Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"
-
naissus
#76 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"
E, ovo je stvarno smesno!!! Kad ti u rodjenoj zemlji ne smes da kazes ime svoje zemlje!!!!
Ali ja sam Srbin pa me je briga cak mi je i zanimljivom da ako je clanak stvaran, da je moguce ovako nesto!!!
Kakvi su vam to politicari kad ovakve stvari dozvoljavaju, koliko ih placamo?!?
Ali ja sam Srbin pa me je briga cak mi je i zanimljivom da ako je clanak stvaran, da je moguce ovako nesto!!!
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#77 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"
Pa one bradonje sto su se derali "Ovo je Srbija" i sto su nosali srbijanske zastave po ulicama Srebrenice ne odgovaraju ni po kom osnovu i policija nije reagovala na njihovu dernjavu i provokacije.behavac wrote:Evo meeeeee....Ima Bosne_Bice Bosne wrote:jasko_ba wrote:gdje su sad forumaši i branioci četničke dejtonske srpske tipa cyprus, behavac i drugi
il kontaju kako i ovo pokušati izjednačiti nekim glupostima i opravdati hapšenje![]()
![]()
Zauzeti trazenjem chichinog groba.....![]()
![]()
Da mogu pravdati izostanak.![]()
Ma nisam bio ovdje...otisao malo na more...sta ces mora se....
A sto se tice ovog nisam bas u toku...ali ovo ne opravdavam iz prilozenog jer meni zapravo nije jasno po kom osnovu su one optuzene...
To sto npr nije preporucljivo sa zastavom Srbije u Sarajevu vikati ovo je Srbija il u BL sa zastavom Bosne vikati ovo je Bosna je jedna stvar jer se moze naci neki agresivni prolaznik, ali mislim da niko zbog neke izjave, narocito banalne kao sto je ovo, ne moze sudski odgovarati...
Ma, 'dje ce svoj na svoga....
A one djevojke koje su reagovale na te provokacije uzvicima "Ovo je Bosna" i pustale muziku sa svojih mobitela, a sve u svome i na svome, bile su privedene od strane policije RS-a i moraju na sud.
Tako to radi naoruzana policija RS-a kada se "sveti dahijama" naoruzanim mobitelima.
A porediti Sarajevo i BL...
Ah, pa da, zaboravio sam....i BL je tri godine bila pod opsadom muslimanskih fundamentalista koji su pocinili stravicne zlocine u njoj....
Daj ba, @behavac, nemoj odmah da mjesas crvljivo voce sa zdravim.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#78 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"
Pa da, sada je i "smesno" i "zanimljivo" sve to.... sta ces, "nije se znalo" ili se zaboravilo sta su cetnici radili u Bosni od '92 do '95.naissus wrote:E, ovo je stvarno smesno!!! Kad ti u rodjenoj zemlji ne smes da kazes ime svoje zemlje!!!!
A to koliko placamo nase politicare...?
Pa oni jos nisu dobili ono sto zasluzuju.
- and
#79 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"
hajde,možda i sudije nešto nauče 
-
behavac
#80 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"
U najmanjem slucaju i te bradonje bi isto morali odgovarati za to deranje ako je vec deranje osnova...Ima Bosne_Bice Bosne wrote: Pa one bradonje sto su se derali "Ovo je Srbija" i sto su nosali srbijanske zastave po ulicama Srebrenice ne odgovaraju ni po kom osnovu i policija nije reagovala na njihovu dernjavu i provokacije.![]()
Ma, 'dje ce svoj na svoga....![]()
A one djevojke koje su reagovale na te provokacije uzvicima "Ovo je Bosna" i pustale muziku sa svojih mobitela, a sve u svome i na svome, bile su privedene od strane policije RS-a i moraju na sud.
Tako to radi naoruzana policija RS-a kada se "sveti dahijama" naoruzanim mobitelima.![]()
A porediti Sarajevo i BL...
Ah, pa da, zaboravio sam....i BL je tri godine bila pod opsadom muslimanskih fundamentalista koji su pocinili stravicne zlocine u njoj....pa se moze se naci i neki agresivni prolaznik....
![]()
Ali meni i dalje nije jasno po kom tacno osnovu su one optuzene...znaci terete se za to i to...???
A u pravi si da ja ne mogu jednako porediti SA i BL, meni je BL mnogo draza...iz opravdanih razloga, sto tu zivim...
- pustopoljina
#81 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"
vec je napisano po kom osnovu...vrlo nevjerovatnom,s obzirom na okolnosti-procitaj postove.
-
Sounder
#82 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"
Da nije zalosno, bilo bi smjesno. Ovo sve sto sam procitao koda je doslo iz ureda Onion News Network.naissus wrote:E, ovo je stvarno smesno!!! Kad ti u rodjenoj zemlji ne smes da kazes ime svoje zemlje!!!!
-
Shoshana
#83 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"
Na politiku haman i ne zalazim, pa ovo ne vidjeh ranije.
Voljela bih reci nesto pametno, ali mene je ovo ostavilo bez teksta. Nisam vala vise ni ljuta... samo sam tuzna. Curicama svaka cast !
Ahmede - svaka ti je zlatna.
Voljela bih reci nesto pametno, ali mene je ovo ostavilo bez teksta. Nisam vala vise ni ljuta... samo sam tuzna. Curicama svaka cast !
Ahmede - svaka ti je zlatna.
- Prozor
#84 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"
ma sta te ima ostavljati bez teksta @Shoshana, mene je ostavila bez teksta hrabrost ovih junakinja 
-
Ima Bosne_Bice Bosne
#85 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"
E, moj @behavac, podsjecas me na odredjene ljude iz Sarajeva koji ni '93 "nisu znali" ko ispaljuje 2000 granata dnevno na grad.behavac wrote:
U najmanjem slucaju i te bradonje bi isto morali odgovarati za to deranje ako je vec deranje osnova...
Ali meni i dalje nije jasno po kom tacno osnovu su one optuzene...znaci terete se za to i to...???
A u pravi si da ja ne mogu jednako porediti SA i BL, meni je BL mnogo draza...iz opravdanih razloga, sto tu zivim...
Uhvaceni su u kanalizaciji pri pokusaju da napuste grad sa nekim dokumentima o odbrani Sarajeva.
Vjerovatno da ih predaju "muslimanima koji pucaju sami na sebe".
A "krivica" tih djevojaka je sto vole Bosnu vise nego sto je cetnici mrze.
- nineinchnails
#86 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"
Ima Bosne_Bice Bosne wrote: A "krivica" tih djevojaka je sto vole Bosnu vise nego sto je cetnici mrze.
-
amai
#87 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"
BRATUNAC, SREBRENICA - Vladika zvorničko-tuzlanski Vasilije juče je na Vojničkom groblju u Bratuncu osveštao centralni Spomen-krst i služio parastos za 3.267 srpskih vojnika i civila iz regije Birač, stradalih na Petrovdan 1992. godine.
"Prihvatamo činjenicu da su na ovim prostorima mnogi stradali, ali ne samo iz jednog naroda, jer ovih dana plaču majke Bošnjakinje i Hrvatice, ali i majke Srpkinje, koje niko ne spominje i ne misli na njih. Ne iznosi se istina da su Srbi branili gole živote u Kravici, Brežanima, Zalazju, Kamenici i drugim selima Birča", rekao je episkop Vasilije.
On je kazao da pravda treba da bude jednaka za sve, a ne da "Srbe optužuju, osuđuju i love kao divlje zvijeri, dok drugi slobodno šetaju i prkose mnogima".
Nakon parastosa i osveštanja Spomen-krsta, kojem je prisustvovalo više hiljada građana, brojne delegacije položile su vijence i cvijeće u znak sjećanja na žrtve.
Učestvujući u obilježavanju 17. godišnjice stradanja Srba u Srebrenici i Bratuncu, Pantelija Ćurguz, predsjednik Boračke organizacije RS, upozorio je da za te zločine niko nije odgovarao.
"Ne samo da još niko nije odgovarao, nego su oni koji su osmislili, naredili i izvršili zločin oslobođeni u Međunarodom sudu navodne pravde i isti scenario preslikavaju domaće pravosudne institucije", rekao je Ćurguz.
Ponavljajući da za zločine nad Srbima Podrinja i Birča od 1992. do 1995. godine niko nije odgovarao, naveo je da "Srbi uveliko odgovaraju za sve što se desilo u Srebrenici u julu 1995. godine".
Nakon polaganja cvijeća na spomen-obilježje u Zalazju, gdje je na Petrovdan ubijeno 39 mještana, Rade Ristović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS, rekao je da ovo stratište pokazuje koliko su pripadnici srpskog naroda bili žrtve u posljednjem ratu.
"Istina o stradanju srpskog naroda dolazi sporo, ali sigurno dolazi i svi počinioci i nalogodavci zločina nad Srbima moraju biti kažnjeni", istakao je Ristović.
Obilježavanje 17. godišnjice stradanja Srba u Bratuncu i Srebrenici organizovao je Odbor za njegovanje tradicija oslobodilačkih ratova Vlade RS i Boračka organizacija RS.
Osveštanju spomen-krsta i parastosu za 3.267 srpskih žrtava iz regije Birač prethodila je posjeta stratištima u Zalazju, Biljači, Sasama i Zagonima.
Među brojnim članovima porodica stradalih bili su i Mile Stanojević čija su dva brata ubijena, a majka ranjena, te Rade Cvjetanović, čija je sestra ubijena. Oni su izrazili nezadovoljstvo što su ti zločini prošli nekažnjeno.
“Zločini se ne zaboravljaju i ne zastarijevaju. Nadam se da će odgovorni za njih biti kažnjeni. Naš bol će vječno trajati”, istakao je Stanojević iz sela Zalazje.
Na Spomen-krst na Vojničkom groblju cvijeće su položile delegacije Narodne skupštine RS, Vlade RS i drugih institucija Srpske, boračke i druge delegacije, te predstavnik Kancelarije OHR-a za Srebrenicu i Bratunac.
Predstavnici delegacija su istakli da ruka pravde mora doći do onih koji su odgovorni za zločine, koje su jake muslimanske snage iz Srebrenice, pod komandom Nasera Orića, počinile prije 17. godina, kao i za mnoge druge zločine nad Srbima iz ovog kraja. Orić je za ove i druge
zločine nad Srbima na području Bratunca i Srebrenice osuđen u Haškom tribunalu na dvije godine zatvora, koliko mu je trajalo suđenje.
"Prihvatamo činjenicu da su na ovim prostorima mnogi stradali, ali ne samo iz jednog naroda, jer ovih dana plaču majke Bošnjakinje i Hrvatice, ali i majke Srpkinje, koje niko ne spominje i ne misli na njih. Ne iznosi se istina da su Srbi branili gole živote u Kravici, Brežanima, Zalazju, Kamenici i drugim selima Birča", rekao je episkop Vasilije.
On je kazao da pravda treba da bude jednaka za sve, a ne da "Srbe optužuju, osuđuju i love kao divlje zvijeri, dok drugi slobodno šetaju i prkose mnogima".
Nakon parastosa i osveštanja Spomen-krsta, kojem je prisustvovalo više hiljada građana, brojne delegacije položile su vijence i cvijeće u znak sjećanja na žrtve.
Učestvujući u obilježavanju 17. godišnjice stradanja Srba u Srebrenici i Bratuncu, Pantelija Ćurguz, predsjednik Boračke organizacije RS, upozorio je da za te zločine niko nije odgovarao.
"Ne samo da još niko nije odgovarao, nego su oni koji su osmislili, naredili i izvršili zločin oslobođeni u Međunarodom sudu navodne pravde i isti scenario preslikavaju domaće pravosudne institucije", rekao je Ćurguz.
Ponavljajući da za zločine nad Srbima Podrinja i Birča od 1992. do 1995. godine niko nije odgovarao, naveo je da "Srbi uveliko odgovaraju za sve što se desilo u Srebrenici u julu 1995. godine".
Nakon polaganja cvijeća na spomen-obilježje u Zalazju, gdje je na Petrovdan ubijeno 39 mještana, Rade Ristović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS, rekao je da ovo stratište pokazuje koliko su pripadnici srpskog naroda bili žrtve u posljednjem ratu.
"Istina o stradanju srpskog naroda dolazi sporo, ali sigurno dolazi i svi počinioci i nalogodavci zločina nad Srbima moraju biti kažnjeni", istakao je Ristović.
Obilježavanje 17. godišnjice stradanja Srba u Bratuncu i Srebrenici organizovao je Odbor za njegovanje tradicija oslobodilačkih ratova Vlade RS i Boračka organizacija RS.
Osveštanju spomen-krsta i parastosu za 3.267 srpskih žrtava iz regije Birač prethodila je posjeta stratištima u Zalazju, Biljači, Sasama i Zagonima.
Među brojnim članovima porodica stradalih bili su i Mile Stanojević čija su dva brata ubijena, a majka ranjena, te Rade Cvjetanović, čija je sestra ubijena. Oni su izrazili nezadovoljstvo što su ti zločini prošli nekažnjeno.
“Zločini se ne zaboravljaju i ne zastarijevaju. Nadam se da će odgovorni za njih biti kažnjeni. Naš bol će vječno trajati”, istakao je Stanojević iz sela Zalazje.
Na Spomen-krst na Vojničkom groblju cvijeće su položile delegacije Narodne skupštine RS, Vlade RS i drugih institucija Srpske, boračke i druge delegacije, te predstavnik Kancelarije OHR-a za Srebrenicu i Bratunac.
Predstavnici delegacija su istakli da ruka pravde mora doći do onih koji su odgovorni za zločine, koje su jake muslimanske snage iz Srebrenice, pod komandom Nasera Orića, počinile prije 17. godina, kao i za mnoge druge zločine nad Srbima iz ovog kraja. Orić je za ove i druge
zločine nad Srbima na području Bratunca i Srebrenice osuđen u Haškom tribunalu na dvije godine zatvora, koliko mu je trajalo suđenje.
-
naissus
#88 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"
Dodjem ponekad na ovaj sajt, procitam vesti iz BiH, i odmah mi je bolje jer je u Srbiji zivot mnogo bolji.
Imam svoju zemlju, ali mi se usladio i ta Republika Srpska, sto je besplatno i Bogu je drago.
Pricate o suzivotu, ali kada mala devojcica ne sme da kaze ime svoje zemlje...
Radovan Karadzic jeste u zatvoru, ali on je nebitan, kolateralna steta, bitno je da je RS cista i da se ovakve stvari desavaju...
Zar vas ne boli dusa i srce kad vidite sta vam radimo a ne mozete nista da preduzmete... zar vas ne boli srce???...
Imam svoju zemlju, ali mi se usladio i ta Republika Srpska, sto je besplatno i Bogu je drago.
Pricate o suzivotu, ali kada mala devojcica ne sme da kaze ime svoje zemlje...
Radovan Karadzic jeste u zatvoru, ali on je nebitan, kolateralna steta, bitno je da je RS cista i da se ovakve stvari desavaju...
Zar vas ne boli dusa i srce kad vidite sta vam radimo a ne mozete nista da preduzmete... zar vas ne boli srce???...
-
donBeton
#89 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"
Pa ja koliko vidim nisu optužene zbog poruke "ovo je Bosna"... Tako da je tekst, ali i tema skroz senzacionalistička i samim time pomalo huškačka. Mislim, oke je to sve super, ganjaju se ovakve gluposti, dok neko drugi krade, ruši... bez da odgovara, ali hajmo iskreno ove djevojke su "izazivale đavola" i sasvim je za očekivati da ih hvataju za neku sitnicu tipa prekršaja puštanja muzike sa mobitela ako je zabranjeno.
- ZZZlica
#90 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"
@donBeton: hajmo iskreno ove djevojke su "izazivale đavola"
Jarane, ove djevojke "izazivaju đavola" samim svojim postojanjem
šta je trebalo? da se možda poliju benzinom i spale u znak protesta protiv pijanih i nadrogiranih crnokošuljaša i sljedbenika genocidne srpske politike
Jarane, ove djevojke "izazivaju đavola" samim svojim postojanjem
šta je trebalo? da se možda poliju benzinom i spale u znak protesta protiv pijanih i nadrogiranih crnokošuljaša i sljedbenika genocidne srpske politike
- shuriken
#91 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"
tetka se suprotstavi Kucevicu
Vildana se potuce da je obrani
Nana Fata brani svoje imanje
Sedina, Dzeneta i Melisa reagiraju kako znaju na cetnicke horde
"muskarci" organiziraju sacekuse poslije utakmica
i pucaju po Bicakcicima i slicnim klubovima
jebajiga
jebajiga
- Real Khan
#92 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"
shuriken wrote:tetka se suprotstavi Kucevicu
jebajiga
Ljudi, dok god se ne okupimo 12. jula u Srebrenici (dakle, samo ostanemo još jednu noć nakon 11. jula), nikada se neće zabraniti orgijanje četničkih hordi po Srebrenici. Kada se bradate "junačine" jednom suoče sa muškim uzvikivačima "ovo je Bosna", e onda bismo vidjeli te "junačine" kako seru gaće. Ja sam siguran da četnici saznaju kako će zanoćiti u Srebrenici par stotina Bošnjaka nakon ceremonije 11. jula, ovaj leteći četnički cirkus bi naprasno odlučio promijeniti "tradicionalnu" lokaciju zapišavanja teritorije i otišli bi, recimo, u Dobrun kod Višegrada...ili u Foču...
- al_akhisari
#93 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"
Citam ovo...hocu da nesto napisem i ...Toliko toga ima, a opet kome i sta, i onda ne zna covjek sta da napise...Bolesno, stvarnonaissus wrote:Dodjem ponekad na ovaj sajt, procitam vesti iz BiH, i odmah mi je bolje jer je u Srbiji zivot mnogo bolji.
Pricate o suzivotu, ali kada mala devojcica ne sme da kaze ime svoje zemlje...![]()
![]()
![]()
-
blackepeace
#94 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"
Smiješno. Rezultat bi bilo po 100 uhapšenih sa jedne i druge strane, krivične prijave itd.Real Khan wrote:Zamislite da su Sedina, Dženeta i Melisa umjesto mobitela imale barem ona 4 pištolja ("zaboravljenih" u The Club-u) pa da "puste muziku" četaljima...
Ljudi, dok god se ne okupimo 12. jula u Srebrenici (dakle, samo ostanemo još jednu noć nakon 11. jula), nikada se neće zabraniti orgijanje četničkih hordi po Srebrenici. Kada se bradate "junačine" jednom suoče sa muškim uzvikivačima "ovo je Bosna", e onda bismo vidjeli te "junačine" kako seru gaće. Ja sam siguran da četnici saznaju kako će zanoćiti u Srebrenici par stotina Bošnjaka nakon ceremonije 11. jula, ovaj leteći četnički cirkus bi naprasno odlučio promijeniti "tradicionalnu" lokaciju zapišavanja teritorije i otišli bi, recimo, u Dobrun kod Višegrada...ili u Foču...
Ako im država dozvoljava da se okupljaju ti koji bi ih napadao činiš krivično djelo isto kao kad bi napao homoseksualce.
Problem nije na "dnu" nego na "vrhu". Naši političari imaju interes da se okupljaju spodobe poput četnika, ustaša, vehabija a ti koji trpiš nepravdu ćeš zbog eventualne akcije nastradati i to od sopstvene države.
- viva_castro
#95 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"
donBeton wrote:Pa ja koliko vidim nisu optužene zbog poruke "ovo je Bosna"... Tako da je tekst, ali i tema skroz senzacionalistička i samim time pomalo huškačka. Mislim, oke je to sve super, ganjaju se ovakve gluposti, dok neko drugi krade, ruši... bez da odgovara, ali hajmo iskreno ove djevojke su "izazivale đavola" i sasvim je za očekivati da ih hvataju za neku sitnicu tipa prekršaja puštanja muzike sa mobitela ako je zabranjeno.
"Znas, ti jevreji su izazvali đavola, otići u Aušvic i pričati kako je tamo počinjen zločin nad njima, to je strašno! I treba da im se sudi. I neka se srami onaj koji je uopšte pokrenuo temu pod ovako senzacionalističkim naslovom. I ovi jevreji samo skreću pažnju ovakvim sitnicama kao što su neonacističko mučenje jevreja koji dolaze u obilazak Aušvica, skreću nam pažnju sa stvarnih problema. Uostalom vuku đavola za rep, ko da ne znaju koliko su Njemci propatili zbog njihovog cmizdrenja. Logično je da su našli neku sitnicu ako ih već ne mogu optužiti za to." - Nešto nije uredu u ovom komentaru zar ne? Ali ako staviš tu neke Bosance, onda je ok, "ko hebe te muslimane, nije im ni mjesto u Evropi", izgleda da bosanski muslimani to počinju sami sebi govoriti, što ti je propaganda...
Znaš te pametnjakoviće kao što si ti trebalo bi natjerati da nosaju šajkače s kokardama, da se makar zna šta činite (namjerno ili nenamjerno) a ne da nas ovako jedete iznutra, kao da smo "svi svoji".
Postoje bitne teme, ali zbog toga su ljudi osmislili različite sekcije, pa imaš kriminal, crnu hroniku, vremensku prognozu, vanjsku politiku, unutrašnju politiku, lokalna dešavanja itd. Eto samo informativno, ne vjerujem da ćeš se imalo opametiti, ali da ne bude da ti niko nije rekao.
- Bosanski_kralj
#96 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"
Nije kriv silovatelj nego silovana koja se "nepropisno" obukla.donBeton wrote:Pa ja koliko vidim nisu optužene zbog poruke "ovo je Bosna"... Tako da je tekst, ali i tema skroz senzacionalistička i samim time pomalo huškačka. Mislim, oke je to sve super, ganjaju se ovakve gluposti, dok neko drugi krade, ruši... bez da odgovara, ali hajmo iskreno ove djevojke su "izazivale đavola" i sasvim je za očekivati da ih hvataju za neku sitnicu tipa prekršaja puštanja muzike sa mobitela ako je zabranjeno.
Jadan ti i tvoje razmišljanje
-
donBeton
#97 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"
Samo vi...
Ja samo kažem da je ovakav slijed okolnosti sasvim predvidiv i očekivan. Ovakve se stvari stalno događaju. Povratnici se u RSu pozivaju na sudove nakon jednog neplaćenog računa, za nepropisno odlaganje smeća, za preglasnu muziku, za nepropisno parkiranje, za svaku, ama baš svaku sitnicu. Ja lično mislim da se treba boriti protiv ovakvoga odnosa, ali ne smijemo im dopustiti da nam imaju išta reći, ne smijemo im ostaviti ni prostora da nam imaju šta prigovoriti.
Pogotovo se ne smije staviti ovakav naslov. "Pred sudom zbog povika: "Ovo je Bosna" Sutra će neki lik nosati zastavu Srbije i razbiti prozor nekom povratniku i onda će u Glasu Srpske biti naslov "Pred sudom zbog zastave Srbije". I onda ćemo im reći: "ali razbio je prozor, prekršio je zakon", a oni će nam moći odgovoriti: "i one su, remetile javni mir..."
Pogotovo se ne smije staviti ovakav naslov. "Pred sudom zbog povika: "Ovo je Bosna" Sutra će neki lik nosati zastavu Srbije i razbiti prozor nekom povratniku i onda će u Glasu Srpske biti naslov "Pred sudom zbog zastave Srbije". I onda ćemo im reći: "ali razbio je prozor, prekršio je zakon", a oni će nam moći odgovoriti: "i one su, remetile javni mir..."
-
palermo
#98 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"
Vrlo ti je čudna logika............dakle zbog toga što će meni glas srpske nešto prigovorti ja trebam trpiti neprestano ponižavanje.......shvataš li ti uopšte šta pišeš ?donBeton wrote:Samo vi...Ja samo kažem da je ovakav slijed okolnosti sasvim predvidiv i očekivan. Ovakve se stvari stalno događaju. Povratnici se u RSu pozivaju na sudove nakon jednog neplaćenog računa, za nepropisno odlaganje smeća, za preglasnu muziku, za nepropisno parkiranje, za svaku, ama baš svaku sitnicu. Ja lično mislim da se treba boriti protiv ovakvoga odnosa, ali ne smijemo im dopustiti da nam imaju išta reći, ne smijemo im ostaviti ni prostora da nam imaju šta prigovoriti.
-
donBeton
#99 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"
Ja samo kažem da ne trebamo opravdavati nikakvo kršenje zakona (ma koliko nakaradni bili) makar se radilo o prelasku na crveno ili puštanju muzike. Ne trebamo ni ići tamo tuči se ni provocirati kao što se ovi zalažu da oni trebaju "čuti muškog glasa". Ono što trebamo je više pažnje za povratnike i njihova veća zaštita, ono što trebamo je legalno gonjenje govora mržnje, ono što trebamo su zakoni, prije svega onaj o fašističkom znakovlju.palermo wrote:Vrlo ti je čudna logika............dakle zbog toga što će meni glas srpske nešto prigovorti ja trebam trpiti neprestano ponižavanje.......shvataš li ti uopšte šta pišeš ?donBeton wrote:Samo vi...Ja samo kažem da je ovakav slijed okolnosti sasvim predvidiv i očekivan. Ovakve se stvari stalno događaju. Povratnici se u RSu pozivaju na sudove nakon jednog neplaćenog računa, za nepropisno odlaganje smeća, za preglasnu muziku, za nepropisno parkiranje, za svaku, ama baš svaku sitnicu. Ja lično mislim da se treba boriti protiv ovakvoga odnosa, ali ne smijemo im dopustiti da nam imaju išta reći, ne smijemo im ostaviti ni prostora da nam imaju šta prigovoriti.
-
bosniak.m
#100 Re: Srebreničanke pred sudom zbog povika "Ovo je Bosna"
Ono što trebamo je ZAKON kojim će se biti zabranjeno izvijanje zastava Hrvatske i Srbije na teritoriji BiH osim ambasada i kulturnih ustanova, kao i djelovanje fašističkih organizacija!!!