Sex prije braka

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
madner

#76 Re: Sex prije braka

Post by madner »

sistem wrote:
Zoya wrote:
Valbon_1 wrote: O Valjbon, jeli i dalje igrate sa krvavim carsafom u kolo?
kao znak japansko bosanskog prijateljstva :oops:

Albansko Japanskog :D
neprilagodjena

#77 Re: Sex prije braka

Post by neprilagodjena »

neprilagodjena je napisao/la:Ma bem mu misa samo se mi zenske brinemo oko ovakvih pitanja :roll:
a muskarci uzivaju i hvataju sve sto stignu :roll: :roll:

Uopste se ne zamaram tim pitanjima. Neka radi ko sta hoce, znam samo da sve sto radimo ostavlja neki znak ili na tijelu ili u dusi. U zivotu nema nista besplatno, i mislim da ti koji olako idu u krevet s nekim mijenjaju povjerenje i bliskost za nesto sto malo ili nista ne vrijedi. Ali to je samo moje misljenje.

Draga Latina ni ja se nikad nisam brinula o tome,drazala sam se uvjek svojih pravila i naravno to se nije svidjalo momcima.

Uhhh ova tema vec dogura do 4 stranice :-) :-)
Valbon_1

#78 Re: Sex prije braka

Post by Valbon_1 »

Zoya wrote:
Valbon_1 wrote:
Elmir_bug wrote:Po meni je sex prije braka normalna stvar,nezz sto je to neobicno,ali u narodu u kojem mi zivimo je to tabu tema.Ako nadjes momka koji ce te voljeti i postovati ozenice te bez obzira na to da li si ti nevina ili nisi.Al opet pamet u glavu i sretno
E pa vidis prema meni to nije normalna stvar. I sta sad!???
O Valjbon, jeli i dalje igrate sa krvavim carsafom u kolo?
Ne Zoya...mi se nikad nismo igrali tim carsavima. To je arapski fenomen koji nikad nije prihvacen kod nas kao takav.
Ali kod nas kada se udaje djevojka, njen otac ili brat daju mu kao poklon (cejz) jedan metak...Cudno za 21 vjek jel da??? ;-)
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#79 Re: Sex prije braka

Post by Latina »

Here we go again...licemjerstvo na sve strane.

Vecina bi da ozeni nevinu, svi su savremeni ali do trenutka kada se ONI trebaju zeniti, a napadate covjeka koji je imao hrabrosti da to napise ( ti @HAVANA si izvan konkurencije, znaci ovo se ne odnosi na tebe ).

Samo jedno je istina, jadne mi sve redom s vama. Jedno govorite, drugo mislite, nesto trece radite ( vecina ).

A sad slobodno nastavite ( samo vas gledam ).
Latina

#80 Re: Sex prije braka

Post by Latina »

Valbon_1 wrote: Ali kod nas kada se udaje djevojka, njen otac ili brat daju mu kao poklon (cejz) jedan metak...Cudno za 21 vjek jel da??? ;-)
Naravno da je cudno. Je li to da je ubije ako ga prevari ( valjda je kupoprodaja u pitanju, sta li ) ?

:roll:
opet ja

#81 Re: Sex prije braka

Post by opet ja »

Valbon_1 wrote:
Zoya wrote:
Valbon_1 wrote:
E pa vidis prema meni to nije normalna stvar. I sta sad!???
O Valjbon, jeli i dalje igrate sa krvavim carsafom u kolo?
Ne Zoya...mi se nikad nismo igrali tim carsavima. To je arapski fenomen koji nikad nije prihvacen kod nas kao takav.
Ali kod nas kada se udaje djevojka, njen otac ili brat daju mu kao poklon (cejz) jedan metak...Cudno za 21 vjek jel da??? ;-)
a ako carsaf nije krvav onda bum...jel'? a vidim ti se jos i ponosis tim obicajem
Zoya

#82 Re: Sex prije braka

Post by Zoya »

