Pa ado je nekad davno isticao svoj fax na jos jednoj temi o automobilima i pravio se pametan,pa mene zanima kakve veze ima poznavanje automobila sa faxom? Tako da i ti pametni mozes da produzis! Stoji to da je adisk* trebao da provjeri auto,jer nije to opet malo novca da bi morao jos da se uvaljuje na popravke,ali isto tako ko ne zna sta su te greske i od cega ne treba da pametuje na svakoj temi,kao ni sto ado ne treba da se javlja i prica price drugova,komsija,poznanika.... A posto si me ti poslao na spavanje,evo ja odoh u pidzamu,samo da zubice operem!emko1234 wrote:joj vas dvoijica ufatila adu jebavat zato sto je covjek realan i sto je otvoreno rekao sta je i kako..pa tebi je adisk* mozda bolje bilo da si kupio tu daciu nego tu kantu od stila..sad ce se pocet javljat fiat zaljubljenici..ne kazem da je svaki kanta al ovo sto si ti kupio bi pored tebe kupio jos jedino neko slijep..zar ti nije bilo pametnije da si umjesto 12 milja prvo dao petobanku za dijagnozu i pregled auta?toliko o tvojoj intelgenciji..mene bi se bilo stid javit na forum i pitat raju sta misliadisk wrote:Kad bih razmisljao u domenu daihatsua i slicnih, bolje nova Dacia Sandero kakva za te pare, bar renaultu pripada...ado-šampion wrote:
Jesam završio, al kakve veze ima rječnik sa obrazovanjem?! Nidje veze.
Ja ne kažem da imam pojma o Stilu, opet boli me qrac, ali imam ponešto pojma da znam šta je ispravno auto a šta neispravno...
I naravno, nije ni Daihatsu bez problema (kao ni jedno drugo auto), ali kad sam dao 12 milja za njega bio je tip-top, samo su mu najloni na sjedalima falili.![]()
al da nema levata ne bi ni bilo onih koji levate..
stilista* kakve veze obrazovanje ima s rijecnikom?nisi odgovorio na to pitanje,pa posto sam i ja pri kraju faxa mozda bi me tvoje objasnjenje navelo da promjenim rijecnik..ako ga imas..i ja bi radije kupio dobrog daihatsu-a il hyundai il kiu nego to smetlje koje je ovaj gore doticni kupio..ispao turbo magarac pa se sad pravi pametan..
mislim da je vama obojici vrijeme za spavanje,dugi zimski san
Kupio sam Fiat Stilo...
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
StiLista
#76 Re: Kupio sam Fiat Stilo...
-
adisk
#77 Re: Kupio sam Fiat Stilo...
Nista, uglavnom hvala svima na odgovorima.
Semering jest problem, i jedini tako reci. Kilometraza i njihova ocitanja u servisu su diskutabilna opet, iz prve ruke iz radionice a i na forumima, no dobro. Ocekivao sam neku diskusiju o tome, ali odstrel je uslijedio. Ne moram na doskolovavanja ici da bih auto kupio. Ovaj 3V sa opremom koju ima kotira do 12.000 uz izuzetke i 13. Majstori kazu da je ok.
Nije zamascen ko sto se ispostavilo ovdje. Ja sam ovdje pobrojao gdje god sam sta primjetio, i onda ismijan.
Svako po svom apetitu.
Elektroniku sam rijesio ispod sjedista suvozacevog, to je to. Nista dim bijeli, nista turbina, i tih 12 milja...
Ocekivao sam neki blagonaklon nastup ovdje, uz par izuzetak, vecina se opustila.
Pozdrav svima
Semering jest problem, i jedini tako reci. Kilometraza i njihova ocitanja u servisu su diskutabilna opet, iz prve ruke iz radionice a i na forumima, no dobro. Ocekivao sam neku diskusiju o tome, ali odstrel je uslijedio. Ne moram na doskolovavanja ici da bih auto kupio. Ovaj 3V sa opremom koju ima kotira do 12.000 uz izuzetke i 13. Majstori kazu da je ok.
Nije zamascen ko sto se ispostavilo ovdje. Ja sam ovdje pobrojao gdje god sam sta primjetio, i onda ismijan.
Elektroniku sam rijesio ispod sjedista suvozacevog, to je to. Nista dim bijeli, nista turbina, i tih 12 milja...
Ocekivao sam neki blagonaklon nastup ovdje, uz par izuzetak, vecina se opustila.
Pozdrav svima
-
emko1234
#78 Re: Kupio sam Fiat Stilo...
sto ste se upalili obojica??nisam mislio nista lose nego vidim vas dvojica ufatili nesto lika da isfuravate..mislim nidje veze..i ja sam se kacio s adom al opet ne volim to neko sukanje s krinkom..ja kazem tako je i tako je pa ko se ljuti nek se ljuti..ovo mi je nekako hinjski,jos nesto spominjete sta momak vozi a bez razloga sve jer je adisk*kupio ne macka u vreci nego tigra u vreci..al nebitno je,ovdje ti ljudi pokusavaju predocit svoje misljenje na ovaj il na onaj nacin..niko ne zeli da tebi auto rikne sutra,samo ti govore ono sto misle na osnovu podataka koje si im sam dao..nemoj se sta naljutit i ja nekad pretjeram..ja ti od srca zelim srecu iako ne mislim da si pravilno uradio i to je to
da bog da ti bio prvi koji ce s tom masinom preci 500 milja i svima koji ne vole fiat zacepit usta:D mada ja iskreno sumnjam,puno je to za fiat..

-
ado-šampion
#79 Re: Kupio sam Fiat Stilo...
Vidi beže, ja imam PRAVO da se javim na svakoj temi koja mi se qrcu sviđa, a isto tako i ti imaš pravo da daš svoje mišljenje a ne da okrećeš temu u suprotnom smjeru samo zato što ti se ne sviđa što ja kao "pričam protiv Fiata". Vjeruj mi meni se svijet ne okreće ni oko Fiata, ni oko Daihatsua, BMW-a il kojih već, za svakog od njih me boli ono dole, meni ni iz džepa ni u džep. Moj post nije bio cilj da se ismije Fiat, ni u kom slučaju, nego me dotični koji je postavio temu podsjetio na tog "poznanika", koji je ustvari rođak mog najboljeg prijatelja, i kako smo se nas dvojica ibretili kad smo se provozali u tom Stilu kao "u šta je frajer gledao kad je kupovao".StiLista wrote:
Pa ado je nekad davno isticao svoj fax na jos jednoj temi o automobilima i pravio se pametan,pa mene zanima kakve veze ima poznavanje automobila sa faxom? Tako da i ti pametni mozes da produzis! Stoji to da je adisk* trebao da provjeri auto,jer nije to opet malo novca da bi morao jos da se uvaljuje na popravke,ali isto tako ko ne zna sta su te greske i od cega ne treba da pametuje na svakoj temi,kao ni sto ado ne treba da se javlja i prica price drugova,komsija,poznanika.... A posto si me ti poslao na spavanje,evo ja odoh u pidzamu,samo da zubice operem!
Što se tiče fakulteta, ja sam svoje obrazovanje spominjao na temi koja se ticala moje struke (čini mi se da se radilo o ECU-u ili slično), elem spomenuo sam neki stručni izraz i onda se našao jedan kao ti (koji odavno više nije na forumu) da me ismijava, pa sam spomenuo šta sam završio...
@ Citroen, jeste neka boja između bordo, trule višnje i ljubičaste (u saobraćajnoj piše bordo), i ima samo jedan, ja ne znam da imaju dva. Ako te baš interesuje imaš tamo na nekoj temi sliku, kao "Šta voze forumaši"...
- johntra
#80 Re: Kupio sam Fiat Stilo...
nek ti je sa srećom, a za informacije se obrati ljudima koji posjeduju isto auto...
-
Betand
#81 Re: Kupio sam Fiat Stilo...
moj jarane ....adisk wrote: NEvjerovatno.Presao je 112.000, ali su mi u Autocommercu rekli da je na ubrizgavanju preko njihovog kompa ocitano oko 201.000. Na autoputevima nabere valjda neosjetno. Kazu vrijedi tih para jer je ocuvan i uz odrzavanja moze preci 400.000
Elem, ima par stvari za promijenit, malo je kvacilo nisko, i trebalo bi na semeringu poraditi, zamascen je motor, prokapa tokom noci itd.
- shlauf
#82 Re: Kupio sam Fiat Stilo...
E haveru, ta greška sa airbagom je caka ispod sjedišta gdje se nalazi džek. Treba ga raskopčati i ponovo ukopčati. Ako se pojavi ponovo greška onda se to resetuje na računaru. Oni levati iz Pofalića u Autocommercu imaju levata od električara. Moj savjet je da odeš i nadješ Ivicu kod tunala na Ciglanama u servisu Fiat-a. On će ti rješiti sve probleme. Svaki Stilo ima manu što ima previše elektronike koja nije najbolje riješena, i tu ima najviše grešaka. Znam da u prednjim cicevima - na sjedištima a ne na naslonu imaš foliju koja provodi do tih džekova. Ona se sjebala pa ti javlja grešku airbag failure. Još jedan bitan savjet: NIKAD NE PREKLEMAVAJ auto ako te izda akumulator jer češ popušiti električni servo. On prvi crkava a nema ga polovnog a novi košta preko 2500 KM.

- shlauf
#83 Re: Kupio sam Fiat Stilo...
Ja sam imao to auto 2 godine i savjet za preklemavanje je iz ličnog iskustva. Namučio se dok nisam našao drugi. Spomenuo sam ti Ivicu iz servisa na ulazu u tunel na Ciglanama, frajer radi i kuci u Rajlovcu poslije radnog vremena i zna u malom prstu sve o FIAT-ima bez razlike koji je. 
- dinaraaa
#84 Re: Kupio sam Fiat Stilo...
U vezi paljenja na "kablove"shlauf wrote:Ja sam imao to auto 2 godine i savjet za preklemavanje je iz ličnog iskustva. Namučio se dok nisam našao drugi. Spomenuo sam ti Ivicu iz servisa na ulazu u tunel na Ciglanama, frajer radi i kuci u Rajlovcu poslije radnog vremena i zna u malom prstu sve o FIAT-ima bez razlike koji je.
Neki mehaničari u Njemačkoj preporučuju ako već mora da se pali na kablove, da se crni kabel spoji negdje na motor....misli se na vozilu kojem je potrebna pomoć.
A nipošto na bateriju/akumulator zbog velikih povećanja napona. A čak mislim da sam negdje na nekim motorima i vidio oznaku na koje mjesto da se priključi masa....čak se preporučuje i uključivanje nekog potrošača npr.ventilator , grijač zadnjeg stakla ili sl. posebno kada vam pomoć pruža auto koje je sa osjetno većom amperažom
- shlauf
#85 Re: Kupio sam Fiat Stilo...
Sve sam ja uradio tako tj. masa na motor a + na akumulator i prilikom verglanja crknuo mi električni servo. Auto bio težak na volanu daleko više nego G2 sve dok nisam promjenio čitav servo u kompletu. Išao sam u Kiseljak kod Zoke, u servisima po Sarajevu visio, u Konjicu kod Škice koji ima ovlašten BOSCH servis, TERMAG AUTO Sokolac ... i svi mi rekli da moram da mjenjam dio. Fol je što se sprži štampana ploča koja nema neku predzaštitu tako da je gecrkn. I svi su serviseri rekli vezano za Stila da se ne preklemava jer mu je servo slaba tačka. Jbga, ja popušio jer nisam znao pa bolje da sad upozorim pojedince koji imaju takvo auto.

- shlauf
#86 Re: Kupio sam Fiat Stilo...
Zaboravio sam da napišem da je u mene bio Stilo JTD sa 85 KW tj. 115 KS. 
- johntra
#87 Re: Kupio sam Fiat Stilo...
meni to nekako nerealno izgleda, ali eto...sumnjam da bi se fabrika smjela igrati sa takvim stvarima...uostalom, i u u manualu imaš dozvoljenu opciju klemanja...baš ću ovo malo pomnije istražiti....
-
radnaskela
#88 Re: Kupio sam Fiat Stilo...
ja vozim fiata 124 sport 1800 ccm iz 75-te i pretamburo je preko 600 000 i CRKNITE VW-ovci i ostali pljuvaci fiata. prika sretno sa Stilom i da ga dugo vozis u zdravlju i veselju
- shlauf
-
whow
#90 Re: Kupio sam Fiat Stilo...
Moj dobronamjeran savjet je da nista ne ulazas nago da to probas prodati sto prije i bez velikog gubitka. Problemi koje si opisao i naveo su simptomaticni za vozilo koje je bilo vozeno zestoko . Ne postojanje servisne knjizice ili nekog drugog rekorda koji bi osvjedocio savjesno odrzavanje je takoder veoma simptomaticno za vozila koja su "pripremljena za prodaju". Vracena kilometraza je samo slag na torti a curenje ulja i dim su sigurni znakovi da je potrebna ozbiljna intervencija na motoru. Slazem se sa Adom i nekim drugim forumasima koji su konstatovali da si mozda bio malo brzoplet pri kupovini ali ovako nesto se ponekad desi i najboljim od nas i nije kraj svjeta , bitno je da se ne uvalis jis vise love na to vozilo . U svakom slucaju sta god odlucis naka je sa srecom.
-
#91 Re: Kupio sam Fiat Stilo...
Bijeli dim znaci da je turbina "pri kraju" tolike greske na elektronici i airbagu mi govore da je auto bilo UDAREN, a da nakon toga nije adekvatno napravljen... radi sebe i sigurnosti svoje glave idi kod nekog ovlastenog servisera za fiat - alfa -a lancia i oni ce ti sigurno reci o cemu se radi, jer to nisu stvari za zezanje, nedaj boze moze glave da te kosta... za vishe informacija i detalja posjeti http://www.balcan-tuning.com ima dosta ljudi koji ti mogu pomoci i posavjetovati te.adisk wrote:Kostao je mrvu ispod 10.000, tako smo se pogodili. Nije imao servisnu, i uvezen je prije godinu dana iz Njemacke, registrovan ovdje vec godinu. CEkam nove table zbog promjene vlasnistva.
Unutra je tip top nov. NEvjerovatno.Presao je 112.000, ali su mi u Autocommercu rekli da je na ubrizgavanju preko njihovog kompa ocitano oko 201.000. Na autoputevima nabere valjda neosjetno. Kazu vrijedi tih para jer je ocuvan i uz odrzavanja moze preci 400.000
Elem, ima par stvari za promijenit, malo je kvacilo nisko, i trebalo bi na semeringu poraditi, zamascen je motor, prokapa tokom noci itd.
Ono sto sam primjetio je da na minusima kad se upali, bijeli dim izlazi ko iz benzinca. Nije plavi, nego bijeli, ne gust previse, zatim senzor zracnog se pali u voznji non stop, Airbag failure javlja, pa se ugasi i tako ukrug. Dosadjuje.I senzor za ulje nekad nece da odradi svoje, pa moram vratit kljuc da se resetuje kontakt, pa kad kaze ok, upalim i nema problema.
Vasa misljenje, savjeti, preporuke, za odrzavanje, najbolji servisi, slabe tacke itd. Iskustva!
Auto cupa, ima 58KW, 1.9 JTD. U voznji nema problema, osim elektronike tu i tamo.
Poz
- Better Man
#92 Re: Kupio sam Fiat Stilo...
Moj jedini komentar na sve ovo je da te je onaj koji ti je prodao auto dobro izlevatio i nasamario. Samo naivna osoba može kupiti auto sa hiljadu i jednim problemom. Zato ti lijepo to probaj prodati ili nađi onog ko ti je uvalio takvo auto i lijepo mu ga vrati i traži lovu nazad.
- spreca
#93 Re: Kupio sam Fiat Stilo...
adisk wrote:Kostao je mrvu ispod 10.000, tako smo se pogodili. Nije imao servisnu, i uvezen je prije godinu dana iz Njemacke, registrovan ovdje vec godinu. CEkam nove table zbog promjene vlasnistva.
Unutra je tip top nov. NEvjerovatno.Presao je 112.000, ali su mi u Autocommercu rekli da je na ubrizgavanju preko njihovog kompa ocitano oko 201.000. Na autoputevima nabere valjda neosjetno. Kazu vrijedi tih para jer je ocuvan i uz odrzavanja moze preci 400.000
Ono sto sam primjetio je da na minusima kad se upali, bijeli dim izlazi ko iz benzinca. Nije plavi, nego bijeli, ne gust previse, zatim senzor zracnog se pali u voznji non stop, Airbag failure javlja, pa se ugasi i tako ukrug. Dosadjuje.I senzor za ulje nekad nece da odradi svoje, pa moram vratit kljuc da se resetuje kontakt, pa kad kaze ok, upalim i nema problema.
Vasa misljenje, savjeti, preporuke, za odrzavanje, najbolji servisi, slabe tacke itd. Iskustva!
Auto cupa, ima 58KW, 1.9 JTD. U voznji nema problema, osim elektronike tu i tamo.
Poz
Posle svega sto si nabrojao mislim da si ga platio predobro ali nadajmo se da ce te posluziti dugo i neka ti je sa srecom
- shlauf
- pezzar
#95 Re: Kupio sam Fiat Stilo...
ja sam jednom preklemavao stila i nista mu ne bi
- Locker
#96 Re: Kupio sam Fiat Stilo...
I sta na kraju bi sa Adisk-ovim Stilom? Nekad davno procitah samo prvu stranu...

- Gile Šampion
#97 Re: Kupio sam Fiat Stilo...
Ne daj Bože rata i Fiata...

- Locker
#98 Re: Kupio sam Fiat Stilo...
Ima li na Stilu gumigeling ko na fići? 
-
Rza
#99 Re: Kupio sam Fiat Stilo...
Gdje si inace rijesio taj problem s servom koji si imao. Koga bi ti jos preporucio od radionica? Imam onaj klasicni problem s servom kod Punta i izgleda nije kvar kod servo motorica ili je kvar pored motorica jos nesto sto zajedno sa njim zeza (na dijagnostici ne prijavljuje nikakav kvar). Takodjer u zadnje vrijeme trazim nekoga da prekontrolisem neko stampano kolo koje se nalazi iza motorica gdje zna gubiti kontakt, ali nece niko od majstora da se s tim zeza. Isao sam u ovlasteni servis, oni mijenjaju citav sklop sto je i najsigurnije, ali zaista za ovaj auto to puno kosta.shlauf wrote:.........Namučio se dok nisam našao drugi. Spomenuo sam ti Ivicu iz servisa na ulazu u tunel na Ciglanama, frajer radi i kuci u Rajlovcu poslije radnog vremena i zna u malom prstu sve o FIAT-ima bez razlike koji je.
Ima li neko u Kiseljaku ko radi stagod oko serva?
- shlauf
#100 Re: Kupio sam Fiat Stilo...
IVICA 061/748-936 U rajlovcu stanujeRza wrote:Gdje si inace rijesio taj problem s servom koji si imao. Koga bi ti jos preporucio od radionica? Imam onaj klasicni problem s servom kod Punta i izgleda nije kvar kod servo motorica ili je kvar pored motorica jos nesto sto zajedno sa njim zeza (na dijagnostici ne prijavljuje nikakav kvar). Takodjer u zadnje vrijeme trazim nekoga da prekontrolisem neko stampano kolo koje se nalazi iza motorica gdje zna gubiti kontakt, ali nece niko od majstora da se s tim zeza. Isao sam u ovlasteni servis, oni mijenjaju citav sklop sto je i najsigurnije, ali zaista za ovaj auto to puno kosta.shlauf wrote:.........Namučio se dok nisam našao drugi. Spomenuo sam ti Ivicu iz servisa na ulazu u tunel na Ciglanama, frajer radi i kuci u Rajlovcu poslije radnog vremena i zna u malom prstu sve o FIAT-ima bez razlike koji je.
Ima li neko u Kiseljaku ko radi stagod oko serva?
ŠKICO u Konjicu ovlašteni BOSCH servis 061/154-176
ZOKA u Brnjacima prije Kiseljaka 061/464-985
Alee aleeeeeee