Liga bivse nam "juge"

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
sexstranka

#1 Liga bivse nam "juge"

Post by sexstranka »

Sjecam se mada sam bio veoma mlad :roll:
Babuka mi je navijao za partizan,,pa tako i ja uz njega zavoljeh taj klub..
Slusanje utakmica preko "tranzistora"..neponovljivo..(marko markovic,miljan miljanic)..
Sjecam se ..i nije bilo vecih tuca po stadionima..jedino kada igraju partizan-zvijezda :D
Bila je i sportaska..samo nesto se nesjecam kako je to islo sa kladjenjem..ali sjecam se kada mi je jednom babuka..
..imao jedanesku :? ali zaboravio uplatiti listic :-) ..kad nas sve ne pobi u kuci :-)
Prije je bilo milina slusati utakmice..a i mnogo sigurnije otici i na stadion..
Sada je to sve "tuga" golema..
Mis mekinjas

#2 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by Mis mekinjas »

sexstranka wrote:Sjecam se mada sam bio veoma mlad :roll:
Slusanje utakmica preko "tranzistora"..neponovljivo..(marko markovic,miljan miljanic)..
Sjecam se ..i nije bilo vecih tuca po stadionima..jedino kada igraju partizan-zvijezda :D
Bila je i sportaska..samo nesto se nesjecam kako je to islo sa kladjenjem..ali sjecam se kada mi je jednom babuka..
..imao jedanesku :? ali zaboravio uplatiti listic :-) ..kad nas sve ne pobi u kuci :-)
Iako sam navijala za Zvezdu od malena, sad je sve otišlo u ......hm.....da....
Ali evo tebi.... :kiss: za mir na stadionima.... :)
fini dečko

#3 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by fini dečko »

Raščupana wrote:
Edo Peci iz Splita :thumbup:
Živjelo sa za nedjelje i radio na prozoru da se čuju prenosi, uh kad se sjetim...
plava institucija

#4 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by plava institucija »

u ovom gradu ko je navijao za zvezdu i partizan,odnosno veliku cetvorku,za mene je jedan pravi smrdo :x
Šibicar

#5 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by Šibicar »

plava institucija wrote:u ovom gradu ko je navijao za zvezdu i partizan,odnosno veliku cetvorku,za mene je jedan pravi smrdo :x
Slažem se apsolutno :thumbup: ...samo levat može navijati za klub iz drugog grada,pored postojanja kluba iz sopstvenog,ma kakav on bio...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#6 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by -LIBERO- »

A da je bilo navijaca Zvezde i Prtizna,a puno manje Dinama i Hajduka,BILO IH JE ,i to podosta (da ne kazem 50-50 %)

U mom razredu u osnovnoj skoli ,cak je bilo vise navijaca Zvezde nego nas Sarajeva,al' su zato redovno dobijali po pic*K*ci,jest' da smo poslije isli na raport direktoru skole,ali je vrijedilo :D

Nikada necu zaboraviti,mislim da je bila neka varijanta "skola na moru" ili tako nesto, neka mini exkurzija,i potrefi se datum kada je Zvezda igrala za prvaka Evrope protiv Olimpika Maseja.
Naredba je bila da se u velikom holu tog hotela gleda "nas" predstavnik,i isli su logikom da svi moramo navijati za "nase". Logicno,tj.nasa logika :D ,je bila takva da nema sanse da navijamo za Zvezdu bez obzira na sve. U pola frke ,skupio se pun hol raje,stolice prepune,stoji se,sala krcata,nastavnici,direktor skole svi usplahireni zbog te utakmice.
I onda ,na dogoovr,nas 20 ustaje i pocnemo da urlicemo Marsej,Marsej..svi u soku ,ne mogu da vjeruju sta radimo. Onda kao ovi levati sto su navijali za Zvezdu,a sve mahom iz periferije sjevernog dijela nasega grada,krecu nesto kao oni bi se obracunavali,sto mi jedva docekasmo..ali eto ulecu nastavnici prekidaju sve,nas izbacuju iz sale i dobijamo(poslije ,kada smo se vratili u Sarajevo)ukor pred izbacivanje iz skole.

