-LIBERO- wrote:
Nikada necu zaboraviti,mislim da je bila neka varijanta "skola na moru" ili tako nesto, neka mini exkurzija,i potrefi se datum kada je Zvezda igrala za prvaka Evrope protiv Olimpika Maseja.
Naredba je bila da se u velikom holu tog hotela gleda "nas" predstavnik,i isli su logikom da svi moramo navijati za "nase". Logicno,tj.nasa logika,je bila takva da nema sanse da navijamo za Zvezdu bez obzira na sve. U pola frke ,skupio se pun hol raje,stolice prepune,stoji se,sala krcata,nastavnici,direktor skole svi usplahireni zbog te utakmice.
I onda ,na dogoovr,nas 20 ustaje i pocnemo da urlicemo Marsej,Marsej..svi u soku ,ne mogu da vjeruju sta radimo. Onda kao ovi levati sto su navijali za Zvezdu,a sve mahom iz periferije sjevernog dijela nasega grada,krecu nesto kao oni bi se obracunavali,sto mi jedva docekasmo..ali eto ulecu nastavnici prekidaju sve,nas izbacuju iz sale i dobijamo(poslije ,kada smo se vratili u Sarajevo)ukor pred izbacivanje iz skole.
Za mene je svaka simpatija (u smislu da se "navija" za njih kad igraju u Evropi) prema Zvezdi, Partizanu prestala negdje 1988/89 pojavom Slobe Milosevica i cetnikovanja po tribinama
Navijao i za Bajern i za Mancester i za Sampdoriju... kad su igrali sa Zvezdom u to doba