Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
-
komentar
#1 Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
Maloprije prolazim, mnogo hodža i uči se na sve strane.
Pošto sam u žurbi bio zna li ko šta se dešava??????????
- KadSeMrtviProbudimo
#2 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
komentar wrote:Maloprije prolazim, mnogo hodža i uči se na sve strane.
Cjeloživotno učenje ... Obrazovanja nikad dosta
- Control panel
#3 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
komentar wrote:Maloprije prolazim, mnogo hodža i uči se na sve strane.
polaganje kamena temeljca za izgradnju dzamije.
- chuchumbamayumbe
#4 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
Neka šućur, neka...Control panel wrote:komentar wrote:Maloprije prolazim, mnogo hodža i uči se na sve strane.
-
zikrijaga
#5 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
Tacnije obnovu porusene dzamije.Control panel wrote:komentar wrote:Maloprije prolazim, mnogo hodža i uči se na sve strane.
- Control panel
#6 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
[quote="zikrijaga"
Tacnije obnovu porusene dzamije.[/quote]
kako god samo neka se skloni ona sramota od one drvene dzamije koju je ako sam dobro informisan platio celo.
Tacnije obnovu porusene dzamije.[/quote]
kako god samo neka se skloni ona sramota od one drvene dzamije koju je ako sam dobro informisan platio celo.
-
komentar
#7 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
a šta bi sa arheološkim parkom - obmana?
-
rocky3000
#8 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
moj cukun cukun dedo je tu imo dvije sljive,
hocu odstetu ili zemlju u izvornom izgledu iz vakta moga mi rahmeli dede
u protivnom zauzimam at mejdan u gadjam svakoga ko se priblizi sljivama
ne uzimam obzir na djecu i zene
u protivnom zauzimam at mejdan u gadjam svakoga ko se priblizi sljivama
-
goshpar
#9 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
rocky3000 wrote:moj cukun cukun dedo je tu imo dvije sljive,
u protivnom zauzimam at mejdan u gadjam svakoga ko se priblizi sljivama![]()
vrlo si duhovit
-
zikrijaga
#10 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
Ako imas dokaze da da ti je zemlja oduzeta sigurno da mozes i trebas traziti povrat, to je tvoje pravo. Iako je svima jasno da ti ovo pises samo da bi ismijavao necije pravo i pravdu, a ne da bi i ti ostvario svoja prava.rocky3000 wrote:moj cukun cukun dedo je tu imo dvije sljive,
Ocekuju se ubrzo oni koji ce poceti spominjati obnovu skola, puteva, bolnica i ostali Islamofobi
-
rocky3000
#11 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
goshpar wrote:rocky3000 wrote:moj cukun cukun dedo je tu imo dvije sljive,
vrlo si duhovit
dobro salu na stranu
bosnjacki nacionalizam na sceni
nepotreban vjerski objekat
nepravno izdata gradjevinska dozvola
- chuchumbamayumbe
#12 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
Ne mogu da izdržim a da ti ne odgovorim!zikrijaga wrote:Ako imas dokaze da da ti je zemlja oduzeta sigurno da mozes i trebas traziti povrat, to je tvoje pravo. Iako je svima jasno da ti ovo pises samo da bi ismijavao necije pravo i pravdu, a ne da bi i ti ostvario svoja prava.rocky3000 wrote:moj cukun cukun dedo je tu imo dvije sljive,
Ocekuju se ubrzo oni koji ce poceti spominjati obnovu skola, puteva, bolnica i ostali IslamofobiNavali narode
Od kada su oni koji spominju obnovu škola, puteva, bolnica...ISLAMOFOBI?!
- Control panel
#13 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
Objavljeno u "Službenom glasniku BiH", broj 29/06.
Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika na osnovu člana V stav 4. Aneksa 8. Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini i člana 39. stav 1. Poslovnika o radu Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika, na sjednici održanoj od 25. do 31. januara 2005. godine donijela je
O D L U K U
I.