Helem,propagiranje,reklamiranje i forsiranje "velike cetvorke" YU fudbala je bila do tih granica da nije ni cudo sto je 70% Yuge navijalo za ta cetri kluba.

A ono ,posteno gledano,nije da sam mrzio Zvezdu ili Partizan,cak sta vise onako sam za sebe kada bi se gledala utakmice tih klubovau nekim evro kupovima,volio bih da pobjede,sto jest' jest' :D ,ali mi je jako islo na K to sto ih svak ziv favorizuje i sto svakog drugog u Yu koga bi pitao za koga navija rekli bi nekoga od ta cetri kluba,a prije svega Zvezdu,zato sam uvijek i kontrirao protiv tih klubova. A i samo je Sarajevo klub za koji se zivi :D :thumbup: . Da nije bilo ovog rata i svega ovoga,i dan danas bi pola Sarajeva za faking Zvezdu navijalo,a de ne kazem koji dio BiH :roll:
Doda37

#7 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by Doda37 »

Sjecate li se puskaranja u Sarajevu kada je CZ osvojila kup sampiona, pogotovo gdje su bile vojne zgrade, cak su povorku kroz grad napravili
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#8 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by -LIBERO- »

Doda37 wrote:Sjecate li se puskaranja u Sarajevu kada je CZ osvojila kup sampiona, pogotovo gdje su bile vojne zgrade, cak su povorku kroz grad napravili
Ja se sjecam da se slavila pobjeda Zvezde i protiv Bajerna i protiv jos nekih stranih klubova po Sarajevu koda je Beograd,pucalo se sa prozora i balkona,narocito vojnih zgrada,a i vozila se kolona auta to haos bio....ali eto,jebi ga,sad svi navijamo za Sarajevo i Zelju ,i uvijek su (kao,ahaaaaa :-) :D ) svi navijali za Sarajevo i Zelju (jap... :roll: ) :D

A interesantno je,kada se to vec spominje,da uvijek kada bi se kuhalo i zakuhalo :D ,mi sto navijamo za Sarajevo i Zelju bili na istoj strani protiv ovih drugih :D ,koliko god to ovim novim generacijama neshvatljivo bilo,ali je fakat tako bilo
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#9 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by Admir_1984 »

Ja sam prije rata imao 7 godina i uopste se ne sjecam ni Sarajeva, a ni Zelje. Kroz maglu se sjecam da je non stop na tv-u bila Zvezda, pa sam nekako uvijek bio za njih u odnosu na Partizan, jer se sjecam par puta da sam gledoa na tv-u zvezda-partizan (za partizan igrao neki igrac sa onim crnim "stramplama", a meni to nekako odudaralo od ostalih igraca :D ) Barija se neshto ne sjecam, al Tokia kristalno. Isli kod nekih kumova i do neka doba noci se cekala utakmica. Roditelji mi uopste nisu bili sportski tipovi, tako da fakat do 7-8 godine nisam znao za klubove iz Sarajeva :-)

Nakon rata odigra se onaj prvi posljeratni derbi na Kosevu, 5-0 za Sarajevo. U mene nekako udje ona bordo boja (uvijek sam vishe preferirao svijetlije boje), jaci nekako naziv kluba i eto tako ja postadoh navijac Sarajeva
Bordolini

#10 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by Bordolini »

Admir_1984 wrote: (za partizan igrao neki igrac sa onim crnim "stramplama", a meni to nekako odudaralo od ostalih igraca :D )
Milko Djurovski. :D pederchina :D
Imali su grobari i delije jake grupe kod nas ali nije ih bilo bas toliko kao sto neko u postovima iznad rece. Na njihovim transovima je pisalo sokolac, ilijas, a mislim da su i jedni i drugi imali jaku grupu i na Ilidzi. Znaci nisu bili bas medju nama, mozda malo vise iznad i oko nas :D .
Point.

#11 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by Point. »

fini dečko wrote:
Raščupana wrote:
Edo Peci iz Splita :thumbup:
Živjelo sa za nedjelje i radio na prozoru da se čuju prenosi, uh kad se sjetim...
Joj, Edo Peci sa Poljuda, pa Idriz Saltagic iz Banjaluke kad Borac igra.....Milina slusati, isto koda gledas na tv.....I evo go na Kantridi, Rijeka povela 1-0. :-D
veran

#12 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by veran »

To je bila prava liga ,sarajevo ,željezničar,velež,sloboda ,čelik,iskra,najviše bih imala prvoligaša,sead hadžijalahić bi uspavao tv gledaoce kad prenosi utakmicu
ultima_palabra

#13 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by ultima_palabra »

-LIBERO- wrote:A da je bilo navijaca Zvezde i Prtizna,a puno manje Dinama i Hajduka,BILO IH JE ,i to podosta (da ne kazem 50-50 %)

U mom razredu u osnovnoj skoli ,cak je bilo vise navijaca Zvezde nego nas Sarajeva,al' su zato redovno dobijali po pic*K*ci,jest' da smo poslije isli na raport direktoru skole,ali je vrijedilo :D

Nikada necu zaboraviti,mislim da je bila neka varijanta "skola na moru" ili tako nesto, neka mini exkurzija,i potrefi se datum kada je Zvezda igrala za prvaka Evrope protiv Olimpika Maseja.
Naredba je bila da se u velikom holu tog hotela gleda "nas" predstavnik,i isli su logikom da svi moramo navijati za "nase". Logicno,tj.nasa logika :D ,je bila takva da nema sanse da navijamo za Zvezdu bez obzira na sve. U pola frke ,skupio se pun hol raje,stolice prepune,stoji se,sala krcata,nastavnici,direktor skole svi usplahireni zbog te utakmice.
I onda ,na dogoovr,nas 20 ustaje i pocnemo da urlicemo Marsej,Marsej..svi u soku ,ne mogu da vjeruju sta radimo. Onda kao ovi levati sto su navijali za Zvezdu,a sve mahom iz periferije sjevernog dijela nasega grada,krecu nesto kao oni bi se obracunavali,sto mi jedva docekasmo..ali eto ulecu nastavnici prekidaju sve,nas izbacuju iz sale i dobijamo(poslije ,kada smo se vratili u Sarajevo)ukor pred izbacivanje iz skole.

Helem,propagiranje,reklamiranje i forsiranje "velike cetvorke" YU fudbala je bila do tih granica da nije ni cudo sto je 70% Yuge navijalo za ta cetri kluba.

A ono ,posteno gledano,nije da sam mrzio Zvezdu ili Partizan,cak sta vise onako sam za sebe kada bi se gledala utakmice tih klubovau nekim evro kupovima,volio bih da pobjede,sto jest' jest' :D ,ali mi je jako islo na K to sto ih svak ziv favorizuje i sto svakog drugog u Yu koga bi pitao za koga navija rekli bi nekoga od ta cetri kluba,a prije svega Zvezdu,zato sam uvijek i kontrirao protiv tih klubova. A i samo je Sarajevo klub za koji se zivi :D :thumbup: . Da nije bilo ovog rata i svega ovoga,i dan danas bi pola Sarajeva za faking Zvezdu navijalo,a de ne kazem koji dio BiH :roll:
Vazda sam prezirao Zvezdu, ja i jaran maksuz poslije Barija kupili Tempo sa velikim posterom Zvezde i zapalili ga ispred škole :evil:
maxim2000

#14 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by maxim2000 »

