A da je bilo navijaca Zvezde i Prtizna,a puno manje Dinama i Hajduka,BILO IH JE ,i to podosta (da ne kazem 50-50 %)
U mom razredu u osnovnoj skoli ,cak je bilo vise navijaca Zvezde nego nas Sarajeva,al' su zato redovno dobijali po pic*K*ci,jest' da smo poslije isli na raport direktoru skole,ali je vrijedilo
Nikada necu zaboraviti,mislim da je bila neka varijanta "skola na moru" ili tako nesto, neka mini exkurzija,i potrefi se datum kada je Zvezda igrala za prvaka Evrope protiv Olimpika Maseja.
Naredba je bila da se u velikom holu tog hotela gleda "nas" predstavnik,i isli su logikom da svi moramo navijati za "nase". Logicno,tj.nasa logika

,je bila takva da nema sanse da navijamo za Zvezdu bez obzira na sve. U pola frke ,skupio se pun hol raje,stolice prepune,stoji se,sala krcata,nastavnici,direktor skole svi usplahireni zbog te utakmice.
I onda ,na dogoovr,nas 20 ustaje i pocnemo da urlicemo Marsej,Marsej..svi u soku ,ne mogu da vjeruju sta radimo. Onda kao ovi levati sto su navijali za Zvezdu,a sve mahom iz periferije sjevernog dijela nasega grada,krecu nesto kao oni bi se obracunavali,sto mi jedva docekasmo..ali eto ulecu nastavnici prekidaju sve,nas izbacuju iz sale i dobijamo(poslije ,kada smo se vratili u Sarajevo)ukor pred izbacivanje iz skole.
Helem,propagiranje,reklamiranje i forsiranje "velike cetvorke" YU fudbala je bila do tih granica da nije ni cudo sto je 70% Yuge navijalo za ta cetri kluba.
A ono ,posteno gledano,nije da sam mrzio Zvezdu ili Partizan,cak sta vise onako sam za sebe kada bi se gledala utakmice tih klubovau nekim evro kupovima,volio bih da pobjede,sto jest' jest'

,ali mi je jako islo na K to sto ih svak ziv favorizuje i sto svakog drugog u Yu koga bi pitao za koga navija rekli bi nekoga od ta cetri kluba,a prije svega Zvezdu,zato sam uvijek i kontrirao protiv tih klubova. A i samo je Sarajevo klub za koji se zivi

. Da nije bilo ovog rata i svega ovoga,i dan danas bi pola Sarajeva za faking Zvezdu navijalo,a de ne kazem koji dio BiH