu upotrebu' i gdje dobar broj ljudi sa istim kvalifikacijama radi na slicnim poslovima. Niko ne zeli da cuje 'a kako on moze zavrsiti dizajn za 3 dana, a tebi trebaju 4'.
Kada zavrsis nesto sto volis, manje ce ti smetati sto ne napredujes nakon 5, 10, ili vise godina, ili sto ljudi ne kazu 'uuuuu' kada kazes cime se bavis (ako nemas pretjerane ljubavi prema poslu, onda moras povremeno nahraniti ego).
U sustini, zavrsi ono sto volis i zivot ce ti biti laksi kasnije. Provedi par godina patnje, da se ne patis ostatak zivota - bice povremenih padova i lakse je izbjeci 'sta mi je ovo trebalo' kada mislis da se necim drugim ionako nebi mogao baviti.

Sto se tice rangliste, zavisi to puno od profesora - jedan Galic i slicna sorta na ETF-u su doveli taj fakultet u vrh liste. Vjerovatno slicno sa anatomijom na medicini. Na fakultetu se uce osnove, nikome ne ostanu formule u glavi, ili ime svake koske (pa jos na latinskom). Zbog toga su vjerovatno medicina i ETF na vrhu, mada sam siguran da ima dobar broj isfrustriranih profesora i na drugim fakultetima, samo ja eto znam za ovu vrstu horora - znaci da se sada upisujem onda bih morao strasno voljeti te struke, ili biti kakav mazohista. Da se, kao na Zapadu. koristi sistem 'prosjeka' pri ocjenjivanju (prosjek ocjena na ispitu je recimo 7), onda bi se mogla bolje razluciti tezina fakulteta jer bi se studenti borili jedan protiv drugog, umjesto sa profesorom.
Zvek

#97 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by Zvek »

Hamzinho wrote:
cute poison wrote:
Hamzinho wrote:Sadašnji saobraćajni fakultet nije ni do koljena ETF-u..., a za slične predmete na telekomunikacijama ETF-a i FSK-a je odnos 5:1 u korist težine predmeta ETF-a
Nije do koljena mozda po tehnologiji, to se slazem, ali sto se tice TK prometa, tu nema razlike kao sto to rece 5:1.
Smjer Komunikacije na FSK i smjer Telekomunikacije na ETF se ne mogu porediti po težinskom faktoru predmeta i obimu predmeta važnih za komunikacijske probleme, a to što se zbog drugih linija oni pokušavaju izjednačiti...

Dovoljno je pregledati spisak i sadržaj predmeta na web stranici fakulteta i sve će se samo kazati.
Saobraćajni fax i smjer KT su naaaaaaajvece sr**e i ko to upise sigurno nema sta da trazi, osim u BHT-u sektor marketinga, ako ima stelu.
Doduse na saobracajnom fakultetu je sve truhlo od studentske pa do dekana, neuređeno, samo je bitna lova i veze. Kod nekih predmeta atraktivne cure odlicno prolaze. Ove pricam jer imam dosta prijatelja koji po njima, samo gube vrijeme tamo i danas se kaju sto nisu upisali gradjevinu, masinstvi ili etf u zavisnosti od smjera, a dobri su studenti.
Kuda cete dalje, kad za ispit knjigu jednu ne otvore, sve spremaju iz nekih skripti od 30-40 strana max, o prakticnoj nastavi mogu samo da sanjaju, a i predavanja im traju po 2 sata dnevno. Sta neko moze da cuje i nauci od 2 sata provedena dnevno na faxu?
Zvek

#98 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by Zvek »

Njima je svaki ispit takav, sem nekih "Sustava" i menadzmenta koje moraju napamet da uce. Ovo mi pricaju prijatelji sa tog faxa i vjerujem im.
A matlab, gns3, npsw su za nih spanska sela.
Last edited by Zvek on 07/12/2010 15:51, edited 1 time in total.
lady____

#99 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by lady____ »

igorailwayman wrote:
cyprus wrote:
kaka123 wrote:dodan je :-D zaboravih
Haj kad si tako fin, da nabrzaka odokativno sastavim svoju listu :oops:

1. MEDICINSKI FAKULTET
3. MAŠINSKI FAKULTET
4. ŠUMARSKI FAKULTET
5. ARHITEKTONSKI FAKULTET
6. FARMACEUTSKI FAKULTET
7. STOMATOLOŠKI FAKULTET
8. POLJOPRIVREDNO - PREHRAMBENI FAKULTET
9. GRAĐEVINSKI FAKULTET
10. PRAVNI FAKULTET
12. FAKULTET ZA SAOBRAĆAJ I KOMUNIKACIJE
14. PEDAGOŠKI FAKULTET
15. MUZIČKA AKADEMIJA
16. FILOZOFSKI FAKULTET
17. AKADEMIJA LIKOVNIH UMJETNOSTI
18. EKONOMSKI FAKULTET
19. FAKULTET ZDRAVSTVENIH STUDIJA
20. FAKULTET ZA KRIMINALISTIKU, KRIMINOLOGIJU I SIGURNOSNE STUDIJE
21. FAKULTET SPORTA I TJELESNOG ODGOJA

PS Oni koji smatraju da moja lista ne odgovara stvarnosti, nek me ne napadaju, stvarno na 90% ovih fakulteta nisam kročio :D

Dragi kolega ja mislim da u ovoj rang listi ima velikih pogrešaka. Jer sam dosta vremena proveo istraživajući i težine fakulteta na UNSA. I evo da ti kažem da mašinstvo netreba svrstavati u prvih 7-8 mjesta, poljoprivredno-prehrambeni zauzima mjesto ispod 15 sigurno, fakultet zdravstvenih nauka zauzima mjesto u prvih 5 zasigurno to je i medicina i farmacija i sve popratne djelatnosti, fakultet z asaobraćaj i komunikacije zauzima 5-6 mjesto a vjerovatno i manje na ovoj rang listi, pravo je isto precijenjeno, dok je malo previše podcijenjena akademija scenskih umjetnosti i fakultet sporta i tjelesnog odgoja.

Ja bih to ovako predo:

1. MEDICINSKI FAKULTET
3. FARMACEUTSKI FAKULTET
4. FAKULTET ZDRAVSTVENIH STUDIJA
5. STOMATOLOŠKI FAKULTET
6. ARHITEKTONSKI FAKULTET
7. FAKULTET ZA SAOBRAĆAJ I KOMUNIKACIJE
8. ŠUMARSKI FAKULTET
9. GRAĐEVINSKI FAKULTET
10. MAŠINSKI FAKULTET
12. PRAVNI FAKULTET
14. MUZIČKA AKADEMIJA
15. AKADEMIJA LIKOVNIH UMJETNOSTI
16. POLJOPRIVREDNO - PREHRAMBENI FAKULTET
17. FILOZOFSKI FAKULTET
18. EKONOMSKI FAKULTET
19. FAKULTET SPORTA I TJELESNOG ODGOJA
21. FAKULTET ZA KRIMINALISTIKU, KRIMINOLOGIJU I SIGURNOSNE STUDIJE
22. PEDAGOŠKI FAKULTET
Svako ima svoje misljenje, al ono sto bih ja promjenila na ovom spisku ako gledamo trenutno stanje je ETF, posebno kako je bolonja uvedena. Par meni bliskih ljudi je studiralo i zavrsilo ovaj fakultet, i mogu samo reci da se dosta toga promjenilo u zadnje vrijeme, a da ne sponjimemo kakvi su kriteriji prije rata bili. Znam nekoliko njih koji sada studiraju i po starom nastavnom planu, i po bolonji i tacno mi dodje da placem kad vidim kako polazu neke ispite..nek se niko ne uvrijedi i naravno uvijek ima izuzetaka, ali u globalu...
saga

#100 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by saga »

A kako vi rangirate ove fakultete?
Meni bi recimo na prvom mjestu bio bilo koji fakultet sa drustvenim naukama... Sjecam se npr. i sad sociologije iz srednje, kao da je bilo prije 5 godina :oops: , pa onu lekcijicu od stranicu ipo nisam u stanju bila naucit... ne znam ni bil sad mogla to.
Onda bi dosli svi iole vezani s medicinom i bilo kojom umjetnoscu
A onda bih na zadnje mjesto turila tehnicke
Post Reply