Megane II iskustva ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
shlauf

#76 Re: Megane II iskustva ?

Post by shlauf »

Nisam imao upalu mozga a vozam francuza i nemam nikakvih *ajebancija sa njim. K'o curica sluša. Eh sad, dati 60 ljami za auto i gledati u njega dok piješ kafu u ljetnoj bašti da ga ko ne pogleda a kamoli mazne je za upalu mozga. Et ... :D

Aleee aleeeeeeeeee :dance:
emko1234

#77 Re: Megane II iskustva ?

Post by emko1234 »

shlauf wrote:Nisam imao upalu mozga a vozam francuza i nemam nikakvih *ajebancija sa njim. K'o curica sluša. Eh sad, dati 60 ljami za auto i gledati u njega dok piješ kafu u ljetnoj bašti da ga ko ne pogleda a kamoli mazne je za upalu mozga. Et ... :D

Aleee aleeeeeeeeee :dance:
vala nit ga gledam nit ga cuvam..ima alarm,ima zeder a ima i kasko..a ima i garaza :D nema potrebe..ja sam kupio njega a ne on mene..
DoradO

#78 Re: Megane II iskustva ?

Post by DoradO »

@emko1234

e moj drug imam i ja jednog quattra ali evo sad ce 2 mjeseca kako je na servisu a pomoci mu nema :( tako da ne dici se puno moglo bi te skupo kostati ;-)
shlauf

#79 Re: Megane II iskustva ?

Post by shlauf »

Emko dobro je ako nisi rob auta, poštujem. Ja sam imao G4 još '98 godine i bio sam ja njemu rob a ne on meni. Mazio, pazio, ugradio alarm u auto i u garažu a svi drugi ugradjuju u stanove, kuće i poslovne prostore. Onda nije bilo Zedera i Lavlje. Sin jednu večer izašao u grad i sjedio u bašti preko puta Evrope a auto preko puta "na oku" a iznad ulična rasvjeta. Oprano auto pa svijetli u mraku .... Paf.... kad je došao do auta fali rešetkasta maska .... Sljedeće nedelje pravac pijaca, aufiderzennnnnnnn. :D Ja biti rob njemu a ne on meni ??? Pa ko je koga kupio što ti kažeš

Aleee aleeeeee :dance:
shlauf

#80 Re: Megane II iskustva ?

Post by shlauf »

DoradO wrote:@emko1234

e moj drug imam i ja jednog quattra ali evo sad ce 2 mjeseca kako je na servisu a pomoci mu nema :( tako da ne dici se puno moglo bi te skupo kostati ;-)
Probaj kod onih visočkih hodža, kažu da znaju nešto proučiti pa možda i tebi pomogne :mrgreen:

Aleeee aleeeeeeee :dance:
emko1234

#81 Re: Megane II iskustva ?

Post by emko1234 »

meni je drug auto staro 3 godine tacno..al da ga ne odrzavam kako treba i da opet ne pazim sta i kako imao bi problema..samo hocu da kazem da ljudi ne trebaju da robuju autima..i mislim opcenito da postoji kvalitetnije od kavlitetnijeg..a ako ga vec vozim moram se pomirit s tim da ce neko sjest na njega,ogrebat ga,pa ga i probat ukrast il povratit po njemu ispred dibeka sto se dogodilo mom drugu sinoc :D al ionako su potrosna roba tako daa..ja tu ne mogu nista :D
olensoner

#82 Re: Megane II iskustva ?

Post by olensoner »

Koji je Audi jarane i sta je problem, da vidim mogu li ti sta pomoci?
Bakir1

#83 Re: Megane II iskustva ?

Post by Bakir1 »

mislim da je a6 3.0 tdi ako se dobro prisjecam,a dok je toliko na servisu onda mora da je do elektronike motora?
citroen

#84 Re: Megane II iskustva ?

Post by citroen »

Hebiga emko ali nemaju svi 60 000KM za auto kao ti :-) :-) pa vozaju ove renaulte ili ti ga citroene,al hvala bogu ev cile slusa bolje neg kakav audi :D
olensoner

#85 Re: Megane II iskustva ?

Post by olensoner »

Hmm, problem sa 3.0TDI, to mi je cudno, dosta su kvalitetni i izdrzljivi to motori, jesi li ga novog kupio?
emko1234

#86 Re: Megane II iskustva ?