Arheološko područje – At Mejdan u Sarajevu proglašava se nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: nacionalni spomenik).
Nacionalni spomenik čini arheološko područje - ostaci Bakr-babine džamije, medrese, mekteba i harema, pokretno naslijeđe pronađeno na arheološkom području koje se nalazi u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine do definitivne obrade.
Nacionalni spomenik se nalazi na lokaciji označenoj kao k.č. broj 1 (stari premjer), upisan u zk. uložak broj CXIX/53, i k.č. broj 3 (stari premjer), upisan u zk. uložak broj CXIX/35 k.o. Sarajevo, što odgovara k.č. broj 4 (novi premjer) k.o. Sarajevo XIII, Općina Stari Grad Sarajevo, Federacija Bosne i Hercegovine, Bosna i Hercegovina.
Na nacionalni spomenik se primjenjuju mjere zaštite utvrđene Zakonom o provođenju odluka Komisije za zaštitu nacionalnih spomenika uspostavljene prema Aneksu 8. Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini (“Službene novine Federacije BiH” br. 2/02, 27/02 i 6/04).
II.
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Vlada Federacije) dužna je osigurati pravne, naučne, tehničke, administrativne i finansijske mjere za zaštitu, konzervaciju i prezentaciju nacionalnog spomenika.
Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika (u daljnjem tekstu: Komisija) utvrdit će tehničke uvjete i osigurati finansijska sredstva za izradu i postavljanje informacione ploče sa osnovnim podacima o spomeniku i odluci o proglašenju dobra nacionalnim spomenikom.
III.
S ciljem trajne zaštite nacionalnog spomenika, utvrđuje se sljedeće:
Zona zaštite obuhvata prostor definiran u tački I stav 3. ove odluke. U toj zoni provode se sljedeće mjere zaštite:
- dopušteni su samo istraživački i konzervatorsko-restauratorski radovi, uključujući i one čiji je cilj prezentacija spomenika, uz odobrenje federalnog ministarstva nadležnog za prostorno uređenje i stručni nadzor nadležne službe zaštite naslijeđa na nivou Federacije Bosne i Hercegovine;
- dopuštena je rekonstrukcija graditeljske cjeline Bakr-babine džamije ili pojedinih njenih dijelova na istom mjestu, u istom obliku i od istovrsnih materijala od kojih je prvobitno građena, na osnovu cjelovite historijske i tehničke dokumentacije o njenom izvornom stanju;
- prostor spomenika bit će otvoren i dostupan javnosti i može se koristiti u edukativne i kulturne svrhe;
- nije dopušteno odlaganje otpada.
Potrebno je osigurati sistematsko arheološko istraživanje područja. Svi arheološki ostaci treba da budu konzervirani i na odgovarajući način prezentirani in situ.
Sav pokretni arheološki materijal mora biti evidentiran, konzerviran i prezentiran na odgovarajući način.
Nakon završenih cjelovitih arheoloških iskopavanja Komisiji će biti dostavljeni izvještaji na osnovu kojih će ova odluka biti dopunjena, ako to bude neophodno.
IV.
Iznošenje pokretnog naslijeđa iz tačke I stav 2. ove odluke (u daljnjem tekstu: pokretno naslijeđe) iz Bosne i Hercegovine nije dopušteno.
Izuzetno od odredbe stava 1. ove tačke, dopušteno je privremeno iznošenje pokretnog naslijeđa iz Bosne i Hercegovine radi prezentacije ili konzervacije ukoliko se utvrdi da konzervatorske radove nije moguće izvršiti u Bosni i Hercegovini.
Odobrenje u smislu prethodnog stava daje Komisija ukoliko nedvosmisleno bude utvrđeno da to ni na koji način neće ugroziti pokretno naslijeđe.
