goshpar wrote:
ja ne zivim prije 500 godina ja zivim sada sa svojom porodicom, svojim prijateljima i komsijama i vrlo mi je bitno u kakvom okruzenju zivim i kakve poruke ja saljem njima ili oni meni. ovo sto ti kazes ''nece moci'' e to nece moci i kod jednih, drugih i trecih dovelo je do iskopavanja starih rana i zapocinjanja onog zla koje nam se desilo od 92-ge.
zar ne vidite da nam je istorija izuzetno bolna.
za restituciju vjerske zajednice su se izborile za svoje posjede a niko se ne bori da se privatnim licima vrati njihova imovina.[/quote]
ne zivim ni ja prije 500 godina, a i meni je vrlo bitno u kakvom okruzenju zivim. a zivim u okruzenju onih sinosnjih "skorpiona" koji fino, bas onako dobrosusjedski, pobise onu sestoricu (i Bog zna koliko jos sestorica) komsija samo zato sto su muslimani...
i umjesto da se mi muslimani opametimo i da se drzimo zajedno i da jacamo ono sto nam je ostalo, da drzimo do onog sto je nase, da smo jedinstveni... ne, nista nismo naucili, nismo se nimalo opametili... eto, nama pobogu smeta obnova dzamije, to nam je najveci problem, to se ne smije nisposto dozvoliti... Boze, Boze...[/quote]
Upravo zbog toga sto ima vaznijih stvari na koje se mogu potrosit necije pare, upravo zato sto ima precih potreba, a poglavito zbog cinjenice da je poruka shvacena jos poodavno, zna se cija je livada, ne mora se ponavljat svako malo...
Ne razumijem u kojem kontekstu je skorpionima mjesto u ovoj prici...?