SLAVENSKA UNIJA

theTruePath

#76 Re: SLAVENSKA UNIJA

Post by theTruePath »

Mi nista nemamo s slavenima u sirokom pojamu(rusima,poljacima i slicnim),posebno ne bosnjaci

uglavnom mi na Balkanu imamo vise ilirske krvi ;) i previse drugaciji mentalitet,Balkanska unija(sa albanijom,turskom,bih,srbijom itd) bi bolje prosla od unije slavena :-)
kost_u_grlu

#77 Re: SLAVENSKA UNIJA

Post by kost_u_grlu »

theTruePath wrote:Mi nista nemamo s slavenima u sirokom pojamu(rusima,poljacima i slicnim),posebno ne bosnjaci

uglavnom mi na Balkanu imamo vise ilirske krvi ;) i previse drugaciji mentalitet,Balkanska unija(sa albanijom,turskom,bih,srbijom itd) bi bolje prosla od unije slavena :-)
Imas jezik koji ubedljivo najvise ima slovenskih reci, a to ilirsko poreklo Bosnjaka je glupost, Iliri ne postoje vec 1500 godina, od tad su bile velike seobe naroda, mnoge vojske i plemena su krstarila ovim krajevima, to je sad sve jedna mesavina svakakvih uticaja.

Slovenska unija - utopija koja mirise na komunisticko vreme, neka hvala.
sammo

#78 Re: SLAVENSKA UNIJA

Post by sammo »

theTruePath wrote:Mi nista nemamo s slavenima u sirokom pojamu(rusima,poljacima i slicnim),posebno ne bosnjaci

Pa da sa Turskom :lol: mozda bi ti bio beg k'o xxdedo tvoj :-)
essex

#79 Re: SLAVENSKA UNIJA

Post by essex »

kost_u_grlu wrote:

Imas jezik koji ubedljivo najvise ima slovenskih reci, a to ilirsko poreklo Bosnjaka je glupost, Iliri ne postoje vec 1500 godina, od tad su bile velike seobe naroda, mnoge vojske i plemena su krstarila ovim krajevima, to je sad sve jedna mesavina svakakvih uticaja.

prvo, jezik ima SLAVENSKIH rijeci, a ne slovenskih...drugo, i pored svih tih mjesanja ipak 40% Ilirskih gena je sasvim dovoljno da se zna ko je starosjedilac ovih prostora, sto samo ukazuje na najmanje mjesanje kroz historiju, na sta se druga dva naroda balkana nemogu pohvaliti...mislim da je glupost to sto si napisao, ustvari neupucenost...citava populacija BiH ima manje vise taj procenat ilirskog gena (dalmatinci isto tako), kod bosnjaka je nekako malo vise izrazeniji i nista vise...
a slavenska unija..VREMEPLOV...1800-te, napravite vremensku masinu pa se samozadovoljavajte i uzivajte :D
muha_sa

#80 Re: SLAVENSKA UNIJA

Post by muha_sa »

ja bih-ako može-jedinstvenu ligu u fudbalu-iliti nogometu :D
ih--pa će da bidne novijeh Bajevica-Hukica-Kovacevica-Pižona- Papeta-Piksija-Bobana-Savicevica,Kataneca,Oblaka,Panceva,Vokrija,Prekazija.................................... :D a ne da gledamo nake koji ne bi imali mjesto ni u predratnom Koševskom brdu a o Pofalickom da i ne govorim :D
essex

#81 Re: SLAVENSKA UNIJA

Post by essex »

sammo wrote:

Pa da sa Turskom :lol: mozda bi ti bio beg k'o xxdedo tvoj :-)
a ti 'nako napisao temu, nema veze sa majcicom rusijom :-) ...novi sssr, saves samostalnih slavenskih republika...e moj sammo, to su sammo snovi, uglavnom upisani :lol: :D :lol:
Bosnolog

#82 Re: SLAVENSKA UNIJA

Post by Bosnolog »

kost_u_grlu wrote:

Evo ti pa malo nauci o genetici i ko ima najvise Ilirskih gena mozda se iznenadis!!!!!

Image

http://www.bosniafacts.info/web/genetic ... alkans.php
kost_u_grlu

#83 Re: SLAVENSKA UNIJA

Post by kost_u_grlu »

Bosnolog wrote:

Evo ti pa malo nauci o genetici i ko ima najvise Ilirskih gena mozda se iznenadis!!!!!

Image

Jako sam skeptican prema svim ovim genetskim istazivanjima, ali i ona pokazuju mix svega i svacega...

