Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

shljashtecha

#1 Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by shljashtecha »

Pretpostavimo da sa-x forumasi nisu rasipne duse te da se suzdrzavaju od kupovine sitnice koje bi im dobro dosle ali nije i neki hićaj :D
Koje bi to "sitnice" bile? Moram naglasiti i to da naziv teme ne treba da vas ogranicava na "svakodnevne sitnice", slobodno se vodite onim "zao mi dati pare za..." :-D

Meni moj studentski budzet "ne dozvoljava" trosenje novca na:
- tramvajsku kartu iako nije uredu, jer koristim tu vrstu prevoza svakodnevno,
- Valentinovo, jer mi je to bacanje para :D
- Cedevitu iz kafica (ona kesica nije preko 1KM, a on meni uz to naplati 2 KM - vodu???)
- neku jako lijepu haljinu ako ih imam sasvim dovoljno, a sve mislim da toga nikad nije dosta :-D ...

:run:
Kraljica_Suza

#2 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by Kraljica_Suza »

Zao mi je dati pare na bezvezarije poput cipsa, smokija, slatkisa koje sam ranije kupovala nekontrolisano..ono, udjem u trgovinu i usput ubacim nesto od ovoga..i onda skontam da tako bacam 2 marke vrlo cesto, za koje mogu kupiti voce ili puno korisniju hranu. :thumbup:

dodam jos dok mi naumpadne :D
Gospoda Ministarka

#3 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by Gospoda Ministarka »

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 14:25, edited 1 time in total.
shljashtecha

#4 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by shljashtecha »

Kraljica_Suza wrote:Zao mi je dati pare na bezvezarije poput cipsa, smokija, slatkisa koje sam ranije kupovala nekontrolisano..ono, udjem u trgovinu i usput ubacim nesto od ovoga..i onda skontam da tako bacam 2 marke vrlo cesto, za koje mogu kupiti voce ili puno korisniju hranu. :thumbup:

dodam jos dok mi naumpadne :D
upravo! ni ne primijetim kako brzo idu one kovanice na slicne gluposti, ali to mi se desava uglavnom kad sam gladna pa ni ne idem u prodavnicu kad nisam sita (vodim racuna posebno kad je visok datum :D )
shljashtecha

#5 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by shljashtecha »

Gospoda Ministarka wrote:Nekako sam skontala da mi je njteze dati novac za uslugu, pogotvo taxi... gotovani nece da rade voznju od 3-4 KM koja se obavi za 2-3 minute a pola BiH radi sat vremena za te 3-4 KM :roll:

Glupo mi je dati 2,5 KM za kafu ako je ta ista kafa u kaficu pored 1KM . Inace sam od onih koji piju 2 kafe od jednom i kad negdje sjednem, sjednem da popijem kafu a ne da budem videna.

Shljastecha, odlicna tema... :thumbup:
... jos vam pritom nikad ne vrate ostatak, kao da feninzi ne postoje, njima je 60/70 kf eto kao "sitnis" :x

Gospoda Ministarka, hvala :)
Gospoda Ministarka

#6 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 14:23, edited 1 time in total.
Amazonka27

#8 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by Amazonka27 »

najlonke :-? sve su skuplje i skuplje a kvalitet pih...
slavkoimamodilera

#9 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by slavkoimamodilera »

Britvice za brijanje :mrgreen: nevjerovatno skupo sranje :x
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#10 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by ladyblue18 »

Taksi iako ga rijetko koristim.
Karta za tramvaj.
Grickalice. :-)
Peciva iz pekare.
"Kafa".
Aurora Borealis

#11 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 27/11/2010 00:02, edited 1 time in total.
Kraljica_Suza

#12 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by Kraljica_Suza »

Zao mi je dati pare na kupovni hljeb, kad nemam vremena skuhati domaci.
- na bilo koji prohtjev kad mi gujca zine i da joj je ovo, da joj je ono :D
- zao mi sto sam izdavala silne pare na kojekakve kozmeticke preparate po ubjedljivoj preporuci od drugih, a meni to uopce nije odgovaralo :cry:
- zao mi je kad kupim odjece, a to nikad ne obucem...stoji, stoji i na kraju poklonim :-)
fatality

#13 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by fatality »

uvijek mi se srce stegne kad placam racun za telefon , najzalije mi je za to dat :-)
Aurora Borealis

#14 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 27/11/2010 00:02, edited 1 time in total.
pjegica

#15 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by pjegica »

