Da li je ovo jos BiH?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
G.O.D.

#1 Da li je ovo jos BiH?

Post by G.O.D. »

http://www.youtube.com/watch?v=_fxEBBjHRiw

pa procjenite sami...ovo me ljuti!
Last edited by G.O.D. on 12/05/2009 07:40, edited 1 time in total.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#2 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by mIRCerka »

:x :x :x :x

covjece Bozjiiiiiiii sta je ovoooooooooooo
caes

#3 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by caes »

Jeste, to vam je bih. :)
mIRCerka

#4 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by mIRCerka »

Nakon sto sam pola kutije cigara smlatila od muke...

Moram reci nesto.

Da bi razgovarao sa direktorom ili upravom skole, novinar ne treba dozvolu ni nacelnika ni ministra, vec jednostavno preko sekretarice ili pomocnika direktora dogovori snimanje.

Po ovom snimku vidim da novinarska ekipa tek prilazi skoli (a ilegalna sahara se viori na njoj) a profesor galami sa prozora. Podsjetio me je na one PREBIJ PA LEGITIMISI milicionere.
Onda je izasao, svo vrijeme galami na ekipu, ne da im recenice da izgovore kako treba i sluzi se nekim prozvakanim iskompleksiranim folovima "ti si iz sarajeva, idi najedi se cevapa" kao da se radi o verbalnom prepucavanju navijaca zelje i sarajeva, a ne jednoj PROFESORA, covjeka koji radi u ODGOJNO OBRAZOVNOJ insitituciji...

I jos tome da dodamo "reci svima da te profesor Sutalo nogom nabio u guzicu"....

Aferim ministri...
kockica_kockica

#5 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by kockica_kockica »

jadni smo ti mi i kukavni sta ovaj mamlaz moze nauciti djecu :x
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by pici »

ovaj je "Profesor" koliko sam ja "Astronaut" :shock: ....e moj šutalo ti bi ta šutaš po školi i to pred djecom ......ko ti dade diplomu ojadu se svome zabavio.....a i jadnali su ta djeca koja ti nauciš icemu.......
The Silent Man

#7 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by The Silent Man »

de ba ljudi,pa to je highlight njegovog zivota,dosla ekipa u njegovu blizinu i on stao u kadar da ga snime kako je opasan...
Inace je novi trademark divljaka da im treba tobozna dozvola da ih se snima...oni kameru intimno dozivljavaju kao neki rendgen koji ce vidjet njihov unutarnji jad...

ipak moramo uzeti u obzir da se radilo o omladinskoj emisiji,a ne o politickoj,da ne treba dozvola i da je ekipa bila stvarno korektna ... a ovakvih svuda...
G.O.D.

#8 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by G.O.D. »

ma primitivaca ce biti uvijek. Sve, sve...ali sto mi oci probode Hrvatska zastava..nemam nista protiv te zemlje i njihove zastave, ali imam problem kad se u jednom gradu viori ta zastava i to na SKOLI, a nije grad u HR... Kakve ce poglede na svijet imati ta djeca....uci ga od mladih dana gdje on "pripada" to je za mene "zadojeno"!
addem

#9 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by addem »

Da da ovo je Hercegovina. A bogami nije ni Bosna nesto bolja. Idite u Buca potok u skolu pa cete vidjeti i tamo kakva je situacija.
mIRCerka

#10 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by mIRCerka »

G.O.D. wrote:ma primitivaca ce biti uvijek. Sve, sve...ali sto mi oci probode Hrvatska zastava..nemam nista protiv te zemlje i njihove zastave, ali imam problem kad se u jednom gradu viori ta zastava i to na SKOLI, a nije grad u HR... Kakve ce poglede na svijet imati ta djeca....uci ga od mladih dana gdje on "pripada" to je za mene "zadojeno"!
nije hrvatska, vec zastava hercegbosne....jos gore....
mIRCerka

#11 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by mIRCerka »

kakavdanakneiskustvu wrote:
mIRCerka wrote:
G.O.D. wrote:ma primitivaca ce biti uvijek. Sve, sve...ali sto mi oci probode Hrvatska zastava..nemam nista protiv te zemlje i njihove zastave, ali imam problem kad se u jednom gradu viori ta zastava i to na SKOLI, a nije grad u HR... Kakve ce poglede na svijet imati ta djeca....uci ga od mladih dana gdje on "pripada" to je za mene "zadojeno"!
nije hrvatska, vec zastava hercegbosne....jos gore....

a neki bi rekli i da je to zastava hrvata
Ostavi zastavu sa strane, pregleda li ti klip?
The Silent Man

#12 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by The Silent Man »

Da, ta se zastava vijori,vijori se na milione mjesta ... i znas kakve ce posljedice vijorenje te zastave imati :

1) bolji ucenici ce otici studirati u Rijeku,Zagreb,nakon zavrsenog studija ce ostati tamo negdje
2) slabiji ucenici ce otici na baustelu bilo u Hr ili pomocu Hr putovnice u zemlje zapadne Europe i ostati tamo negdje
3) neke djevojke ce se udati za momke iz Hr ili za dijasporce (a i neki momci ozenit)
3) oni koji ostanu ce se osjecati da je zastava koja se vijori njihova matica,a ne zuto plava i glavni grad zuto plave zastave ce dozivljavati kao inostranstvo (u kojem doduse ima dobrih cevapa) i ucinit sve da se jos takvih zastava vijori koje ce povecavati naprijed navedeni ucinak
Životinjić

#13 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by Životinjić »

Nema veze što grad nije u HR jer nije niti zastava od HR.
Čovjek štiti svoje učenike, vidi se da su oni uz njega.
Lijepo je čuti ovaj naglasak...
sheilak

#14 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by sheilak »

seka wrote:
pici wrote:ovaj je "Profesor" koliko sam ja "Astronaut" :shock: ....e moj šutalo ti bi ta šutaš po školi i to pred djecom ......ko ti dade diplomu ojadu se svome zabavio.....a i jadnali su ta djeca koja ti nauciš icemu.......
jos gore, aplauz dobi od djece.
Upravo sam ovo htjela reci. On je za njih faca, frajer, uzor. :roll:
mIRCerka

#15 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by mIRCerka »

Životinjić wrote:Nema veze što grad nije u HR jer nije niti zastava od HR.
Čovjek štiti svoje učenike, vidi se da su oni uz njega.
Lijepo je čuti ovaj naglasak...
divno ih stiti.
Zamisli da ja tebi ovdje napisem KAD TE NABIJEM NOGOM U GUZICU LETICES TRI METRA...divan primjer nema sta...
:smajlikojipovraca:
Pasiflora

#16 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by Pasiflora »

The Silent Man wrote:Da, ta se zastava vijori,vijori se na milione mjesta ... i znas kakve ce posljedice vijorenje te zastave imati :
1) bolji ucenici ce otici studirati u Rijeku,Zagreb,nakon zavrsenog studija ce ostati tamo negdje
2) slabiji ucenici ce otici na baustelu bilo u Hr ili pomocu Hr putovnice u zemlje zapadne Europe i ostati tamo negdje
3) neke djevojke ce se udati za momke iz Hr ili za dijasporce (a i neki momci ozenit)
3) oni koji ostanu ce se osjecati da je zastava koja se vijori njihova matica,a ne zuto plava i glavni grad zuto plave zastave ce dozivljavati kao inostranstvo (u kojem doduse ima dobrih cevapa) i ucinit sve da se jos takvih zastava vijori koje ce povecavati naprijed navedeni ucinak
Mene to jako frustrira. Kako je moguce da druga generacija Hrvata u USA (znaci ljudi ciji su roditelji doselili u USA) kao svoju zastavu dozivljavaju stripes and stars, a kao nesto intimno sahovnicu. Ista je stvar sa Kandom, Australijom, Njemackom...
Ovdje je obrnuto. Stvarno mi nije jasno zasto je tako...
Životinjić

#17 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by Životinjić »

Uživao sam u naglasku, nisam ga odavno čuo u ovako izvornoj formi.
Svakako ovo nije za uzrujavanje, dobro netko iznad reče da je ovo svakodnevica BiH, bolje da to doživljavamo kao komediju nego kao tragediju. Jer tragedija smo svakako svi mi ovdje.
Luke Perry

#18 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by Luke Perry »

profesor je valjda u pravu. skolsko dvoriste je njegov revir :D
fixer

#19 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by fixer »

Životinjić wrote:Uživao sam u naglasku, nisam ga odavno čuo u ovako izvornoj formi.
Svakako ovo nije za uzrujavanje, dobro netko iznad reče da je ovo svakodnevica BiH, bolje da to doživljavamo kao komediju nego kao tragediju. Jer tragedija smo svakako svi mi ovdje.
ti si izgubljen. gdje je ovo svakodnevnica, i zar svakodnevnica znacu da je nesto normalno?
caes

#20 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by caes »

Naravno da je svakodnevnica, nije bih samo sarajevo,tuzla,zenica,banjaluka.

Zadjite malo po selima, a stolac cak i nije selo, pa cete vidjeti da je zaista ovako.

A mi se satro brinemo za papanluk u metropoli ..
Životinjić

#21 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by Životinjić »

Ej ljudi, ova država je otišla svakako u neku stvar, nema joj spasa. Neki dan sjedam u restoran u Krupi na Vrbasu, odmah uz cestu, u sred dana na terasi restorana sjedi čovjek u majici na kojoj je kokarda dimenzija 50x40 cm, pijan.
Zato sam odlučio da se uopće više neću sekirati radi ovih državotvornih gluposti. Od ovakve BiH ionako nema ništa, pa čak gledano i u nekom roku od par godina. A i bolje je da joj se muke ranije skrate, da se ne muči.
Životinjić

#22 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by Životinjić »

fixer wrote:
Životinjić wrote:Uživao sam u naglasku, nisam ga odavno čuo u ovako izvornoj formi.
ti si izgubljen. gdje je ovo svakodnevnica, i zar svakodnevnica znacu da je nesto normalno?
Što se ne provozaš malo po BiH? Odmakni se od kompjutera!
tamara*

#23 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by tamara* »

Ne može se čuti sve što govori snimatelj jer namjerno pretiho govori.
A rečeno je da su djeca snimana i da se sa djecom razgovaralo punih pola sata, bez pitanja za dozvolu od uprave škole.
Snimatelji su očigledeno ušli u školsko dvorište i sve to radili, bez ičijeg odobrenja. U svakoj takvoj situaciji treba pozvati policiju, bez raspravljanja.

Ismijah se, praviš snimaka za doma da imaš :lol:
jasko_ba

#24 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by jasko_ba »

jadno :( :roll:
ugroženost, anyone? :-?
fixer

#25 Re: Da li je ovo jos BiH?

Post by fixer »

caes wrote:Naravno da je svakodnevnica, nije bih samo sarajevo,tuzla,zenica,banjaluka.

Zadjite malo po selima, a stolac cak i nije selo, pa cete vidjeti da je zaista ovako.

A mi se satro brinemo za papanluk u metropoli ..
pa i da se ovakve stvari desavaju po ruralnim sredinama, to moze samo pokazati kakav smo moralni ponor dosegli, te kako je drzavni aparat slab u prevenciji, nesposoban u represiji, a kriminalno los u opservaciji i dijagnostici pedagosko strucnih karakteristika obrazovnih kandidata. nikako to ne moze znaciti da je ovo sve sasvim normalno, te da se ne treba zgrazavat nad ovim.
Post Reply