zelenashica wrote:NPP i svakog studija je napravljen za prosječnog studenta.
Težina je individualna stvar.
Mislim da je bitnije odabrati fakultet na osnovu ličnih želja(želja te vuče da ga "studiraš" a ne šetaš po njegovim učionicama),na osnovu predispozicija i talenta.
Ne vjerujem da bi tada iko rekao da mu je odabrani studij težak.
Meni lično je teško sve ono što me ne zanima.
meni nikad nije bilo jasno zbog cega se vazda "trazila" ova rang lista "tezine"fakulteta ? i vala je sega slusat dva studenta jednog s medicine i jednog s etf kako sebi traze opravdanje za 4 ponavljanje 1 godine...valjda zato i ovakve liste i sluze...da sami sebe opravdamo...
jer kako meni neko moze reci da je medicina teza od PMF recimo kad ja nisam u stanju sabrat dva razlomka bez da odem na instrukcije a anatomiju sam pojeo ko da je najbolja teletina i to s kajmakom

(inace na sarajevskoj medicini anatomija ima nekih 15 kg literature

i to sam cuo kao argument)
no zato i sluzi siva masa organa koji zoves mozak...da shvatis za sto te Bog nije dao...a onda kad to shvatis lahko je shvatit za sto jeste...i onda si napravio najvazniji korak...pocetni...a poslije ce ti ono sto si zelio od samog "djetinstva"

biti tesko ,onoliko koliko si mrskorod,neodgovoran,nemaran,nezainteresovan...
naravno tu jos dodas "sjajne" profesore,koji poznaju metodiku pedagogije ko ja razlomke

i dobijes one studente s pocetka i vjecite dijaloge moj fakultet je tezi od tvoga,moj tata je jaci od tvog...
meni da je neko kad sam bio mali

rekao da cu biti stomatolog udavio bih ga jastucnicom
a onda sam imao Boziju nafaku da naletim na par profesora sirom svijeta koji su ucinili da zavolim caries ko da mi je mati rodjena

i da me sad neko pita jel teska stomatologija,rekao bih mu da od nje nema lakseg fakulteta