Iliri nisu bili jedno pleme vec je to naziv koji su rimljani dali svim nekadasnjim stanovnicima Balkana, tu je bilo vise plemena, ali jako heterogenih i razjedinjenih, a dokaz o njihovoj slaboj samosvesnosti i kulturnom nivou je i to sto nikakav spomenik nije ostao iz njihovih vremena, jezik kojim su govorili, kultura...

Samo u predhodnih 10 generacija, a to seze samo 250 godina unazad svako od nas ima 1024 rodjena pretka, ako odemo jos 250 godina cifra se penje na citavih milion...ako nastavimo ovakvom progresijom dolazimo do neverovatnih brojki pre 1500 godina.

Balkan je poznata raskrsnica puteva, veza Evrope sa Azijom, svasta je prolazilo ovde, Kelti, Sasi, Teutonci, posle krstaske vojske, Avari... ko danas svoju naciju zasniva na genetskoj komponenti taj bas nista ne zna.

Ono sto je ostalo je jezik, govorimo slovenskim(za informaciju neobrazovanom essexu, na srpskom jeziku se kaze slovenski, a ne slavenski kao u Hrvatskoj) jezikom, srodnim sa ceskim, poljskim, ruskim...znaci da je preovladao uticaj tih slovenskih plemena.

Ja sam plav, sa plavim ocima, iz toga mogu da zakljucim da nije preovladao dominantni tamni pigment svojstven narodima sa juga, ali ima dosta crnih Srba, neki iz toga zakljucuju da su to potomci Turaka(rugajuci se tako), ali iz ovih istrazivanja takav uticaj je minimalan u Srbiji.

Savremene nacije ne trpe ovakve genetske buckurise, niti su oni vazni, vazna je mentalna i duhovna pripadnost jednom narodu. Svi smo mi potekli sa istog stabla, govorimo istim jezikom, treba afirmisati slicnosti a ne razlike.
Bosnolog

#84 Re: SLAVENSKA UNIJA

Post by Bosnolog »

kost_u_grlu wrote:
Bosnolog wrote:

Image

Jako sam skeptican prema svim ovim genetskim istazivanjima, ali i ona pokazuju mix svega i svacega...

Iliri nisu bili jedno pleme vec je to naziv koji su rimljani dali svim nekadasnjim stanovnicima Balkana, tu je bilo vise plemena, ali jako heterogenih i razjedinjenih, a dokaz o njihovoj slaboj samosvesnosti i kulturnom nivou je i to sto nikakav spomenik nije ostao iz njihovih vremena, jezik kojim su govorili, kultura...

Samo u predhodnih 10 generacija, a to seze samo 250 godina unazad svako od nas ima 1024 rodjena pretka, ako odemo jos 250 godina cifra se penje na citavih milion...ako nastavimo ovakvom progresijom dolazimo do neverovatnih brojki pre 1500 godina.

Balkan je poznata raskrsnica puteva, veza Evrope sa Azijom, svasta je prolazilo ovde, Kelti, Sasi, Teutonci, posle krstaske vojske, Avari... ko danas svoju naciju zasniva na genetskoj komponenti taj bas nista ne zna.

Ono sto je ostalo je jezik, govorimo slovenskim(za informaciju neobrazovanom essexu, na srpskom jeziku se kaze slovenski, a ne slavenski kao u Hrvatskoj) jezikom, srodnim sa ceskim, poljskim, ruskim...znaci da je preovladao uticaj tih slovenskih plemena.

Ja sam plav, sa plavim ocima, iz toga mogu da zakljucim da nije preovladao dominantni tamni pigment svojstven narodima sa juga, ali ima dosta crnih Srba, neki iz toga zakljucuju da su to potomci Turaka(rugajuci se tako), ali iz ovih istrazivanja takav uticaj je minimalan u Srbiji.

Savremene nacije ne trpe ovakve genetske buckurise, niti su oni vazni, vazna je mentalna i duhovna pripadnost jednom narodu. Svi smo mi potekli sa istog stabla, govorimo istim jezikom, treba afirmisati slicnosti a ne razlike.
Oko ove po tebi skepticne geneze nasih prostora ,hebi ga preskocio su najbitniju i najduzu Tursku petstogodisnju genezu pa karavlasko indijsko romsku :mrgreen: ,...a ova istrazivanja oko genetike je opet neka teorija zavjere i podvala,kako rece kao i sve dosadasnej tvrdnje,....sa te tamo strane Drine...tacno je da se ovaj prostor mijesao sa svim plemenima medusobno ali i sa Azijsko-Evropskim rasama,....

