Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

kurty

#76 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by kurty »

Tema super...
Mada mislim da smo pobjegli od teme, ali ok...
Kovanice sam trosio kako sam stigao... Imao neki manji novcanih... Kozni, kad ga izvadim reklo bi se da sam milioner... Bio pun silnih ovjerenih kopija, koje sam morao imati uz sebe, i negdje u cosku tamo smotan cener eventualno cvaja budu :lol: :lol: ... kovanaicama mjesta nije bilo, pa sam ih po djepovima nosao, i uvjeb bile pri ruci, i odoseeeeeeeeee...
Odlucim kupiti veci novcanih... Kupim neki adidasov (znate otp kako oni izgledaju)... U njega sam sve strpao...i kopije i pare i kovanice...

Eh cemu ovaj uvod... Kupio sam taj novcanih koji ako pokusam staviti u djep, izgleda kao da su vam u djepu dvije kutije cigara...i pocnem ga nosati po torbi... Idem ulicom, vidim neki casopis na novinarnici... kontam "eh super, sad cu ga kupiti... Joj sad valja otvoriti torbu, naci novcanik, izvaditi ga, pa opaet, vratiti... ma mrsko mi"...i prodjem dalje... Vidim neku cokoladicu... mljac mljac...eeee ko ce novcanik vaditi... Helem, dodjem kuci, ni jednu glupost nisam kupio... Super...
I to mi je najbolji nacin stednje koji sam ikada imao... Bolji od pokusaja stednje sa betonskom kasicom... Izlio od betona betonsku kasicu, u koju kad ubacis, nije bilo sanse da se ista izvadi, osim ako razbijes beton.... i trajala mi samo 10 dana :oops: :oops:
Oticon

#77 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by Oticon »

.
Last edited by Oticon on 13/05/2013 23:06, edited 1 time in total.
Globus

#78 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by Globus »

sta je ovo svima dati pare za sokove u kaficu .. pijte onda kiselu vodu :lol: :lol: :lol:
phillie

#79 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by phillie »

Uh kako mi ovo odmah nije palo na pamet:

Ovjera fotokopije bilo kojeg dokumenta - 4KM!
Nebuloza nase birokratije, rodni list kao vazeci dokument, ne smije biti stariji od 6 mjeseci! Zasto???? Jel to sumnjaju da sam umro? Cak i ako vlastorucno donesem dokumenta. Al eto nema nigdje, al u Bosni ima!
safran

#80 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by safran »

Uh preteče me za Rodni list - žao mi i para i vremena utrošenih na dokazivanje da sam živa i da me se roditelji još nisu odrekli. Boli me i TV pretplata - plaćam je iako već 4 godine ne gledam TV. Žao mi para datih za parking ali nekad se mora.
Žao mi dati za Gormite, Ben 10 šarene laže i ove neke nove Bakugane - niti je lijepo, nit zabavno, nit intelektualno stimulirajuće ali i to se nekad mora inače drama u vrtiću. Nije mi žao dati na Lego kockice, puzzle, sveskice, bojice, flomastere .... ali za ono gore navedeno mi je baš žao.
Vanity

#81 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by Vanity »

definitivno cigare, Ness od vanilije koji vecina konobara NE ZNA napravit, cosmopolitan svaki mjesec (al moram) za gluposti u pekari, i slicne situacije
zijancer

#82 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by zijancer »

arslanica wrote:nestane mi brasna u kuci (i cigara usput :D ) ... pa onda odem prosetati u Mercator ... i ostavim tamo stoju, dvije ... to su sve trenutno nepotrebne sitnice ... i onda se k'o magare natrpam stvarima .. i sve iznesem na TREĆI pješke :skoljka:
:mrgreen: imala sam sličan probleMČiĆ sa mercatorom :P
pa odlučim da isprobam jedan fol... i dan danas pali :P
uzmes kolica i krenes lagano.. te keramika, te kozmetika, alati, olovke, fascikle, deke ove deke one, zacini razniiiiiiii :razz: itd itd...
nakon sat vremena, kada ih napunis :-) vratiš na police sve osim onoga po ća si došla :-)
d šoping bulimija :? :-)
MoHiKaNaC

