Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
whow

#76 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???

Post by whow »

rey wrote:
ado-šampion wrote:
rey wrote:e ljudi imam opciju da uzmem polovnog clia 2007 godiste, presao 18.000 km, s dobrom opremom (klima, el.paket, cd itd..) za nekih 14.500 KM jos registrovan..
Sta mislite??? jel se ovo vise ispalti???
Koji motor? Ako je TCE 100 konja isplati se, ako je dobro očuvan. Uglavnom uzmi današnje cijene, odbi 30-ak % i to je otprilike realna cijena. Pazi samo da ga nije razrađivao neki tatin sin. :-)
nije TCE, 1.2, 75 KS.. 4 vrata, metalik boja, i od opreme sve sto mi treba... klima, el. paket, metalik boja, maglenke, cd...
Nisam ga jos pogledao, ali je vjerovatno ocuvan, dok je malo presao a i dvije godine je star..
Nov bi me izasao 19500 KM s ovim motorom i ovom opremom, doduse i noviji model..
Ja imam 21 godinu, ovo bi mi bio prvi put da uzimam auto, polovno ili novo.. Sad kad bi isao da pogledam ovaj, da li treba da ga vozim do Bunje da ga oni pregledaju?? tj, da ga prikopcaju na kompjuter i da vide jel sve regularno, i koliko to kosta??
Hm , neznam da li je to bas njabolji deal. Ako novi Clio kosta 19000 km a ovaj dvije godine star 14500 km malo mi je to previse . I nije neka velika usteda . Kilometraza je mala ali moras gledati i godinu . Ja mislim da za 15-tak K mozes naci solidnog Golfa 6 , mozda ne TDI ali bi se trebao naci kakav benzinac 2005 -2006 godiste . Ne zaleci se jos nije kasno :wink: . Prije no sto se odlucis za vozis tog Clia na pregled probaj nekoga Golfa , vidjet ces da ti poslije Clio nece pasti na pamet. Jesi li razmisljao o ovoj novoj Skodi Fabia , mislim da je bila na akciji 1,2 HTP za 16000 , nova. Ja sam je malo vozikao ovo ljeto i totalno me iznenadila u pozitivnom smislu. Vidim mlad si tako da ti je moj savjet da ne zuris i da obavezno isprobas vise vozila prije no sto se odlucis za kupovinu. Pregled u servisu je naravno obavezan prije kupovine i to su obicno i najbolje ulozene pare.
ado-šampion

#77 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???

Post by ado-šampion »

Za servise ne znam. A što se tiče dileme, teška je. :) Ta ponuda nije senzacionalna. ALI... tebi je 21 godina, kako kažu mladost-ludost, ako ti padne na pamet da mijenjaš tog Clia za kojeg sutra daš skoro 20 milja, za 3 godine ćeš za njega moći uzeti 13. Ako i toliko, jer ako taj Clio u te 3 godine dobije nasljednika (a vjerovatno hoće), cijena će mu još više pasti. Imaj na umu da autima nakon treće godina osjetno manje pada cijena. To je sve što ti zasad mogu reći.
ado-šampion

#78 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???

Post by ado-šampion »

@ Whow

Razlika je manja od očekivane zato što je Clio sad na akciji. Njegova normalna cijena je 22500 KM.
rey

#79 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???

Post by rey »

ado-šampion wrote:@ Whow

Razlika je manja od očekivane zato što je Clio sad na akciji. Njegova normalna cijena je 22500 KM.
a sta mislis po kojoj cijeni bi mi se isplatilo da uzmem ovog polovnog, posto je lik stavio cijenu na 15 hiljada i kaze da nije fiksna.. znaci da bih mu mogao predloziti cijenu, pa hoce-nece.. a vidim da mu vec dugo stoji oglas, skoro mjesec, tako da...
ado-šampion

#80 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???

Post by ado-šampion »

rey wrote:

a sta mislis po kojoj cijeni bi mi se isplatilo da uzmem ovog polovnog, posto je lik stavio cijenu na 15 hiljada i kaze da nije fiksna.. znaci da bih mu mogao predloziti cijenu, pa hoce-nece.. a vidim da mu vec dugo stoji oglas, skoro mjesec, tako da...
Koliko sam shvatio ti si to našao u oglasima i ni ne znaš lika, prema tome ja mislim da se ne isplati dati 15 milja, ni 14,5, za POLOVNOG Clia, sa slabim motorom. Bez obzira što je 2 godine star, polovan je. Ja sam mislio da je tebi to ponudio neko ko te zna. Ako bi se taj Clio pokazao očuvanim kroz eksploataciju, to bio bio dobar deal, ali pošto je to rizik, po meni se ne isplati, ako imaš pare bolje ti je daj 19 za novog i gotovo, ako smo već stali na Cliu. Ako već ideš na rizik i polovno auto, siguran sam da se za 15 milja može naći benzinski Golf V da ima snage.

Ti sam trebaš odvagati hoćeš li polovno ili novo. Što se tiče toga, mišljenja su podijeljenja i najbolje je da ti sam odlučiš.
whow

#81 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???

Post by whow »

rey wrote:

Ako jos razmisljas o ovome Cliu , obzirom na recesiju , cinjenicu da je stari model , te gubitak vrijednosti nakon dvije godine exploatacije ja bih mu ponudio 11000 pa hoce nece .
rey

#82 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???

Post by rey »

Hm , neznam da li je to bas njabolji deal. Ako novi Clio kosta 19000 km a ovaj dvije godine star 14500 km malo mi je to previse . I nije neka velika usteda . Kilometraza je mala ali moras gledati i godinu . Ja mislim da za 15-tak K mozes naci solidnog Golfa 6 , mozda ne TDI ali bi se trebao naci kakav benzinac 2005 -2006 godiste . Ne zaleci se jos nije kasno :wink: . Prije no sto se odlucis za vozis tog Clia na pregled probaj nekoga Golfa , vidjet ces da ti poslije Clio nece pasti na pamet. Jesi li razmisljao o ovoj novoj Skodi Fabia , mislim da je bila na akciji 1,2 HTP za 16000 , nova. Ja sam je malo vozikao ovo ljeto i totalno me iznenadila u pozitivnom smislu. Vidim mlad si tako da ti je moj savjet da ne zuris i da obavezno isprobas vise vozila prije no sto se odlucis za kupovinu. Pregled u servisu je naravno obavezan prije kupovine i to su obicno i najbolje ulozene pare.
gledao sam fabiu, isao sam i na testnu voznju.. mozda se na prvi pogleda cini da je povoljnija od clia ali kad se malo saberes izadje ista cifra, s tim sto s cliom dobijes vise, malo jaci motor, vise opreme i vecu sigurnost. Fabia 1.2 70 KS sa ambiente paketom opreme i metalik bojom izadje 19.620, a Clio koji je po meni puno lijepsi i udobniji sa motorom od 75 KS i nesto boljom opremom izadje 19.625 KM.. Jedino sto kod Fabie dobijes 4 vrata a kod Clia 2, ali to mi nije toliko bitno..
rey

#83 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???

Post by rey »

whow wrote:
rey wrote:

Ako jos razmisljas o ovome Cliu , obzirom na recesiju , cinjenicu da je stari model , te gubitak vrijednosti nakon dvije godine exploatacije ja bih mu ponudio 11000 pa hoce nece .
hehe :D ma tesko da bi za 11000 mogao uzeti i clio 2...
mozda 13500 je realnije
revolver amidza

#84 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???

Post by revolver amidza »

malo sam letimično pročitao postove,i načelno se slažem sa whow u vezi mašine tdi od 105 ks.
vidim da mnogi ovdje govore da je 150 hiljada velika kilometraža za 4 god i da treba izbjegavati golfa zbog toga itd.,ono što ja mogu reći da su priče da ta mašina crkava najobičnija glupost;u firmi imamo oktaviju sa tom mašinom1.9 tdi i za nepune 3 god je nabrala 137 hiljada i još je 4 čovjeka voze (a svi znamo šta to znači za auto),auto se redovno održava u servisu i nikakav kvar nije imala do sada,znači poanta je u redovnom i kvalitetnom održavanju,..u kontekstu tvoje dileme ja bih izabrao golfa.
a sretno ti u pogledu bilo čega.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#85 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???

Post by corolla02 »

revolver amidza wrote:malo sam letimično pročitao postove,i načelno se slažem sa whow u vezi mašine tdi od 105 ks.
vidim da mnogi ovdje govore da je 150 hiljada velika kilometraža za 4 god i da treba izbjegavati golfa zbog toga itd.,ono što ja mogu reći da su priče da ta mašina crkava najobičnija glupost;u firmi imamo oktaviju sa tom mašinom1.9 tdi i za nepune 3 god je nabrala 137 hiljada i još je 4 čovjeka voze (a svi znamo šta to znači za auto),auto se redovno održava u servisu i nikakav kvar nije imala do sada,znači poanta je u redovnom i kvalitetnom održavanju,..u kontekstu tvoje dileme ja bih izabrao golfa.
Pa JBT, sve umjetnici za volanom ovdje!
Walthie

#86 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???

Post by Walthie »

revolver amidza wrote:a je 150 hiljada velika kilometraža za 4 god i da treba izbjegavati golfa zbog toga itd.,ono što ja mogu reći da su priče da ta mašina crkava najobičnija glupost;u firmi imamo oktaviju sa tom mašinom1.9 tdi i za nepune 3 god je nabrala 137 hiljada i još je 4 čovjeka voze (a svi znamo šta to znači za auto).
Kakvo ba crkavanje,u firmi za koju sam radio vozili smo novog passata koji je za 3 i pol godine "nakucan" na 300000,doslovno novo vozilo kad ga pogledas a iskoristeno je do maksimuma -lak i enterijer su ocuvani prilicno ali mehanicki dio-uzas.

Golf star 4 godine sa urednom servisnom knjigom i stvarnih 150000 moze jos toliko preci.
DoradO

#87 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???

Post by DoradO »

corolla02 wrote:
revolver amidza wrote:malo sam letimično pročitao postove,i načelno se slažem sa whow u vezi mašine tdi od 105 ks.
Covjek nista nije slagao ;-)
rey

#88 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???

Post by rey »

DoradO wrote:
corolla02 wrote:
Covjek nista nije slagao ;-)
normalno da nije :thumbup:
whow

#89 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???

Post by whow »

Evo Rey nasao sam ti auto

Image

Image

2007 godiste , mala kilometraza mislim 40 hiljada, cijena extra, pojest ce tri Clia . cijena 19500 km kilometraza mala . ovo auto kada je novo kosta preko 40 k
rey

#90 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???

Post by rey »

whow wrote:Evo Rey nasao sam ti auto

Image

Image

2007 godiste , mala kilometraza mislim 40 hiljada, cijena extra, pojest ce tri Clia . cijena 19500 km kilometraza mala . ovo auto kada je novo kosta preko 40 k

fino se ovo cini... samo koji je motor???
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#91 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???

Post by corolla02 »

"u firmi imamo oktaviju sa tom mašinom1.9 tdi i za nepune 3 god je nabrala 137 hiljada i još je 4 čovjeka voze (a svi znamo šta to znači za auto),auto se redovno održava u servisu i nikakav kvar nije imala do sada,znači poanta je u redovnom i kvalitetnom održavanju,.."

Ovo gore ni pas s maslom ne bi mogao pojestii.., mozda je bas onaj Golf k'o ova Skoda, onako tu samo da se proda. Pod ovakvim okolnostima, meni licno, da mi nudis naj naj Lexu, opet ja bih trazio nesto drugoo..
whow

#92 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???

Post by whow »

rey wrote:

Image

Image

ako je novi GTI morao bi biti 2.0 T ( FSI) koji proizvodi 200ks . Ta masina je extra , ja je imam u Passatu koji je dosta veci od golfa i ide ko flak 0-100 sa manuelnom transmisijom oko 7 sekundi sa golfom oko 6.5 sec do stoje .pogledaj na autopijaca.ba za vise detalja .
revolver amidza

#93 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???

Post by revolver amidza »

corolla02 wrote:"u firmi imamo oktaviju sa tom mašinom1.9 tdi i za nepune 3 god je nabrala 137 hiljada i još je 4 čovjeka voze (a svi znamo šta to znači za auto),auto se redovno održava u servisu i nikakav kvar nije imala do sada,znači poanta je u redovnom i kvalitetnom održavanju,.."

Ovo gore ni pas s maslom ne bi mogao pojestii.., mozda je bas onaj Golf k'o ova Skoda, onako tu samo da se proda. Pod ovakvim okolnostima, meni licno, da mi nudis naj naj Lexu, opet ja bih trazio nesto drugoo..

ja ne znam šta tebe muči i čemu taj papanski sarkazam?
na onaj tvoj prvi post nisam htio da reagiram ali vidim da si se ti zakačio kao pjan plota?
šta,ti to kao neki stručnjak kompetentan da pobijaš stvari koje su fakat,ili si možda umjetnik za volanom veći od svih?
na kraju krajeva nisam se tebi ni obraćao već čovjeku koji ima dilemu i dao svoje mišljenje,ako nemaš šta argumentirano da dodaš,popuši i skini mi se. :skoljka:
ado-šampion

#94 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???

Post by ado-šampion »

whow wrote:
rey wrote:

Image

Image

ako je novi GTI morao bi biti 2.0 T ( FSI) koji proizvodi 200ks . Ta masina je extra , ja je imam u Passatu koji je dosta veci od golfa i ide ko flak 0-100 sa manuelnom transmisijom oko 7 sekundi sa golfom oko 6.5 sec do stoje .pogledaj na autopijaca.ba za vise detalja .
Piše da je 150 konja :?: :!:

http://www.autopijaca.ba/index.php?vozi ... view=66385

Koliko ja znam, petica GTI ima 200 konja.

Cijena je 50% manja nego što se najjeftinije petice GTI kreću po Njemačkoj. Ako je ovo GTI, onda ovo konkretno auto ima neki problem i to veliki!

A sudeći po navedenoj snazi ovo je 2.0 FSI sa koji ima GTI-look. Može bit i da valja, al nije auto za tebe. Tebi je to prvo auto, mlad si, 150 konja, GTI optika, skupo za održavanje, počni samo od guma, da ne nabrajam dalje. Ako Golf, onda 1.6 FSI.
corolla02

#95 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???

Post by corolla02 »

revolver amidza wrote:
corolla02 wrote:"u firmi imamo oktaviju sa tom mašinom1.9 tdi i za nepune 3 god je nabrala 137 hiljada i još je 4 čovjeka voze (a svi znamo šta to znači za auto),auto se redovno održava u servisu i nikakav kvar nije imala do sada,znači poanta je u redovnom i kvalitetnom održavanju,.."

ja ne znam šta tebe muči i čemu taj papanski sarkazam?
na onaj tvoj prvi post nisam htio da reagiram ali vidim da si se ti zakačio kao pjan plota?
šta,ti to kao neki stručnjak kompetentan da pobijaš stvari koje su fakat,ili si možda umjetnik za volanom veći od svih?
na kraju krajeva nisam se tebi ni obraćao već čovjeku koji ima dilemu i dao svoje mišljenje,ako nemaš šta argumentirano da dodaš,popuši i skini mi se. :skoljka:
Vidis, moj odgovor nije bio nikakav p* sarkazam vec glede p* retorike koju si ti ovdje gore iznjeo! Ta tvoja Skoda ce sluziti tu istu tvoju kompaniju koliko got hoces u extra stanju, ali samo da znas, raspasti ce se vec gotovo prvog dana kad dodje u ruke nekog prosjecnog BiH gradjanina, tj. zaviti ga u crno, jer sve njezine slabosti tad koje su vjesto bile prikrivane ce vrlo brzo isplivati na povrsinu sad, tj. biti ce drzi vodu dok majstori ne odu!
Pozz.
CLIO

#96 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???

Post by CLIO »

*BEZ DILEME - :D :thumbup:
sirocco

#97 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???

Post by sirocco »

ado-šampion wrote:
whow wrote:
rey wrote:Evo Rey nasao sam ti auto

Image

Image

Piše da je 150 konja :?: :!:

http://www.autopijaca.ba/index.php?vozi ... view=66385

Koliko ja znam, petica GTI ima 200 konja.

Cijena je 50% manja nego što se najjeftinije petice GTI kreću po Njemačkoj. Ako je ovo GTI, onda ovo konkretno auto ima neki problem i to veliki!

A sudeći po navedenoj snazi ovo je 2.0 FSI sa koji ima GTI-look. Može bit i da valja, al nije auto za tebe. Tebi je to prvo auto, mlad si, 150 konja, GTI optika, skupo za održavanje, počni samo od guma, da ne nabrajam dalje. Ako Golf, onda 1.6 FSI.[/quote]

koliko ja vidim ovo je uvoz iz USA , zato mu i jest ova cijena :D
CLIO

#98 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???

Post by CLIO »

Jarane kupujes auto za sebe pa ne znam brate sto nas pitas... :D Salim se :thumbup:
S obzirom da planiras voziti auto 6-7 godina trebalo bi uporediti neke stvari na pomenute automobile:

.....................................Golf................................ Clio

Cijena sadasnja:.............................................................

Oprema:.....................................................................

Kilometraza:.............. 150.000................................ 0,00 :D

Prethodni vlasnik:........firma ili krkan ili???................... NOVO(lijepo je biti prvi na mladi :mrgreen: )

Otprilike cijena nakon 7 god.............???..................................???

Starost vozila nakon 7 god..... 11- 12 godina(teze prodati)........ 7 godina(logika :D )

Nastavi dalje sam mrsko mi :D :thumbup:
whow

#99 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???

Post by whow »

A sudeći po navedenoj snazi ovo je 2.0 FSI sa koji ima GTI-look. Može bit i da valja, al nije auto za tebe. Tebi je to prvo auto, mlad si, 150 konja, GTI optika, skupo za održavanje, počni samo od guma, da ne nabrajam dalje. Ako Golf, onda 1.6 FSI.[/quote]

koliko ja vidim ovo je uvoz iz USA , zato mu i jest ova cijena :D[/quote][/quote]

Petica GTI iz USA ne bih imala 150 ks nego 200 KS. VW GTI u USA su skupi ko' dragi kamen , nista jeftiniji nego u Europi , onda na to dodaj, prevoz porez carina , nema sanse da ti se isplati da ga uvezes u BiH. Ja sam kontao uvoziti Astru H 1.8 iz Canade ali kada sam sve dodao i oduzeo skontao sam da je to neisplativo , jedino ako to neko radi radi sopstvenog cejfa. Takoder treba znati da cijene koje se listaju za auta iz Amerike nisu stavrne cijene i da je to samo marketing. Primjer je Novi Chevrolet Camaro ( transformer's car) sa 305 KS 6 brzina manuelna transmisija i LS paket u magazinima je izlistan za $22.995 . Kada se vozilo pojavilo u salonima cijen su bile preko 50 K , Nema logike kako se auto od 22995 prodaje za 50+. Glede ovoga GTI , ni ja ne mogu vjerovati da je ovo cijena za 2007 godiste GTI . Vidim da ima GTI felge ali ni se cini da ovajprednji grill nije honey comb kao kod pravoga GTI , tesko je reci iz ovoga ugla . Mozda je Amedricki Rabbit sa 5 cilindara 2.5 masinom taj ima masinu od 150 KS koju se za 2008 nafrizirali na 170 KS. U svakom slucaju ako auto nije imalo havariju i ako su papiri cisti cijena je extra.
rey

#100 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???

Post by rey »

whow wrote:Cijena je 50% manja nego što se najjeftinije petice GTI kreću po Njemačkoj. Ako je ovo GTI, onda ovo konkretno auto ima neki problem i to veliki!

A sudeći po navedenoj snazi ovo je 2.0 FSI sa koji ima GTI-look. Može bit i da valja, al nije auto za tebe. Tebi je to prvo auto, mlad si, 150 konja, GTI optika, skupo za održavanje, počni samo od guma, da ne nabrajam dalje. Ako Golf, onda 1.6 FSI.

koliko ja vidim ovo je uvoz iz USA , zato mu i jest ova cijena :D[/quote][/quote]

Petica GTI iz USA ne bih imala 150 ks nego 200 KS. VW GTI u USA su skupi ko' dragi kamen , nista jeftiniji nego u Europi , onda na to dodaj, prevoz porez carina , nema sanse da ti se isplati da ga uvezes u BiH. Ja sam kontao uvoziti Astru H 1.8 iz Canade ali kada sam sve dodao i oduzeo skontao sam da je to neisplativo , jedino ako to neko radi radi sopstvenog cejfa. Takoder treba znati da cijene koje se listaju za auta iz Amerike nisu stavrne cijene i da je to samo marketing. Primjer je Novi Chevrolet Camaro ( transformer's car) sa 305 KS 6 brzina manuelna transmisija i LS paket u magazinima je izlistan za $22.995 . Kada se vozilo pojavilo u salonima cijen su bile preko 50 K , Nema logike kako se auto od 22995 prodaje za 50+. Glede ovoga GTI , ni ja ne mogu vjerovati da je ovo cijena za 2007 godiste GTI . Vidim da ima GTI felge ali ni se cini da ovajprednji grill nije honey comb kao kod pravoga GTI , tesko je reci iz ovoga ugla . Mozda je Amedricki Rabbit sa 5 cilindara 2.5 masinom taj ima masinu od 150 KS koju se za 2008 nafrizirali na 170 KS. U svakom slucaju ako auto nije imalo havariju i ako su papiri cisti cijena je extra.[/quote]

ma jasta, ovo trosi bruku, od cega sipati :D student sam hehe.. sve sto trose preko 6l u prosjeku ne smijem ni da gledam :thumbup:
i koliko vidim, ovo jest model za americko trziste.. samo sam zapazio da ima na autopijaca.ba jos jedan ovakav gti, znaci slika identicna, isto auto, cak je i pozadina ista, ali je ga prodaju 2 razlicita lika, kilometraza nija ista, a cijene su za nijansu drugacije..
sad jedino ako je ovaj lik sto sam prodaje nedavno kupio od ove auto kuce, pa se zajebao, pa ga sad prodaje... haj znaj..
ugl ukucaj golf gti i pogledaj malo slike, vidjet ces da je jedna slika potpuno identicna, a isto tako sam primjetio da je na jednoj od slika mercedosova unutrasnjost, a ne od gti-a :D heh
Post Reply