Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Hvala Sarajevu na ovakvoj omladini.
Jesu li roditelji svjesni šta im djeca rade kad odu od kuće.
Da sam ja napravio ono što su HZ napravili. da sam samo bio tu nebi me opralo sto voda kod starog. Ubio bi boga u meni.
A gledaj Federalnu televiziju oni ih proglašavaju nevinim žrtvama ( što V.P. možda jeste) i proglašavaju huligane herojima Sarajeva. Oni određuju šta će ko raditi.
Za svu šteti u Široko krivi su građani širokog jer se nisu znali braniti.
Znaju li ti roditelji huligana HZ da je falilo još par minut da se mještani organiziraju i da ih pobiju sve.
Razmislite malo dokle je granica tolerancije nasilja ovih huligana.
Pogledajte snimku pa mi recite za koju stvar normalan čovjek ide na policiju ili mještane dok se puca.
Očigledno da im je po cijenu života stalo da razvale Široki da bi mogli kasnije pričati kako su ih razvalili.
Što bi bilo tako da nije ugašen jedan mladi život.
sve i da su navijači sarajeva izazvali nerede ko ima pravo da puca u njih. hej, na ljude je pucano iz automatskog oružja.
to nigdje na svijetu nema, samo u vukojebini zvanoj široki.
jel ko trebao pucati u navijače hajduka u slovačkoj, jel ko trebao pucati na navijače dinama kad su pravili belaje po austriji!
hahaha, gdje ces mu ba tako nesto rec' Vidis kako je fino odgojeno dijete, ocito da ima BIJELE RUKAVICE kao i ovi sto ubise momka Namazano je to.....do besvjesti
Svi mogu nagađati, ali istina je jedna i jedina.
A to je da nas nije bilo 150, tačno, bilo nas je više, ali već u Tarčinu oko 11 sati ujutru (gdje nam je bilo prvo, od ukupno 5 ili 6 policijskih zaustavljanja) znalo se koliko nas ima, sasvim dovoljno vremena da se policija reorganizuje ili u krajnjem slučaju, vrati sve preko 150. Činjenica je da smo pri ulasku u Široki razdvojeni na dvije grupe, a ona manja, koja je ostala iza, napadnuta je prilikom samog ulaska. Istina je da smo mi koji smo stigli u prvim autobusima izašli i najnormalnije kupovali karte za utakmicu (doduše, vjerovali ili ne karte koje su nam prodavane bile su za utakmicu Široki - Velež od prije dvije sedmice!!!??? naravno, na kartama slike ustaša, valjda kao dobrodošlica gostima, zanima me da li iste karte štampaju za utakmicu Široki - Zrinjski, Posušje, Grude... ili mi imamo privilegije za posebnim dizajnom). Znači, provokacija u startu. Istina je da su djevojke, kojih je bilo sa nama, puštene u stadion čim smo stigli, nakon toga je zatvorena blindirana kapija. Slučajno ili ne, izgleda da su bili barem djelimično "slabi" na djevojke, pa je tek tada počeo haos, jer smo u međuvremenu dok smo mi kupovali karte, napadnuti sa druge strane ulice od strane navijača Širokog, doduše, ni djevojke nisu ostale pošteđene maltretiranja unutar stadiona, što dokazuju nalazi tih djevojaka sa CUM-a, ali i njihovi snimci na telefonima. Istina je da je policija bila samo štit LEĐIMA okrenut navijačima Širokog, ali licima, palicama i pištoljima okrenutim prema nama. Istina je da smo uzvratili kamenjem. Istina je da je policija koristila vatreno oružje, što je i dokazala nekolicina snimaka do sada, a vjerujte da ih ima još, danas će se vidjeti još tih snimaka, nažalost to što smo svi mi vidjeli svojim očima, nikome nije dovoljan dokaz. Istina ne može biti da je jedan Oliver Knezović mogao neprimjećeno oteti pištolj, ali ne samo pištolj, nego i uniformu policajcu, presvući se i pucati sigurno 40-ak minuta, koliko je trajalo pucanje od prvog pucnja do našeg polaska i u tom periodu upucati skoro deset ljudi. Istina je da nam je nekoliko žena iz obližnjih kuća pomoglo prilikom povreda nekih od nas. Istina je da kada smo krenuli policija nam je garantovala sigurnost, a sigurno 500 metara uz cestu, s obje njene strane smo kamenovani prilikom izlaska iz Širokog.
Sve navedeno će potvrditi 300-400 svjedoka, desetine slika i video snimaka...
