sistem wrote:Zoya wrote:kao znak japansko bosanskog prijateljstvaValbon_1 wrote: O Valjbon, jeli i dalje igrate sa krvavim carsafom u kolo?
Albansko Japanskog
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
sistem wrote:Zoya wrote:kao znak japansko bosanskog prijateljstvaValbon_1 wrote: O Valjbon, jeli i dalje igrate sa krvavim carsafom u kolo?
neprilagodjena je napisao/la:Ma bem mu misa samo se mi zenske brinemo oko ovakvih pitanja
a muskarci uzivaju i hvataju sve sto stignu![]()
Uopste se ne zamaram tim pitanjima. Neka radi ko sta hoce, znam samo da sve sto radimo ostavlja neki znak ili na tijelu ili u dusi. U zivotu nema nista besplatno, i mislim da ti koji olako idu u krevet s nekim mijenjaju povjerenje i bliskost za nesto sto malo ili nista ne vrijedi. Ali to je samo moje misljenje.
Ne Zoya...mi se nikad nismo igrali tim carsavima. To je arapski fenomen koji nikad nije prihvacen kod nas kao takav.Zoya wrote:O Valjbon, jeli i dalje igrate sa krvavim carsafom u kolo?Valbon_1 wrote:E pa vidis prema meni to nije normalna stvar. I sta sad!???Elmir_bug wrote:Po meni je sex prije braka normalna stvar,nezz sto je to neobicno,ali u narodu u kojem mi zivimo je to tabu tema.Ako nadjes momka koji ce te voljeti i postovati ozenice te bez obzira na to da li si ti nevina ili nisi.Al opet pamet u glavu i sretno
Naravno da je cudno. Je li to da je ubije ako ga prevari ( valjda je kupoprodaja u pitanju, sta li ) ?Valbon_1 wrote: Ali kod nas kada se udaje djevojka, njen otac ili brat daju mu kao poklon (cejz) jedan metak...Cudno za 21 vjek jel da???
a ako carsaf nije krvav onda bum...jel'? a vidim ti se jos i ponosis tim obicajemValbon_1 wrote:Ne Zoya...mi se nikad nismo igrali tim carsavima. To je arapski fenomen koji nikad nije prihvacen kod nas kao takav.Zoya wrote:O Valjbon, jeli i dalje igrate sa krvavim carsafom u kolo?Valbon_1 wrote:
E pa vidis prema meni to nije normalna stvar. I sta sad!???
Ali kod nas kada se udaje djevojka, njen otac ili brat daju mu kao poklon (cejz) jedan metak...Cudno za 21 vjek jel da???
Evo sta ti je moje misljenje, najozbiljnije.baby_girl wrote:Pozdrav svima..
Eh ovako, ja imam 18 godina i zivim u dijaspori.. Cesto se desi da izlazim s momkom 1-2 mjeseca, kada trazi da spavam s njim ja odbijem (jer sam jos uvijek nevina), momak me ostavi jer u zemlji u kojoj zivim sex prije braka je normalna stvar... Nije toliko da se bojim da izgubim nevinost nego problem je sto sam uzrasla u porodici koja je uvijek kritikovala sex prije braka, a i u Bosni zivim u jednom gradu u kojem vecina momaka jos uvijek trazi nevine cure, a naravno problem je sto i moja vjera to ne dozvoljava.
Ovdje izlazim s momcima iz drzave u kojoj zivim (jer nazalost nema bosanaca) al sam svjesna da cu se udati za bosanca pa se bojim da ne nadjem nekog momka koji ne tolerise sex prije braka..
Sta vi mislite o ovome, da li tolerisete sex prije braka i da li u BiH momci jos uvijek traze cure nevine za brak? I da li poznajete neku zenu koja je imala problema u braku zbog toga sto je izgubila nevinost prije braka?
Molim vas odgovorite, svaki odg mi je vazan jer u posljednje vrijeme stalno misllim o ovome i ne znam sta da radim...
Recimo da sam bila svjedok i prisutna jednom takvom "chinu" kad je otac u po svadbe( nakon sto su mlada i mladozenja otisli u sobu) poceo da mase carsafom koji mu je sin kroz prozor bacio i ponosni otac je mahao njime, poceo da se ludira ko da je na lutriji dobrio ( dakle svadba se odrzavala kod kuce).Zoya wrote:Ne Zoya...mi se nikad nismo igrali tim carsavima. To je arapski fenomen koji nikad nije prihvacen kod nas kao takav.
Ali kod nas kada se udaje djevojka, njen otac ili brat daju mu kao poklon (cejz) jedan metak...Cudno za 21 vjek jel da???
Pa sada si me natjerala da sumnjam gdje zivim. Ja ti kazem da to nije nas obicaj, barem ne tamo gdje ja zivim. A metak...nisu ga koristili ni muz ni otac nego sama ona. Opet cudno a?Recimo da sam bila svjedok i prisutna jednom takvom "chinu" kad je otac u po svadbe( nakon sto su mlada i mladozenja
otisli u sobu) poceo da mase carsafom koji mu je sin kroz prozor bacio i ponosni otac je mahao njime, poceo da se ludira ko da je na lutriji dobrio ( dakle svadba se odrzavala kod kuce).
A za taj metak to daju zato sto kad se zena uda ona je nesto slicno "robu", a kao takva se ne smije puno protiviti a ako je za nju placeno i ako "skrivi" u braku, moze je ili muz ili svekar ubiti bez pardona i da se uz to ne osjeca nikako kriv
Ja ne znam u kom selu ti zivis, ali tu gdje sam ja bila u tom gradu je to tako bilo, sasvim slucajno imam tetku u Prizrenu i skoro svake godine sam dole bar par dana u posjeti, i ne mogu se cudom nacuditi od tih obicaja ili ti "tradicije" kako je ti nazva. Ne mozes me ni za metak ubjediti nazalost.Valbon_1 wrote:Pa sada si me natjerala da sumnjam gdje zivim. Ja ti kazem da to nije nas obicaj, barem ne tamo gdje ja zivim. A metak...nisu ga koristili ni muz ni otac nego sama ona. Opet cudno a?Recimo da sam bila svjedok i prisutna jednom takvom "chinu" kad je otac u po svadbe( nakon sto su mlada i mladozenja
otisli u sobu) poceo da mase carsafom koji mu je sin kroz prozor bacio i ponosni otac je mahao njime, poceo da se ludira ko da je na lutriji dobrio ( dakle svadba se odrzavala kod kuce).
A za taj metak to daju zato sto kad se zena uda ona je nesto slicno "robu", a kao takva se ne smije puno protiviti a ako je za nju placeno i ako "skrivi" u braku, moze je ili muz ili svekar ubiti bez pardona i da se uz to ne osjeca nikako kriv
Nije u pitanju ni (da me prostite) himen a ni par kaplica krvi...u pitanju je obraz i cistoca bozija, u pitanju su kultura, tradicija, religija i vjerovanja jednog drustva koja se stvorila vjekovima i vjekovima. Za vas cudno mozda, ali i za mene su "cudne" neka vasa misljenjaIli je mozda da smo malo zaostali u proslosti...ko zna?
Latina wrote:Naravno da je cudno. Je li to da je ubije ako ga prevari ( valjda je kupoprodaja u pitanju, sta li ) ?Valbon_1 wrote: Ali kod nas kada se udaje djevojka, njen otac ili brat daju mu kao poklon (cejz) jedan metak...Cudno za 21 vjek jel da???
Valbon_1 wrote:Latina wrote:Naravno da je cudno. Je li to da je ubije ako ga prevari ( valjda je kupoprodaja u pitanju, sta li ) ?Valbon_1 wrote: Ali kod nas kada se udaje djevojka, njen otac ili brat daju mu kao poklon (cejz) jedan metak...Cudno za 21 vjek jel da???
Pa cudno je tebi ali meni nije...I da, u pitanju je kupoprodaja koja se veze kupoprodajnim ugovorom. Stvili bismo zenu u kandar da je merimo i koliko kila toliko dukataTesko onome kome je dosla debela zena
![]()
E pa kada dodjes u Prizren javi mi da te castim kahvom ili cajem ok? Jel kako vidim ja imam sto sta nauciti od tebe za albance?Zoya wrote:Ja ne znam u kom selu ti zivis, ali tu gdje sam ja bila u tom gradu je to tako bilo, sasvim slucajno imam tetku u Prizrenu i skoro svake godine sam dole bar par dana u posjeti, i ne mogu se cudom nacuditi od tih obicaja ili ti "tradicije" kako je ti nazva. Ne mozes me ni za metak ubjediti nazalost.Valbon_1 wrote:Pa sada si me natjerala da sumnjam gdje zivim. Ja ti kazem da to nije nas obicaj, barem ne tamo gdje ja zivim. A metak...nisu ga koristili ni muz ni otac nego sama ona. Opet cudno a?Recimo da sam bila svjedok i prisutna jednom takvom "chinu" kad je otac u po svadbe( nakon sto su mlada i mladozenja
Nije u pitanju ni (da me prostite) himen a ni par kaplica krvi...u pitanju je obraz i cistoca bozija, u pitanju su kultura, tradicija, religija i vjerovanja jednog drustva koja se stvorila vjekovima i vjekovima. Za vas cudno mozda, ali i za mene su "cudne" neka vasa misljenjaIli je mozda da smo malo zaostali u proslosti...ko zna?
A kakav tebi obraz pretstavlja ta "kapljica" molim te lijepo? Pa znam brdo albanskih cura koje se ovdje satiru od k.... a a i dole na kosovu. Mani me toga da su albanke postene, a sve nealbanke iskvarene. Ma daj, da nisam vidjela i da ne gledam svakodnevno sta se desava ne bi ni pisala o ovome.
Ooo Latina sa ljepim ocima...Pa nadam se da cemo prezivjeti, jer prezivjeli smo Rimsku Imperiju, srbijansku dinastiju, osmansko carstvo, pa ponovo srpsku okupaciju...okruglo 2000 godine. I sada ako neka zeli da se je.., ili neko da se pederi (koje su btw prema tebi "opste poznate stvari"), nece to biti poslednji albanac a ni albanka...veruj miLatina wrote:Reality check - nadam se da ces prezivjeti.Valbon_1 wrote:
Pa sada si me natjerala da sumnjam gdje zivim. Ja ti kazem da to nije nas obicaj, barem ne tamo gdje ja zivim. A metak...nisu ga koristili ni muz ni otac nego sama ona. Opet cudno a?
Albanci su na Zapadu od SVIH pripadnika balkanskih zajednica najskloniji promiskuitetnom ponasanju, kriminalnom ponasanju, a ni homoseksualnost im nije strana. Ovo su opstepoznate stvari.
![]()
Sad mozes nastaviti sanjati o tradicionalnim zajednicama i njihovnim svetim obicajima.
sinus wrote:Šta napadoše ovog Albanca...Čovjek iznio svoje mišljenje i ono šta on želi...i odmah belaj...on je seljo beljo, on je primitivan, zaostao, vako nako...Jel čovjek napisao za sebe? Jeste...i u čemu je problem?
Who cares ?Koliko sam primijetio niko ga nije pitao jel on nevina odmah napad na insana...