Ma sportska prognoza znam da je postojala i poslije rata , kao svi rezultati nase lige plus dodatno dva ili tri talijanske lige i kao moras pogoditi 13 parova za jackpot, a ovo nize su utjesne nagrade!!! A sto se tice navijanja iako sam bio mali prije rata navijao sam kao i moja porodica za Zelju, ali znam da smo iz bloka samo ja i moj jaran navijali za sarajevske klubove ostali svi za zvezdu ili partizan!!!
sexstranka

#15 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by sexstranka »

plava institucija wrote:u ovom gradu ko je navijao za zvezdu i partizan,odnosno veliku cetvorku,za mene je jedan pravi smrdo :x
Sta ces druze..za mene je juga prije bila kao jedan veliki grad..
Ja sam eto prije navijao za partizan..pa neka sam smrad..ali su se utakmice pratile i slusale sa uzivanjem...
...partizan ti je prije bio kao danas Barcelona :-)
I sada za koji god klub da navijas..smrad si..u ocima protivnickih navijaca..
Pa hebo te..danas kada ides na neku "osjetljivu" utakmicu(a gotov sve su takve)..prodjes vise rutinskih kontrola..
...nego li da krenes u Tajland kao turista...
fedayn-roma

#16 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by fedayn-roma »

Dali se ko sjeca tekme Sarajevo-Partizan krajem 80ih kad su grobari bjezali po ciglanama???
Ako se sjecam dobro tekma je zavrsena 1-1 a za Partizan mislim da je dao go jedan od ona dva korejanca (ili sta su vec bili...)
michio

#17 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by michio »

volio sam sve nase beha klubove, radnicki i rijeku. V4 nisam organski podnosio.
Point.

#18 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by Point. »

Ja navijao za Hajduk, neznam sto, valjda zbog Poljuda ko ce ga znati. A i na fizickom se nosale bijele majice i plavi sorc, original Hajduk dres :-D
Mis mekinjas

#19 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by Mis mekinjas »

A koji je to grad?, nismo baš svi iz Sarajeva, (iako nemam protiv Sarajeva ništa, imam osjećaj iz nekih postova ovdje da Sarajevo mrzi sve što nije sarajevsko, a u to, baš eto, nešto mi glupo da vjerujem), a i da jesam bolji mi Vardar bio, od oba sarajevska kluba.
I tako, opet se dođe, na JNA, multietničko, pa treba svega mi zabraniti još malo i Ligu prvaka, kad već tako se razmišlja... :( :( :( :( :( :(
Doda37

#20 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by Doda37 »

fedayn-roma wrote:Dali se ko sjeca tekme Sarajevo-Partizan krajem 80ih kad su grobari bjezali po ciglanama???
Ako se sjecam dobro tekma je zavrsena 1-1 a za Partizan mislim da je dao go jedan od ona dva korejanca (ili sta su vec bili...)
kinezi
fini dečko

#21 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by fini dečko »

Doda37 wrote:
fedayn-roma wrote:Dali se ko sjeca tekme Sarajevo-Partizan krajem 80ih kad su grobari bjezali po ciglanama???
kinezi
Studirali u Beogradu...
scheph

#22 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by scheph »

kad se sjetim radio-prenosa utakmice zeljo-zvezda 3:0 :-) mamma mia
plava institucija

#23 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by plava institucija »

sexstranka wrote:
Sta ces druze..za mene je juga prije bila kao jedan veliki grad..
Ja sam eto prije navijao za partizan..pa neka sam smrad..ali su se utakmice pratile i slusale sa uzivanjem...
...partizan ti je prije bio kao danas Barcelona :-)
I sada za koji god klub da navijas..smrad si..u ocima protivnickih navijaca..
Pa hebo te..danas kada ides na neku "osjetljivu" utakmicu(a gotov sve su takve)..prodjes vise rutinskih kontrola..
...nego li da krenes u Tajland kao turista...
jedina stvar sto cijenim taj mostarski velez,sto je citav mostar zivio za taj klub...bez obzira na religiju,citava hercegovina je zivjela za njih..mozda je sarajevo bilo otvoreniji grad,pa si mogao naci ostale pripadnike,ali velez je krajem osamdesetih bas zbog toga bio jak klub...nikad veci od zelje ili sarajeva,ali jedini plus im je ovo sto navodim.
ako tako gledate onda je u mostaru trebala biti bruka hajdukovaca,ali ne bih rekao da je tako bilo,volio bih da mi neki stari velezovac ovo potvrdi..
felipe kajetano

#24 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by felipe kajetano »

Velez je u drugoj polovini 80-ih bio jaci klub od ova dva sarajevska...nebicno sam ih gotivio,Semir Tuce i Sead Kajtaz k'o Romario i Bebeto :D ..kasnije mladi Meho Kodro..uvijek su bili dobri.Uglavnom bilo je zanimljivo,pamtim da su i ovi uslovno receno mali klubovi znali doci do titule,Sarajevo '85,Vardar '87 pa i Vojvodina u nekoj od narednih sezona.
mekaba

#25 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by mekaba »

Jel ikko u BG navijao za Zelju i Sarajevo.???????To je bila politicka liga u kojoj su prvaci birani na sastancima SKJ.Titule idu u Srbiju par godina pa onda u Hrvatsku.Ponekad zaluta i u BiH tek tako da se zamazu oci.Na desetine BiH igraca vrhunske kvalitete nisu mogli ni prismrditi reprezentaciji YU jer je bila rezervisana za igrace iz ove dvije republike.Tek dolaskom Ivice Osima na mjesto selektora otvaraju se vrata i za fudbalere iz BiH.Stariji se sjecaju belaja sa izjavama srbijanskih "zvijezda" da su svlacionice pune Osimovih sunetlija.Sjecam se i jedne utakmice na Poljudu mislim da je bila 1983 ili 84-ne sjecam se tacno a igrali Hajduk-SA.Oko 20 000 hiljada skandira: ISUS MARIJA HAjDUKOVA ARMIJA. :-) Nisam mogao vjerovati svojim ocima i usima.
U to vrijeme u SA navijaci nafurani na Jugoslovenstvo :lol: :lol: :lol: Na svjetskom prvenstvu u Italiji konkretnije u Milano stizu HZ sa velikim bordo transparentom na kojem pise HORDE ZLA i masom zastava i kapa u bojama bivse YU.Hrvati dolaze sa sahovnicama a zvijezdini debili sa cetnickim zastavama.Policija im ne dozvoljava ulaz u stadion sa tim zastavama vec ih moraju ostaviti vani.Na stadionu se Hrvati i Srbi nisu mijesali odnosno bili su odvojeni a HZ kao da nisu bili u toku zivot bi dali za reprezentaciju YU koju ovi iz BG I ZG nisu jebavali 2%.Da napomenem da sam i ja bio sa HZ i danas kad vratim film unazad vidim da su nas smatrali maloumnim zato sto nismo bili nacionalisticki nafurani.Zato mi se gadi bilo kakva prica pa cak i pomisao na zajednicku ligu.Srbija pa hajmo rec i Hrvatska su jos uvijek u dubokom nacionalistickom bunilu.Danas vidim ovi mladji pisu da bi danas ta liga bila straha pa se masmijem grohotom.Pa i u toj lizi Kosevo i Grbavica su bili vise prazni nego puni ili bolje receno kao i danas.Liga bivse YU je bila i vise nego LANDARA u kojoj se rezultati dogovarali a sudije bile dobro potplacene.Licno sam poznavao jednog sudiju koji je umro prije 10-tak godina.Imao je ogromnu kucu na Jadranskom primorju 20 m od mora i strasnu vikedicu na jednoj od Olimp. ljepotica.Njegove price su mi bile jako interesantne ili bolje receno kao da gledate neki film o italijanskoj mafiji.Zato YU liga nikad.Bolje prestati igrati fudbal nego uci u neku YU ligu.Ma nikad.
Post Reply