Naprimjer, stari vazda ruži što bacaš pare na sličice, pa onda te iznenadi, donese ti dva-tri paketa, a u njemu sve duple, a ti ono listaš i foliraš "Ovu nemam, nemam ni ovu, ni ovu"
Sve roditeljske lazi...
- Obuca9
#76 Re: Sve roditeljske lazi...
A šta je sa dječijim lažima, meni se u one jače 
Naprimjer, stari vazda ruži što bacaš pare na sličice, pa onda te iznenadi, donese ti dva-tri paketa, a u njemu sve duple, a ti ono listaš i foliraš "Ovu nemam, nemam ni ovu, ni ovu"

- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#77 Re: Sve roditeljske lazi...
Zato si sada idealna, ...idealnaM wrote:Meni se nisu usuđivali lagati
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#78 Re: Sve roditeljske lazi...
Posto sam ja cesto bio kod dede i nane i sad dedo me vodio nema gdje nije. I nekad kad umoran dodje, ja ga pitam gdje cemo sad, a on meni pod jorgan planinu. Onda ja razmisljam gdje mu je sad to

- bez_ideje
#79 Re: Sve roditeljske lazi...
Ako kasno legnes neces vise nikad nista sanjati
Ma idemo kod komsinice samo na 5 minuta
Budes li poplavila citavo kupatilo,sad ce ti babo soma ubacit u kadu da te pojede
Gumene bombone su otrovne

Ma idemo kod komsinice samo na 5 minuta
Budes li poplavila citavo kupatilo,sad ce ti babo soma ubacit u kadu da te pojede
Gumene bombone su otrovne
- Topla voda
#80 Re: Sve roditeljske lazi...
meni su govorili da cu biti najpametniji i najljepsi...
jednostavno,ljudi sa vizijom
- Fair Life
#81 Re: Sve roditeljske lazi...
Mene nisu uspjevali 'potciniti' svojim petljavinama, jer vec od rana sam okrenuo svoju stranicu. Sa 6-7 godina sam vec procitao "Sto treba znati o spolnom životu" Dr. Lombarda Kellya, pa umjesto da vjerujem u rode i roditeljske nebuloze... ja sam zavrtao vrsnjakinjama suknjice. Uvijek me je interesovalo sta to one imaju ispod gacica.
Srecom pa me je ta vrsta znatizelje drzala samo 50-tak godina. Lakse me je sad prestrasiti i prevariti kojekakvim bajkicama nego u najranijem djetinjstvu.
Srecom pa me je ta vrsta znatizelje drzala samo 50-tak godina. Lakse me je sad prestrasiti i prevariti kojekakvim bajkicama nego u najranijem djetinjstvu.
-
theTruePath
#82 Re: Sve roditeljske lazi...
mama je govorila stalno te neke lazi,a babo je uvijek odao govoreci ma pusti mamu sta ona zna 
- Urden
#83 Re: Sve roditeljske lazi...
JThomas wrote:e da mi bogdu hoće ko šta ubaciti u piće za džabe...
-
encian
#84 Re: Sve roditeljske lazi...
Fair Life wrote:Mene nisu uspjevali 'potciniti' svojim petljavinama, jer vec od rana sam okrenuo svoju stranicu. Sa 6-7 godina sam vec procitao "Sto treba znati o spolnom životu" Dr. Lombarda Kellya, pa umjesto da vjerujem u rode i roditeljske nebuloze... ja sam zavrtao vrsnjakinjama suknjice. Uvijek me je interesovalo sta to one imaju ispod gacica.
- Fair Life
#85 Re: Sve roditeljske lazi...
__
Last edited by Fair Life on 06/04/2010 05:19, edited 1 time in total.
- Fair Life
#86 Re: Sve roditeljske lazi...
I ovaj klinac vec ima svoje 'ne's me zajebati' sarenom lazom...encian wrote:Fair Life wrote:Mene nisu uspjevali 'potciniti' svojim petljavinama, jer vec od rana sam okrenuo svoju stranicu. Sa 6-7 godina sam vec procitao "Sto treba znati o spolnom životu" Dr. Lombarda Kellya, pa umjesto da vjerujem u rode i roditeljske nebuloze... ja sam zavrtao vrsnjakinjama suknjice. Uvijek me je interesovalo sta to one imaju ispod gacica.
super

- ljubav_aha
#87 Re: Sve roditeljske lazi...
FL,ma ja i moja prijateljica smo tako malo zeznule jednog maldjeg nam prijatelja,ma nisu djeca glupa,dovoljno je bilo otici na plazu,zar ne
ali je problem kad djecija masta proradi na roditeljskim lazima,nekad je smijesno,a nekad roditlejima moze doci iz g---- u glavu da su malo pretjerali
ali je problem kad djecija masta proradi na roditeljskim lazima,nekad je smijesno,a nekad roditlejima moze doci iz g---- u glavu da su malo pretjerali
-
Mrs.Zurbrigen
#88 Re: Sve roditeljske lazi...
meni je stari katkad znao donijeti kinder-jaje kad se vracao sa posla. kad god ga je zaboravio pricao mi je pricu o punkerima koji su cekali pored trafike dok on kupi jaje da bi mu ga onda ukrali.
O_o cuj punkeri...
sto sam ih mrzila kao dijete...
O_o cuj punkeri...
sto sam ih mrzila kao dijete...
-
fini dečko
#89 Re: Sve roditeljske lazi...
A šta je sa onom da mama ima oči na leđima? 
- kockica_kockica
#90 Re: Sve roditeljske lazi...
fini dečko wrote:A šta je sa onom da mama ima oči na leđima?
mene je to uvijek u ocaj bacalo, kad radim neki zijan, a mama uopce ne gleda a dere se VIDIM TE OSTAVI TO
strasili me mrakom i dan danas se osvrcem oko sebe kad je mrak
govorili mi da mi nece nista ako sve kazem, do 10 godine ja govorila, poslije 10 godine sam uvidjela da me lazu pa prestala govoriti...
zato sam i ja njima dohakala
gdje ces?
eto me brzo?
nakon 5 sati
gdje si bila?
ma tu ... nisam ni primjetila koliko je proslo
( a ja obisla pola grada i nema gdje nisam bila, ali eto da mi nebi nista uvijek govorila da sam bila tu - sta god to znacilo palilo je)
- Ljuska_u_BaklaFi
#91 Re: Sve roditeljske lazi...
Mene babo znao navratit da svaki put kada me zub boli ( a boljeli su u PM neshto cesto, valjda mlijecni bili) da trcim oko kuce i govorim cuku boli zub, kao prestat ce
i ja sam trchala
Sad mi se sve neshto s teshki kad se toga sjetim 
- bez_ideje
#92 Re: Sve roditeljske lazi...
A sta je s onim.....znam ja sviju,sve ce meni reckockica_kockica wrote:fini dečko wrote:A šta je sa onom da mama ima oči na leđima?
mene je to uvijek u ocaj bacalo, kad radim neki zijan, a mama uopce ne gleda a dere se VIDIM TE OSTAVI TO![]()
strasili me mrakom i dan danas se osvrcem oko sebe kad je mrak![]()
govorili mi da mi nece nista ako sve kazem, do 10 godine ja govorila, poslije 10 godine sam uvidjela da me lazu pa prestala govoriti...![]()
zato sam i ja njima dohakala
gdje ces?
eto me brzo?
nakon 5 sati
gdje si bila?
ma tu ... nisam ni primjetila koliko je proslo
( a ja obisla pola grada i nema gdje nisam bila, ali eto da mi nebi nista uvijek govorila da sam bila tu - sta god to znacilo palilo je)
I dan danas mi prijeti nekim spijunima
- Cholina_Lokica
#93 Re: Sve roditeljske lazi...
meni moji nisu nikad to radili... al fakat, uvijek su mi govorili kako jeste sve
-
darprirode
#94 Re: Sve roditeljske lazi...
Meni je mama uvijek govorila "maturiraj odlicnim kupicu ti autoo", a naravno nista od auta, samo se usutila
, a onda poslije je bilo " samo ti zavrsi fakultet platicu ti put oko svijeta"
i na kraju nistaaaa
-
darprirode
#95 Re: Sve roditeljske lazi...
Ljuska_u_BaklaFi wrote:Mene babo znao navratit da svaki put kada me zub boli ( a boljeli su u PM neshto cesto, valjda mlijecni bili) da trcim oko kuce i govorim cuku boli zub, kao prestat cei ja sam trchala
Sad mi se sve neshto s teshki kad se toga sjetim
- ljubav_aha
#96 Re: Sve roditeljske lazi...
bez_ideje wrote: A sta je s onim.....znam ja sviju,sve ce meni rec![]()
![]()
![]()
![]()
I dan danas mi prijeti nekim spijunima
a tek komentar "rekla mi je ptica "
samo mi je taj bio upitan ,uh ko je ptica
cigani/kradja djece/ i vijest od pitce su bila jedina ideja mojih roditelja,koji nisu bili skloni dovitljivostima,a sve ostalo sma cula od roditelja moje raje
- ljubav_aha
#97 Re: Sve roditeljske lazi...
Dile wrote:meni moji nisu nikad to radili... al fakat, uvijek su mi govorili kako jeste sve
- idealnaM
#98 Re: Sve roditeljske lazi...
Daleko od toga.pape wrote:Zato si sada idealna, ...idealnaM wrote:Meni se nisu usuđivali lagati
Biti prvo, i to dugo čekano djete je pravo dooobro,svijet se vrti oko tebe
Ponekad su pokušavali uljepšati surovu relanost,ali im je to rijetko polazilo za rukom.
Prvu narandžu sam pojela neoguljenu
- Priorat
- Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...
#99 Re: Sve roditeljske lazi...
ja sam svaki cetvrtak redovno plakao kad vidim da nema crtanog nego se uglave onaj oliver mlakar i stevo karapandza sa njihovom kuhinjom. stari me smirivao sa rijecima da je pricao sa oliverom i stevom i da sljedeci cetvrtak nece biti na televiziji da djeca nebi plakala.
- melbaa
#100 Re: Sve roditeljske lazi...
pa pogodise liTopla voda wrote:meni su govorili da cu biti najpametniji i najljepsi...