Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Šeha

#76 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by Šeha »

mikelandjelo wrote: mercedes c-lkasa je ipak najljepsa od ovih
nakon toga audi pa tek bmw, nekako ova nova trojka nije nimalo lijepa ko stara....
Mozda bih se i slozio ako samo cijenis po spoljasnosti, mada je meni Audi najljepsi izgledom, ali meni je to manje vazno od onoga kako auto se auto ponasa na cesti. A tu razlike nisu male kako kaze Corolla. Naprotiv.

Ja sam vozio C klasu (350 4matic) nisam vozio ovaj A4 ali sam vozio prosli model (2.0T motor) i ni jedan ne mogu prici BMW-u. Znam da sve stvari tu nisu iste (motori / modeli) ali ipak imam nekog iskustva sa sva tri vozila. Ne govorim samo gledajuci u slike i citajuci podatke sa papira.

I jos nesto, ovaj model BMW-a je proslogodisnji, stavite ovogodisnji, malo redizajnirani model.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#78 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by corolla02 »

Kome je do performancsi na cesti i to onih extremnih :-) , ne vidim razloga zasto bi se onda taj neko zadovoljio sa BMW, malo je to za takve, pa vi fino trk u dealshipe auta tipa Ferraria ili Corvette ili Bentley, itd itd, a ostavite Mercedesa ili Lexusa "normalnoj" raji!
jefferson

#79 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by jefferson »

corolla02 wrote:Kome je do performancsi na cesti i to onih extremnih :-) , ne vidim razloga zasto bi se onda taj neko zadovoljio sa BMW, malo je to za takve, pa vi fino trk u dealshipe auta tipa Ferraria ili Corvette ili Bentley, itd itd, a ostavite Mercedesa ili Lexusa "normalnoj" raji!
Onda Corolla ne vidim razloga za kupovinom Mercedesa, u tom slucaj jedan dobar Buick moze posluziti svrsi!
Vidis, onda Mercedes po tebi nema potrebe da pravi C63. Mercedes bi vrlo rado da njihova C klasa ima popularnost trice, ali kao sto i sam znas, kada je u pitanju mjerilo srednje klase, samo jedan auto vec 30 godina u americi je na tronu, a to je BMW 3, svidjalo se to tebi ili ne!
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#80 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by corolla02 »

jefferson wrote:
corolla02 wrote:Kome je do performancsi na cesti i to onih extremnih :-) , ne vidim razloga zasto bi se onda taj neko zadovoljio sa BMW, malo je to za takve, pa vi fino trk u dealshipe auta tipa Ferraria ili Corvette ili Bentley, itd itd, a ostavite Mercedesa ili Lexusa "normalnoj" raji!
Onda Corolla ne vidim razloga za kupovinom Mercedesa, u tom slucaj jedan dobar Buick moze posluziti svrsi!
Vidis, onda Mercedes po tebi nema potrebe da pravi C63. Mercedes bi vrlo rado da njihova C klasa ima popularnost trice, ali kao sto i sam znas, kada je u pitanju mjerilo srednje klase, samo jedan auto vec 30 godina u americi je na tronu, a to je BMW 3, svidjalo se to tebi ili ne!
Well, kako kome!
:thumbup:
jefferson

#81 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by jefferson »

Po cemu Vette ima bolje performanse od M3? Da ne govorimo o Bentley? Obicni 335 bi ga "usio" u prvoj krivini!
Mislim corolla dauopste ne pzonajes koncepciju M3 modela!
corolla02

#82 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by corolla02 »

jefferson wrote:
Po cemu Vette ima bolje performanse od M3? Da ne govorimo o Bentley? Obicni 335 bi ga "usio" u prvoj krivini!
Off topic smo vec, a ako pogledas u sam naslov ove teme, niko nije spomenuo usporedbu M3 uopste od samog pocetka!
jefferson

#83 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by jefferson »

corolla02 wrote:
jefferson wrote:
Off topic smo vec, a ako pogledas u sam naslov ove teme, niko nije spomenuo usporedbu M3 uopste od samog pocetka!
Nism ja off topic. Ja sam ti stavio usporedbu BMW i mercedesa, a ti si presao na neka druga auta.
M3 kao i C63 AMG predstavljaju najbolje izdatke ta dva automobila.
A sto se tice drugih usporedbi nema problema. Samo ne znam sta ces usporedjivati, Mercedesov V6 sa BMW-ovim R6? :lol:
corolla02

#84 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by corolla02 »

@jefferson
Sve sto sam htio reci ti u svom prethodnom posto je to da kojim slucajem svrsavam na perforancama, ko i ti izgleda :-) , nebi vozio danas to sto vozim vec bi si priustio auto iz reda Ferarija, ali to nije za mene niti moj smisao zivota. Meni je regularni C63 sasvim normala, koji mi je opet bolji od nekog BMW 3, kao sto i ne cekam da mi neki Jeremmy kaze koje je auto najbolje u svojoj klassi ili za mene!
;-)
jefferson

#85 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by jefferson »

corolla02 wrote:@jefferson
Sve sto sam htio reci ti u svom prethodnom posto je to da kojim slucajem svrsavam na perforancama, ko i ti izgleda :-) , nebi vozio danas to sto vozim vec bi si priustio auto iz reda Ferarija, ali to nije za mene niti moj smisao zivota. Meni je regularni C63 sasvim normala, koji mi je opet bolji od nekog BMW 3, kao sto i ne cekam da mi neki Jeremmy kaze koje je auto najbolje u svojoj klassi ili za mene!
;-)
To se zove ukus! Kako god okrenes, tehnicki je iza BMW-a iz mnogih razloga koje je vrlo lako naci na netu!
Ljudima se svidja Buick, i kupuju ga, to je ukus, i naravno, Jerremy ti ne treba reci sta ces ti uzeti!
imt 539

#86 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by imt 539 »

BMW mi ja zakon ali kad je 2009 god u pitanju audi mi je ljepsi. (Stvar ukusa). Vozne karakteristike ne vjerujem da puno odskacu (nisam probo) bar u modelima sa priblizno istom kubikazom.
corolla02

#87 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by corolla02 »

jefferson wrote:
;-)
To se zove ukus! Kako god okrenes, tehnicki je iza BMW-a iz mnogih razloga koje je vrlo lako naci na netu!
Ljudima se svidja Buick, i kupuju ga, to je ukus, i naravno, Jerremy ti ne treba reci sta ces ti uzeti!
Opet, kako kome i sta trazis u autu!
jefferson

#88 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by jefferson »

corolla02 wrote:
jefferson wrote:
;-)
Opet, kako kome i sta trazis u autu!
Naravno, ako trazis prevoz od mjesta A do mjesta B, Mercedes je super!
citroen

#89 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by citroen »

nekako mi se cini da je mercedes izgubio u duelu protiv bmw,a audi treci kao i uvijek kad su u pitanju ovi njemci.Tako proglasavam Bmw za pobjednika i ovim zakljucujemo temu :bih:
Valbon_1

#90 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by Valbon_1 »

Šeha wrote:Image

Image

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :P
Haris.ba

#91 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by Haris.ba »

Skoro uvijek pri izlasku novih modela spomenutih auta bilo je skepticizma kod dizajna. Sjecam se da je krenula prica o izdaji "duha" bmw -a ili mercedesa. A kad prodje nekoliko godina, a narocito kada dodje novi model krene prica kako je stari model ljepsi od novoga. Mozda pojam ljepote kod dizajna auta nazaduje. Ili je problem kod "kriticara". :)

Nemoj price o M3 ili AMG. Ili ferarijima i bentlijima. Jer BMW i Mercedes su u punom smislu serijski proizvodjaci luksuznih automobila. A ferari na sarafu ima potpis majstora koji ga je napravio. Pogledajte malo starosnu dob kupaca bmw -a, mecke, audija i pasata. Ta auta slicna koliko i razlicita imaju neke svoje ciljne skupine. Naravno dolazi do preklapanja tih ciljnih skupina, ali kad se povuce crta finese(naravno i finansije :) ) odlucuju o privrzenosti i ka kupovini nekoga modela.

Sto se tice dizajna meni ljepse izgleda ova nova mecka od benge. Ja smatram novinarskim pretparackim pricama (na engl. pulp fiction) izjave o ruznoci zadnjeg kraja benge. I benga je prelijepa. Al audi je auto koje bi po dizajnu izabrao (kad bih ga mogao kupiti :) ). Novom pasatu po dizajnu ne moze se nista puno odbiti. Samo je audi ljepsi.

Price o sekundama na trkacim stazama necu ni da komentarisem. Jer to za svakodnevnu voznju uopce nije bitno.
Bullet Tooth Tony

#92 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by Bullet Tooth Tony »

M3 kao i C63 AMG predstavljaju najbolje izdatke ta dva automobila
greska :D :D

nastavite,ja kao ljubitelj BMW-a cu gledati sa strane :D :D :D
Šeha

#93 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by Šeha »

Po meni jedina greska Audija je sto je zadnjih godina povisio cijenu na istu razinu sa MB i BMW-om. Audi je tehnicki ispod oba ova proizvodzaca i negdje do 2002-3 se to ocitovalo i u cijeni. Bio je (barem u USA) oko 4-5 hiljada jeftiniji od komparativnih modela Mercedesa i BMW-a.

Zadnjih godina ih je stigao po cijeni bez da ih je stigao tehnologijom (dizajnom ih je i prestigao ali to je valjda manje vazno.) Zato mi se Audi u zadnje vrijeme cini malo precijenjen. Da su ostali tako 4-5 hiljada jeftiniji kao sto su bili bas bi bilo mjera. Manje dobijes ali zato manje i platis. Dodaj na to fenomenalan dizajn i imali bi mnogo vise uspjeha nego sad.
jefferson

#94 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by jefferson »

Šeha wrote:Po meni jedina greska Audija je sto je zadnjih godina povisio cijenu na istu razinu sa MB i BMW-om. Audi je tehnicki ispod oba ova proizvodzaca i negdje do 2002-3 se to ocitovalo i u cijeni. Bio je (barem u USA) oko 4-5 hiljada jeftiniji od komparativnih modela Mercedesa i BMW-a.

Zadnjih godina ih je stigao po cijeni bez da ih je stigao tehnologijom (dizajnom ih je i prestigao ali to je valjda manje vazno.) Zato mi se Audi u zadnje vrijeme cini malo precijenjen. Da su ostali tako 4-5 hiljada jeftiniji kao sto su bili bas bi bilo mjera. Manje dobijes ali zato manje i platis. Dodaj na to fenomenalan dizajn i imali bi mnogo vise uspjeha nego sad.
Najgora stvar kod audija je sto platis cijenu BMW-a ili Mercedesa a dobijes onda tehniku Passata!
ljubav_aha

#95 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by ljubav_aha »

BMW :)

jefferson,sto je tvoje misljenje o alfa romeo,jer djeli prvo mjesto sa BMW na mojoj listi naj-drazih autica ;-)
mikelandjelo

#96 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by mikelandjelo »

Šeha wrote:
mikelandjelo wrote: mercedes c-lkasa je ipak najljepsa od ovih
nakon toga audi pa tek bmw, nekako ova nova trojka nije nimalo lijepa ko stara....
Mozda bih se i slozio ako samo cijenis po spoljasnosti, mada je meni Audi najljepsi izgledom, ali meni je to manje vazno od onoga kako auto se auto ponasa na cesti. A tu razlike nisu male kako kaze Corolla. Naprotiv.

Ja sam vozio C klasu (350 4matic) nisam vozio ovaj A4 ali sam vozio prosli model (2.0T motor) i ni jedan ne mogu prici BMW-u. Znam da sve stvari tu nisu iste (motori / modeli) ali ipak imam nekog iskustva sa sva tri vozila. Ne govorim samo gledajuci u slike i citajuci podatke sa papira.

I jos nesto, ovaj model BMW-a je proslogodisnji, stavite ovogodisnji, malo redizajnirani model.
pa nisam ih vozio :) Pricao mi je jedan covjek sto je vozao ovog novog BMW-a da mu se nisamlo ne svidja i da njegova Alfa Romeo 159 puno bolja. Kaze da je BMW trom, da je pravo cudno ponasanje na cesti.
mikelandjelo

#97 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by mikelandjelo »

jefferson wrote:
Šeha wrote:Po meni jedina greska Audija je sto je zadnjih godina povisio cijenu na istu razinu sa MB i BMW-om. Audi je tehnicki ispod oba ova proizvodzaca i negdje do 2002-3 se to ocitovalo i u cijeni. Bio je (barem u USA) oko 4-5 hiljada jeftiniji od komparativnih modela Mercedesa i BMW-a.

Najgora stvar kod audija je sto platis cijenu BMW-a ili Mercedesa a dobijes onda tehniku Passata!
Nije nego u Passatu dobijes tehinku Audija sto je dobro :lol:
Šeha

#98 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by Šeha »

mikelandjelo wrote: pa nisam ih vozio :) Pricao mi je jedan covjek sto je vozao ovog novog BMW-a da mu se nisamlo ne svidja i da njegova Alfa Romeo 159 puno bolja. Kaze da je BMW trom, da je pravo cudno ponasanje na cesti.
:-) :-) :-) :-) Mozda ako je vozio Alfu sa najboljim motorom i uporedjivao sa najgorim motorom sa kojim BMW dolazi... Samo ta usporedba nije na mjestu.
johntra

#99 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by johntra »

ma eto, ne može se 159 porediti sa trojkom :-)
pih...
jefferson

#100 Re: Koji je bolji:MB 190,BMW 3 kocka,Audi 80 jaje,Passat III pa

Post by jefferson »

Problem 159-te je sto je Alfa konacno odlucila da napravi vrlo, vrlo kvalitetno auto. To je donjelo oko 200kg viska naspram konkurenata.
Motori u Alfa Romeu su iz saradnje sa GM-om (2.8 i 3.6 motori u Chevroletima, Cadillacima su vrlo slicni Alfinim, razlikuju se u usisnoj i izduvnoj grani) te iako imaju zvuk i sve to, nekako ne prilice Alfinom karakteru.
Mimo toga, auto vraski izgleda, i ako dodje u USA napravit ce dar mar garant!
O tome da je bolja od BMW, nema sanse. Fazon s BMW-om je sto sto se tice motor-mjenjac-ovjes niko im ne moze prici. Da ne govorim kako paze na savrsenu raspodjelu tezine i slicne stvari!
Post Reply