Btw... Priča o predaji, priznanju, bijegu Knezovića je toliko neozbiljna, da u ovako ozbiljnom trenutku se ne bi smjeli osvrtati na nju i pridavati joj toliki značaj, nego nastaviti i dalje tražiti stvarne počinioce, ovo je bio sam loš pokušaj "policije" da nas pravi duducima.
Što se slike navijača Sarajeva sa "pištoljem" u ruci tiče, mišljenja sam da ono ne može biti pištolj, postoje dvije varijante, prva, mnogo realnija, da je ono kaiš omotan oko ruke, a druga da je ono jako loša foto-montaža, ako je to istina da nam neko želi plasirati montažu, dužan sam ga kao grafički dizajner naružiti, jer bolju foto-montažu bih napravio u Paintu.
Teško, ali ipak 1% moguće je da postoji i treća varijanta, da je ono zaista pištolj, momku se vidi lice, neće biti teško otkriti o kome se radi i vrlo lahko utvrditi da li je zaista pucao.
Fiktivni lik Oliver pobjegao iz zatvora!! Pa, on nikad nije ni bio u zatvoru, policija je ubila Vedrana.
Samo im je bila sramotna izjava juče: Oliver Knezović, Puljićev ubica, nije policajac!
Ministar je potvrdio kako je u pritvoru osoba za koju se sumnja da je odgovorna za ubistvo navijača Sarajeva Vedrana Puljića. Riječ je o građaninu a ne o policajcu, izričit je ministar Gašpar. Osumnjičeni je u pritvoru još od sinoć a do saznanja o odgovornosti za ubojstvo došlo se tokom današnjeg dana.
Nakon što je pregledao dnevnik u 23:00 na FTV Oliver je odlučio da napusti policijsku stanicu, "uprkos mnogobrojnom obezbjeđenju koje je pružilo nadljudske napore da ga spriječi".
Taj fantomski Knezovic je uspio za dva dana :ubiti neduznog momka,porazbijati na desetine glava navijaca sarajeva,usput poranjavati jos 6 momaka,zatim biti uhapsen,zatim priznao svoje zlocine i kad smo svi pomislili da bi trebao odgovarati za svoja zlodjela Oliver se predomislio i pobjegao iz pritvora...pa da je Betmen ili Supermen-previse je...a nikako da vidimo kako taj covjek izgleda,neka njegova fotografija,neki snimak njegovog hapsenja i sl....kamere su bile tu kada je trebalo snimati navijace sarajeva,a nigdje ih kad treba snimiti privodjenje fantomskog Olivera Knezovica.
Apsolutno ništa se ne dešava slučajno, ni Luka Ploče, ni Dejton-II u Butmiru, ni smjena Lukača, ni Ljiljani pred Skupštinom FBiH, ni to što kasne penzije,...
notabene wrote:U pitanu je to sto ima ljudi koji su primorani da rade po 16 sati i dnevni posao im nalaže da po nekoliko puta moraju da idu sa kraja grada na drugi kraj, ti ljudi, LJUDI OVOGA GRADA, OBICNI LJUDI SAMO ŽELE DA NORMALNO ŽIVE I DA PREHRANE SVOJU PORODICU. Naravno da mi je žao momka i od bijesa ne mogu nista više da kažem, ali ne mogu podnijeti cinjenicu da se u širokom ljudi normalno šecu i obavljaju svoje poslove dok drugi nisu u stanju da na vrijeme stignu na posao.... Opet se sve vraca ovom narodu, nikako mi nije jasno...
Postoji nesto sto se zove SOLIDARNOST .....
Ako ce ove blokade doprinijeti da se pocinioci kazne i ako ce doprinijeti da se ovo vise ne ponovi - neka traju i par mjeseci ....
I ja idem sa kraja na kraj grada - ali sve je to zanemarivo u odnosu, ne dao Bog, da se ovo desi mome sinu sto se desilo Vedaranu ....
I ovi momci ( kao i na drugim stadionima ) SAMO SU ZELJELI DA NORMALNO ODGLEDAJU UTAKMICU ....
Ovo da se "u širokom ljudi normalno šecu i obavljaju svoje poslove ..." - mislim da nijedan NORMALAN Sirokobrijezanin ne sece se normalno ....
Postoji nesto sto se zove udar na DRŽAVNE INSTITUCIJE, a ne udar na obicne građane koji i ovako jedva preživljavaju.. mentalitet ovoga grada nikada nece shvatiti da udara po vlastitom narodu, a ne po aktualnoj vlasti, jer ja necu moci otici na posao taj dan i niz drugih ljudi, ali ce zato oni koji su na vlasti najnormalnije se vozati u svojim limuzinama i "obavljati svoj posao"... Zato cu biti prvi ako treba koji ce krenuti na zgradu vlade, suda i ostalih institucija, ali necu blokirati ulice ljudima koji moraju da rade i da tako preživljavaju. Ovim blokadama se nista nece postici kao sto sam i rekao, jer ne dirate direktno u same ljude koji sjede u vladi nego na obican narod kao sto smo svi.. Zakljucak; trpi opet narod, sada od, opet vlastitog naroda.. Zaista neshvatljivo..
- ubijen momak
- šef policije govori kako sigurno nije ubijen od vatrenog oružja, te da policija nije pucala
- obdukcijom utvrđeno da je momak ubijen iz vatrenog oružja
- šef policije tvrdi kako je policija koristila službeno oružje pucajući zrak
- osumnjičeni za ubistvo se predao i priznao da je pucao u navijače sarajeva
- šef policije trvdi da je navijač sarajeva ubijen oružjem koje je otuđeno od policajca
- osumnjičeni koji se predao bježi od sudske policije
jedini koji je "pobjegao" sudskoj policiji je stanković u foči. frajer je u širokom "pobjegao" policiji u momentu kada o njegovom zločinu priča cijela država i pola evropskih država. kada je sudionik medijski najeksponiranijeg događaja u pola evrope.
ovo ni gebels ne bi bolje planirao!
ko poslije ovoga može vjerovati policiji i onome šta policija priča......
Jesu li roditelji svjesni šta im djeca rade kad odu od kuće.
Da sam ja napravio ono što su HZ napravili. da sam samo bio tu nebi me opralo sto voda kod starog. Ubio bi boga u meni.
A gledaj Federalnu televiziju oni ih proglašavaju nevinim žrtvama ( što V.P. možda jeste) i proglašavaju huligane herojima Sarajeva. Oni određuju šta će ko raditi.
Za svu šteti u Široko krivi su građani širokog jer se nisu znali braniti. Znaju li ti roditelji huligana HZ da je falilo još par minut da se mještani organiziraju i da ih pobiju sve.
Razmislite malo dokle je granica tolerancije nasilja ovih huligana.
Pogledajte snimku pa mi recite za koju stvar normalan čovjek ide na policiju ili mještane dok se puca.
Očigledno da im je po cijenu života stalo da razvale Široki da bi mogli kasnije pričati kako su ih razvalili.
Što bi bilo tako da nije ugašen jedan mladi život.
Sta ima policajac? Da li su redovne plate ? Kasne li koji dan ? Koliko ima do penzije/mirovine ? Kakav je zapovjednik ?
Ovu povecanu tvoju izjavu - necu komentarisati - procitaj je nekoliko puta ..... Mozda nesto i skontas .....
I cestitka na PRVOM postu ......
notabene wrote:U pitanu je to sto ima ljudi koji su primorani da rade po 16 sati i dnevni posao im nalaže da po nekoliko puta moraju da idu sa kraja grada na drugi kraj, ti ljudi, LJUDI OVOGA GRADA, OBICNI LJUDI SAMO ŽELE DA NORMALNO ŽIVE I DA PREHRANE SVOJU PORODICU. Naravno da mi je žao momka i od bijesa ne mogu nista više da kažem, ali ne mogu podnijeti cinjenicu da se u širokom ljudi normalno šecu i obavljaju svoje poslove dok drugi nisu u stanju da na vrijeme stignu na posao.... Opet se sve vraca ovom narodu, nikako mi nije jasno...
Postoji nesto sto se zove SOLIDARNOST .....
Ako ce ove blokade doprinijeti da se pocinioci kazne i ako ce doprinijeti da se ovo vise ne ponovi - neka traju i par mjeseci ....
I ja idem sa kraja na kraj grada - ali sve je to zanemarivo u odnosu, ne dao Bog, da se ovo desi mome sinu sto se desilo Vedaranu ....
I ovi momci ( kao i na drugim stadionima ) SAMO SU ZELJELI DA NORMALNO ODGLEDAJU UTAKMICU ....
Ovo da se "u širokom ljudi normalno šecu i obavljaju svoje poslove ..." - mislim da nijedan NORMALAN Sirokobrijezanin ne sece se normalno ....
Postoji nesto sto se zove udar na DRŽAVNE INSTITUCIJE, a ne udar na obicne građane koji i ovako jedva preživljavaju.. mentalitet ovoga grada nikada nece shvatiti da udara po vlastitom narodu, a ne po aktualnoj vlasti, jer ja necu moci otici na posao taj dan i niz drugih ljudi, ali ce zato oni koji su na vlasti najnormalnije se vozati u svojim limuzinama i "obavljati svoj posao"... Zato cu biti prvi ako treba koji ce krenuti na zgradu vlade, suda i ostalih institucija, ali necu blokirati ulice ljudima koji moraju da rade i da tako preživljavaju. Ovim blokadama se nista nece postici kao sto sam i rekao, jer ne dirate direktno u same ljude koji sjede u vladi nego na obican narod kao sto smo svi.. Zakljucak; trpi opet narod, sada od, opet vlastitog naroda.. Zaista neshvatljivo..
Ti po svome - imas pravo, niko ti ne brani .....
Postoje i DRUGACIJI ljudi od tebe - koji nisu egoisti i koji se SOLIDARISU sa patnjom drugog ...
Last edited by veljaca on 06/10/2009 12:04, edited 1 time in total.
Najmsjesnije, a jos vise jadno i kontradiktorno, jesu izjave "da se sam predao", a onda "pobjegao".
Pa ko jos bjezi ako se sam preda?
Ali, vjerovatno je doticni skontao "ma kome se ja predah" i pobjeze .
Pa ova policija je gora od djece u vrticu...i djeca bi skontala bolje...
A po svoj prilici, momka jeste upucao drot, i to onaj sa oruzjem koji se vidi na snimci, pa su skontali da nekoga optuze i ko fol uhvate, pa kazu kako je pobjegao. Drot ostao zasticen, a "ubica" u bijegu.
Da se kladimo da lik sa onim imenom i ne postoji...ili postoji, nekad davno je bio uhapsen za nesto pa mu imaju i sliku i sve ostalo, a mozda je cak i zijanio nekad u ratu ili nekako drugacije, pa mu sad koriste ime za ovu svrhu znajuci da ga nikad niko nece pronaci...mila majko debila...
Povrh svega, to se "desava" kada su tamo stigli i federalci...c,c,c
Dozer wrote:
Najmsjesnije, a jos vise jadno i kontradiktorno, jesu izjave "da se sam predao", a onda "pobjegao".
Pa ko jos bjezi ako se sam preda?
Ali, vjerovatno je doticni skontao "ma kome se ja predah" i pobjeze .
Pa ova policija je gora od djece u vrticu...i djeca bi skontala bolje...
A po svoj prilici, momka jeste upucao drot, i to onaj sa oruzjem koji se vidi na snimci, pa su skontali da nekoga optuze i ko fol uhvate, pa kazu kako je pobjegao. Drot ostao zasticen, a "ubica" u bijegu.
Da se kladimo da lik sa onim imenom i ne postoji...ili postoji, nekad davno je bio uhapsen za nesto pa mu imaju i sliku i sve ostalo, a mozda je cak i zijanio nekad u ratu ili nekako drugacije, pa mu sad koriste ime za ovu svrhu znajuci da ga nikad niko nece pronaci...mila majko debila...
Povrh svega, to se "desava" kada su tamo stigli i federalci...c,c,c
Kidam nalijevo
Ja stvarno ne mogu da vjerujem. Ovo nije normalno sekunde.
O Sirokom najbolje svjedoce njegovi gradjani - cuj okupili se kako bi zahtijevali da se ubica pusti, jer, toboze, doticni je branio grad.
Postoji Oliver Knezovic, postoji i njegova adresa u sirokom, tako da ne vjerujem da je fiktivan lik, ali vjerujem da je pao dogovor izmedju drotova i njega.
I da ga je drot pustio naravno, kakvo bjezanje crno ..
Kako da se solidarišem???? Da svome dijetetu ne dam da jede jer tata ne moze ici na posao.. Kako da se solidarišem?? Šta sada treba da uradim, ali da to BUDE EFIKASNO ZA OVAJ NAROD?? Blokade ulica sigurno nisu, opet je narod taj koji pati..
don vito wrote:Bas sam se pitao kada ce na naplatu doci glorifikacija huligana u sarajevskim medijima zato sto su "nasi" a ne "njihovi". Ili jos gora stvar sto predsjednik Federacije krsi zakon i na poziv ulice vadi "nase huligane" iz "njihovih tamnica". A "oni" odgovorise tako sto su pustili ubicu jer je "njihov".
Pogresno je misliti da ce na ovome stati, tek sada ce ceh platiti obicni gradjani (i u Sarajevu i u Sirokom Brijegu). Sad kad neki novi Denis Mrnjavac bude ubijen, naravno da ce se ubica ceriti policiji "ne mozete mi nista", mozda ocekivati pomoc od predsjednika Federacije ili pomoc od policije da pobjegne. A onda ce na forumu sa-x raja zaliti za starim dobrim vremenima kada je "titina milicija prvo pucala pa tek onda pitala".
kakva "glorifikacija huligana u sarajevskim medijima zato sto su "nasi" "?Sta mislis koliko sam ja jucer bio bijesan na iste te medije kada su prenosili saopstenje,odnosno prvobitnu laz "da je momak ubijen kamenicom u neredima izmedju dvije navijacke skupine"?Predsjednik federacije nebi nikoga mogao osloboditi iz zatvora ako za takvim postoji osnovana sumnja da su pocinili zlocin.titina milicija?da to je bila diktatura ali ovo je nesto puno gore.
Saberi sam:
1.ubijen kamenom (1.laz)
2.oteo pistolj pa ga policija ubila iz samodbrane (2. laz)
3.Oliver je bio policajac koji ga je ubio (3. laz)
4.Oliver navodno nije policajac,predao sam sam policiji i priznao ubistvo ( vjerovatno opet laz ???)
5.Oliver navodno bjezi iz zatvora (ovo je vec da places)
za razmisljanje:
-djevojke su pustene u stadion...Zasto?Dali im besplatno karte zato sto su pripadnice ljepseg spola?
-Oliver,iako ubica, na danasnjim protestima u Sirokom Brijegu -"narodni heroj" koji je "branio siroki od pobjesnjelih razularenih navijaca FK Sarajeva"
Sve u svemu,a kontekstu nevjerovatnog sinocnjeg epiloga,odnosno bijega ubice i "heroja" siroki Brijeg vise nebi trebalo zvati "brijegom" vec "Sirokim Bijegom"
a za to su krivi nasi politicari koji nece da se dogovore sa hrvatskom da se ovakve stvari ne desavaju i da osumnjiceni za kriminal ne mogu tek tako bjezati. to su politicari ostavili sebi kao zadnja vrata za bijeg kad bas prigusti pa im nije u cilju ukinuti ovo sranje o neizrucivanju.
Zar vi stvarno mislite da je taj neki Oliver ubio ikoga?
95% sam sigurna da ga je ubio policajac, da je taj navodni Oliver ako i postoji neka umobolna osoba, koja ce se izvuci na neuracunljivost itd. da sad ne potezem KZ.
Koliko je ozbiljno stalo nekome da se uhvati ubica pokazuje i ovaj "bijeg" navodnog osumnjicenog.
Naravno, sve je samo jedna velika "scena" kako bi se umirila javnost i razisli protestanti. Sve po recepetu - daj odvedi nekoga da ga ko fol optuzimo, reci cemo da se predao, pa cemo ga pustiti i reci da je onda pobjegao. Onda cemo ga "traziti" svi msilama, pa cemo reci da je pobjegao u HR ili negdje dalje i da je trenutno nedostupan organima gonjenja.
Kako da se solidarišem???? Da svome dijetetu ne dam da jede jer tata ne moze ici na posao.. Kako da se solidarišem?? Šta sada treba da uradim, ali da to BUDE EFIKASNO ZA OVAJ NAROD?? Blokade ulica sigurno nisu, opet je narod taj koji pati..
Eh, sada, ode ti predaleko ( da li namjerno ili slucajno ) .... cuj da ne das djetetu da jede jer tata ne moze ici na posao. Eto da prihvatim tvoju tezu: sta ti dijete jede kad ne odes na posao ( bolovanje, godisnji, subota, nedjelja .... )? Namjerno karikiram ....
Solidarisaces se tako sto krenes malo ranije na posao - jer saobracaj nije u potpunoj blokadi ( ima alternativnih pravaca ) .... Ako i zakasnis malo na posao - sigurno neces dobiti otkaz i nece ti se odbiti od plate - jer je visa sila u pitanju .... Efikasno za ovaj narod ( u cijeloj BiH ) je omoguciti uspostavu vladavine prava, a to se na zalost postize i ovakvim stvarima ( demonstracije ... )
Sve se moze ako se hoce - a ako nece - naci ce se milion razloga da se kritikuje .....
Da nije tuzno,bilo bi smijesno.Ni nadrealisti ne bi smislili bolji scenarij za skec..
Navijaci Sirokog,Skripari(naziv dobili po ustasama/fasistima koji su se od partizana sakrili u skripe) organizuju proteste sa ustaskim/fasistickim obiljezjima na kojima se bune da ih neki mediji nazivaju fasistoidnom sredinom,pale zastavu BiH i traze oslobadanje fantomskog lika Knezovica(koji je vec osloboden):-)