U svom rješenju o odobrenju privremenog iznošenja pokretnog naslijeđa iz Bosne i Hercegovine Komisija utvrđuje sve uvjete pod kojima se to iznošenje može izvesti, rok za povrat u Bosnu i Hercegovinu, kao i zaduženja pojedinih organa i institucija za osiguranje tih uvjeta i o tome obavještava Vladu Federacije, nadležnu službu sigurnosti, carinsku službu Bosne i Hercegovine i javnost.
V.
Stavljaju se van snage svi provedbeni i razvojni prostorno - planski akti koji su u suprotnosti sa odredbama ove odluke.
VI.
Svako a posebno nadležni organi Federacije Bosne i Hercegovine, kantona, gradske i općinske službe suzdržat će se od preduzimanja bilo kakvih postupaka koji mogu oštetiti nacionalni spomenik ili dovesti u pitanje njegovu zaštitu.
VII.
Ova odluka dostavit će se Vladi Federacije, federalnom ministarstvu nadležnom za prostorno uređenje, federalnom ministarstvu nadležnom za kulturu, nadležnoj službi zaštite naslijeđa na nivou Federacije Bosne i Hercegovine i općinskom organu uprave nadležnom za poslove urbanizma i katastra radi provođenja mjera utvrđenih u tač. II - VI ove odluke i nadležnom općinskom sudu radi upisa u zemljišne knjige.
VIII.
Sastavni dio ove odluke je obrazloženje sa pratećom dokumentacijom koje je dostupno na uvid zainteresiranim licima u prostorijama i na web-stranici Komisije (http://www.aneks8komisija.com.ba).
IX.
Prema članu V stav 4. Aneksa 8. Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini, odluke Komisije su konačne.
X.
Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u «Službenom glasniku BiH».
Ovu odluku Komisija je donijela u sljedećem sastavu: Zeynep Ahunbay, Amra Hadžimuhamedović, Dubravko Lovrenović, Ljiljana Ševo i Tina Wik.
Predsjedavajuća Komisije
Amra Hadžimuhamedović
Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika na osnovu člana V stav 4. Aneksa 8. Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini i člana 39. stav 1. Poslovnika o radu Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika, na sjednici održanoj od 25. do 31. januara 2005. godine donijela je
O D L U K U
I.
Arheološko područje – At Mejdan u Sarajevu proglašava se nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: nacionalni spomenik).
Nacionalni spomenik čini arheološko područje - ostaci Bakr-babine džamije, medrese, mekteba i harema, pokretno naslijeđe pronađeno na arheološkom području koje se nalazi u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine do definitivne obrade.
Nacionalni spomenik se nalazi na lokaciji označenoj kao k.č. broj 1 (stari premjer), upisan u zk. uložak broj CXIX/53, i k.č. broj 3 (stari premjer), upisan u zk. uložak broj CXIX/35 k.o. Sarajevo, što odgovara k.č. broj 4 (novi premjer) k.o. Sarajevo XIII, Općina Stari Grad Sarajevo, Federacija Bosne i Hercegovine, Bosna i Hercegovina.
Na nacionalni spomenik se primjenjuju mjere zaštite utvrđene Zakonom o provođenju odluka Komisije za zaštitu nacionalnih spomenika uspostavljene prema Aneksu 8. Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini (“Službene novine Federacije BiH” br. 2/02, 27/02 i 6/04).
II.
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Vlada Federacije) dužna je osigurati pravne, naučne, tehničke, administrativne i finansijske mjere za zaštitu, konzervaciju i prezentaciju nacionalnog spomenika.
Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika (u daljnjem tekstu: Komisija) utvrdit će tehničke uvjete i osigurati finansijska sredstva za izradu i postavljanje informacione ploče sa osnovnim podacima o spomeniku i odluci o proglašenju dobra nacionalnim spomenikom.
III.