#83 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by MoHiKaNaC »

- Parking
- Tramvajska karta (dok sam se vozio tramvajem)
- Kazne (pogotovo mandatne)
- Takse
- Putarina

Neko ce pomislit da imam problema sa javnim preduzecima, al' ja jos uvijek nemam taj osjecaj da je drzava zasluzila bilo sta da joj se daje pa mi tako zao svake marke koja ode u budzet.
harač

#84 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by harač »

za knjigu :shock: odem na sajam i vidim dobru knjigu, ali žao mi dati 25 KM... ma i kad je 15KM (call me vulgar)

za originalni software. kad se nisam pojeo kad sam jednom morao :run:

prijave za ispit... mislim da sam više učio da bi manje kupio (pola marke, četrdeset nešto predmeta, po dva termina, po nekoliko rokova :!: :?: ). uvedoše ISSS
lord-executioner

#85 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by lord-executioner »

Hm... birokratski troskovi, provizija, taksi, za parking mozda najvise... a oni koji rade u J.P. Parking u Zenici su buzdovani teski, neki dan mu kazem da mi treba samo 5 minuta do bankomata, a on "ne mozes ti stici to za 5 minuta, mogu ja tebe pustiti ali ako bude minut vise naplatit cu ti", mislim se j*bi se ti, radije cu platiti kaznu za nepropisno parkiranje nego tebi marku staviti u dzep nizasta. Da ne grijesim dusu, ima ih i par ljubaznih :D Zao mi je dati pare za CD, jer znam da ce mi samo par pjesama valjati, ostalo necu nikad slusati... Zao mi dati pare za knjigu u nasoj knjizari, radije narucujem iz inostranstva u engleskom originalu ili prevodu, jer su neusporedivo jeftinije, cak i sa postarinom, pogotovo od hrvatskih izdanja... A kad smo kod toga, ono sto mi je definitivno najvise zao jeste dati pare za carinski pregled :x :x :x samo sto otvore i pogledaju neki paket, naplate 10 KM bez ikakvog smisla i potrebe, a u to uracunaju jos i postarinu od mjesta pregleda do odredisne poste, kao da sam ja kriv sto su oni to odvojili da pregledaju, umjesto da budu skruseni i ponizni sto su mi bespotrebno zadrzali posiljku i uzrokovali mi zakasnjenje :x :x :x
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#86 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by ALexis »

-dopuna (meni svakodnevna potreba);
-pare za prevoz;
-zvake;
-dorucak;
-i sve ostale stvari koje su skuplje za par feninga nego na drugim mjestima.

uj, jesam cicija :shock: :lol:
ellmichak

#87 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by ellmichak »

Albert Hoffman wrote:Najzalivije mi je bilo dati 50 km za ljekarski kada sam polagao vozacki ,pa da su neke pretrage izvrsili ili nesto nego pitali me koliko dugo spavam i pritisak mi izmjerili...
Zao mi je dati i za joint pare pa sam poceo sam da sadim, a onda mi je isto tako bilo zao dati pare za sijalicu uz pomoc koje brze raste al sam ipak nekako dao tih 70 km
:lol: gledaj dugorocno, tih 70km ce se isplatiti :lol: :lol:
Maraschino

#88 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by Maraschino »

za hranu i pice... :-)

prepakuj pa ispocetka...odose pare... :D
chengaba

#89 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by chengaba »

Generalno za stvari koje moram platiti jer nemam druge kvalitetnije alternative:

Internet (BH Telecom - katastrofalna konekcija, ali ne mogu nikako drugacije na net)
GRAS (biciklo/tabanfijaker zakon)
Taxi
Novine (90% sadržaja sam već pročitao na netu)
Post Reply