moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

jedna tamo

#76 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?

Post by jedna tamo »

aurora :thumbup:
Kona__

#77 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?

Post by Kona__ »

ljubav_aha wrote:
Aurora Borealis wrote:Ma ljeti dzaba sva higijena na onom zvizdanu. Ili je to vise autosugestivno.
pa onda bi se sigurno pricalo u javnosti ili bi vec neko nekome izjavio u lice ili ziasta niko nema hrabrosti,mada dosta mojih kolegica su se upitale ili su pitale glasno i jasno ,da li samo one imaju auto-sugestiju ili stvrano mirisu k'o tvor :lol:

iskreno receno,u oba slucaja odgovor je DA,samo na prvi dio pitanja bi trebali odgovoriti i musakraci

tamponi isusuju vaginalnu flrou i faunu
:lol: :lol: :lol: :lol: Čuj isušuju vaginalnu faunu!!!!! Hahahahahahaha....
Cholina_Lokica

#78 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?

Post by Cholina_Lokica »

Aurora Borealis wrote:Ne znam zasto pojedinci ovdje forsiraju (ne)odrzavanje higijene. Valjda se podrazumijeva da je svakoj zeni srklet u tim danima i da ono ne moze trpiti ni gledati, nego se tusira cesto i redovno. Nismo u srednjem vijeku.
ma nisu to bas provociranja, mozda mi neki to podrazumjevamo, ali isto tako znam ih i sama dosta koji ne podrazumjevaju to odrzavanje, i navode mali milion razloga protiv tusiranja i pranja kad dobiju... ;)

e a ovi sto im tamponi smetaju, jedini razlog zbog kojeg vam mogu smetati je da ga ne Ututite :mrgreen: dobro :Dja ih godinama koristim, i opet kazem pozlatila mu se ko ih je izumio :D i meni se zna desiti da ga ne stavim kako treba, i odmah vidim smeta mi, izvadim, stavim drugi kako treba i ok bude, osjeti se jedino kad ga treba promjeniti...
Ma.Le.Na

#79 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?

Post by Ma.Le.Na »

i ja sam bila skepticna po pitanju tampona..
te me zulja te mi smeta te mi se gadi na pomisao umetanja i jos vise vadjenja i sl.
inace mi je menst. takva da prva dva tri dana imam jako obilno krvarenje...pa je sa uloscima patnja ziva..uvijek negdje procuri...trci mjenjaj svaka 2 sata ..i opet hoce li se zguzvat na nekom mjestu pa belaj :-) :roll:
nevolja :D me natjerala...putovanja i sl. i pocnem korisiti tampone
sad ih se ne bi odrekla nema sanse
mislim da ovi koji se zale da im smeta imaju isti problem kao ja u pocetku..
cure ne znate ga pravilno staviti i morate imati na umu da ga mjenjate cesce ...
ja u pocetku ne da sam ih osjecala i da me zuljalo nego sam pri hodanju imala bolove :-)
malo edukacije i sad ih zaista ne osjetim :)
takodjer u pocetku mi je bio problem stavljanja....medjutim i za to postoje nacini da to sebi olaksate..(cucnite npr...ide lakse garantovano)
jos uvijek se bojim da mi ne procuri pa pored tampona uvijek imam dnevni ulozak na gacicama...
nije do sad procurilo al eto ja sam nekako opustenija :D
mjenjam ih svaka 3 sata...i to prva dva dana...poslije rjedje..
inace ostale dane...dakle iza treceg dana koristim uloske...violeta koji su ekstra ili neke dnevne...
kako rekoh prva dva tri dana su mi najgori..ovo ostatka je samo da me muci :-? i podsjeti da sam zensko :-) :D
bez_ideje

#80 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?

Post by bez_ideje »

Joj slusam jednom djevojku,kuka kako joj puno ide.....pa haj i nekako po danu,al navece uzme dva uloska i stavi ih tako da komplet pokriju gacice,a liniju preklapanja "ojaca" s malo selotejpa ,i navija alarme svako 4 sata da je bude,da mijenja ..,,,, :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zao ti djevojke ,al ne mozes da se suzdrzis smjeha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zelenashica

#81 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?

Post by zelenashica »

cure ne znate ga pravilno staviti i morate imati na umu da ga mjenjate cesce ...
čuj ne znamo ga staviti :D jesi li sigurna :oops: ..a o mijenjanju ne bih :oops: nije tema za toga :-)
(cucnite npr...ide lakse garantovano)
:shock: :? a đe da čučnem...pored wc šolje..... :?
lijepi moju ulošći,..... :D ja meraka lahko se skidaju i u hitnim situacijama :oops:
Margita81

#82 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?