S ciljem trajne zaštite nacionalnog spomenika, utvrđuje se sljedeće:
Zona zaštite obuhvata prostor definiran u tački I stav 3. ove odluke. U toj zoni provode se sljedeće mjere zaštite:
- dopušteni su samo istraživački i konzervatorsko-restauratorski radovi, uključujući i one čiji je cilj prezentacija spomenika, uz odobrenje federalnog ministarstva nadležnog za prostorno uređenje i stručni nadzor nadležne službe zaštite naslijeđa na nivou Federacije Bosne i Hercegovine;
- dopuštena je rekonstrukcija graditeljske cjeline Bakr-babine džamije ili pojedinih njenih dijelova na istom mjestu, u istom obliku i od istovrsnih materijala od kojih je prvobitno građena, na osnovu cjelovite historijske i tehničke dokumentacije o njenom izvornom stanju;
- prostor spomenika bit će otvoren i dostupan javnosti i može se koristiti u edukativne i kulturne svrhe;
- nije dopušteno odlaganje otpada.
Potrebno je osigurati sistematsko arheološko istraživanje područja. Svi arheološki ostaci treba da budu konzervirani i na odgovarajući način prezentirani in situ.
Sav pokretni arheološki materijal mora biti evidentiran, konzerviran i prezentiran na odgovarajući način.
Nakon završenih cjelovitih arheoloških iskopavanja Komisiji će biti dostavljeni izvještaji na osnovu kojih će ova odluka biti dopunjena, ako to bude neophodno.
IV.
Iznošenje pokretnog naslijeđa iz tačke I stav 2. ove odluke (u daljnjem tekstu: pokretno naslijeđe) iz Bosne i Hercegovine nije dopušteno.
Izuzetno od odredbe stava 1. ove tačke, dopušteno je privremeno iznošenje pokretnog naslijeđa iz Bosne i Hercegovine radi prezentacije ili konzervacije ukoliko se utvrdi da konzervatorske radove nije moguće izvršiti u Bosni i Hercegovini.
Odobrenje u smislu prethodnog stava daje Komisija ukoliko nedvosmisleno bude utvrđeno da to ni na koji način neće ugroziti pokretno naslijeđe.
U svom rješenju o odobrenju privremenog iznošenja pokretnog naslijeđa iz Bosne i Hercegovine Komisija utvrđuje sve uvjete pod kojima se to iznošenje može izvesti, rok za povrat u Bosnu i Hercegovinu, kao i zaduženja pojedinih organa i institucija za osiguranje tih uvjeta i o tome obavještava Vladu Federacije, nadležnu službu sigurnosti, carinsku službu Bosne i Hercegovine i javnost.
V.
Stavljaju se van snage svi provedbeni i razvojni prostorno - planski akti koji su u suprotnosti sa odredbama ove odluke.
VI.
Svako a posebno nadležni organi Federacije Bosne i Hercegovine, kantona, gradske i općinske službe suzdržat će se od preduzimanja bilo kakvih postupaka koji mogu oštetiti nacionalni spomenik ili dovesti u pitanje njegovu zaštitu.
VII.
Ova odluka dostavit će se Vladi Federacije, federalnom ministarstvu nadležnom za prostorno uređenje, federalnom ministarstvu nadležnom za kulturu, nadležnoj službi zaštite naslijeđa na nivou Federacije Bosne i Hercegovine i općinskom organu uprave nadležnom za poslove urbanizma i katastra radi provođenja mjera utvrđenih u tač. II - VI ove odluke i nadležnom općinskom sudu radi upisa u zemljišne knjige.
VIII.
Sastavni dio ove odluke je obrazloženje sa pratećom dokumentacijom koje je dostupno na uvid zainteresiranim licima u prostorijama i na web-stranici Komisije (http://www.aneks8komisija.com.ba).
IX.
Prema članu V stav 4. Aneksa 8. Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini, odluke Komisije su konačne.
X.
Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u «Službenom glasniku BiH».
Ovu odluku Komisija je donijela u sljedećem sastavu: Zeynep Ahunbay, Amra Hadžimuhamedović, Dubravko Lovrenović, Ljiljana Ševo i Tina Wik.
