Zaista jeste..Isao ga je servis kao rijetko do sada, a Nadal je imao pregršt jeftinih greški, često i na returnu drugog servisa Murraya.ultima_palabra wrote:Pošto Murray jedino protiv Nadala igra napadački, mislio sam da će mu biti teško da se odjednom prebaci na taktiku koju rijetko koristi. Ali uglavnom mu je to pošlo za rukom, kada dodamo odličan prvi servis i nekarakteristične greške Nadala na break loptama, dobijemo rezultat koji je bio
Australian Open (18-31.01.)
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
hipisizik
#76 Re: Australian Open (18-31.01.)
-
murgan
#77 Re: Australian Open (18-31.01.)
Vidjećemo sutra.Ako otrese Tsongu mislim da je to to.Po meni bi bolje bilo da u polufinalu igra sa onom plačipizdom nego li sa Davidenkom.Rus je u ovom trenutku u ponajboljoj formi od ovih iz top 10.U finalu očekujem da Nole odere onog retarda iz ŠkotskeLud i ponosan wrote:Pocetak prosle godine je za Noleta bio jako los i ove godine vrlo lako moze da sjedne na tron, ako bude bio u formi i bude igrao konstantno... Iskreno se nadam da ce se to desiti.
-
drake_987
#78 Re: Australian Open (18-31.01.)
Svaka cast Cilicu prije svega, navijam za njega protiv SMreja 
Veceras se budim da gledam Federera-Davidenka obavezno, bit ce to fantastičan meč...
bTW; imam jedno pitanje, vec duze vrijeme ga zelim postaviti:
Odgledah danas malo meč Henin-petrova. Kako je moguće da ona majušna Belgijanka (koja inače više liči na usko nego na zensko),koja ima metar i po uspjeva da ima onako dobre udarce, prije svega mislim na bekend?Tu jednostavno nesto ne stima; cura je ili na teskom dopingu ili je bioloski fenomen kao recimo Felps.Jos i sad ne igra tako dobro, kao prije povlaćenja...
Veceras se budim da gledam Federera-Davidenka obavezno, bit ce to fantastičan meč...
bTW; imam jedno pitanje, vec duze vrijeme ga zelim postaviti:
Odgledah danas malo meč Henin-petrova. Kako je moguće da ona majušna Belgijanka (koja inače više liči na usko nego na zensko),koja ima metar i po uspjeva da ima onako dobre udarce, prije svega mislim na bekend?Tu jednostavno nesto ne stima; cura je ili na teskom dopingu ili je bioloski fenomen kao recimo Felps.Jos i sad ne igra tako dobro, kao prije povlaćenja...
- ultima_palabra
#79 Re: Australian Open (18-31.01.)
Tehnika, kada igraš ravne udarce kao ona ne treba ti plaho mišića, jbg ni Federer nije ništa posebno građen. S druge strane, kada igraš jak topspin snaga igra ulogu, zato kod Nadala par kila gore-dole igra veliku ulogu u jačini udaracadrake_987 wrote:bTW; imam jedno pitanje, vec duze vrijeme ga zelim postaviti:
- ultima_palabra
#80 Re: Australian Open (18-31.01.)
Federer-Davydenko - u ovom meču odlučuje psiha, da li Rus stvarno vjeruje da može dobiti Rogera i otići do kraja. Federer će krenuti silovito od početka, da mu ubije nadu. Ovo je momenat istine za Rusa, ako ne uspije sada kada je u najboljoj formi u životu, onda nikad neće osvojiti GS.
Kako stvari stoje, najsigurnija oklada je Fed u 4 seta. Međutim, ako Davy uspije nametnuti ritam i natjerati Feda na greške može odvesti meč u 5 setova, a tim okolnostima Federer nekad poklekne (teško mu je se natjerati na ogorčenu borbu sa igračima koje smatra inferiornim).
Đoković-Tsonga - ako će tamo odlučivati psiha, ovdje bi mogla fizička sprema Tsonge, koji je odigrao težak meč protiv Almagra. Tsonga je veliki (bukvalno) igrač i moglo bi mu biti teško, mada mu ide u prilog noćni termin. O Novakovoj formi ne znamo ništa, igrao je sa nedoraslim protivnicima. Nekako naginjem da bi moglo biti razočarenje i pobjeda Noleta u 3 seta ili čak predaja Tsonge. Mada bih volio da se varam, Francuz je bolji u međusobnom omjeru.
Kako stvari stoje, najsigurnija oklada je Fed u 4 seta. Međutim, ako Davy uspije nametnuti ritam i natjerati Feda na greške može odvesti meč u 5 setova, a tim okolnostima Federer nekad poklekne (teško mu je se natjerati na ogorčenu borbu sa igračima koje smatra inferiornim).
Đoković-Tsonga - ako će tamo odlučivati psiha, ovdje bi mogla fizička sprema Tsonge, koji je odigrao težak meč protiv Almagra. Tsonga je veliki (bukvalno) igrač i moglo bi mu biti teško, mada mu ide u prilog noćni termin. O Novakovoj formi ne znamo ništa, igrao je sa nedoraslim protivnicima. Nekako naginjem da bi moglo biti razočarenje i pobjeda Noleta u 3 seta ili čak predaja Tsonge. Mada bih volio da se varam, Francuz je bolji u međusobnom omjeru.
- burek_in_space
#81 Re: Australian Open (18-31.01.)
@murgan, povedi rachuna o svom izrazhavanju, i kako oslovljavash najuspjeshnijeg igracha svih vremena.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#82 Re: Australian Open (18-31.01.)
Jao brutalnosti u 2, 3 i pola 4 seta

-
bliss
#83 Re: Australian Open (18-31.01.)
Ma Fedex je nocna mora vecine igraca u tri seta...Tako da tesko nakon razvaljivanja veceras, da iko moze da ga zaustavi do kraja, specijalno kada je Nadal out.
Time will tell.
Time will tell.
- ultima_palabra
#84 Re: Australian Open (18-31.01.)
Admir_1984 wrote:Jao brutalnosti u 2, 3 i pola 4 seta![]()
![]()
Nakon ovoga Davydenko se može slobodno povući, jer nikada neće osvojiti GS, može još nešto zaraditi u štimanju mečeva za rusku mafiju. Izgubiti 13 gejmova zaredom kada si u onakvoj poziciji
Teško ovo možemo nazvati mečom, jer nismo imali 2 igrača na terenu, osim možda zadnjih 5-6 gejmova.
-
hipisizik
#85 Re: Australian Open (18-31.01.)
bliss wrote:Ma Fedex je nocna mora vecine igraca u tri seta...Tako da tesko nakon razvaljivanja veceras, da iko moze da ga zaustavi do kraja, specijalno kada je Nadal out.
Time will tell.
Samo cu reci...Murraaaaay
- Admir_1984
#86 Re: Australian Open (18-31.01.)
Isto tako mozemo reci u prvom setu i 1-2 gema drugog Federer je imao 26 UEultima_palabra wrote:Admir_1984 wrote:Jao brutalnosti u 2, 3 i pola 4 seta![]()
![]()
Da, Davydenko je bio brutalan prema samom sebi. Federer je osvojio 3.set 6-0 sa čini mi se 2 winnera
![]()
Nakon ovoga Davydenko se može slobodno povući, jer nikada neće osvojiti GS, može još nešto zaraditi u štimanju mečeva za rusku mafiju. Izgubiti 13 gejmova zaredom kada si u onakvoj poziciji![]()
Teško ovo možemo nazvati mečom, jer nismo imali 2 igrača na terenu, osim možda zadnjih 5-6 gejmova.
Kad je prvi bekend ubacio, mashina se pokrenula
- Admir_1984
#87 Re: Australian Open (18-31.01.)
Evo sigurne opklade za US Open

Američki skijaš Bode Miller želi se kroz izlučni sustav natjecanja izboriti za nastup na US Openu, posljednjemu Grand Slam turniru teniske sezone...
Objavili su to u utorak iz Američkoga teniskog saveza (USTA). Ljubitelji tenisa diljem SAD-a, čak i oni rekreativni, imaju se pravo prijaviti u najširu kvalifikacijsku bazu za turnir u New Yorku. Samo najbolji među takvima u muškoj i ženskoj konkurenciji dobivaju wild-card za nastup u kvalifikacijama turnira.
Očekuje se da će se Miller prijaviti na jedno od početnih 16 natjecanja koja počinju dolazećeg proljeća. Ima se priliku registrirati do prvog veljače.
Miller nije stranac u tenisu. Kao srednjoškolac je 1996. godine osvojio naslov prvaka savezne države Maine, a njegova obitelj posjeduje teniski kamp po imenu Tamarack u Eastonu, New Hampshire
- ultima_palabra
#88 Re: Australian Open (18-31.01.)
Ma ovaj meč je bio na reketu Davyja, on je odlučivao hoće li pobijediti ili izgubiti.Admir_1984 wrote:Isto tako mozemo reci u prvom setu i 1-2 gema drugog Federer je imao 26 UE
Kad je prvi bekend ubacio, mashina se pokrenula
Federer je ipak zaslužuje pohvale za promjenu taktike u 2.setu, prestao je slati lopticu u ćoškove jer ga je Nikolaj ubijao sa udarcima u kontra ugao. Kada je počeo sa manje rizičnim udarcima u sredinu terena, Davy je počeo slati loptice u mrežu
Solidna igra na kraju, kad se Davydenko malo probudio, Federer nije dopustio 5.set, u kojem je moglo biti svašta.
p.s. Nole gubi dobiven set, Tsonga ga raznosi trenutno. Nisam siguran da može ovako igrati 3,4 sata.
-
nikad_izvini
#89 Re: Australian Open (18-31.01.)
Gledam meč Đoković-Tsonga i šega mi
jer će 1/2 biti dosadno
Tsonga je imao i drugi set u tie-breaku nakon Đokovićeve duple servis greške, gdje je poveo sa 4:3 i imao dva servisa. Tsonga griješi ko blesav, Đoković ni kriv ni dužan ide prema 1/2 ; Realno, ako budu igrali ovako, bolje im je da ne izlaze Federeru na megdan koji također ne briljira.
- Admir_1984
#90 Re: Australian Open (18-31.01.)
Tsonga crko, jedva nesh udara i krece se
- ultima_palabra
#91 Re: Australian Open (18-31.01.)
Allez
Zasluženo
Šta se desilo Noletu?
Zasluženo
-
nikad_izvini
#92 Re: Australian Open (18-31.01.)
desila mu se "mučnina" na početku četvrtog seta, odnosno(ovo je neka moja verzija), obilo mu se o glavu što je u prva četiri meča ukupno bio na terenu malo više od 8 sati a ovdje se igralo 4 sata. To je ona priča da moraš imati barem jedan "jači" meč na početku. Tsonga je proigrao u petom setu.
Kada pogledam svoje prognoze, nisam bio tako loš, jer da se Rodik nije povrijedio što se vidjelo u statistici i da je mogao da servira kako inače servira, imao bih 3/4 pogođena polufinalista. Muraya sam zaista potcijenio
Kada pogledam svoje prognoze, nisam bio tako loš, jer da se Rodik nije povrijedio što se vidjelo u statistici i da je mogao da servira kako inače servira, imao bih 3/4 pogođena polufinalista. Muraya sam zaista potcijenio
-
cevapcinica
#93 Re: Australian Open (18-31.01.)
Potpuno zasluzeno! Dokovic ne moze promijeniti svoju tjelesnu konstituciju, a i cinjenica sto je do sada za vrijeme turnira imao lagan raspored cini svoje. Sada kada je morao dati 110% od sebe i igrati vise od 3 seta tijelo ga je ponovo izdalo (mozda i tijelo i glava).ultima_palabra wrote:Allez![]()
ZasluženoŠta se desilo Noletu?
-
nikad_izvini
#94 Re: Australian Open (18-31.01.)
Realan je, ako pogledaš da je Tsonga u prvom setu imao 20 winera i 21 neprisiljenu pogrešku dok je Đoković imao 9 winera i 14 neprisiljenih pogrešakaLud i ponosan wrote:Eh, nije ti realan komentar. Đoković je i u prvom i drugom setu imao break prednosti i pao je kad je bio na svom servisu. Dakle, oba puta je poklonio Tsongi sansu da ostane u setu samo svojim greskama.nikad_izvini wrote:Gledam meč Đoković-Tsonga i šega mijer će 1/2 biti dosadno
Tsonga je imao i drugi set u tie-breaku nakon Đokovićeve duple servis greške, gdje je poveo sa 4:3 i imao dva servisa. Tsonga griješi ko blesav, Đoković ni kriv ni dužan ide prema 1/2 ; Realno, ako budu igrali ovako, bolje im je da ne izlaze Federeru na megdan koji također ne briljira.
Ono sto je realno, jeste da su obojica jako losi, mec obiluje greskama i kvalitet je ravan nuli. Treci set je za Đokovića bio izuzetno dobar, pokazao je svoj kvalitet, ali evo ovaj 4. set je opet pao, prvenstveno fizicki i mislim da u 5. setu Tsonga nema nikakve sanse, naravno ako sa Đokovićem fizicki bude sve u redu.
A ovaj mec nece imati veze sa 1/2, to je neka druga prica i uopste ne mora znaciti to sto kazes. No, vidjecemo...
- ultima_palabra
#95 Re: Australian Open (18-31.01.)
Eh sad, to je malo potcjenjivanje Marinanikad_izvini wrote:Kada pogledam svoje prognoze, nisam bio tako loš, jer da se Rodik nije povrijedio što se vidjelo u statistici i da je mogao da servira kako inače servira, imao bih 3/4 pogođena polufinalista. Muraya sam zaista potcijenio
Hoću reći, sve je to dio igre, fizička i mentalna pripremljenost je možda i najbitnija na ovom nivou.
- shalla
#96 Re: Australian Open (18-31.01.)
Čovjek koji je napisao ovu kolumnu je pogodio u srž. Ova odugovlačenja i peglanja su jedini razlozi zbog kojih ja ne gotivim Nadala I Đokovića...
http://www.timesonline.co.uk/tol/sport/ ... 439515.ece
Inače, što se tiče rezultata, ko god je gledao mečeve ne može se reći da su iznenađenja. Roddick možda nije bio 100% ali se ne smije zanemariti da je Marin prije toga izbacio Del Potra u pet setova što će reći da iako je mlad može igrati pod pritiskom, negdje pročitah da mu svi kao veliku odliku ističu smirenost u igri, nije emotivac kao nekad Goran ili Safin...
Murray je igrač sličnog profila kao Čilić, i on je u stanju igrati i prvi i peti set sa apsolutno istim pristupom i koncentracijom i mislim da bi ovo moglo biti jedno jaaaaako dugo polufinale, predviđam minimum 4 sata
Svaka čast Tsongi ali vanzemaljac je vanzemaljac, pobjeda Rogera u četiri seta...
http://www.timesonline.co.uk/tol/sport/ ... 439515.ece
Inače, što se tiče rezultata, ko god je gledao mečeve ne može se reći da su iznenađenja. Roddick možda nije bio 100% ali se ne smije zanemariti da je Marin prije toga izbacio Del Potra u pet setova što će reći da iako je mlad može igrati pod pritiskom, negdje pročitah da mu svi kao veliku odliku ističu smirenost u igri, nije emotivac kao nekad Goran ili Safin...
Murray je igrač sličnog profila kao Čilić, i on je u stanju igrati i prvi i peti set sa apsolutno istim pristupom i koncentracijom i mislim da bi ovo moglo biti jedno jaaaaako dugo polufinale, predviđam minimum 4 sata
Svaka čast Tsongi ali vanzemaljac je vanzemaljac, pobjeda Rogera u četiri seta...
-
nikad_izvini
#97 Re: Australian Open (18-31.01.)
Pa i nije baš, jer sam mu predvidio, ako ovako nastavi i ne bude težih povreda, sigurno osvajanje GS u budućnosti, odličan je igrač, mlad je, treba mu još rutine da bude još bolji. Po meni je neuporedivo porediti Rodikovu povredu ruke kojom servira u tom meču sa Nadalovim padom koji se očekivao. Svi stručnjaci su mu to predvidjeli, čovjek se jednostavno previše forsira i to se jednom moralo reflektovati. Iskreno, sumnjam da se može vratiti na približan nivo igre od pretprošle godine. Davidenko jednostavno nema mentalnu snagu da dobije Federera, kao ni Rodikultima_palabra wrote:Eh sad, to je malo potcjenjivanje Marinanikad_izvini wrote:Kada pogledam svoje prognoze, nisam bio tako loš, jer da se Rodik nije povrijedio što se vidjelo u statistici i da je mogao da servira kako inače servira, imao bih 3/4 pogođena polufinalista. Muraya sam zaista potcijenioDa je Nadal bio mentalno na svom nivou u važnim poenima, da Davydenko nije dobio napad grčeva u mozgu
da Noletu nije bilo muka, imali bi 4 druga polufinalista
![]()
Hoću reći, sve je to dio igre, fizička i mentalna pripremljenost je možda i najbitnija na ovom nivou.
- rIder
#98 Re: Australian Open (18-31.01.)
Znaci finale federer-murray 3-1
I dodao bih i protivnik
ne moze karlovic natjerati nadala da ide preko limita i rizikuje novu povredu, dok murray itekako moze.
Upravo takoultima_palabra wrote:Eh sad, to je malo potcjenjivanje Marinanikad_izvini wrote:Kada pogledam svoje prognoze, nisam bio tako loš, jer da se Rodik nije povrijedio što se vidjelo u statistici i da je mogao da servira kako inače servira, imao bih 3/4 pogođena polufinalista. Muraya sam zaista potcijenioDa je Nadal bio mentalno na svom nivou u važnim poenima, da Davydenko nije dobio napad grčeva u mozgu
da Noletu nije bilo muka, imali bi 4 druga polufinalista
![]()
I dodao bih i protivnik
- Fratris
#99 Re: Australian Open (18-31.01.)
Ovaj Djokovic majke mi ko da grah prebranac s kiselim kupusom jede prije svakog vaznog meca. Uvijek neki bolovi u zelucu.
- Meho Kodro
#100 Re: Australian Open (18-31.01.)

AJMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO