Treca gimnazija, Sarajevo

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Tvrtko II Kotromanić

#76 Re: Treca gimnazija, Sarajevo

Post by Tvrtko II Kotromanić »

za svaku srednju ti je isti prijemni.
iz engleskog ti bude gramatika a iz bosanskog pises pismenu
pilica

#77 Re: Treca gimnazija, Sarajevo

Post by pilica »

Tvrtko II Kotromanić wrote:za svaku srednju ti je isti prijemni.
Hvala i sretno svima koji ove godine upisuju srednju!
Tvrtko II Kotromanić

#78 Re: Treca gimnazija, Sarajevo

Post by Tvrtko II Kotromanić »

moderator wrote:
Tvrtko II Kotromanić wrote:za svaku srednju ti je isti prijemni.
Teme su obicno - jedna patriotska (zasto volim svoju zemlju), jedna dubokoumna filozofska, i neka tipa "moj omiljeni junak iz knjizevnosti ili porodice".
hahhaha bas tako
meni je neka filozofska bila koliko se sjecam :D
nesto "crni putevi duse" u tom fazonu xD
3. gimnazija aBd

#79 Re: Treca gimnazija, Sarajevo

Post by 3. gimnazija aBd »

OVO MI PUNO ZNACI:
KOLIKO JE BODOVA IMAO ONAJ PRED KRAJ SPISKA...TO JEST KOLIKO MI OTPRILIKE BODOVA TREBA DA UPISEM TRECU GIMNAZIJU???
P.S.NOSIM 70 BODOVA IZ OSNOVNE...BIL MI BILO DOVOLJNO 5 IZ ENGLESKOG,7-8 IZ MATEMATIKE I 7-8 IZ BOSANSKOG
HITNOOO!
snowflake_

#80 Re: Treca gimnazija, Sarajevo

Post by snowflake_ »

zavrsila trecu...sve u svemu nije losa skola :) ima profa kao i svugdje al su normalni ljudi, pristupacni :)
nekad bas nedostaje onaj rahatluk poslije latinskog :D haha i kad ono prodjes vilsom u proljece tebi fino znas da je kraj skole :D
Sarajevski_Marlboro

#81 Re: Treca gimnazija, Sarajevo

Post by Sarajevski_Marlboro »

Meni bile teme iz bosanskog :
"To sam ja"
"Spomenici su nijemi ali mnogo govore"
Trece se ne sjecam.
Sunshine19

#82 Re: Treca gimnazija, Sarajevo

Post by Sunshine19 »

snowflake_ wrote:zavrsila trecu...sve u svemu nije losa skola :) ima profa kao i svugdje al su normalni ljudi, pristupacni :)
nekad bas nedostaje onaj rahatluk poslije latinskog :D haha i kad ono prodjes vilsom u proljece tebi fino znas da je kraj skole :D
hahahaha, baš. Osjećaš se ispunjeno nakon što latinski prođe ili nakon matematike kod Sadika, lakše se diše.
donBeton

#83 Re: Treca gimnazija, Sarajevo

Post by donBeton »

Škola koja je u svemu što nije bila pokušavala da pokaže da jeste. A tu sam laž, bar ja, uvijek osjećao kad sam ulazio u tu zgradu, čak je znala biti opterećavajuća za živce. Inače, samosvijest se svakome obila o glavu.
Ipak, u toj školi je bilo profesora sa velikim znanjem i učenkovitim sistemom izgradnje ličnosti kod učenika, bez obzira na ponekad čudne metode istog. Prije svega, prof. Munevera Kanlić (književnost), meni lično promijenila život, a i od drugih profesora recimo da je ostalo dosta toga, Ekrem Baraković (historija), prof. Behija (sociologija, ne mogu se sjetiti prezimena), prof. likovnog Josip Kovačević...
Da sam imao neke gimnazijske dane koji su vezani za tu školu, i nisam, ona "...najljepše je đačko doba" mi nije prepoznatljiva izreka, možda i zbog nekih drugih okolnosti, ali nije mi žao što sam pohađao tu školu, i ako sam sada zadovoljan sobom, valjda ima i udjela te škole u izgradnji svega toga...
offspring1

#84 Re: Treca gimnazija, Sarajevo

Post by offspring1 »

ej guys, imali iko da je kod Amile radio lektiru 'Rustem i Suhrab' treba mi HITNO teza odlike epskog djela ( rustema i suhraba) s osvrtom na gilgamesa i ilijadu ( i odiseju)
Gargi

#85 Re: Treca gimnazija, Sarajevo

Post by Gargi »

.
EMA74

#86 Re: Treca gimnazija, Sarajevo

Post by EMA74 »

Jooj, ja sam predala u Trecu gimnaziju, a vi ste raspravljali o tome da li je dobra ili nije.
Da li cu se pokajati sto sam predala tamo, ili cu se pokajati ako preuzmem dokumente i odnesem u neku drugu skolu? :?
cici17

#87 Re: Treca gimnazija, Sarajevo

Post by cici17 »

Taman s ernom I anelom da ides :P
EMA74

#88 Re: Treca gimnazija, Sarajevo

Post by EMA74 »

cici17 wrote:Taman s ernom I anelom da ides :P
A koliko su bodova imale na ex. maturi? :D
cici17

#89 Re: Treca gimnazija, Sarajevo

Post by cici17 »

84 I oko 94. :D :D
cici17

#90 Re: Treca gimnazija, Sarajevo

Post by cici17 »

I da te pitam, bil mene u trecu primili sa 96,4 bod.
EMA74

#91 Re: Treca gimnazija, Sarajevo

Post by EMA74 »

cici17 wrote:I da te pitam, bil mene u trecu primili sa 96,4 bod.
Pa sta ja znam :P hah
Jesi vec negdje predala?
Posljednji Reprezent

#92 Re: Treca gimnazija, Sarajevo

Post by Posljednji Reprezent »

Koliko sad najmanje treba bodova da se upise Treca?
imim

#93 Re: Treca gimnazija, Sarajevo

Post by imim »

otvorih posebno temu, tek sad vidim da ima ova tema već, izvinjavam se :/ postat ću onda ovdje svoje nedoumice, pa se nadam da će neko odgovoriti :)

Pozdrav svima!

Trenutno sam II razred na Tursko-Bosanskom koledžu. Planiram premuntati roditelje da me prebace u Treću gimnaziju, nekako mi se čini ok i normalna, pa ima li iko ovdje iskustva sa Trećom gimnazijom, kakva je raja tamo, kakvi su profesori?

Ne mogu više da izdržim na ovom koledžu sve ludo :D Starci su poprilično zagrijani da mi udovolje, ali ne bih opet da se zeznem sa školom, ako ću se već prebacivati voljela bih da to bude neka dobra i normala škola, zato me interesuje kakva je treća gim.?
Posebno kako im je u III i IV razredu? jer izgurat ću ovaj drugi d okraja, al od septembra želim da bježim odavde :)
cased01

#94 Re: Treca gimnazija, Sarajevo

Post by cased01 »

Pozdrav,
Trenutno sam završio deveti razred osnovne škole. Kao i većina mojih prijatelja, razmišljam šta dalje. Pošto sam odličan učenik, ali i eksternu sam dobro uradio (ukupno imam 96 bodova), zanima me da li imam šanse upisati ovu gimnaziju? I da li bi mi preporučili upisati ovu školu ? Hvala :)
Post Reply