Sve roditeljske lazi...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Obuca9

#76 Re: Sve roditeljske lazi...

Post by Obuca9 »

A šta je sa dječijim lažima, meni se u one jače :D

Naprimjer, stari vazda ruži što bacaš pare na sličice, pa onda te iznenadi, donese ti dva-tri paketa, a u njemu sve duple, a ti ono listaš i foliraš "Ovu nemam, nemam ni ovu, ni ovu" :D :D :D
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#77 Re: Sve roditeljske lazi...

Post by pape »

idealnaM wrote:Meni se nisu usuđivali lagati :oops:
Zato si sada idealna, ... :-)
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#78 Re: Sve roditeljske lazi...

Post by Admir_1984 »

Posto sam ja cesto bio kod dede i nane i sad dedo me vodio nema gdje nije. I nekad kad umoran dodje, ja ga pitam gdje cemo sad, a on meni pod jorgan planinu. Onda ja razmisljam gdje mu je sad to :D :D
bez_ideje

#79 Re: Sve roditeljske lazi...

Post by bez_ideje »

Ako kasno legnes neces vise nikad nista sanjati :shock:
Ma idemo kod komsinice samo na 5 minuta :roll:
Budes li poplavila citavo kupatilo,sad ce ti babo soma ubacit u kadu da te pojede :shock:
Gumene bombone su otrovne :roll: :roll:
Topla voda

#80 Re: Sve roditeljske lazi...

Post by Topla voda »

meni su govorili da cu biti najpametniji i najljepsi...

jednostavno,ljudi sa vizijom :)
Fair Life

#81 Re: Sve roditeljske lazi...

Post by Fair Life »

Mene nisu uspjevali 'potciniti' svojim petljavinama, jer vec od rana sam okrenuo svoju stranicu. Sa 6-7 godina sam vec procitao "Sto treba znati o spolnom životu" Dr. Lombarda Kellya, pa umjesto da vjerujem u rode i roditeljske nebuloze... ja sam zavrtao vrsnjakinjama suknjice. Uvijek me je interesovalo sta to one imaju ispod gacica.

Srecom pa me je ta vrsta znatizelje drzala samo 50-tak godina. Lakse me je sad prestrasiti i prevariti kojekakvim bajkicama nego u najranijem djetinjstvu.
theTruePath

#82 Re: Sve roditeljske lazi...

Post by theTruePath »

mama je govorila stalno te neke lazi,a babo je uvijek odao govoreci ma pusti mamu sta ona zna :D
Urden

#83 Re: Sve roditeljske lazi...

Post by Urden »

JThomas wrote:e da mi bogdu hoće ko šta ubaciti u piće za džabe... :roll:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: aj nemogu da vjerujem :lol: :lol: :lol: oplakah od smijeha :mrgreen: :sax:
encian

#84 Re: Sve roditeljske lazi...

Post by encian »

Fair Life wrote:Mene nisu uspjevali 'potciniti' svojim petljavinama, jer vec od rana sam okrenuo svoju stranicu. Sa 6-7 godina sam vec procitao "Sto treba znati o spolnom životu" Dr. Lombarda Kellya, pa umjesto da vjerujem u rode i roditeljske nebuloze... ja sam zavrtao vrsnjakinjama suknjice. Uvijek me je interesovalo sta to one imaju ispod gacica.

Srecom pa me je ta vrsta znatizelje drzala samo 50-tak godina. Lakse me je sad prestrasiti i prevariti kojekakvim bajkicama nego u najranijem djetinjstvu.

:lol: super :lol:
Fair Life

#85 Re: Sve roditeljske lazi...

Post by Fair Life »

__
Last edited by Fair Life on 06/04/2010 05:19, edited 1 time in total.
Fair Life

#86 Re: Sve roditeljske lazi...

Post by Fair Life »

encian wrote:
Fair Life wrote:Mene nisu uspjevali 'potciniti' svojim petljavinama, jer vec od rana sam okrenuo svoju stranicu. Sa 6-7 godina sam vec procitao "Sto treba znati o spolnom životu" Dr. Lombarda Kellya, pa umjesto da vjerujem u rode i roditeljske nebuloze... ja sam zavrtao vrsnjakinjama suknjice. Uvijek me je interesovalo sta to one imaju ispod gacica.

:lol: super :lol:
I ovaj klinac vec ima svoje 'ne's me zajebati' sarenom lazom...

Image
ljubav_aha

#87 Re: Sve roditeljske lazi...

Post by ljubav_aha »

FL,ma ja i moja prijateljica smo tako malo zeznule jednog maldjeg nam prijatelja,ma nisu djeca glupa,dovoljno je bilo otici na plazu,zar ne :-D

ali je problem kad djecija masta proradi na roditeljskim lazima,nekad je smijesno,a nekad roditlejima moze doci iz g---- u glavu da su malo pretjerali
Mrs.Zurbrigen

#88 Re: Sve roditeljske lazi...

Post by Mrs.Zurbrigen »

meni je stari katkad znao donijeti kinder-jaje kad se vracao sa posla. kad god ga je zaboravio pricao mi je pricu o punkerima koji su cekali pored trafike dok on kupi jaje da bi mu ga onda ukrali.

O_o cuj punkeri...

sto sam ih mrzila kao dijete...
fini dečko

#89 Re: Sve roditeljske lazi...

Post by fini dečko »

A šta je sa onom da mama ima oči na leđima? :-)
kockica_kockica

#90 Re: Sve roditeljske lazi...

Post by kockica_kockica »

fini dečko wrote:A šta je sa onom da mama ima oči na leđima? :-)

mene je to uvijek u ocaj bacalo, kad radim neki zijan, a mama uopce ne gleda a dere se VIDIM TE OSTAVI TO :shock:

strasili me mrakom i dan danas se osvrcem oko sebe kad je mrak :oops:
govorili mi da mi nece nista ako sve kazem, do 10 godine ja govorila, poslije 10 godine sam uvidjela da me lazu pa prestala govoriti... :roll:

zato sam i ja njima dohakala
gdje ces?
eto me brzo?
nakon 5 sati
gdje si bila?
ma tu ... nisam ni primjetila koliko je proslo
( a ja obisla pola grada i nema gdje nisam bila, ali eto da mi nebi nista uvijek govorila da sam bila tu - sta god to znacilo palilo je)
Ljuska_u_BaklaFi

#91 Re: Sve roditeljske lazi...

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Mene babo znao navratit da svaki put kada me zub boli ( a boljeli su u PM neshto cesto, valjda mlijecni bili) da trcim oko kuce i govorim cuku boli zub, kao prestat ce :? i ja sam trchala :twisted: Sad mi se sve neshto s teshki kad se toga sjetim :twisted:
bez_ideje

#92 Re: Sve roditeljske lazi...

Post by bez_ideje »

kockica_kockica wrote:
fini dečko wrote:A šta je sa onom da mama ima oči na leđima? :-)

mene je to uvijek u ocaj bacalo, kad radim neki zijan, a mama uopce ne gleda a dere se VIDIM TE OSTAVI TO :shock:

strasili me mrakom i dan danas se osvrcem oko sebe kad je mrak :oops:
govorili mi da mi nece nista ako sve kazem, do 10 godine ja govorila, poslije 10 godine sam uvidjela da me lazu pa prestala govoriti... :roll:

zato sam i ja njima dohakala
gdje ces?
eto me brzo?
nakon 5 sati
gdje si bila?
ma tu ... nisam ni primjetila koliko je proslo
( a ja obisla pola grada i nema gdje nisam bila, ali eto da mi nebi nista uvijek govorila da sam bila tu - sta god to znacilo palilo je)
A sta je s onim.....znam ja sviju,sve ce meni rec :lol: :lol: :lol: :lol:
I dan danas mi prijeti nekim spijunima :lol:
Cholina_Lokica

#93 Re: Sve roditeljske lazi...

Post by Cholina_Lokica »

meni moji nisu nikad to radili... al fakat, uvijek su mi govorili kako jeste sve
darprirode

#94 Re: Sve roditeljske lazi...

Post by darprirode »

Meni je mama uvijek govorila "maturiraj odlicnim kupicu ti autoo", a naravno nista od auta, samo se usutila
:lol:, a onda poslije je bilo " samo ti zavrsi fakultet platicu ti put oko svijeta" :lol: :lol: i na kraju nistaaaa
darprirode

#95 Re: Sve roditeljske lazi...

Post by darprirode »

Ljuska_u_BaklaFi wrote:Mene babo znao navratit da svaki put kada me zub boli ( a boljeli su u PM neshto cesto, valjda mlijecni bili) da trcim oko kuce i govorim cuku boli zub, kao prestat ce :? i ja sam trchala :twisted: Sad mi se sve neshto s teshki kad se toga sjetim :twisted:
:lol: :lol: :lol:
ljubav_aha

#96 Re: Sve roditeljske lazi...

Post by ljubav_aha »

bez_ideje wrote: A sta je s onim.....znam ja sviju,sve ce meni rec :lol: :lol: :lol: :lol:
I dan danas mi prijeti nekim spijunima :lol:

a tek komentar "rekla mi je ptica " :lol:

samo mi je taj bio upitan ,uh ko je ptica :lol:

cigani/kradja djece/ i vijest od pitce su bila jedina ideja mojih roditelja,koji nisu bili skloni dovitljivostima,a sve ostalo sma cula od roditelja moje raje
ljubav_aha

#97 Re: Sve roditeljske lazi...

Post by ljubav_aha »

Dile wrote:meni moji nisu nikad to radili... al fakat, uvijek su mi govorili kako jeste sve

:thumbup: /osim cigana i ptice ;-) / :thumbup:
idealnaM

#98 Re: Sve roditeljske lazi...

Post by idealnaM »

pape wrote:
idealnaM wrote:Meni se nisu usuđivali lagati :oops:
Zato si sada idealna, ... :-)
Daleko od toga.

Biti prvo, i to dugo čekano djete je pravo dooobro,svijet se vrti oko tebe 8-) , s tim sto su neki nemili dogadjaji devedesetih godina, pokvarili cijelu stvar. :x
Ponekad su pokušavali uljepšati surovu relanost,ali im je to rijetko polazilo za rukom.
Prvu narandžu sam pojela neoguljenu :lol:,glavna zanimacija mi bila operativni zahvati kuhinjskim nožem na glistama i gušterima,krišom tamanila dedine tablete protiv želučanih tegoba, jer su bile jedino slatko u tom vremenu u kuci :-),a Bogami njima kljukala i mlađeg brata,kad bi me dopalo.Za ovo zadnje, mati je rekla da će me izmlatiti... i nije lagala,ispunila je obećanje. :oops:
:bih:
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#99 Re: Sve roditeljske lazi...

Post by Priorat »

ja sam svaki cetvrtak redovno plakao kad vidim da nema crtanog nego se uglave onaj oliver mlakar i stevo karapandza sa njihovom kuhinjom. stari me smirivao sa rijecima da je pricao sa oliverom i stevom i da sljedeci cetvrtak nece biti na televiziji da djeca nebi plakala.
melbaa

#100 Re: Sve roditeljske lazi...

Post by melbaa »

Topla voda wrote:meni su govorili da cu biti najpametniji i najljepsi...

jednostavno,ljudi sa vizijom :)
pa pogodise li :lol:
Post Reply