Da li cete izaci na izbore?

Da li cete izaci na izbore 2010?

DA
106
86%
NE
13
11%
ne znam (navedite razlog)
4
3%

Total votes: 123

behavac

#76 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by behavac »

Chmoljo wrote: hajmo biti realni. članovi predsjedništva predstavljaju narode, ne predstavljaju entitete. kao najviši organ izvršne vlasti (predsjedništvo to jeste bez obzira na stvarnu širinu nadležnosti) on bi trebao predstavljati i prirodu političkog sistema države. (ma kliko ona nakaradna bila)

gdje je predstavnik Srba? Bosna, a bogami ni Hercegovina onda više nije zemlja konstitutivnih naroda. druga je stvar što bi ti volio da se BiH prejudicira kao federalna država sa kolektivnim predsjedništvom sačinjenim od predstavnika iz njenih federalnih jedinica :mrgreen:
I jesmo realni...
Trenutno clanovi predsjednistva predstavljaju oboje...
Nije ovdje u pitanju moje zelja za il protiv federativne drzave...
Predsjedništvo vec sad cine predstavnici njenih entiteta, 1 iz RSa a 2 iz FBIHa.
S tim da pored toga postoji uslov da je iz RS je Srbin a iz FBIHa Bosnjak i Hrvat.
Taj uslov diskriminise ostale gradjane entiteta, i zato se treba promjeniti...
Najlakse je da se ukine, s cim se vec svi slazu...pa cemo imati samo predstavnike entiteta, a po ustavu i sami entiteti pripadaju svim narodima jednako.
Chmoljo wrote: zašto u tom slučaju predsjedništvo ne bi činili već postojeći (pot)predsjednici entiteta tj, Kuzmanović, Kebo i Krišto?
Da li bi samo Predsjedništvo mogli ciniti predsjednici entiteta, pa mogli bi ali, ali to po meni nije ista funkcija i ne vidim razlog za tako nesto...
Chmoljo wrote:za predsjednika treba da bude kandidat iz bilo kojeg mjesta u državi, bilo koje nacionalnosti, i da ga bira glasač, neovisno odakle dolazi.
To jest da imamo predsjednika, ali posto mi imamo predsjednistvo od 3 clana onda nije bas tako lako.
Uz ovo malo promjenu protiv koje niko nema nista, bi imali npr iz RSa clana predsjednistva iz bilo kojeg mjesta u tom entitetu, bilo koje nacionalnosti, a bira ga glasač iz tog entiteta.
Samo izbaciti nacionalni ekskluzivitet radi eliminisanja diskriminacije i problem rjesen.
nikad_izvini

#77 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by nikad_izvini »

@essex

ma bravo majstore, zajebimo ih tako što će pola glasačkih listića biti nevažeći :-) :roll: :skoljka: Dajmo im da sve prodaju jer zaboga alternative nema. Jebo 7 milijardi koje su negdje zapale ispod kreveta, jebo uništenu privredu, jebo životni standard, jebo etiku i moral kojih nema, jebo sve, alternative nema, spucajmo im šljagu u vidu nevažećih listića :skoljka:
Kakva nebuloza :roll:

PS za ove mamlaze koji neće glasati jedna stara narodna: ako se ne baviš politikom, politika se bavi tobom. Samo vi ne glasajte ;-)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#78 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by Chmoljo »

ali ako izbaciš nacionalni ekskluzivitet tj. faktički tu famoznu konstitutivnost, šta ćemo sa ostalim izvršnim tijelima? je li to znači da ne smije biti eksluziviteta i u Vladi Federacije recimo, jer narodi imaju zagarantovan broj predstavnika?

da završim prenemaganje na ovoj temi jer se vrtimo uglavnom ukrug, poenta je da će uvijek ovakvo uređenje stvarati nedoumice i prostor za "ugroženje" nekog. imaš konstitutivnost, a hoćeš da svi budu zastupljeni? imaš tročlano predsjedništvo koje predstavlja entitete, znači nije bitan nacionalni ključ, ali imaš Vlade za koje je bitan nacionalni ključ.