Predsjedavajuća Komisije
Amra Hadžimuhamedović
-
komentar
#14 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
Ma daj. To je iskrivljeno gledanje. Pa covjece onda tebe neko moze nazvati PARKO-fobom ako to postoji. Mislim nemam nista da se obnovi nesto to je bilo i sto je razumno. Ali po tvom postu - vise nam niti jedna slobodna zelena površina ne treba, od gradnje vjerskih objekata i šoping centara. Ludi koji žive na zapadu su davno uvidjeli da život sa prirodom znači živjeti zdravo.zikrijaga wrote:Ako imas dokaze da da ti je zemlja oduzeta sigurno da mozes i trebas traziti povrat, to je tvoje pravo. Iako je svima jasno da ti ovo pises samo da bi ismijavao necije pravo i pravdu, a ne da bi i ti ostvario svoja prava.rocky3000 wrote:moj cukun cukun dedo je tu imo dvije sljive,
Ocekuju se ubrzo oni koji ce poceti spominjati obnovu skola, puteva, bolnica i ostali IslamofobiNavali narode
Last edited by komentar on 30/10/2009 12:36, edited 1 time in total.
-
rocky3000
#15 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
halo ba,zikrijaga wrote:Ako imas dokaze da da ti je zemlja oduzeta sigurno da mozes i trebas traziti povrat, to je tvoje pravo. Iako je svima jasno da ti ovo pises samo da bi ismijavao necije pravo i pravdu, a ne da bi i ti ostvario svoja prava.rocky3000 wrote:moj cukun cukun dedo je tu imo dvije sljive,
pa kome je ta silna zemlja pripadala prije ovih klerokleptomana
- alica.k
#16 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
ako radije podrzavam obnovu bolnice i skole onda sam islamofob?zikrijaga wrote:Ocekuju se ubrzo oni koji ce poceti spominjati obnovu skola, puteva, bolnica i ostali IslamofobiNavali narode
e svasta cu cuti.
kao da nema dovoljno dzamija i ostalih bogomolja u sarajevu.
edit: ovo zadnje je bilo OT pa necu o tome
Last edited by alica.k on 30/10/2009 12:41, edited 2 times in total.
-
chockolino
#17 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
Ocekuju se ubrzo oni koji ce poceti spominjati obnovu skola, puteva, bolnica i ostali Islamofobi
Navali narode
[/quote]
Malo li je dzamija na Carsiji, pa treba jos jedna...A parka u gradu ni za lijeka!!!
Treba djecu vodat po vjerskim objektima da se igraju lopte, gume, klikera, ... a roditelji bi u medjuvremenu mogli otklanjati/poslusati liturgiju/misu...tako se prosiruju vidici, a najljepse je sto nam je svima raj zagarantovan! Nema licemjernijeg naroda na svijetu od nas - daj nam vjerskih objekata na svakom koraku, svi se u Boga kunu i u svakoj drugoj rijeci ga spominju, a 90% ljudi su neradnici, lijenstine, lazovi, lopovi i kriminalci...Gluho i daleko bilo! 
Malo li je dzamija na Carsiji, pa treba jos jedna...A parka u gradu ni za lijeka!!!
- Control panel
#18 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
Sarajevo
Postavljanje kamena-temeljca za džamiju na At mejdanu
Sarajevo će uskoro postati bogatije za još jedan vjerski objekat - Bakr-babinu džamiju, koja će se graditi na lokalitetu At mejdana, a kamen-temeljac za ovaj objekat bit će postavljen sutra u 11 sati.
Pokrajina Bursa u Republici Turskoj odlučila je u potpunosti finansirati izgradnju Bakr-babine džamije, a tim povodom u posjetu Općini Stari Grad dolazi delegacija Burse predvođena predsjednikom općine Redžepom Altepe. Pored delegacija općina Stari Grad i Bursa, postavljanju kamen-temeljca će prisustvovati i premijer FBiH Mustafa Mujezinović.
Džamija Bakrbabe hadži-Alije, koju je narod zvao još i Bakrbabina džamija na At mejdanu podignuta je u neposrednoj blizini mosta Ćumurije, na lijevoj obali Miljacke 1544. godine, zajedno sa mektebom, a kasnije je ovdje nastala još i medresa i kutubhana (biblioteka), više česmi, te prostrani mezaristan.
Godine 1697. se urušila prilikom paljevine, a u pohodu na Sarajevo Eugen Savojski je spalio Bakrbabinu džamiju zajedno sa svim sarajevskim džamijama, osim džamije na Carini, na Vratniku i džamije Sultan Mehmeda Fatiha na Bijeloj tabiji. Nakon toga je izgorjela. Temeljito je obnovio hadži Mehmed Medbesarović, da bi poslije okupacije Austro-Ugarske 1878. godine džamija pretvorena u vojno skladište, te nakon toga 1895. godine srušena zajedno sa munarom, mektebom, medresom i kutubhanom.
Ostali su samo temelji džamije, zidovi džamijskog harema i mezaristan, da bi nedugo iza toga čitav ovaj kompleks bio zatrpan zemljom kao da nije nikad postojao. Zapisano je da je 1939. godine mezaristan ekshumiran, što su arheološka iskopavanja demantovala.
http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/091029057
ovo je objavljeno jucer i niko nije imao komentar.
Sarajevo će uskoro postati bogatije za još jedan vjerski objekat - Bakr-babinu džamiju, koja će se graditi na lokalitetu At mejdana, a kamen-temeljac za ovaj objekat bit će postavljen sutra u 11 sati.
Pokrajina Bursa u Republici Turskoj odlučila je u potpunosti finansirati izgradnju Bakr-babine džamije, a tim povodom u posjetu Općini Stari Grad dolazi delegacija Burse predvođena predsjednikom općine Redžepom Altepe. Pored delegacija općina Stari Grad i Bursa, postavljanju kamen-temeljca će prisustvovati i premijer FBiH Mustafa Mujezinović.
Džamija Bakrbabe hadži-Alije, koju je narod zvao još i Bakrbabina džamija na At mejdanu podignuta je u neposrednoj blizini mosta Ćumurije, na lijevoj obali Miljacke 1544. godine, zajedno sa mektebom, a kasnije je ovdje nastala još i medresa i kutubhana (biblioteka), više česmi, te prostrani mezaristan.
Godine 1697. se urušila prilikom paljevine, a u pohodu na Sarajevo Eugen Savojski je spalio Bakrbabinu džamiju zajedno sa svim sarajevskim džamijama, osim džamije na Carini, na Vratniku i džamije Sultan Mehmeda Fatiha na Bijeloj tabiji. Nakon toga je izgorjela. Temeljito je obnovio hadži Mehmed Medbesarović, da bi poslije okupacije Austro-Ugarske 1878. godine džamija pretvorena u vojno skladište, te nakon toga 1895. godine srušena zajedno sa munarom, mektebom, medresom i kutubhanom.
Ostali su samo temelji džamije, zidovi džamijskog harema i mezaristan, da bi nedugo iza toga čitav ovaj kompleks bio zatrpan zemljom kao da nije nikad postojao. Zapisano je da je 1939. godine mezaristan ekshumiran, što su arheološka iskopavanja demantovala.
-
rocky3000
#19 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
hajd prije neg sto tema ode u k.....
i ja po ko zna koji put popijem banoviron
za mene licno je ovo
klasicno zapisavanje teritorije
vec vidjeno i hiljadu puta komentarisano
pokazuje ko ovim gradom vlada i kakvog ga zeli vidjeti
i to je sve
Ja jesam islamofob, jer me je ovakvog retrogradnog i agresivnog novobosnjackog islama stvarno strah
i m out
i ja po ko zna koji put popijem banoviron
za mene licno je ovo
klasicno zapisavanje teritorije
vec vidjeno i hiljadu puta komentarisano
pokazuje ko ovim gradom vlada i kakvog ga zeli vidjeti
i to je sve
Ja jesam islamofob, jer me je ovakvog retrogradnog i agresivnog novobosnjackog islama stvarno strah
i m out
-
komentar
#20 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
Odličan prilog. Samo ako mi možeš dati informaciju koje su onda džamije "obnovljene" po Novim dijelovima grada kao džamija kralja Fahda na primjer jer ne znam sada šta je princip izgraditi džamiju gdje postoji stvarna potreba za njom kao npr. u dijelovima grada gdje grada ranije nikada nije ni bilo ili obnoviti sve što je nakada postojalo ma koliko to suludo bilo. I što je to džamija važnija npr. od ... hamama Gazi-Husrev bega.Control panel wrote:Sarajevo
Ko što znam to se nije obnovilo vec se tu otvorio Bošnjački institut a ljudi koji se ujutru voze po tramvajima dobro znaju kako bi jedan pravi turski hamam dosao ovom gradu. Imaš odgovor?
-
zikrijaga
#21 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
Od onda kad to spocitavaju samo prilikom OBNOVE porusenih vjerskih objekata muslimana, a isto im ne pada napamet u bilo kojoj drugoj situaciji niti to ikada prigovaraju onima koji su zaduzeni za ta pitanja.chuchumbamayumbe wrote:Ne mogu da izdržim a da ti ne odgovorim!zikrijaga wrote:Ako imas dokaze da da ti je zemlja oduzeta sigurno da mozes i trebas traziti povrat, to je tvoje pravo. Iako je svima jasno da ti ovo pises samo da bi ismijavao necije pravo i pravdu, a ne da bi i ti ostvario svoja prava.rocky3000 wrote:moj cukun cukun dedo je tu imo dvije sljive,
Od kada su oni koji spominju obnovu škola, puteva, bolnica...ISLAMOFOBI?!
UBIJ SE!
P.S. Necu da se ubijem
-
chockolino
#22 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
Niko nije imao komentar jer je administrator stavio zabranu na komentiranje clanka - htjedoh, ali mi ne dadose da izrazim svoje gradjansko misljenje jer osjetise da se u meni krije potencijalni islamofob zato sto hocu da mi se dijete igra u parku u kojem sam ja ucila da vozim bicikl sa pomocnim tockovima.Control panel wrote:Sarajevo
- Banksy
#23 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
zikrijaga wrote:
Ako imas dokaze da da ti je zemlja oduzeta sigurno da mozes i trebas traziti povrat, to je tvoje pravo.

-
zikrijaga
#24 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
Odlicno, hajmo poravnat preko noci zgradu predsjednistva ili vlade pa tu napraviti novi park, kad nam vec fali zelenih povrsina i prirode. Eto nisam parkofilkomentar wrote:Ma daj. To je iskrivljeno gledanje. Pa covjece onda tebe neko moze nazvati PARKO-fobom ako to postoji. Mislim nemam nista da se obnovi nesto to je bilo i sto je razumno. Ali po tvom postu - vise nam niti jedna slobodna zelena površina ne treba, od gradnje vjerskih objekata i šoping centara. Ludi koji žive na zapadu su davno uvidjeli da život sa prirodom znači živjeti zdravo.zikrijaga wrote:Ako imas dokaze da da ti je zemlja oduzeta sigurno da mozes i trebas traziti povrat, to je tvoje pravo. Iako je svima jasno da ti ovo pises samo da bi ismijavao necije pravo i pravdu, a ne da bi i ti ostvario svoja prava.rocky3000 wrote:moj cukun cukun dedo je tu imo dvije sljive,
- HAVANA
#25 Re: Dešavanja u parku Atmejdan??????????????????
Ja sam islamofobzikrijaga wrote: