Australian Open (18-31.01.)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

ultima_palabra

#1 Australian Open (18-31.01.)

Post by ultima_palabra »

Da prvo postavim žrijeb:
Muški

1ST QUARTER
Federer(1) vs Andreev
Chela vs Hanescu
Robert vs Starace
Hernandez vs Montanes (31)
Hewitt(22) vs qualifier
C.Rochus vs qualifier
Lorenzi vs Baghdatis
Gil vs Simon (15)
Verdasco (9) vs Ball
qualifier vs Sela
Ram vs qualifier
qualifier vs Ferrero (23)
Monaco (30) vs Gulbis
Vassallo Arguello vs Llodra
Moya vs qualifier
qualifier vs Davydenko (6)

2ND QUARTER
Djokovic (3) vs Gimeno Traver
Matosevic vs Chiudinelli
Vliegen vs Berrer
Istomin vs Chardy (32)
Youzhny (20) vs Gasquet
Hajek vs Ginepri
Kubot vs Zverev
Giraldo vs Robredo (16)
Tsonga (10) vs Stakhovsky
Fognini vs Dent
Harrison vs Tipsarevic
Greul vs Haas (18)
Almagro (26) vs qualifier
Becker vs qualifier
Falla vs Daniel
Granollers vs Soderling (8)

3RD QUARTER
Roddick (7) vs de Bakker
Gabashvili vs Bellucci
F.Lopez vs Cuevas
Schuettler vs Querrey (25)
Berdych (21) vs Haase
Brands vs Korolev
Grosjean vs qualifier
O.Rochus vs F.Gonzalez (11)
Cilic (14) vs Santoro
qualifier vs Tomic
Kunitsyn vs Acasuso
Garcia Lopez vs Wawrinka (19)
Troicki (29) vs Lapentti
Petzschner vs F.Mayer
Blake vs Clement
Russell vs Del Potro (4)

4TH QUARTER
Murray (5) vs qualifier
Gicquel vs Bolelli
Nieminen vs Lindahl
Serra vs Melzer (28)
Ferrer (17) vs Seppi
qualifier vs Lu
Koellerer vs qualifier
qualifier vs Monfils (12)
Stepanek (13) vs Karlovic
Benneteau vs qualifier
Fish vs Golubev
Kubler vs Ljubicic (24)
Kohlschreiber (27) vs Zeballos
Isner vs Odesnik
Lack vs L.Mayer
Luczak vs Nadal (2)
ultima_palabra

#2 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by ultima_palabra »

I žene :)

Serena Williams [1] vs. Ula Radwanska
Petra Kvitova vs. Jill Craybas
Qualifier vs. Andrea Petkovic
Ayumi Morita vs. Carla Suarez Navarro [32]
Sabine Lisicki [21] vs. Petra Martic
Varvara Lepchenko vs. Alberta Brianti
Kristina Barrois vs. Akgul Amanmuradova
Qualifier vs. Sam Stosur [13]
Vera Zvonareva [9] vs. Kristina Kucova
Kai-Chen Chang vs. Iveta Benesova
Qualifier vs. Gisela Dulko
Qualifier vs. Ana Ivanovic [20]
Elena Vesnina [28] vs. Tathiana Garbin
Kimiko Date-Krumm vs. Yaroslava Shvedova
Stephanie Voegele vs. Melinda Czink
Stephanie Cohen-Aloro vs. Vika Azarenka [7]

Caro Wozniacki [4] vs. Aleks Wozniak
Tamira Paszek vs. Julie Georges
Galina Voskoboeva vs. Tsvetana Pironkova
Lucie Hradecka vs. Shahar Peer [29]
Daniela Hantuchova [22] vs. Vikotiya Kutuzova
Jarmila Groth vs. Qualifier
Stephanie Dubois vs. Agnes Szavay
Marina Erakovic vs. Na Li [16]
Aga Radwanska [10] vs. Tatjana Malek
Melanie Oudin vs. Alla Kudryavtseva
Julie Coin vs. Alicia Molik
Alize Cornet vs. Francesca Schaivone [17]
Anabel Medina Garrigues [25] vs. Karolina Sprem
Anastasia Yakimova vs. Casey Dellacqua
Arantxa Parra Santonja vs. Sybille Bammer
Lucie Safarova vs. Venus Williams [6]

Elena Dementieva [5] vs. Vera Dushevina
Kirsten Flipkens vs. Justine Henin
Sorana Cirstea vs. Olivia Rogowska
Jelena Dokic vs. Alisa Kleybanova [27]
Virginie Razzano [18] vs. Ekaterina Makarova
Klara Zakopalova vs. Sara Errani
Qualifier vs. Alexandra Dulgheru
Anna Chakvetadze vs. Flavia Pennetta [12]
Kim Clijsters [15] vs. Qualifier
Sesil Karatantcheva vs. Tammy Tanasugarn
Yung-Jan Chan vs. Kaia Kanepi
Edina Gallovits vs. Nadia Petrova [19]
Aravane Rezai [26] vs. Sania Mirza
Olga Govoertsova vs. Qualifier
Anastasia Pavlyuchenkova vs. Anastasija Sveastova
Anastasia Rodionova vs. Sveta Kuznetsova [3]

Jelena Jankovic [8] vs. Monica Niculescu
Patricia Mayr vs. Katie O'Brien
Qualifier vs. Polona Hercog
Qualifier vs. Alona Bondarenko [31]
Maria Jose Martinez Sanchez vs. Evgenia Rodina
Jie Zheng vs. Shuai Peng
Coco Vandeweghe vs. Sandra Zahlovova
Rossana De Los Rios vs. Marion Bartoli [11]
Maria Sharapova [14] vs. Maria Kirilenko
Qualifier vs. Timea Bacsinszky
Anna-Lena Groenefeld vs. Roberta Vinci
Vania King vs. Domi Cibulkova [23]
Kateryna Bondarenko [30] vs. Ioana Raluca Olaru
Pauline Parmentier vs. Elena Baltacha
Barbora Zahlavova Strycova vs. Qualifier
Magdalena Rybarikova vs. Dinara Safina [2]
ultima_palabra

#3 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by ultima_palabra »

Što se tiče muškaraca:
Federer ušao u sezonu poprilično slabo, izgubio od Soderlinga i Davydenka, mučio se sa Gulbisom. Osnovno pitanje je da li se može motivisati nakon što je ispunio skoro svaki cilj u karijeri. Ipak treba se sjetiti da je igrao bar polufinale svakog GS turnira u zadnjih 5-6 godina. U prvoj rundi ima Andreeva koji ga je namučio na US Openu 2008, ali koji sad igra kriminalno. Problema bi mogao imati ako se sastane sa Simonom u 4.kolu, u četvrtfinalu bi mogao na Davydenka koji igra odlično ili možda Verdasca koji je bio iznenađenje prošle godine.
Nadal izgleda ulazi u sezonu odlučan da nadoknadi propušteno u prošloj godini kada je imao probleme sa povredama. Fantastičnu formu je prikazao u Abu Dhabiju i Dohi, iako je u finalu izgubio dobiven meč protiv Davydenka. Trebale bi mu odgovarati podloga i vrućine koje melju slabije pripremljene protivnike. Na početku bi mogao imati par nezgodnih mečeva sa jakim serverima kao Isner, Karlović ili Ljubičić. U četvrtfinalu je moguć meč sa Murrayem, ako Škot opet ne razočara. Ako dođe do polufinala, vjerovatno će se nadati da ga tamo ne čeka Del Potro.
Đoković upitno je u kakvoj je formi, odigrao samo jedan egzibicioni turnir. Podloga mu odgovara, ali zbog vrućine se mora truditi da bude agresivniji i da brže dobiva svoje mečeve, inače će ostati bez snage kao prošle godine protiv Roddicka. Možda i najlakši žrijeb, ne vidim problema do 4.kola kada je moguć duel sa Gasquetom, Youzhnyjem ili Robredom. U četvrtfinalu mogući Soderling ili Tsonga, sa Francuzom je znao imati problema, Tsonga tradicionalno dobro igra u Australiji.U polufinalu bi išao na Federera ili Davydenka.
Del Potro je po prvi put 4.nosilac, od osvajanja US Opena je poprilično u oblacima, a imao je i dosta povrda. Ipak na finalnom turniru u Londonu je pokazao da je se zna trgnuti kad je potrebno. Kombinacija vrućina i povreda koje vuče bi mogal biti kobna za njega. Par nezgodnih protivnika na startu, i već u 4.kolu bi mogao igrati protiv starog rivala Čilića, kojeg je prošle godine dobijao u 4 seta na AO i USO. Ukoliko prođe dalje mogući protivnici su Roddick i Nadal/Murray.
Murray prošla godina je trebala biti ta kada je trebao osvojiti prvi GS turnir, međutim totalno razočarao na AO i USO gdje se od njega najviše očekivalo. Na Hopman Cupu prošle sedmice poražen od Robreda. Pozitivno je to što ga ne svrstavaju u glavne favorite, nema puno pritiska. Ferrer ili Monfils bi mogli biti opasni u 4.kolu.
Davydenko u fantastičnoj formi još od jeseni, osvojio Shanghai, London i Dohu. Međutim, nikad se nije dokazao u 3 dobivena seta, s obzirom na godine biće mu teško po australskoj vrućini. Ipak ako bude prošao prvih par kola, mogao bi igrati sa Verdascom što bi bio odličan meč. Ako bi se sastao s Federerom, protiv njega ima skor od 2-12, ali je posljednja 2 meča dobio.

Zanimljivi mečevi 1.kola:
Federer vs Andreev
Monaco vs Gulbis
Youzhny vs Gasquet
Rochus vs Gonzalez
Čilić vs Santoro
Blake vs Clement
Troicki vs Lapentti
Stepanek vs Karlovic
scheph

#4 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by scheph »

vec u drugom kolu Dementieva - Henin :twisted: hebaiga...
drake_987

#5 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by drake_987 »

Volio bi da Dementieva igra sa Sharapovom ili Ivanovickom :mrgreen:
Moram priznati da mi je zenski tenis po prvi put zanimljiviji od muskog a da razlog nisu njihove obline...
Sto se tice muskih, zar iko sumnja u Federera?To sto je izgubio na egzibicionim turnirima, nista ne znaci, znamo kako Federer igra najbitnije i mečeve u 5 setova.
ultima_palabra

#6 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by ultima_palabra »

scheph wrote:vec u drugom kolu Dementieva - Henin :twisted: hebaiga...
ta četvrtina je baš nakrcana, tu je i Clijsters, Kuznetsova, Pennetta, Petrova. Druga četvrtina se čini najlakšom.
Ne propustiti praznik za oči: Sharapova-Kirilenko :zoka:
Tomahawk11
Globalni moderator

#7 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:
ta četvrtina je baš nakrcana, tu je i Clijsters, Kuznetsova, Pennetta, Petrova. Druga četvrtina se čini najlakšom.
Pogotovo ova druga... :mrgreen:
pepe le frr

#8 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by pepe le frr »

Nadam se da će Nadal pokazati da nije slučajno bio prvi igrač.Odličan je, volim gledati s kakvom strašću i posvećenošću ulazi u svaki meč.Sto se ostalih tiče nadam se da će Del Potro pokazati svoj super talenat al ono do kraja.
Tomahawk11
Globalni moderator

#9 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by Tomahawk11 »

pepe le frr wrote:Nadam se da će Nadal pokazati da nije slučajno bio prvi igrač.Odličan je, volim gledati s kakvom strašću i posvećenošću ulazi u svaki meč.Sto se ostalih tiče nadam se da će Del Potro pokazati svoj super talenat al ono do kraja.
Nadal je tek u drugom redu kad je u pitanju Australian Open. Zna se da je on kralj sljake. 8-)
scheph

#10 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by scheph »

ja sam muski tenis skoro sroz presto pratiti poslije povlacenja Ivanisevica (malo ga je Safin glumio ali dobro)...ovo danas da Bog sacuva nikakve emocije ko roboti a niti respekt medju njima ne postoji, svak svakog ispod oka gleda bezz skroz, zenski tenis je profitirao ponovnim povratkom ove dvije Belgijanke mada mi je Clijsters puno simpaticnija od Henin. (Dementiva najljepsa i najskromnija od svih)
ultima_palabra

#11 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by ultima_palabra »

Tomahawk11 wrote:
pepe le frr wrote:Nadam se da će Nadal pokazati da nije slučajno bio prvi igrač.Odličan je, volim gledati s kakvom strašću i posvećenošću ulazi u svaki meč.Sto se ostalih tiče nadam se da će Del Potro pokazati svoj super talenat al ono do kraja.
Nadal je tek u drugom redu kad je u pitanju Australian Open. Zna se da je on kralj sljake. 8-)
A zašto onda brani titulu? ;-)
scheph wrote:ja sam muski tenis skoro sroz presto pratiti poslije povlacenja Ivanisevica (malo ga je Safin glumio ali dobro)...ovo danas da Bog sacuva nikakve emocije ko roboti a niti respekt medju njima ne postoji, svak svakog ispod oka gleda bezz skroz, zenski tenis je profitirao ponovnim povratkom ove dvije Belgijanke mada mi je Clijsters puno simpaticnija od Henin. (Dementiva najljepsa i najskromnija od svih)
Koliko ja znam, prije su se teniseri prezirali i častili raznim uvredama (McEnroe, Connors, Becker, Agassi), sad vlada ta neka korektnost (prava ili lažna), dovoljno je vidjeti odnos Federera i Nadala, njihovi fanovi se časte svim i svačim, al njih dvojica uvijek najbolje jedan o drugome 8-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#12 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:
Tomahawk11 wrote:
A zašto onda brani titulu? ;-)
scheph wrote:ja sam muski tenis skoro sroz presto pratiti poslije povlacenja Ivanisevica (malo ga je Safin glumio ali dobro)...ovo danas da Bog sacuva nikakve emocije ko roboti a niti respekt medju njima ne postoji, svak svakog ispod oka gleda bezz skroz, zenski tenis je profitirao ponovnim povratkom ove dvije Belgijanke mada mi je Clijsters puno simpaticnija od Henin. (Dementiva najljepsa i najskromnija od svih)
Koliko ja znam, prije su se teniseri prezirali i častili raznim uvredama (McEnroe, Connors, Becker, Agassi), sad vlada ta neka korektnost (prava ili lažna), dovoljno je vidjeti odnos Federera i Nadala, njihovi fanovi se časte svim i svačim, al njih dvojica uvijek najbolje jedan o drugome 8-)
Tesko ce je odbraniti, mislim da nije jos uvijek spreman da da 220 % kao prije povrede, a ako sam u pravu za to, onda nema trofeja za Rafu. Licno nemam nekog favorita od muskih, nek osvoji najbolji, mada mi Davidenko izgleda, bar za sada, kao favorit iz sjene. Ako mu vrane ne popiju mozak :-) (Rus)
zlaataan

#13 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by zlaataan »

Tomahawk11 wrote:
ultima_palabra wrote:
Samo još da Eurosport osigura live prenos... :D :D :D
zlaataan

#14 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by zlaataan »

zlaataan wrote:
Tomahawk11 wrote:
ultima_palabra wrote:Ne propustiti praznik za oči: Sharapova-Kirilenko :zoka:
Samo još da Eurosport osigura live prenos... :D :D :D
eurosport već godinama prenosi sva tri grand slama osim wimbledona[/quote]

Da, znam. Sportklub prenosi Wimbledon, dok Eurosport sve ostale. :D
Mislio sam na live prenos meča Sharapova - Kirilenko :D :D
scheph

#15 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by scheph »

Cilic (14) vs Santoro - Unuk protiv Djeda...ovaj Santoro nikad da prekine karijeru, cini mi se da je igrao jos u vrijeme Bjorn Borga :D
murgan

#16 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by murgan »

Možda bi Verdasko mogao iznenaditi(ako malo poradi na psihi) a moj prvi favorit je Đoković osim ako ne bude kenjkav te smeta mu vlaga te mu ugrijalo,te navucite krov te ga masiraj... :D
ultima_palabra

#17 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by ultima_palabra »

Pa šta bi sa Sharapovom? :cry: Jbg, izgleda da ima ovakav loš dan na svakom turniru. Volio bih sad da Clijsters uzme.
ultima_palabra

#18 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by ultima_palabra »

Svi se pribojavali vrućine, a danas kiša pokvarila planove :-) Ipak na glavnim terenima se odigralo manje više.
Roddick i Murray bez imalo problema, a Nadal i Del Potro sa pomalo :-D Del Potro izgleda iscrpljen i van ritma, dok je Nadal prikazao igru koja je više ličila na kraj prošle godine, nego na formu koju je pokazao u Dohi.
Karlović se revanširao Stepaneku za poraz u Davis Cupu :evil:
Iga123

#19 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by Iga123 »

scheph wrote:Cilic (14) vs Santoro - Unuk protiv Djeda...ovaj Santoro nikad da prekine karijeru, cini mi se da je igrao jos u vrijeme Bjorn Borga :D
Hoće da bude jedan od rijetkih koji su igrali u tri decenije.
Iga123

#20 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by Iga123 »

Ja se nadam da će Roger osvojiti, mada zaista ne pamtim kada je bilo neizvijesnije...tu je barem 5 igrača koji mogu do titule.
Nadala nikako ne treba otpisivati. Ako bude igrao ko u Dohi, teško će ga bilo ko dobiti u 5 setova. Današnji mec protiv P.L. je doduše veoma slabo odigrao. Zanimljivo je da su prošle godine promijenili podlogu na AO. Ta podloga je nešto sporija za igru, zaboravio sam njen tačan naziv.
Tek treba vidjeti kavi su stvarni potencijali Novaka,Del P. i Nadala, a pogotovo Nikolaja.
Marej je danas bio dobar...

we'll see :-) :-)
ultima_palabra

#21 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by ultima_palabra »

Iga123 wrote:Hoće da bude jedan od rijetkih koji su igrali u tri decenije.
U 4 decenije, igrao je Roland Garros 1989. :-)
Iga123 wrote:Zanimljivo je da su prošle godine promijenili podlogu na AO. Ta podloga je nešto sporija za igru, zaboravio sam njen tačan naziv.
Plexicushion :)
Prvo veliko iznenađenje, Marcel Granollers izbacio Soderlinga nakon 0-2, pretpostavljam da će dobiti bar ručak od Rafe 8-) Ovim je najlakša četvrtina postala još lakša, ispao je i Robredo. Novaku probleme mogu napraviti možda Tsonga i Haas.
Andreev je očigledno težak protivnik za Rogera, ali i čvaka koja ne može da završi posao :-D Imao 3 set lopte za 2-1, ali pretpostavljam da ih je i iskoristio da bi opet izgubio.
Dobar meč između Gasqueta i Youzhnyja u toku, Francuz vodi, ali ima i problema sa povredom.
scheph

#22 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by scheph »

Hrvati 6 od 6 u prvom kolu, svaka cast.
murgan

#23 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by murgan »

scheph wrote:Hrvati 6 od 6 u prvom kolu, svaka cast.
Obično je tako do 2-3 kola a onda samo Čilić u četvrto i tu je kraj
ultima_palabra

#24 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by ultima_palabra »

Čilić katastrofalno odigrao, i ipak pobijedio, što je dobra vijest za njega, ovakve mečeve je obično gubio. Sa ovakvom igrom Wawrinka će ga silovati :-D
Slična priča sa Del Potrom, više od 4 sata da bi pobijedio Blakea. Priča Blakeovog života, porazi u tijesnim mečevima, isto kao i Gasquet, jednostavno nemaju to nešto :roll:
Ostali favoriti rutinski.
Sutra obratiti pažnju na Baghdatis-Ferrer i Haas-Tipsarević, to mogu biti super mečevi, jedino su termini nepovoljni :(
zlaataan

#25 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by zlaataan »

Danas Čilić jedva prošao protiv Tomića.

Zamislite situaciju da je Santoro izbacio Čilića - Danas bi igrali meč 17-godišnji Tomić i 37-godišnji Santoro :D :-)
Post Reply