imaš suverenitet u rukama naroda koji se prikriva teritorijalnom zastupljenošću, ali situacije je utoliko gora jer je teritorija neproporcionalno podijeljena (hint: Hrvati i Željko Komšić);

želiš građansku državu, jer želiš da svi građani u njoj budu zastupljeni i ravnopravni, ali imaš konstitutivnost koja pretpostavlja povlašten položaj Srba, Bošnjaka i Hrvata.

bottom line, dvoentitetska podjela nikako ne može rezultirati stabilnosti BiH, kao i troentitetska (da ne širim temu, neću obrazlagati to)...

to bi sve lako dalo srediti uvođenjem srednjeg nivoa vlasti u obliku kantona (ili regija, kao da je bitno kako se zovu), bez obzira kako njihove granice bile povučene, ali neki očito misle da njihovo govno svetije od tuđeg. a i famozno entitetsko glasanje više ne bi imalo smisla, kada bi se pravo veta svelo na Dom Naroda i zaštitu vitalnog nac. interesa.
Bosnolog

#79 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by Bosnolog »

Chmoljo wrote:ali ako izbaciš nacionalni ekskluzivitet tj. faktički tu famoznu konstitutivnost, šta ćemo sa ostalim izvršnim tijelima? je li to znači da ne smije biti eksluziviteta i u Vladi Federacije recimo, jer narodi imaju zagarantovan broj predstavnika?

da završim prenemaganje na ovoj temi jer se vrtimo uglavnom ukrug, poenta je da će uvijek ovakvo uređenje stvarati nedoumice i prostor za "ugroženje" nekog. imaš konstitutivnost, a hoćeš da svi budu zastupljeni? imaš tročlano predsjedništvo koje predstavlja entitete, znači nije bitan nacionalni ključ, ali imaš Vlade za koje je bitan nacionalni ključ.

imaš suverenitet u rukama naroda koji se prikriva teritorijalnom zastupljenošću, ali situacije je utoliko gora jer je teritorija neproporcionalno podijeljena (hint: Hrvati i Željko Komšić);

želiš građansku državu, jer želiš da svi građani u njoj budu zastupljeni i ravnopravni, ali imaš konstitutivnost koja pretpostavlja povlašten položaj Srba, Bošnjaka i Hrvata.

bottom line, dvoentitetska podjela nikako ne može rezultirati stabilnosti BiH, kao i troentitetska (da ne širim temu, neću obrazlagati to)...

to bi sve lako dalo srediti uvođenjem srednjeg nivoa vlasti u obliku kantona (ili regija, kao da je bitno kako se zovu), bez obzira kako njihove granice bile povučene, ali neki očito misle da njihovo govno svetije od tuđeg. a i famozno entitetsko glasanje više ne bi imalo smisla, kada bi se pravo veta svelo na Dom Naroda i zaštitu vitalnog nac. interesa.
:thumbup: :bih:

Ovo je jedino moguce odrzivo i realan rijesenje kao krajni ishod bosanskohercegovackog gordijevog cvora ,do tada nas ceka generacijsko tapkanje u blatu ili dok se stvore uslovi za to,da li ce se to desiti prijevremeno uz pomoc Dode i njegovih Referen(dum)a ili ce to desiti kao posljedica demografsko demokratskih promjena ,odnosno kada padnu etnotorvski zidovi u glavama mnogih koji se sa istim danas komotno osjecaju i drugima bi ih nametnuli :-) :-) , nekima ce se morati skloniti zavjese ispred ociju da progledaju a i otrijezne iz svojih zabluda u kojima zive,....znam da ce na kraju ostati zal za izgubljenim vremenom a do tada narode sabura,...patnje i snalazenja,pa ko ziv a ko mrtav..... :zzzz:
respo

#80 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by respo »

na izbore necu izaci jer se nisam kandidovao
izaci su na glasanje ;)
iz dna duše

#81 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by iz dna duše »

Ma jašta ću nego izaći...mada znam da moj glas već godinama ne mijenja ništa...
Ali mislim da preokret mogu donijeti samo ovi koji ne izlaze...ako ovaj puta izađu, naravno :D

Neko napomenu da će još povući za sobom 20-tak onih koji ne glasaju... :thumbup:
essex

#82 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by essex »

nikad_izvini wrote:@essex

ma bravo majstore, zajebimo ih tako što će pola glasačkih listića biti nevažeći :-) :roll: :skoljka: Dajmo im da sve prodaju jer zaboga alternative nema. Jebo 7 milijardi koje su negdje zapale ispod kreveta, jebo uništenu privredu, jebo životni standard, jebo etiku i moral kojih nema, jebo sve, alternative nema, spucajmo im šljagu u vidu nevažećih listića :skoljka:
Kakva nebuloza :roll:

PS za ove mamlaze koji neće glasati jedna stara narodna: ako se ne baviš politikom, politika se bavi tobom. Samo vi ne glasajte ;-)
a ti mislis da ces uspjeti sve ono sto si nabrojao ako izadjes i glasas, makar i nemao alternativu? po kojoj logici mislis da utices na njih ako im das glas, gore nego da im nisi dao glas kada ponistavajuci listice jasno das poruku sa jedno 30-40% nevazecih listica da je politika koju vode nenarodna i bez legitimiteta, iako po izbornim pravilima i ti listici ulaze u procenat odziva i time tehnikalijom im dajes legitimitet...ali, nezaboravi da sa visokim procentom nevazecih listica takodje jasno saljes poruku da nisi za takvu politiku i barem imas to da pokazes demokratskom svijetu da narod zeli promjene ali da ga sistem drzi pod jarmom, znaci nije vise demokratija nego robokratija, a u nasem slucaju je ustvari jasno...velikosrbokratija.
ko god misli da ce glasanjem nesto promjeniti grdno se vara...da bi se glasalo za promjene mora postojati stranka koja to hoce i zeli, sve danasnje (pogotovo fahrina nova) igraju igru koju je poceo American Idol za kojeg je i simon cowell ostao bez rijeci i komentara...a samo zbog izdaje i predaje vec priznate drzave u ruke velikosrpskom programu.
mladoliki

#83 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by mladoliki »

Nemoj ti glasati, samo će se sve promijeniti. Ti njima reci da si poderao glasački listić, to će njih,vladare, sigurno jako pogoditi. Neće moći doći k sebi još naredne 4 godine koliko će nas pljačkati, a kad prođu te 4 godine, ti opet izađi i pošaraj svoj listić i tako do smrti. A promjene će donijeti dobrodušni, merhametli vanzemaljci koji će sve uraditi za nas, mi samo trebamo leći i biti strpljivi u čekanju promjena. Ono u čemu se slažem je da je Fahro rinaka od alternative-to je gomila ekstremista. Njih zajedno sa ostalim smećem, treba pomesti sa scene, a to poštovani kolega, ne možeš ako ne glasaš. Kakav bolan legitimitet i da će se oni počešati na tvoje i druge nevažeće listiće-pa to će ih još lakše održati na vlasti. Ti si kao njima uputio poruku, a oni se smiju i nastavljaju donositi zakone o povećanju plata, paušala, dnevnica, prezentacije i drugih prinadležnosti koje su si dodijelili. Možda bi neko u Parlamentu želio dići ruku protiv, ali fali još mnogo ruku, samo zato jer su neki pošarali listić, a neki ostali kući, jer ih ne zanima politika i izbori su zvezebe- to nije inn!
essex

#84 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by essex »

mladoliki wrote:Nemoj ti glasati, samo će se sve promijeniti. Ti njima reci da si poderao glasački listić, to će njih,vladare, sigurno jako pogoditi. Neće moći doći k sebi još naredne 4 godine koliko će nas pljačkati, a kad prođu te 4 godine, ti opet izađi i pošaraj svoj listić i tako do smrti. A promjene će donijeti dobrodušni, merhametli vanzemaljci koji će sve uraditi za nas, mi samo trebamo leći i biti strpljivi u čekanju promjena. Ono u čemu se slažem je da je Fahro rinaka od alternative-to je gomila ekstremista. Njih zajedno sa ostalim smećem, treba pomesti sa scene, a to poštovani kolega, ne možeš ako ne glasaš. Kakav bolan legitimitet i da će se oni počešati na tvoje i druge nevažeće listiće-pa to će ih još lakše održati na vlasti. Ti si kao njima uputio poruku, a oni se smiju i nastavljaju donositi zakone o povećanju plata, paušala, dnevnica, prezentacije i drugih prinadležnosti koje su si dodijelili. Možda bi neko u Parlamentu želio dići ruku protiv, ali fali još mnogo ruku, samo zato jer su neki pošarali listić, a neki ostali kući, jer ih ne zanima politika i izbori su zvezebe- to nije inn!
ti ocito nerazumijes demokratiju...a za deranje listica...nisam rekao da se poderu nego da se naprave nevazecima a da ipak udju kao takvi u konacan zbir odziva glasaca...ako imas visok broj nevazecih listica ocito nesto nije u redu u toj drzavi, narod nema snage da promjeni situaciju ali ipak daje do znanje da ne pripadaju sistemu, nego da su ustvari robovi tog sistema...to je tiho glasanje protiv jer mi ni nedas alternativu da te javno pobjedim jer si blokirao sve mogucnosti drugacijeg politickog razmisljanja i politickog predstavljanja, sto je protivno svim principima demokratije...naravno, ne ocekujem da ces puno od ovoga razumiti, ali neka imas da se mozes vracati i citati kada i kako ti glava bude procesirala podatke...
behavac

#85 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by behavac »

essex wrote: ti ocito nerazumijes demokratiju...a za deranje listica...nisam rekao da se poderu nego da se naprave nevazecima a da ipak udju kao takvi u konacan zbir odziva glasaca...ako imas visok broj nevazecih listica ocito nesto nije u redu u toj drzavi, narod nema snage da promjeni situaciju ali ipak daje do znanje da ne pripadaju sistemu, nego da su ustvari robovi tog sistema...to je tiho glasanje protiv jer mi ni nedas alternativu da te javno pobjedim jer si blokirao sve mogucnosti drugacijeg politickog razmisljanja i politickog predstavljanja, sto je protivno svim principima demokratije...naravno, ne ocekujem da ces puno od ovoga razumiti, ali neka imas da se mozes vracati i citati kada i kako ti glava bude procesirala podatke...
Pa ti svoj napravi nevazecim...ko ti brani...
Ali znaj da i kad bi bilo 20,30 % nevazecih...politicarima to ne smeta...oni bi uzeli vlast sa onih 80,70 % i opet im dobro.
A naravno nece biti ni 3% nevazecih kao i inace.
Ako vec po tebi nemas za koga glasati...pa nije valjda da nema ni jedan politicar, koji i ne mora imati sad vlast al da bude na izborima...s kim se donekle slazes...
Ako je tako onda si ti u debeloj manjini...a uvijek ti ostaje mogucnost da se sam kandidujes...tad ces imati za koga glasati a ubijedi i ostale da si ti najbolji kandidat.
essex

#86 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by essex »

behavac wrote:
essex wrote: ti ocito nerazumijes demokratiju...a za deranje listica...nisam rekao da se poderu nego da se naprave nevazecima a da ipak udju kao takvi u konacan zbir odziva glasaca...ako imas visok broj nevazecih listica ocito nesto nije u redu u toj drzavi, narod nema snage da promjeni situaciju ali ipak daje do znanje da ne pripadaju sistemu, nego da su ustvari robovi tog sistema...to je tiho glasanje protiv jer mi ni nedas alternativu da te javno pobjedim jer si blokirao sve mogucnosti drugacijeg politickog razmisljanja i politickog predstavljanja, sto je protivno svim principima demokratije...naravno, ne ocekujem da ces puno od ovoga razumiti, ali neka imas da se mozes vracati i citati kada i kako ti glava bude procesirala podatke...
Pa ti svoj napravi nevazecim...ko ti brani...
Ali znaj da i kad bi bilo 20,30 % nevazecih...politicarima to ne smeta...oni bi uzeli vlast sa onih 80,70 % i opet im dobro.
A naravno nece biti ni 3% nevazecih kao i inace.
Ako vec po tebi nemas za koga glasati...pa nije valjda da nema ni jedan politicar, koji i ne mora imati sad vlast al da bude na izborima...s kim se donekle slazes...
Ako je tako onda si ti u debeloj manjini...a uvijek ti ostaje mogucnost da se sam kandidujes...tad ces imati za koga glasati a ubijedi i ostale da si ti najbolji kandidat.
misu, kojih ba 80%? jel'imas rezultate posljednjih opstinskih izbora? tek nesto preko 50% je izaslo na izbore...pogodi zasto...a nadji mi demokratsku drzavu koja bi mogla reci da je demokratska ako bi joj se na izborima pojavilo 30% nevazecih listica...to ti je tiha pobuna protiv sistema koje se svaki demokratski obrazovan politicar boji...nemozes ti narodu zabraniti da ti kaze sta misli o tebi, pa i na ovaj nacin...a poruka bi bila vise nego jasna...SJASITE MAJMUNI, NADJITE DRUGE DA JASETE...
tisu misu...
NekoIzMase

#87 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by NekoIzMase »

Glasat cu za Mirnesa Ajanovica :bih:
Agic Nurija

#88 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by Agic Nurija »

Pitam, na jednom davnom predizbornom skupu, danas već bivšeg "političara", Selima Bešlagića, da li njegova SDP ima, makar i deklarativno razrađen koncept programa političkog obrazovanja naroda, program putujućih predavaća, koji bi putem političkih seminara, simpozija i drugih oblika javnog kontakta s narodom, pomogli da se stvori potrebna kritična masa koja bi aktivno pomogla u rješavanju ključnih političkih problema, od kojih je, naravno u Bosni, problem identifikacije naroda sa vlastitom zemljom, to jeste državom od posebne, možda presudne važnosti....

Odgovor je bio u stilu montipajtonske lokalne predstave politikantskog kića, a suština odgovora je "....pa, ovaj, mislim..., ja sam po zanimanju hemičar i nisam se bavio problemima te vrste....!"

A zamislite tek kako zvuči u ušima puka, kada poturica Silajđić 1996 uzvikuje: "Bosna i Hercegovina je država 1000 godina i više, ja vam to kažem, ja sam to studiro, ja..." Zaboravio jadnik da je i sam potpisnik najnovijeg, dajtonskog ukidanja bilo kakve državnosti na bosanskim nacionalnim prostorima....

Pa onda hercegbosanci u velehrvatskoj manifestaciji zapadnorimske provinijencije....
A tek manji entitet ili istočnorimska vizantija u malom izdanju!

Rogovi u vreči, eto to je behacijski parlament.
Samo plaće parlamentaracima nisu mrske!
mladoliki

#89 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by mladoliki »