Post by Margita81 »

tampone nikad nisam koristila..nesto mi ne pasu i zdravo..
U posljenjih par mjeseci totalno otkrice su mi Libresse ulosci 4 kapljice....savrseno mi pasu debljinom, pamucni su i bas mi odgovaraju :thumbup:
surajaa

#83 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?

Post by surajaa »

bez_ideje wrote:Joj slusam jednom djevojku,kuka kako joj puno ide.....pa haj i nekako po danu,al navece uzme dva uloska i stavi ih tako da komplet pokriju gacice,a liniju preklapanja "ojaca" s malo selotejpa ,i navija alarme svako 4 sata da je bude,da mijenja ..,,,, :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zao ti djevojke ,al ne mozes da se suzdrzis smjeha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ne izrugujem se ni u kom slucaju, samo ja bih toj djevojci savjetovala da koristi pelene za odrasle tokom noci, umjesto sto spaja uloske...bit ce joj sigurno udobnije, nece strepiti o curenju sa strane, a posebno olaksanje je sto se nece morati buditi svaka cetiri sata...da sam u takvoj situaciji, ja bih upravo to uradila...
Gospoda Ministarka

#84 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?

Post by Gospoda Ministarka »

Kona__ wrote:
ljubav_aha wrote:
Aurora Borealis wrote:Ma ljeti dzaba sva higijena na onom zvizdanu. Ili je to vise autosugestivno.
pa onda bi se sigurno pricalo u javnosti ili bi vec neko nekome izjavio u lice ili ziasta niko nema hrabrosti,mada dosta mojih kolegica su se upitale ili su pitale glasno i jasno ,da li samo one imaju auto-sugestiju ili stvrano mirisu k'o tvor :lol:

iskreno receno,u oba slucaja odgovor je DA,samo na prvi dio pitanja bi trebali odgovoriti i musakraci

tamponi isusuju vaginalnu flrou i faunu
:lol: :lol: :lol: :lol: Čuj isušuju vaginalnu faunu!!!!! Hahahahahahaha....
:lol: :lol: :lol: nema veze, lapsus lingua :D :lol: :lol: :lol:
ljubav_aha

#85 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?

Post by ljubav_aha »

aha ,fauna :lol:

moja namjer nije bila provociranje,jer isto tako obrijana je jos bolja za odrzavanje higijene,narocito u tokm krvavom periodu :-)
zelenashica

#86 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?

Post by zelenashica »

ljubav_aha wrote:aha ,fauna :lol:

moja namjer nije bila provociranje,jer isto tako obrijana je jos bolja za odrzavanje higijene,narocito u tokm krvavom periodu :-)
vala ja više voli m obrijanu bilo potrebe ili ne :D
lamarab

#87 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?

Post by lamarab »

CAREFREE su po meni najbolji od ulazaka, a najzdraviji je sigurno pamuk, ali ko radi i ko je u pokretu, to je slabo moguce...

jedan savjet, oproban, higijena sapunima /obicnim/ moze samo da steti, jer zenski intimni prostor
vec ima svoju prirodnu zastitu i ravnotezu, svaki obicni sapun to narusava
i onemogucava odbranu od bakterija i mikroorganizama

CISTA MLAKA VODA je najzdravija, i naravno redovno pranje poslje svake nuzde

INTIMNA ZENSKA ZONA JE USTVARI JAKO CISTO PODRUCJE KOJE IMA U NORMALNIM UVJETIMA, OKO 5 PUTA MANJE BAKTERIJA NEGO STO IH IMATE U USTIMA!!!
NEOBICNO ZAR NE!!
Karabaja

#88 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?

Post by Karabaja »

lamarab wrote:

INTIMNA ZENSKA ZONA JE USTVARI JAKO CISTO PODRUCJE KOJE IMA U NORMALNIM UVJETIMA, OKO 5 PUTA MANJE BAKTERIJA NEGO STO IH IMATE U USTIMA!!!
NEOBICNO ZAR NE!!
đes ti prije brojala bakterije? :D
duboka_misao

#89 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?

Post by duboka_misao »

Karabaja wrote:
lamarab wrote:

NEOBICNO ZAR NE!!
kakav bi bio uticaj mog koljena na tvoje reproduktivne organe? :D ocemo jest later?
Karabaja

#90 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?

Post by Karabaja »

duboka_misao wrote:
Karabaja wrote:
lamarab wrote:

NEOBICNO ZAR NE!!
kakav bi bio uticaj mog koljena na tvoje reproduktivne organe? :D ocemo jest later?
a kako bi moj reproduktivni organ uticao na tvoje bakterije :D
nećemo jesti, nisam gladan :D visok datum :D
Post Reply