Post by emko1234 »

citroen wrote:Hebiga emko ali nemaju svi 60 000KM za auto kao ti :-) :-) pa vozaju ove renaulte ili ti ga citroene,al hvala bogu ev cile slusa bolje neg kakav audi :D
nee pogresno si shvatio..nisam ja ni rekao da moraju svi imat 60 milja za auto..ja sam kazem da ljudi nemaju razloga da se cude sto sam dao toliko za auto jer me sluzi a to mi je najvaznije..nije bilo nista sto je trebalo mjenjat u garanciji+redovan servis i to je to..za to vrijedi dat pare..
DoradO

#87 Re: Megane II iskustva ?

Post by DoradO »

olensoner wrote:

A6 3.0 tdi '04

sve je pocelo pokusajem kradje prije par mjeseci i igrom slucaja sam ih prekinuo u pola posla tako da su ostaavili auto u katastrofa stanju... odvukao ga u servis sve napravili, kasko naplatio i miran... do prvog duzeg puta kad sam osjetio da mu kompresija slabi i to drasticno a i motor je poceo da ''melje'' i nikako mi to nije dobro izgledalo pogotovo jer je poceo da dimi ... ne mnogo ali nije nikada dimio u mjestu... i et opet u servis iz kojeg juce kazu da danas ocekuju ''nalaze'' koje su negdje kao poslali... ovo-ono :-) jbg kad se ja ne razumijem :roll:
olensoner

#88 Re: Megane II iskustva ?

Post by olensoner »

DoradO wrote:
olensoner wrote:

A6 3.0 tdi '04

sve je pocelo pokusajem kradje prije par mjeseci i igrom slucaja sam ih prekinuo u pola posla tako da su ostaavili auto u katastrofa stanju... odvukao ga u servis sve napravili, kasko naplatio i miran... do prvog duzeg puta kad sam osjetio da mu kompresija slabi i to drasticno a i motor je poceo da ''melje'' i nikako mi to nije dobro izgledalo pogotovo jer je poceo da dimi ... ne mnogo ali nije nikada dimio u mjestu... i et opet u servis iz kojeg juce kazu da danas ocekuju ''nalaze'' koje su negdje kao poslali... ovo-ono :-) jbg kad se ja ne razumijem :roll:
Sto se tice ''nalaza'' moze biti da te lazu da cekaju, ali isto tako moze biti da je istina, jer ima nekih stvari koji ovlasteni Audi serviseri bez dozvole iz Ingolstada ne smiju raditi, isto tako neke dijelove specijalno samo mogu naruciti, npr. za stari A8 sa 3.3TDI motorom skoro sve dijelove moras specijalno narucivati i uopste nema dijelova u normalnoj prodaji.
Nego da ne smaram vise, iskreno ni sam ne znam sta bi to moglo biti, necu nista da lupetam, jer nije bas to uobicajeno za taj motor, da je 2.0TDI pa hajde, moze biti da je i do CR pumpe kao sto je problem kod ovih 2.0 motora, ali opet kazem nista ne mogu tvrditi.
A jel mozda trese u neutralu ?
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#89 Re: Megane II iskustva ?

Post by Romeo 80 »

Meni to djeluje kao da je turbina možda otišla, kad tako gubi snagu i dimi?!
HardCore

#90 Re: Megane II iskustva ?

Post by HardCore »

Nedavno sam uzeo Megane II 2003 godiste 1.9 dci 88 kW i sipao gorivo na promingu i odma sutredan otisla "glava diftunga" ako se tako to zove, pa mi je popravaka izasla preko 450KM, dali neko zna dje je otp najkvalitetniji disel na ilidzi ili u okolini, i dje vi otp. sipate? takodje kod mene ima samo fabricka zastita, koju mi preporucujete da ugradim od Zedera pa nadalje ugl da je cijena pristupacna. Lp.
530i

#91 Re: Megane II iskustva ?

Post by 530i »

Dihtung glave nikako ne može otići od lošeg goriva, od lošeg goriva će prvo otići kompletan sistem ubrizgavanja, dizne, pumpa, dovod goriva...
VladaFBiH

#92 Re: Megane II iskustva ?

Post by VladaFBiH »

OldSql wrote:
Cekuta wrote:Pozz ekipa,super da ima ova tema na forumu jer imam par pitanja vezanih za Renaulta,planiram da sebi uzmem
sljedeci mjesec Renault Megane 2003god 1.5dci motor i presao je 90.000km promjenjen mu je zubcasti remen ima
nove kocnice i cetri nove gume,i imam na njega uz to sve garanciju od godinu dana na getriebe i na motor jer ga kupujem u auto kuci.Ja ga dobijam za 6.700eura ukljucujuci sve troskove,i da zaboravio sam reci da íma novu bateriju jer mu je zamjenjena.Htjeo bih vase misljenje o tom autu i sta kazete iskljucivo za taj motor tj. da li se kvari i te stvari.Hvala unaprijed!!!
mislim da NE vrijedi tih para, pogotovo kod nas u Bosni...

+ racunaj da u prosjeku na 100.000km krepa turbina ne samo renaultu nego svakom turbo dizelu, barem po nekim mojim iskustvima, eh onda reparacija ili nova turbina... ukratko od 1000 do 2000KM minimum...
koliko si ih vozio i na koliko ti je turbina crkla na 100.000km? (ja sam promijenio licno 4 auta sa 1.5DCi motorom i svi su presli cca 200.000km bez problema a sadasnji je na cca 115.000km - u firmi smo promijenili 15kom + 5 koji se trenutno voze i koji su prelazili 60.000+km godisnje i samo na jednom je crkla tubina i to poslije nekih 20.000km odnosno u garanciji)... uglavnom ta prica je vezana za prve modele (do 2004. godine navodno) i za auta koja su presla 100.000km ali jedno 3-4x

EDIT: Tek sad primijetih da je tema stara 2 godine :)))
Emir92

#93 Re: Megane II iskustva ?

Post by Emir92 »

Znam da je tema stara 100 godina :P

Al' me zanima na sta najvise obratiti pažnju prilikom pregleda, koje su im boljke. (1.6 i 1.9dci motora)

Edit. Godišta 2004 na gore
johntra

#94 Re: Megane II iskustva ?

Post by johntra »

http://forum.klix.ba/renault-megane-all ... s4375.html

Imaš ovdje svega...ne znam samo je li ti mrsko sve čitati... :D
JohnyWalker

#95 Re: Megane II iskustva ?

Post by JohnyWalker »

Imam Megane 2, 1,9 dci, 88 Kw 2003 god

Kupio sa 185 000 na satu, sad trenutno 212 000

- Obrati paznju na volan, letvu volana, imaju tendenciju da "zanose" u lijevo, i poslije reparacije nisam nista uspio uraditi, ali se covjek navikne
- plutajuci zamajac za setom kvacila, oko 1500 KM kosta, zavisi gdje radis i kakve dijelove nadjes, ali se to mijenja oko 200 000 KM pa mozes ocekivati ako nije mijenjano da ce uskoro otici ako ti je ta kilometraza

Inace udobno auto, dobar odziv motora, jako ugodna voznja. Meni trosi oko 8-9 litara dizela, uglavnom gradska voznja.

Edited: 2003
Last edited by JohnyWalker on 07/04/2017 15:50, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#96 Re: Megane II iskustva ?

Post by Truba »

zar su dvojke proizvodili 2013
ElRe

#97 Re: Megane II iskustva ?

Post by ElRe »

Emir92 wrote:Znam da je tema stara 100 godina :P

Al' me zanima na sta najvise obratiti pažnju prilikom pregleda, koje su im boljke. (1.6 i 1.9dci motora)

Edit. Godišta 2004 na gore
1.9 dCi - turbina potrosna roba, ostalo je uredu. Obzirom da godine, vjerovatno je vec promijenjena. Obrati paznju i na servo volan, tj elektro motor. Zamjena je cca 300 KM. 1.6 16V benzin je pouzdan, prijatelj je imao problem sa bobinama, ostalo bez greske. U Sarajevu trosi cca 10l, na otvorenom 6-7l.
Emir92

#98 Re: Megane II iskustva ?

Post by Emir92 »

@johntra
Znam za temu, ali kao sto kazes ima svega i svaceg, tesko pohvatati o kojem se Meganu radi kad se pise. :thumbup:

@ElRe
Hvala na info. :thumbup:
agent_zero

#99 Re: Megane II iskustva ?

Post by agent_zero »

Vozao jednog 16v iz 2004te, loše auto po meni. Možda je i valjao dok je bio nov, iako od francuza preferiram Renault.
amar1994

#100 Re: Megane II iskustva ?

Post by amar1994 »

Najbolji auto :) , trazit jeanŠes 316v i plin odma , ima da budes miran 20 god najmanje 8-) :-D

Na stranu zajebancija , ima prostora auto unutra , nije nesto posebno udoban al nije ni los . Dizajn je po meni katastrofa , kako vanjski tako i unutrasnji , e sad nisu svima ukusi isti :wink: :D
Post Reply