Ali kod nas kada se udaje djevojka, njen otac ili brat daju mu kao poklon (cejz) jedan metak...Cudno za 21 vjek jel da??? ;-)[/quote]
Recimo da sam bila svjedok i prisutna jednom takvom "chinu" kad je otac u po svadbe( nakon sto su mlada i mladozenja otisli u sobu) poceo da mase carsafom koji mu je sin kroz prozor bacio i ponosni otac je mahao njime, poceo da se ludira ko da je na lutriji dobrio ( dakle svadba se odrzavala kod kuce).
A za taj metak to daju zato sto kad se zena uda ona je nesto slicno "robu", a kao takva se ne smije puno protiviti a ako je za nju placeno i ako "skrivi" u braku, moze je ili muz ili svekar ubiti bez pardona i da se uz to ne osjeca nikako kriv.
neprilagodjena

#83 Re: Sex prije braka

Post by neprilagodjena »

O carsafima govoreci,podsjetiste me na jedan film.

Imali smo film koji se zvao 'Jalovusa'

Snaha dosla u kucu i poslije prve bracne noci svekrva dolazi u sobu kupi carsaf i istresa ga kroz prozor da bi se moglo vidjeti da je krvav.
kenanz

#84 Re: Sex prije braka

Post by kenanz »

i jeli stvarno bio krvav ili se samo prolio sok od visnje???

hahahahahahhahahhahahahhaha
Ateista

#85 Re: Sex prije braka

Post by Ateista »

baby_girl wrote:Pozdrav svima..
Eh ovako, ja imam 18 godina i zivim u dijaspori.. Cesto se desi da izlazim s momkom 1-2 mjeseca, kada trazi da spavam s njim ja odbijem (jer sam jos uvijek nevina), momak me ostavi jer u zemlji u kojoj zivim sex prije braka je normalna stvar... Nije toliko da se bojim da izgubim nevinost nego problem je sto sam uzrasla u porodici koja je uvijek kritikovala sex prije braka, a i u Bosni zivim u jednom gradu u kojem vecina momaka jos uvijek trazi nevine cure, a naravno problem je sto i moja vjera to ne dozvoljava.
Ovdje izlazim s momcima iz drzave u kojoj zivim (jer nazalost nema bosanaca :( ) al sam svjesna da cu se udati za bosanca pa se bojim da ne nadjem nekog momka koji ne tolerise sex prije braka..
Sta vi mislite o ovome, da li tolerisete sex prije braka i da li u BiH momci jos uvijek traze cure nevine za brak? I da li poznajete neku zenu koja je imala problema u braku zbog toga sto je izgubila nevinost prije braka?

Molim vas odgovorite, svaki odg mi je vazan jer u posljednje vrijeme stalno misllim o ovome i ne znam sta da radim...
Evo sta ti je moje misljenje, najozbiljnije.

Prvo, trebas ti sama da odlucis sta ti je koliko vazno, pod tim se podrazumijeva puno toga, da li stvarno zelis sex prije braka (vjerovatno najvaznije), kao i tvoja uvjerenja, bilo vjerska bilo neka druga, da li ti mislis da je u redu da imas sex prije braka ili nije, da odvagas koliko je tebi vazan sex a koliko to da ostanes nevina i dosljedna svojim vjerskim propisima. Mislim da se ne trebas puno obazirati na roditelje, roditelji to nikad ne mogu u potpunosti prihvatiti i nemoj to ni ocekivati, odluci sta ti zelis i sta ti je bitnije.

Sto se tice momaka koji to tolerisu ili ne, vjeruj mi ima svega, ali ja na to ovako gledam: ako odlucis da imas sex prije braka, to znaci da nisi konzervativna po tom pitanju i u tom slucaju ako nekom to smeta - on jeste konzervativan i nije za tebe, zivite u razlicitim svjetovima. Ako odlucis da ne zelis sex prije braka, onda oni koji zele nevinu djevodku jesu za tebe dok ovi drugi nisu, vrlo jednostavo. Sta god da odlucis, to treba da bude tvoj stav, a onda ces se lakse naci sa onima koji imaju isti stav i po tom pitanju, tako da se ne moras obazirati na one koji misle drugacije, kad se budes htjela udati, svakako ce ti vise odgovarati sa svih aspekata oni koji misle slicno tebi, a odnos prema sexu prije braka je jako vazan stav koji utice na puno stvari u zivotu.

To bi ti bio moj savjet. Pozdrav.
HAVANA

#86 Re: Sex prije braka

Post by HAVANA »

Zoya wrote:Ne Zoya...mi se nikad nismo igrali tim carsavima. To je arapski fenomen koji nikad nije prihvacen kod nas kao takav.
Recimo da sam bila svjedok i prisutna jednom takvom "chinu" kad je otac u po svadbe( nakon sto su mlada i mladozenja otisli u sobu) poceo da mase carsafom koji mu je sin kroz prozor bacio i ponosni otac je mahao njime, poceo da se ludira ko da je na lutriji dobrio ( dakle svadba se odrzavala kod kuce).
A za taj metak to daju zato sto kad se zena uda ona je nesto slicno "robu", a kao takva se ne smije puno protiviti a ako je za nju placeno i ako "skrivi" u braku, moze je ili muz ili svekar ubiti bez pardona i da se uz to ne osjeca nikako kriv.[/quote]

:shock:
Ja nisam odavLe :lol: :run: Čuj maše čaršafom :lol:

Čuj metak :-) Ja od punca veš mašinu dobio :D
Valbon_1

#87 Re: Sex prije braka

Post by Valbon_1 »

Recimo da sam bila svjedok i prisutna jednom takvom "chinu" kad je otac u po svadbe( nakon sto su mlada i mladozenja
otisli u sobu) poceo da mase carsafom koji mu je sin kroz prozor bacio i ponosni otac je mahao njime, poceo da se ludira ko da je na lutriji dobrio ( dakle svadba se odrzavala kod kuce).
A za taj metak to daju zato sto kad se zena uda ona je nesto slicno "robu", a kao takva se ne smije puno protiviti a ako je za nju placeno i ako "skrivi" u braku, moze je ili muz ili svekar ubiti bez pardona i da se uz to ne osjeca nikako kriv
Pa sada si me natjerala da sumnjam gdje zivim. Ja ti kazem da to nije nas obicaj, barem ne tamo gdje ja zivim. A metak...nisu ga koristili ni muz ni otac nego sama ona. Opet cudno a?
Nije u pitanju ni (da me prostite) himen a ni par kaplica krvi...u pitanju je obraz i cistoca bozija, u pitanju su kultura, tradicija, religija i vjerovanja jednog drustva koja se stvorila vjekovima i vjekovima. Za vas cudno mozda, ali i za mene su "cudne" neka vasa misljenja ;-) Ili je mozda da smo malo zaostali u proslosti...ko zna?
pustopoljina

#88 Re: Sex prije braka

Post by pustopoljina »

ja sam gledala neki film (daaaaavno) ugl.sicilija,italija,mafija...i oni se vjencali-a treba pokazati carsaf...i oni uzeli konzervu paradajz-sosa (iz tvornice koju njen stari drzi,ako se dobro sjecam)-dobro zacrvenili i pokazali kroz prozor.
gdje god je teska vladavina muskaraca-tako je.
zar nema slika (moze biti dalijeva,lupam sad)-spanjolke,s okrenutom guzicom-posto je "davati" straga bio nacin da se j,a da ti ne u.jer je biti nevina,bilo pod moranje.
Zoya

#89 Re: Sex prije braka

Post by Zoya »

Valbon_1 wrote:
Recimo da sam bila svjedok i prisutna jednom takvom "chinu" kad je otac u po svadbe( nakon sto su mlada i mladozenja
otisli u sobu) poceo da mase carsafom koji mu je sin kroz prozor bacio i ponosni otac je mahao njime, poceo da se ludira ko da je na lutriji dobrio ( dakle svadba se odrzavala kod kuce).
A za taj metak to daju zato sto kad se zena uda ona je nesto slicno "robu", a kao takva se ne smije puno protiviti a ako je za nju placeno i ako "skrivi" u braku, moze je ili muz ili svekar ubiti bez pardona i da se uz to ne osjeca nikako kriv
Pa sada si me natjerala da sumnjam gdje zivim. Ja ti kazem da to nije nas obicaj, barem ne tamo gdje ja zivim. A metak...nisu ga koristili ni muz ni otac nego sama ona. Opet cudno a?
Nije u pitanju ni (da me prostite) himen a ni par kaplica krvi...u pitanju je obraz i cistoca bozija, u pitanju su kultura, tradicija, religija i vjerovanja jednog drustva koja se stvorila vjekovima i vjekovima. Za vas cudno mozda, ali i za mene su "cudne" neka vasa misljenja ;-) Ili je mozda da smo malo zaostali u proslosti...ko zna?
Ja ne znam u kom selu ti zivis, ali tu gdje sam ja bila u tom gradu je to tako bilo, sasvim slucajno imam tetku u Prizrenu i skoro svake godine sam dole bar par dana u posjeti, i ne mogu se cudom nacuditi od tih obicaja ili ti "tradicije" kako je ti nazva. Ne mozes me ni za metak ubjediti nazalost.
A kakav tebi obraz pretstavlja ta "kapljica" molim te lijepo? Pa znam brdo albanskih cura koje se ovdje satiru od k.... a a i dole na kosovu. Mani me toga da su albanke postene, a sve nealbanke iskvarene. Ma daj, da nisam vidjela i da ne gledam svakodnevno sta se desava ne bi ni pisala o ovome.
Valbon_1

#90 Re: Sex prije braka

Post by Valbon_1 »

Latina wrote:
Valbon_1 wrote: Ali kod nas kada se udaje djevojka, njen otac ili brat daju mu kao poklon (cejz) jedan metak...Cudno za 21 vjek jel da??? ;-)
Naravno da je cudno. Je li to da je ubije ako ga prevari ( valjda je kupoprodaja u pitanju, sta li ) ?

Pa cudno je tebi ali meni nije...I da, u pitanju je kupoprodaja koja se veze kupoprodajnim ugovorom. Stvili bismo zenu u kandar da je merimo i koliko kila toliko dukata :D Tesko onome kome je dosla debela zena :oops: :D
HAVANA

#91 Re: Sex prije braka

Post by HAVANA »

Valbon_1 wrote:
Latina wrote:

Pa cudno je tebi ali meni nije...I da, u pitanju je kupoprodaja koja se veze kupoprodajnim ugovorom. Stvili bismo zenu u kandar da je merimo i koliko kila toliko dukata :D Tesko onome kome je dosla debela zena :oops: :D

Žive vage? Što mi je to poznato.
Pita li vas iko šta ste vi radili il ste i vi svi čisti i bezgriješni :oops:
Valbon_1

#92 Re: Sex prije braka

Post by Valbon_1 »

Zoya wrote:
Valbon_1 wrote:
Ja ne znam u kom selu ti zivis, ali tu gdje sam ja bila u tom gradu je to tako bilo, sasvim slucajno imam tetku u Prizrenu i skoro svake godine sam dole bar par dana u posjeti, i ne mogu se cudom nacuditi od tih obicaja ili ti "tradicije" kako je ti nazva. Ne mozes me ni za metak ubjediti nazalost.
A kakav tebi obraz pretstavlja ta "kapljica" molim te lijepo? Pa znam brdo albanskih cura koje se ovdje satiru od k.... a a i dole na kosovu. Mani me toga da su albanke postene, a sve nealbanke iskvarene. Ma daj, da nisam vidjela i da ne gledam svakodnevno sta se desava ne bi ni pisala o ovome.
E pa kada dodjes u Prizren javi mi da te castim kahvom ili cajem ok? Jel kako vidim ja imam sto sta nauciti od tebe za albance? ;-)
Haris.ba

#93 Re: Sex prije braka

Post by Haris.ba »

Ova mala bi da se sexa, a ne je**.

P.S.
Albance donosi roda.
Last edited by Haris.ba on 11/05/2009 12:12, edited 1 time in total.
Zoya

#94 Re: Sex prije braka

Post by Zoya »

Najlakse je tako kad ne mozes nesto da podvrgnes.Peace :)
Latina

#95 Re: Sex prije braka

Post by Latina »

:zzzz:
Last edited by Latina on 11/05/2009 20:06, edited 2 times in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#96 Re: Sex prije braka

Post by pici »

Na Guamu postoje muškarci čiji je posao putovanje i razdjevičavanje mladih djevica. Još bizarnija je činjenica da one plaćaju za to, a razlog je u zakonu koji ne dopušta djevicama da se udaju.

Eve meni bizmisa :thumbup:
sinus

#97 Re: Sex prije braka

Post by sinus »

Šta napadoše ovog Albanca... :D Čovjek iznio svoje mišljenje i ono šta on želi...i odmah belaj...on je seljo beljo, on je primitivan, zaostao, vako nako...Jel čovjek napisao za sebe? Jeste...i u čemu je problem?
Koliko sam primijetio niko ga nije pitao jel on nevin :D a odmah napad na insana...

Lično sam mišljenja ko traži da zigu, nema pravo da zahtijeva od žene da je nevina...ali ko odluči da ne zigu, ima apsulutno pravo da traži sebi ravnu ženu, odnosno, onu koja je nevina...

A pojedine koje su nevine ko Vilerov Goblen, pa vala da je zlatna ne bih je ni ja oženio...

Aj zdravo
Valbon_1

#98 Re: Sex prije braka

Post by Valbon_1 »

Latina wrote:
Valbon_1 wrote:
Reality check - nadam se da ces prezivjeti. ;-) Albanci su na Zapadu od SVIH pripadnika balkanskih zajednica najskloniji promiskuitetnom ponasanju, kriminalnom ponasanju, a ni homoseksualnost im nije strana. Ovo su opstepoznate stvari. ;-)

Sad mozes nastaviti sanjati o tradicionalnim zajednicama i njihovnim svetim obicajima.
:zzzz:
Ooo Latina sa ljepim ocima...Pa nadam se da cemo prezivjeti, jer prezivjeli smo Rimsku Imperiju, srbijansku dinastiju, osmansko carstvo, pa ponovo srpsku okupaciju...okruglo 2000 godine. I sada ako neka zeli da se je.., ili neko da se pederi (koje su btw prema tebi "opste poznate stvari"), nece to biti poslednji albanac a ni albanka...veruj mi :wink:
And dont wory...at the end Vincit omnia veritas
Latina

#99 Re: Sex prije braka

Post by Latina »

sinus wrote:Šta napadoše ovog Albanca... :D Čovjek iznio svoje mišljenje i ono šta on želi...i odmah belaj...on je seljo beljo, on je primitivan, zaostao, vako nako...Jel čovjek napisao za sebe? Jeste...i u čemu je problem?

Problem je u tome sto nista nije crno-bijelo, Albanci i Albanke ni u cemu nisu bolji od bilo koje druge zajednice iako bi @Valbon_1 da nas "ubijedi" kako to nije tako. Prica za malu djecu.
Koliko sam primijetio niko ga nije pitao jel on nevin :D a odmah napad na insana...
Who cares ?
burek_in_space

#100 Re: Sex prije braka

Post by burek_in_space »

In sex we trust! :oops: :mrgreen:
Locked