Zao mi dati pare za cigarete iako svaki dan kupim po kutiju. Potrošim mjesečno puno para i na one male čokoladice tipa Bounty, Twix i slične gluposti, jer sam se navukla na njih i prešlo mi je u naviku ujutro kad krenem da pojedem jednu, a tek mi je kasnije žao izvaljenog novca.
Što neko već reče, ne volim davati pare GRAS-u. Ne volim u kafićima plaćati onu minijaturnu coca-colu ili sok 3 KM, a flaša od 2l jeftinija dođe. Nikad ne dajem pare na knjige koje na fakultetu naznače da se moraju kupiti. I inače ne volim davati pare na te neke gluposti koje sa fol moraju platiti na fakultetu. Ne volim davati pare ljudima koji ih traže za neku humanitarnu svrhu samo radi vlastite promocije (da ne budem shvaćena pogrešno, nije mi žao dati kad nekome treba, već samo kad neko traži za nekoga da bi napravio vlastitu promociju).
Ako se sjetim još nečega, vratit ću se.
Gospoda Ministarka

#17 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 14:22, edited 1 time in total.
Bumbar

#18 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by Bumbar »

zao mi je za kartu u tramvaju...a vidim i vecini vas :lol: nadam se da oni iz grasa ne citaju :lol: odnosno nadam se da citaju! :x

za taxi, kojeg ionako uzmem jednom u 4 mjeseca...ali mi je opet zao...

za buftlu jutro kad trcim na fax, jer se toga iskupi pa mi onda krivo na sebe samu sto nisam ustala ranije da doruckujem.

na caj jer, kao sto je dosta reklo, toliko kosta cijela kutija...za sokove da i ne govorim...

za bilo koji odjevni predmet koji ne vrijedi toliko (a ogromna vecina onog po nasim prodavnicama i ne vrijedi toliko...ni priblizno) :roll: :x

svaki put kad uzimam sestri energy..ne mogu je odviknuti da se na glavu nasadim... :-) :-) :-)

najlonke, kao sto rece amazonka, koje su znj kvalitete jer oni nabave samo par komada onih koje ja inace kupujem :x

i zao mi je kad kupim neki odjevni predmet, iako mi je mali, vodjena geslom da mi treba nesto za motivaciju da skinem koji gram :x jer to onda tako stoji u ormaru.
statix

#19 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by statix »

Za dopunu, u svakom slucaju.

Sto se tice tih cajeva i cedevite. najmanje platite cijenu caja ili soka samog, cijena je takva zbog troskova radnika i kirije.
mrtva kokoš

#20 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by mrtva kokoš »

kokakolu :D onu sto je po trafikama 1.20 :D
frfi.

#21 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by frfi. »

na kartu i na taxi.. :x
na kafu mi nije zao dati, ako je dobro sprave halalim :D al ako dam te 2,5 marke a pijem neku proljevusu, najradije bih je "slucajno" prosula po konobaru/konobarici :x
dok sam pila bilo mi je zao bacati pare na alkohol navece u kaficima, jer 3-4 pica, sto je minimum-ode cvaja... to sam uvijek nekako izbjegavala :-D
Skyfox

#22 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by Skyfox »

slavkoimamodilera wrote:Britvice za brijanje :mrgreen: nevjerovatno skupo sranje :x
i benzin

al sta cu bez toga nemogu :sad:
holowey

#23 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by holowey »

definitivno mi je najvise zao dati za parking jer zauzvrat ne dobijem nista, auto mi mogu obiti, ostetiti, ukrasti, a kjkp rad ne odgovara za to... ako mi istekne parking a nisam u mogucnosti da produzim, u roku sat vremena pauk ce da odnese auto i cifra skoci na 130KM, a kazna za parkiranje na trotoaru je 40KM tako da kjkp rad stimulise parkiranje po trotoaru...
vaučer

#24 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by vaučer »

Jebeni mobitel.
Dočim mi istekne ugovor gasim ga.
Ne želim znati, ne zanima me, nisam u trendu.
hahufafu

#25 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by hahufafu »

prije svega zao mi je pare dati Okiju koji nam odrzava zgradu, uzima silne pare a nista zivo uradili u haustoru nisu!
a onda svakako i 6 KM pretplate za televiziju!
na odijevne predmete definitivno, osim zimskih cizama i zimske jakne-kaputa, jer je kvalitet sranja iz benetona jednak kvalitetu iz azela. a i ruku na srce vise volim imati 5 stvari da mogu promijeniti nego jednu u kojoj sigurno necu hodati cijelu sedmicu.
najzaljivije mi je platiti negdje caj 3 KM, jos kad ti ko u DR-u donese solju vruce vode i kesicu hoce mi nesto biti.. hajd makar kad donesu med, secer, keks, limun pa to jos ko i izgleda na nesto i tada je previse, ali ovooo!
sokovi svakako! na tramvajske i trolejbuske karte-to se redovno shveram i mislim da ne bih da postoji razlika izmedju toga vozio se od katedrale do predsjednistva ili od katedrale do ilizde, nidje veze da istu cijenu placas i naravno da tramvaji, trole, vozaci makar lice na nesto.
a parking.. ufffff
Post Reply