pa sta hoces da kazem, da to nije zastava hzhb?kakavdanakneiskustvu wrote: ne vrijedi,za tebe je to zastava HZHB,ok.
pa eto reci ti, je li to bila zvanicna zastava pomenute paradrzavice? ili nije?
pa sta hoces da kazem, da to nije zastava hzhb?kakavdanakneiskustvu wrote: ne vrijedi,za tebe je to zastava HZHB,ok.
lijepo sam ti rekao, sirok ti net, bujrum nadji takvu zastavu u zvanicnoj upotrebi prije 1993...kakavdanakneiskustvu wrote:korištena je,samo očito ti to ne znaš,nisi je viđao,ja jesam.
vec sam rekao, ja ne sporim da si vidjao slicne, ili cak identicne zastave, ali to je ipak zvanicna zastava paradrzave hrvatske republike herceg bosne... oni su je izabrali, ili dizajnirali, ne ja, to nije moj problem...kakavdanakneiskustvu wrote: ne kontaš,nije bila u zvaničnoj upotrebi,nego su je ljudi koristili,smatrali za svoju zastavu,znam šta sam vidio,istu ovakvu zastavu širom slavonije ljudi su koristili kad su nešto slavili
pa kolika je ta herceg-bosnakakavdanakneiskustvu wrote:Alfons Kauders wrote:lijepo sam ti rekao, sirok ti net, bujrum nadji takvu zastavu u zvanicnoj upotrebi prije 1993...kakavdanakneiskustvu wrote:korištena je,samo očito ti to ne znaš,nisi je viđao,ja jesam.
rekao sam ti da se neposredno pred rat pojavilo more ralicitih verzija... i ja sam na kuci u hrvatskoj nekad 1989 ili 90 imao sahovnicu koja ne lici ni na zastavu hrvatske, ni na zastavu hzhb... vec je nesto izmedju zastave ndh i zastave rh... nidje veze...
očito ti treba ponoviti,ja sam je viđao kod rodbine u slavoniji,istu ovakvu zastavu,na treba mi net da ja tražim kakvu sam zastavu viđao u vođincima kod vinkovaca ili u jelasu kod slavonskog broda.
ali je ipak bila, i ostala zvanicna zastava hrhb... a ja je nisam vidjao ni u dalmaciji, ni u zagorju... a vidio sam metar razlicitih verzija sahovnice '89 i '90... vidio sam slicne, sa zlatnim detaljima oko grba, ali istu jok...kakavdanakneiskustvu wrote:Alfons Kauders wrote:pa sta hoces da kazem, da to nije zastava hzhb?kakavdanakneiskustvu wrote: ne vrijedi,za tebe je to zastava HZHB,ok.
pa eto reci ti, je li to bila zvanicna zastava pomenute paradrzavice? ili nije?
jeste,ali je i prije toga bila zastava koju su hrvati smatrali svojom,barem većina hrvata.
ni ovdje se ne pominje da je ova verzija zastave koristena ikad prije, ili da je postojala prije utemeljenja hzhb...Zastava je usvojena za zastavu Hrvatske zajednice Herceg-Bosne. Kada je 28. kolovoza 1993. proglašena Hrvatska Republika Herceg-Bosna, zastava je potvrđena. Nakon ukidanja Herceg-Bosne Washingtonskim sporazumom iz 1994., zastava je prihvaćena kao zastava Hrvata u Bosni i Hercegovini. Zastava se još za vrijeme rata u BiH počela koristiti na svadbama, a postala je nezaobilazna i na ostalim društvenim događajima hrvatskog naroda u BiH.
Zapadnohercegovačka županija i Hercegbosanska županija rabe zastavu Herceg-Bosne kao županijsku. Iako ju je Ustavni sud Federacije BiH već nekoliko puta proglasio nelegalnom, zastava se i danas koristi u tim županijama.
skoro ko velika srbija...and wrote: pa kolika je ta herceg-bosna
mozda si je vidjao na konzularnim predstavnistvima hrhb...kakavdanakneiskustvu wrote: očito ti treba ponoviti,ja sam je viđao kod rodbine u slavoniji,istu ovakvu zastavu,na treba mi net da ja tražim kakvu sam zastavu viđao u vođincima kod vinkovaca ili u jelasu kod slavonskog broda.
vecina hrvata...kakavdanakneiskustvu wrote: jeste,ali je i prije toga bila zastava koju su hrvati smatrali svojom,barem većina hrvata.
šahovnica u kontekstu , kretanja i promjena _kržni put u parametru političke ekonomije.kakavdanakneiskustvu wrote:Alfons Kauders wrote:zdravo... da se predstavim...kakavdanakneiskustvu wrote: vjerovao ti ili ne,ta je zastava bila zastava hrvatskog naroda i prije herceg bosne
ja sam budala... a ti si pametan...
http://hr.wikipedia.org/wiki/Zastava_Hrvatske
Zastava Hrvatske Republike Herceg-Bosne, 1993. - 1994.
tzv. šahovnica je zastava hrvatskog naroda,to je činjenica,znači obična šahovnica bez onih 5 grbova ili kako se to već zove,pletera,to je prije npr. 30 godina bila zastava hrvatskog naroda,druga je stvar što su tu zastavu ustaše u ovom ratu isticale kao svoju.
poređenje ti je odlično samo ne kontaš baš najbolje.ova storija što je završila na prevoznim sredstvima je baš završila zbog toga što su oni stavljali zastave neke druge države na škole i govorili da je to država u kojoj su na kraju priče završili.MaliJastreb
Neki i dalje zive u iluzijama da Hrvati ne zele biti Hrvati, vec Bosanci, Bosnjaci, sta bilo, i da hrvatsku zastavu ne smatraju svojom zastavom.
Tako su i neki drugi bajke pricali o pokatolicenim Srbima koji ne zele biti Hrvati, znamo dobro kako je i na kojem prevoznom sredstvu zavrsila ta fantasticna storija.
Reklo bi se, bolje uciti na tudjim, nego na svojim greskama.
a je li postojao smisao za humor?kakavdanakneiskustvu wrote:Alfons Kauders wrote:mozda si je vidjao na konzularnim predstavnistvima hrhb...kakavdanakneiskustvu wrote: očito ti treba ponoviti,ja sam je viđao kod rodbine u slavoniji,istu ovakvu zastavu,na treba mi net da ja tražim kakvu sam zastavu viđao u vođincima kod vinkovaca ili u jelasu kod slavonskog broda.
a mozes ti ponavljati do sutra...ali ponavljanje i nije neka zamjena za argumente...
konzularna predstavništva hrhb nisu postojala 82. godine u selima po slavoniji.
jesu li imale samo ovu zastavu na tim skupovima?kakavdanakneiskustvu wrote:Alfons Kauders wrote:vecina hrvata...kakavdanakneiskustvu wrote: jeste,ali je i prije toga bila zastava koju su hrvati smatrali svojom,barem većina hrvata.ok, jesi li radio anketu?
koliki je bio uzorak ispitanika?
da je nisu smatrali svojom zastavom,ne bi 90. glasali za stranke koje su imali te zastave na stranačkim skupovima
ko su ti neki? da li je bilo ko na ovoj diskusiji izjavio nesto sto bi potvrdilo tvoju tvrdnju? ko je rekao bilo sta protiv hrvatske zastave na ovoj temi?MaliJastreb wrote: Neki i dalje zive u iluzijama da Hrvati ne zele biti Hrvati, vec Bosanci, Bosnjaci, sta bilo, i da hrvatsku zastavu ne smatraju svojom zastavom.
opet koji drugi i kakve veze ima egzodus srba iz hrvatske sa ovom temom?Tako su i neki drugi bajke pricali o pokatolicenim Srbima koji ne zele biti Hrvati, znamo dobro kako je i na kojem prevoznom sredstvu zavrsila ta fantasticna storija.
nemam traktor, tako da ne idem nigdje...Reklo bi se, bolje uciti na tudjim, nego na svojim greskama.
da ponovim pitanje, ko je na ovoj temi rekao bilo sta protiv hrvatskog naroda i hrvatske zastave?MaliJastreb wrote:Genijalno, hrvatski narod je drzava.
Tema je konacno dosla do svoje sustine, koja muci mnoge, hrvatski grb i zastava u BiH i kako to ukloniti. Iscerati, da svi razumiju.
sta sad, da ti ja trazim argumente...kakavdanakneiskustvu wrote:nađi na netu.
Duznost svakog nastavnika je da zastiti svoju djecu i Sutalo je postupio ispravno. Kakav on ima naglasak, kako je obucen i slicno najmanje je vazno.nokia6170 wrote:jednom rjecju, onog bi nazvao neovlasteni krkan
cisto proseravanje i seljakluk...spoj neobrazovanosti (naznanja)-nedostatka kucnog odgoja i kulture zivljenja.
niti je taj profesor ovlasten da zastupa skolu, niti da daje izjave bez odobrenja ovlastenog lica ispred skole kao javne ustanove...lola se naso uvrijedjenim sto ga niko ne jebe ni dva posto pa poceo prosipate seljacke fazone.
onaj krkan niti je ovlasten da daje ikome ista za pravo, niti da brani ikome ista. obicni nastavnik kojeg je trebalo prijaviti skolskom odboru za disciplinski nadzor i nadleznoj opstinskoj/kantonalno inspekciji za neovlasteno narusavanje ugleda skole....
Plan je jasan, samo sto je neostvariv. Cak se nije mogao ostvariti ni kada su se vezale zastave, a jedna od njih je bila bas ova koja je sada omrznuta.BaileyS wrote:Imas kakav drugi, bolji prijedlog?konrad wrote:Ovaj komentar je klasicna prijetnja nebosnjackim gradjanima BiH i zamjena teza. Naime autor implicira dvije stvari. Prva je da ce BiH navodno biti spasena ako Bosnjaci postanu vecina u svim opstinama, a druga je da ce vremenom (strpljen spasen) da se to i ostvari.BaileyS wrote:Sto se tice pitanja da li je ovo jos uvijek BiH, rekao bih strpljen spasen. Do juce je ovako bilo u Jajcu (mozda je jos uvijek) ali je vec sada u toj po Dejtonu "hrvatskoj" opstini nacelnik Bosnjak. Dzaba prekrajanje granica opstine, dzaba pripajanje hrvatskih sela iz Kotor Varosi, rezervna domovina je koliko nas toliko i njihov problem. Samo da nas ne prodaju politicari i ne zabetoniraju ovakvo stanje kakvo je danas u Stocu, da bosnjacka djeca budu gosti u skoli u svom rodnom gradu. Treci entitet...ma zdravo.
Da poput komsija to ostvarimo preko logora, masovnog ubijanja, protjerivanja? Ili nam mozda velikodusno predlazes onu "okreni drugi obraz". Ne, ja valjda trebam biti sretan da ovakvi, poput ovog debila vedre i oblace nasoj djeci.
Ja mislim da ce Bosna biti spasena ako Bosnjaci budu prisutni u sto vecem broju na sto sirem teritoriju BiH jer su se pokazali ako nista tolerantniji i privrzeniji BiH (procentualno) nego druga dva naroda.
e pa sljedeci put ih slikajkakavdanakneiskustvu wrote:Alfons Kauders wrote:sta sad, da ti ja trazim argumente...kakavdanakneiskustvu wrote:nađi na netu.ti si rekao ih je bilo, nadji ih onda na fotkama i cao...
e jebiga,nisam znao prije 30 godina kada sam te zastave viđao po slavoniji da bi bilo dobro da ih slikam da bi na internetu uvjeravao ljude da su te zastave tada postojale,izvini.
al hajde ti to nacrtaj...Risto Kuglarić wrote:pa jebemu mater, nit je škola u herceg bosni, nit je škola hrvatskog naroda, u svakom slučaju nije joj tu mjesto, jel bitno čija je?
Profesor je legenda,da nije to Top lista nadrealista. Sto se tice zastave ona nije zabranjena.Makar pomeni njoj nije mjesto na skoli,ako uz nju nema drzavne zastave.Jedan001 wrote:Prof je legenda svaka mu zlatna i svaka mu dala.. Sta ima snimati bez dozvole.. jos kaze onako snimam ne mislim pustat pa sta radi d.ka kuci na slikama mamu mu perverznu....![]()
![]()
![]()
![]()
Nek je gov.. izbacio valjda ce nauciti lekciju...
čisti fašizam je zastavu naroda zloupotrijebiti u fašističke svrhegenerator wrote:Profesor je legenda,da nije to Top lista nadrealista. Sto se tice zastave ona nije zabranjena.Makar pomeni njoj nije mjesto na skoli,ako uz nju nema drzavne zastave.Jedan001 wrote:Prof je legenda svaka mu zlatna i svaka mu dala.. Sta ima snimati bez dozvole.. jos kaze onako snimam ne mislim pustat pa sta radi d.ka kuci na slikama mamu mu perverznu....![]()
![]()
![]()
![]()
Nek je gov.. izbacio valjda ce nauciti lekciju...Ta zastava nije ni nemoze biti fasisticka, jer je sahovnica prvi povijesni grb naroda Hervatskog.Cisti fasizam je nazivati neciju narodnu zastavu fasistickom.