Essex

Tvoji stavovi su neozbiljni. Poruku možeš poslati i preko mobitela, maila, i putem pošte, telegrama..., ali političku poruku ne možeš poslati tako što prekrižiš svoj glasački listić i učiniš ga nevažećim. Uključi mozak!!! Od npr. milion ljudi koliko izađe na izbore, da 30% učini svoj listić nevažećim, ostaje 700 000 važećih listića. Kakve ima veze što je tolika masa prekrižila čitav listić, jer će ostati dovoljno glasova u kutiji i izabrani predstavnik će imati legitimitet i legalitet da sljedeće 4 godine vlada. Kako da, kao što ti kažeš "sjašu", ako si upropastio svoju jedinu mogućnost da ih skineš sa te pozicije??? Kome se zapravo ti inatiš, samom sebi? Uh, to će toliko zaboliti Dragana Čovića ili SDA ili Dodika, da oni neće sigurno narednih godinu dana moći mirno spavati. Nemoj biti glup, izađi na izbore, jer glasao ti ne glasao broje se samo važeći listići i samo je to bitno. Tvoj nevažeći listić se ne broji, ali se broji da si imao šansu da nešto promijeniš, a nisi to uradio. Broji se sa tvoje 4 godine života u ovakvoj zemlji!!!
kiky

#90 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by kiky »

uvijek izlazim na glasanje ...
a vjerujem da i velika večina kolega s foruma radi isto ...
:bih:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#91 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by Truba »

nek nam je Zeus velikogrčki na pomoći
mislim da nema nade
NIŠTA se neće promijeniti... možda +- 10% svaka stranka dobije u odnosu na svoj broj glasova sa prethodnih izbora
sabanss

#92 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by sabanss »

NE PADA MI NA PAMET!

:D :D :D
sabanss

#93 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by sabanss »

@di wrote:
@di wrote:Idem na izbore ... jer se sjetim stiha koji ide nekako ovako:

"Dok pametni šute, govore budale ... "

Ne pada mi na pamet, da ŠUTIM!
sabanss wrote:NE PADA MI NA PAMET!

:D :D :D
Ok?
Dopuna: da izadjem na izbore! :D
mehmedbey

#94 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by mehmedbey »

Da, ali sam ubijedjen da ce sve ostati isto. Nikakve drasticne promjene na politickoj sceni ne ocekujem. Na vlasti ostaje ista koalicija, opozicija ce i dalje biti razjedinjena, nesposobna, mlitava i bez pravog plana i zelje da dodju na vlast.
crni12

#95 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by crni12 »

i ponovit ce se stara narodna izreka,JA TE LAZEM A TI MI VJERUJES,kad su u pitanju nasi politicari.
p.s.ako haris bude ponovo davao krave,motokultivatore ili kes onda glasam za njega
cinikinjo

#96 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by cinikinjo »

mene je iskreno strah ove godine
paraziti su sve što su mogli potrošili i pokrali, ekonomija ovog društva je u samrtnom hropcu, još uvijek se vozimo titinim cestama, živimo u titinim stanovima, liječimo se u titim bolnicama, ovi nisu ništa društveno napravili a da nisu od toga napravili monstruoznu aferu
u rmrdskoj je seljački fašizam na djelu i oni jednostavno ne znaju stati dok dok od toga ne naprave krvavu orgija, nekad po drugima, a nekad po njima samima
hrvati su irelevantan faktor svakako su na jaslama hrvatske
u bošnjaka je ponovo potop, zamislite samo mogućnost izbora, tihi, lepi ili utemeljitelj, i to novih 4 godine nakon proteklih 20 :(
građani ? koji građani, mislim da ih takvih sada nakon svega nema ni 5 % ni kod jednih ni drugih ni trećih, nema više ko glasat za sdp, liberale, našu stranku i druge irelevatne strankice
mislim da će nas ove godine nakon svih ovih godina krhanja u mozak i u guzu, sada i dotuć
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#97 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by Chmoljo »

Agic Nurija wrote:Pitam, na jednom davnom predizbornom skupu, danas već bivšeg "političara", Selima Bešlagića, da li njegova SDP ima, makar i deklarativno razrađen koncept programa političkog obrazovanja naroda, program putujućih predavaća, koji bi putem političkih seminara, simpozija i drugih oblika javnog kontakta s narodom, pomogli da se stvori potrebna kritična masa koja bi aktivno pomogla u rješavanju ključnih političkih problema, od kojih je, naravno u Bosni, problem identifikacije naroda sa vlastitom zemljom, to jeste državom od posebne, možda presudne važnosti....