Vezano za naziv jezika ocito ne razumijes bosanski jezik :mrgreen:

http://hr.wikipedia.org/wiki/Slavenski_jezici
kost_u_grlu

#85 Re: SLAVENSKA UNIJA

Post by kost_u_grlu »

Bosnolog wrote:
Oko ove po tebi skepticne geneze nasih prostora ,hebi ga preskocio su najbitniju i najduzu Tursku petstogodisnju genezu pa karavlasko indijsko romsku :mrgreen: ,...a ova istrazivanja oko genetike je opet neka teorija zavjere i podvala,kako rece kao i sve dosadasnej tvrdnje,....sa te tamo strane Drine...tacno je da se ovaj prostor mijesao sa svim plemenima medusobno ali i sa Azijsko-Evropskim rasama,....

Posto nemas nista ozbiljno da osporis u mom postu, a osecas potrebu da nesto izneses protiv onda se hvatas za budalastine.

Turci su bili u Bosni isto kao i u Srbiji, tako da ta prica o Srbima kao Turcima, i da time ismevas nekog, to je smesno.

Sigurno je bilo mesanja i sa njima, to je normalno u tako dugom periodu, ali sta je tu lose :? Jel te toliko drma ksenofobija pa ti i Turci smetaju?! Taj proces je bio dvosmeran, mnogo je bilo hriscanske dece koja su odvodjena u Istambul i prevaspitavana u janicare, sta je bio veliki vezir Mehmed pasa Sokolovic?! dan danas ima dosta plavih Turaka, oni su tek mix raznih naroda jer su imali veliko carstvo 500 godina, a posto nisu bili tako patuljastih shvatanja prihvatali su i ostale narode u cilju jacanja drzave.

p.s slabo divanim bosanski 8-)
Bosnolog

#86 Re: SLAVENSKA UNIJA

Post by Bosnolog »

kost_u_grlu wrote:
Bosnolog wrote:

Posto nemas nista ozbiljno da osporis u mom postu, a osecas potrebu da nesto izneses protiv onda se hvatas za budalastine.

Turci su bili u Bosni isto kao i u Srbiji, tako da ta prica o Srbima kao Turcima, i da time ismevas nekog, to je smesno.

Sigurno je bilo mesanja i sa njima, to je normalno u tako dugom periodu, ali sta je tu lose :? Jel te toliko drma ksenofobija pa ti i Turci smetaju?! Taj proces je bio dvosmeran, mnogo je bilo hriscanske dece koja su odvodjena u Istambul i prevaspitavana u janicare, sta je bio veliki vezir Mehmed pasa Sokolovic?! dan danas ima dosta plavih Turaka, oni su tek mix raznih naroda jer su imali veliko carstvo 500 godina, a posto nisu bili tako patuljastih shvatanja prihvatali su i ostale narode u cilju jacanja drzave.

p.s slabo divanim bosanski 8-)
O tome ti ja upravo govorim,.......Prosetaj Bosnom i uporedi izgled i rasu naroda sa Srbijom pa prenesi u procente sve ostalo ce ti se samo kazati,...ne smetaju mi Turci niti bilo koji drugi narodi niti rase nedaj boze pa Bosnjake Srbi zovu Turcima iako su vecinom i u mnogo vecem procentu isti plavi ,..plavih ili zelenih ociju kao i mjesavina istiih,ili je je po srijedi kompleksa proslosti ,boje koze i mrznje prema Turcima pa cak zbog toga nacinise desetak genocidno zlocinackih pokolja nad Bosnjacima u posljednjih dvijesto godina.....ova gore geneza je samo jos jedan od dokaza o strukturi naroda i nacija ovih nasih prostora,......A plavi Turci su opet posljedica njihove petovjekovne Osmanlijeskevladavine mjesanaj i odvodenja Janjicara,...Joradanci,Sirijsci,Libanonci kao drugi narodi tog regiona takode imaju dobar procenat plave rase,.....dobacili smo daleko ali su izgleda Turci mnogo dalje :mrgreen: ,......
kost_u_grlu

#87 Re: SLAVENSKA UNIJA

Post by kost_u_grlu »

Bosnolog wrote:

O tome ti ja upravo govorim,.......Prosetaj Bosnom i uporedi izgled i rasu naroda sa Srbijom pa prenesi u procente sve ostalo ce ti se samo kazati,...ne smetaju mi Turci niti bilo koji drugi narodi niti rase nedaj boze pa Bosnjake Srbi zovu Turcima iako su vecinom i u mnogo vecem procentu isti plavi ,..plavih ili zelenih ociju kao i mjesavina istiih,ili je je po srijedi kompleksa proslosti ,boje koze i mrznje prema Turcima pa cak zbog toga nacinise desetak genocidno zlocinackih pokolja nad Bosnjacima u posljednjih dvijesto godina.....ova gore geneza je samo jos jedan od dokaza o strukturi naroda i nacija ovih nasih prostora,......A plavi Turci su opet posljedica njihove petovjekovne Osmanlijeskevladavine mjesanaj i odvodenja Janjicara,...Joradanci,Sirijsci,Libanonci kao drugi narodi tog regiona takode imaju dobar procenat plave rase,.....dobacili smo daleko ali su izgleda Turci mnogo dalje :mrgreen: ,......
Ne mozes ti bez genocida ni na jednoj temi :-?

Sto se tice ove teme, ne treba nama nikakva rasno-kulturna unija koja ce dobaciti do Vladivostoka, mi treba da pokazemo mogucnost da na ovom tesnom prostoru zivimo zajedno, tj jedni pored drugih. Kad to naucimo onda je sledeca stanica Evropa, nikakva Rusija ili Anadolija.

Zato i ne treba siriti ove genetske teorije ko je ko, sta ako si ti gospodine Bosnolog bas deo ovog "slavenskog" procenta u istrazivanju, sta ako ti je vecina predaka doslo sa Kavkaza, preko Poljske... moguce, sta ti znas ko ti je bio ko u sedmom kolenu.

Nista to nije problem, problem je samo ako smatras da slovensko poreklo po defaultu znaci nesto lose, ili da neko drugo znaci nesto dobro...Teutonci su npr germanska plemena, tukli su se sa rimljanima svojevremeno, sta ako si izdanak Germana :D uf, stvarno veliki problem, ja ne bi spavao nocima zbog toga ;-)
Bosnolog

#88 Re: SLAVENSKA UNIJA

Post by Bosnolog »

Pa ti su genocidi promijenili genetsku sliku i strugturu BiH ali i nasih prostora,.....Svakako da trebamo zivjet jedni pored drugih ali i jedni sa drugima ali samo sa civilizovanima a to je vec evlucionarni proces,.....mi smo tu gdje smo uvijek bili i tu ce mo zauvijek ostati svoji na svome :wink: ,....nase genetsko porijeklo nema nikakve veze sa Germanima niti sa Kavkazom vec poticu od originalnih Bosanskih AMEBA,..... :mrgreen: Cisto sumnjama da ce mo mi biti dio EU prije ce se ona raspasti nego se nase komsije promjene i ocovjece ..... :mrgreen:
S.A.R.S

#89 Re: SLAVENSKA UNIJA

Post by S.A.R.S »

Bosnolog wrote:[
I
evo ti pa malo nauci o genetici i ko ima najvise Ilirskih gena mozda se iznenadis!!!!!

Image

[/quote]

odavno se ovako ne nasmijah..ja sam konto da si ti ozbiljan čojk,a ti taka šaljivdžija. daj molim te! :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Bosnolog

#90 Re: SLAVENSKA UNIJA

Post by Bosnolog »

S.A.R.S wrote:
Bosnolog wrote:[
I
evo ti pa malo nauci o genetici i ko ima najvise Ilirskih gena mozda se iznenadis!!!!!

Image

odavno se ovako ne nasmijah..ja sam konto da si ti ozbiljan čojk,a ti taka šaljivdžija. daj molim te! :-) :-) :-) :-) :-) :-)[/quote]

Ma sve su to bjelosvjetske zavjere i podvalepa cak i geneza nasih prostora ,......mi smo ti svi nastali od AMEBA a prostiremo se do Tokija,.......ko nas ono zavadi,.... :mrgreen:
stari grad Visegrad

#91 Re: SLAVENSKA UNIJA

Post by stari grad Visegrad »

Slavenska unikja moze samo biti ekonomski obostrani interes. I tu je tacka.
To znaci jedna zemlja uvozi od druge, a ta duga uvozi od prve u jednakim proporcijama. I tako svih sest.
I tu je tacka.
sammo

#92 Re: SLAVENSKA UNIJA

Post by sammo »

stari grad Visegrad wrote:Slavenska unikja moze samo biti ekonomski obostrani interes. I tu je tacka.
To znaci jedna zemlja uvozi od druge, a ta duga uvozi od prve u jednakim proporcijama. I tako svih sest.
I tu je tacka.
:thumbup: da to je bitno, a ne furati neke geneze ilirskog porijekla...ako bi to bila istina, mislim na te ilirske %, bi sad govorili neki ilirski jezik...
Post Reply