XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#76 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by Truba »

ja sam skontao da ne donose izdanja koja će prodati u 2-3 primjerka
šta god pitaš nisu ponijeli :roll: ove godine samo 2 puta sam bio po sat sat i pol
dosta vala
suspect_zero

#77 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by suspect_zero »

Ubiše sa onim Princezama, Sultanijama......a što neko reče i Browna preko glave :roll: :oops:

Uzela po jednu od Tarik Alija i Stivena Presfilda i :run:
cellisto

#78 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by cellisto »

kad vidim neke standove, uopste mi ne bude jasno cemu sluzi taj sajam. dok su neki oborili cijene, neki ih se drze vec godinama k'o pijan plota. uvijek gledam enciklopedije kod mladinske knjige, one divne, sto imaju covjek, zemlja, svemir itd. i cekam ne bi li bar malo spustili tu cijenu od 170 maraka po knjizi, sto je za mene isto kao da je 1700. i evo ih na sajmu opet s istim cijenama, pa mogla sam otici i u prodavnicu, a ne na sajam. :x isto kao i neke knjige koje iz sajma u sajam nimalo ne opadaju u cijeni, ukljucujuci i te dvije knjige umberta eca, historija ljepote i historija ruznoce, neko ih je ovdje spominjao, pa monografije slikara, strana izdanja, sve uvijek iste cijene.
ali nasla sam i neke sjajne cijene, i svejedno potrosila sve sto sam ponijela :-D jooooj, i je li neko probao one slatke kolacice na standu gdje pise da su iz gracanice, kako je to ukusno, njammmmm!!!! :D :D
zlaataan

#79 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by zlaataan »

suspect_zero wrote:Ubiše sa onim Princezama, Sultanijama......a što neko reče i Browna preko glave :roll: :oops:

Uzela po jednu od Tarik Alija i Stivena Presfilda i :run:
Šta reći za Twilight :-)
bez_ideje

#80 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by bez_ideje »

sophia wrote:Vec je nekoliko sajmova proslo, a ja na svakom obilazim oko dvije knjige kao maca oko vruce kase. Rijec je o Umberto Eco: Historija ljepote i Historija ruznoce, skupo da ti oci ispadnu, ali tako su divno uradjene i svaki put kad pomislim koju cu iducu knjigu citati, sjetim se ove dvije... kupiti ili ne kupiti na ovom sajmu, pitanje je sad :)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
i ja ih obilazila...... :mrgreen:
Historija ljepote na stolu ...ukucanima priprijetila da je mogu samo u rukavicama doticat :mrgreen:
Iduci put ova druga,skupljala sam pare odmah za dvije,al se predomislih,ne bi nista od ostalih stvari uzela onda.....
Moze sacekat......uh ,al sad zelim u Leonarda ,on je 130 :(
VEc sam ranije pokupovala ona Tachen izdanja slikara sto su me zanimali....i te su bas ok sa cijenom 20-30 budu,zavisno koja.
Ima neki stand sa onim velikim enciklopedijam-drevne civilizacije,Egipat,Atlasi,vrtlarstvo......sve su knjige od 150 pa na gore....daju na puno rata 5 ili 6 .....samo uplatis sad 20 i nosi knjigu
Razocarana sam sto nije bilo od Tolkina nista osim Gospodara ,Hobita i Silmariliona...,a ovo sto je i bilo,sve u mekom izdanju ....
Sultanija ,harema i dnevnika konkubina mi je vise preko glave,pa imaju li mjeru ikakvu :roll:
Vidjoh i biografiju Andze Dzoli :shock: 13 km...... :skoljka:
Ko je pitao za Kunderu,ima sve od Kundere
Staroj uzela nesto od Nure..kako su lijepa izdanja
Bila sam u subotu,i bas je guzva bila ,noge su mi otpale,pa planiram opet sutra otic .....asikujem s Hemonom i Jergovicem i nadam se da ce biti u tvrdom izdanju

I onaj stand sa kolacicima je super :mrgreen:
malosutra81

#81 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by malosutra81 »

jel neko upratio prodaje li ko osim Sahinpasica i Buybooka knjige na engleskom?
bila jednom, izgubila se haman a i zurila tako da nisam mogla dalje tragati...a kontam sutra trknuti pa da idem ciljano
Eborg

#82 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by Eborg »

Bila mi interesantna ona knjiga "Karkin", hajde rekoh možda bude interesantno štivo. Kad ista ravno 100 KM. :shock: Pa ko će platiti 100 KM za biografiju jednog advokata, ne znam ni ko je pisao uopće. :-)

Pa "Pravni leksikon" je 100 KM, to makar vrijedi. :-)
bez_ideje

#83 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by bez_ideje »

Mislim da ima na engleskom ona Penguin book-po 5 km klasici
A vidjoh Karkina.....ja sam se toliko odvalila smijat naslovnici knjige :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
suspect_zero

#84 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by suspect_zero »

Eborg wrote:Bila mi interesantna ona knjiga "Karkin", hajde rekoh možda bude interesantno štivo. Kad ista ravno 100 KM. :shock: Pa ko će platiti 100 KM za biografiju jednog advokata, ne znam ni ko je pisao uopće. :-)

Pa "Pravni leksikon" je 100 KM, to makar vrijedi. :-)

I ja isto pomislila :lol: :lol:
Eborg

#85 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by Eborg »

Dao bih eto 20 KM u vrh glave za to čudo. Hebo ga livada, Machiavellija sam platio 11 KM a Karkin 100 KM? Niđe veze. :-)
sophia

#86 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by sophia »

bez_ideje wrote:
i ja ih obilazila......
Historija ljepote na stolu ...ukucanima priprijetila da je mogu samo u rukavicama doticat
Iduci put ova druga,skupljala sam pare odmah za dvije,al se predomislih,ne bi nista od ostalih stvari uzela onda.....
Moze sacekat......uh ,al sad zelim u Leonarda ,on je 130
VEc sam ranije pokupovala ona Tachen izdanja slikara sto su me zanimali....i te su bas ok sa cijenom 20-30 budu,zavisno koja.
Ima neki stand sa onim velikim enciklopedijam-drevne civilizacije,Egipat,Atlasi,vrtlarstvo......sve su knjige od 150 pa na gore....daju na puno rata 5 ili 6 .....samo uplatis sad 20 i nosi knjigu
Kupila si Historiju ljepote!! :-D blago tebi! kako ti sad zavidim! :D

Sto se tice Taschen i TeNeues, uvijek ih gledam i uvijek su istih cijena, kao i u prodavnici, sto je i za mene malo razocaravajuce. Divna su izdanja, ali dva-tri takva od 30 maraka.. :roll:
Irm@

#87 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by Irm@ »

ja sam si kupila jedan kuhar onako srednja cijena 30 KM ostali su mi bili bas preskupi..i kupila one kolacice iz Gracanice i nekoliko komada nakita...helem lijep dan :D :-D
suspect_zero

#88 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by suspect_zero »

Jeli iko primjetio novo izdanje ''Vojnog leksikona''?
Eborg

#89 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by Eborg »

Zna li iko da li je bilo stripova Joe Sacca po povoljnim cijenama? U brzini sam vidio "The Fixer" i "Palestine" na štandu "Šahinpašić" no nisam vidio cijenu. :-)
Eborg

#90 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by Eborg »

BTW, zna li iko gdje bih povoljno mogao pronaći sve knjige o Adrianu Moleu od Sue Townsend? Ne mora biti nužno na sajmu, a može i na engleskom jeziku. Ono što mene fascinira u tom serijalu je da se čitaju paralelno sa odrastanjem, tj. prvu knjigu sam čitao sa 12 ili koliko već godina a ova zadnja je fakat namijenjena starijoj raji. :-)
cellisto

#91 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by cellisto »

Adrian Mole!? :lol: hehehe, to se jos cita :D :D imam ti ih ja! isto iz djetinjstva, mada sam ih opet procitala kad sam malo porasla, pa su mi neke stvari bile jasnije. to u biti uopste nije za djecu, jelda? :)
ako ih hoces, javi se na pp.
Eborg

#92 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by Eborg »

Hvala ti na ponudi no trebale bi mi nove u kompletu, moram ispuniti jedno obećanje. :D

Ma meni je Adrian zakon. Kao što rekoh, prva dva dijela sam pročitao kada mi je bilo oko 12, a kada sam treći dio počeo čitati ništa mi nije bilo jasno jer je njemu tada bilo oko 21-22. :D Naravno da nije za djecu, svaka epizoda kao da pomjera granicu publike sa Adrianovim godinama (ukupno ima 8 knjiga, zadnja je izašla prošle godine i Adrian ima 39 godina :D ).

Našao sam na eBayu, 18 funti za 7 prvih knjiga, nije loše. :)
cellisto

#93 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by cellisto »

17 funti nikako nije lose :-) nisam znala da je jos jedna izasla. mogu misliti na sta to lici, hahah Adrian sa 30 i kusur godina :lol:
bez_ideje

#94 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by bez_ideje »

sophia wrote:
bez_ideje wrote:
i ja ih obilazila......
Historija ljepote na stolu ...ukucanima priprijetila da je mogu samo u rukavicama doticat

Sto se tice Taschen i TeNeues, uvijek ih gledam i uvijek su istih cijena, kao i u prodavnici, sto je i za mene malo razocaravajuce. Divna su izdanja, ali dva-tri takva od 30 maraka.. :roll:
Prelijepa je knjiga :mrgreen:
A ne znam,meni iskreno ona knjiga vrijedi tih para,mislim,svi bi htjeli da sto jeftinije prodjemo,no ipak je jako dobra oprema knjige ,ne vidim bas racunicu kad bi se islo nize......Doduse ja kupujem knjige koje zelim da imam jos dosta vremena uvijek u sto boljim izdanjima,.....za ovu beletristiku nije mi bitno ,ali to se nuzno raskupusa i raspadne nakon par citanja .
iceman ze

#95 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by iceman ze »

Ja sam uzeo jednu strucnu knjigu, nije bila skupa, pa sam se odvojio od tih para, nekako svake godine dodju pred platu....... :D Sto se tice Karkina, prelistao sam je ovlas, i nista posebno, hvalospjevi o sposobnostima najpoznatijeg advokata .......bla,bla.....koji je "sazvakao" krivno pravo i krivicno procesno pravo, ostri zagovornik ukidanja smrtne kazne u SFRJ......proslavio se na procesima kriminalaca iz BiH......bla,bla...... :-D jel dosta prepricavanja......... :roll:

joj na jednom sam standu bio....slucajno stao........2 prodavaca su me istovremeno "ubdjedivala" oko nekih izdanja......pa sta da kazem vise, nisam na pijaci ba..... :-D jos samo hvalilo da me za rukav vuku..... :lol:
black

#96 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by black »

sophia wrote:
bez_ideje wrote:
i ja ih obilazila......

ma i Taschen poskupo, i jos sam neke oko fotografije gledo, lijepo je sve, super uradjeno itd. al' nije bash jeftino, cini mi se sve oko 60-70km
alibaba_i_30_godina

#97 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by alibaba_i_30_godina »

Jel' zna neko do koliko sati je sati sutra sajam otvoren. Neko mi rece da je samo do 12 sati, pa reko da provjerim?! :roll:
sophia

#98 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by sophia »

bez_ideje wrote:Prelijepa je knjiga
A ne znam,meni iskreno ona knjiga vrijedi tih para,mislim,svi bi htjeli da sto jeftinije prodjemo,no ipak je jako dobra oprema knjige ,ne vidim bas racunicu kad bi se islo nize......Doduse ja kupujem knjige koje zelim da imam jos dosta vremena uvijek u sto boljim izdanjima,.....za ovu beletristiku nije mi bitno ,ali to se nuzno raskupusa i raspadne nakon par citanja .
Ma znam da one vrijede tih para, samo nije lako izdvojiti te pare. ja bih obje :) nekako mi se cijene Taschena i TeNeuesa i cine prilagodjenije nekim drugim standardima, a ne nasim. U svakom slucaju mojim :D Najbolje mi je bilo kad sam pricala s deckom koji prodaje tog Umberta Eca zasto vec godinama nema nikakvog popusta na tu knjigu, a on "pa stedi malo!" :lol:
I ja sam cula da sutra radi do 12. Ili su samo dodjele nagrada u 12, a sajam nastavlja s radom, sad vise nisam sigurna.
doktor78

#99 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by doktor78 »

Eborg wrote:Zna li iko da li je bilo stripova Joe Sacca po povoljnim cijenama? U brzini sam vidio "The Fixer" i "Palestine" na štandu "Šahinpašić" no nisam vidio cijenu. :-)
Palestinu sam vidio, vise ne znam ni na kojem standu, cijena je cini mi se 30 KM
doktor78

#100 Re: XXII Međunarodni sajam knjige i učila

Post by doktor78 »

cellisto wrote:kad vidim neke standove, uopste mi ne bude jasno cemu sluzi taj sajam. dok su neki oborili cijene, neki ih se drze vec godinama k'o pijan plota. uvijek gledam enciklopedije kod mladinske knjige, one divne, sto imaju covjek, zemlja, svemir itd. i cekam ne bi li bar malo spustili tu cijenu od 170 maraka po knjizi, sto je za mene isto kao da je 1700. i evo ih na sajmu opet s istim cijenama, pa mogla sam otici i u prodavnicu, a ne na sajam. :x
Apsolutno se slazem! BTW, na standu "Hamidovica" vidjeh Enciklopediju Zivotinje od Mladinske za vjerovali ili ne 80 KM! A ja prije 2 godine platio 160 :x
Post Reply