Odgovor je bio u stilu montipajtonske lokalne predstave politikantskog kića, a suština odgovora je "....pa, ovaj, mislim..., ja sam po zanimanju hemičar i nisam se bavio problemima te vrste....!"

A zamislite tek kako zvuči u ušima puka, kada poturica Silajđić 1996 uzvikuje: "Bosna i Hercegovina je država 1000 godina i više, ja vam to kažem, ja sam to studiro, ja..." Zaboravio jadnik da je i sam potpisnik najnovijeg, dajtonskog ukidanja bilo kakve državnosti na bosanskim nacionalnim prostorima....

Pa onda hercegbosanci u velehrvatskoj manifestaciji zapadnorimske provinijencije....
A tek manji entitet ili istočnorimska vizantija u malom izdanju!

Rogovi u vreči, eto to je behacijski parlament.
Samo plaće parlamentaracima nisu mrske!
i šta je Selim slagao? kad je trebalo stisnut on je svoje rekao:

nemojte grijehe stranke (kojih uvijek ima) kačiti pojedincu.
essex

#98 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by essex »

mladoliki wrote:Essex

Tvoji stavovi su neozbiljni. Poruku možeš poslati i preko mobitela, maila, i putem pošte, telegrama..., ali političku poruku ne možeš poslati tako što prekrižiš svoj glasački listić i učiniš ga nevažećim. Uključi mozak!!! Od npr. milion ljudi koliko izađe na izbore, da 30% učini svoj listić nevažećim, ostaje 700 000 važećih listića. Kakve ima veze što je tolika masa prekrižila čitav listić, jer će ostati dovoljno glasova u kutiji i izabrani predstavnik će imati legitimitet i legalitet da sljedeće 4 godine vlada. Kako da, kao što ti kažeš "sjašu", ako si upropastio svoju jedinu mogućnost da ih skineš sa te pozicije??? Kome se zapravo ti inatiš, samom sebi? Uh, to će toliko zaboliti Dragana Čovića ili SDA ili Dodika, da oni neće sigurno narednih godinu dana moći mirno spavati. Nemoj biti glup, izađi na izbore, jer glasao ti ne glasao broje se samo važeći listići i samo je to bitno. Tvoj nevažeći listić se ne broji, ali se broji da si imao šansu da nešto promijeniš, a nisi to uradio. Broji se sa tvoje 4 godine života u ovakvoj zemlji!!!
dobro, hajmo zbog primjera se sloziti da su moji stavovi neozbiljni...objasni mi ono boldano, koga da izaberes da skines one koji nevaljaju? zar mislis da ces tek tako skinuti i covica i dodika, samo izborima? pa postavili su ti sistem, ti glasao za poziciju ili opoziciju PROGRAM pobjedjuje, zapamti, NEVEZANO ZA IZBORNE REZULTATE. znaci, nisu izbori ti koji ce promjeniti stvar nego promjena PROGRAMA koji je blokirao sve ostale i napravio privid pozicije i opozicije. 30% pa i vise nevazacih listica je jasna poruka da NE ZELIMO OVAJ PROGRAM, a listici su nevazeci upravo zato sto nemamo drugu opciju koja bi se borila protiv tog programa...jasna poruka da je blokada demokratije u jednoj drzavi moderne evrope, 30% (pa i vise, naravno da govorimo o primjeru, dok se ne dogodi necemo ni znati tacan broj) nevazecih listica jasno govori "mi smo oni koji glasamo ali nam nedaju nasa prava", "mi nemamo izbora" i slicne stvari...jednostavno, pocetak kraja PROGRAMA, velikosrpskog naravno, koji je sve ovo i napravio...
BHCluster

#99 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by BHCluster »

Da izlazim jer je to moja gradanska duznost.
Moljito

#100 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by Moljito »

Naravno moj glas niko neće uzimati !!!
Post Reply