Je li moguce imati curu kad...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- metal_rules_cura
#76 Re: Je li moguce imati curu kad...
Cini mi se kako smo dobro skrenuli sa kursa pisuci na ovu temu... Ja ne znam u kojem periodu zivota se momak koji je postavio upit nalazi, ali jedno je u jednom periodu zivota biti slabiji sa novcem (to smo manje - vise svi nekad bili, posebno ukoliko se skolujemo) a nesto sasvim drugo je biti krpelj. To pametne i lijepe djevojke i ne vole sto je sasvim prirodno i normalno. Ali pametna i lijepa djevojka je nesto sasvim drugo od sponzoruse. Takva ima svoja sredstva.
- madner
#77 Re: Je li moguce imati curu kad...
Ne mogu nista reci o temi. 
- trinaesti
#78 Re: Je li moguce imati curu kad...
od te dvije marke sve ce da krene. samo ako te ona hoce. onda ces biti u stanju da napravis mnogo vise od toga. pa i mnogo vise novca.
a ako te nece, nece ti se dati da radis, da zivis, da dises.
bez nje, dzaba ti i te dvije marke.
a ako te nece, nece ti se dati da radis, da zivis, da dises.
bez nje, dzaba ti i te dvije marke.
-
rika
#79 Re: Je li moguce imati curu kad...
Ne bi sada da generalizujem niti da koga uvrijedim ali forma onoga sto covjek zheli i trazhi se mjenja sa godinama,ali svi mi,se borimo da nam bude "LIJEPO"...
A htjeli ili ne htjeli,PARE su tu da olaksaju zhivot,nije kraj svijeta ako ih nemas,ali je lakse ako ih imas...
Zabvljati se mozhe i sa 2-3KM u dzepu,samo pitanje kome je stanje kokulzuka sexy ako ono potraje malo duzhe i last but not least,u stanju kokuzluka nema govora o zajednickim zhivotu ili braku (kome je do toga) a i ljubav brzo ohladi...
Neko je jednom davno izjavio..."Sve sto vidis da je sagradjeno na zemlji i ono sto ce tek biti sagradjeno je radi zhena,da njih nema jos bi u pecinama spavali i pokrivali se liscem"
I mislim da je dosta istine u ovoj izjavi...

A htjeli ili ne htjeli,PARE su tu da olaksaju zhivot,nije kraj svijeta ako ih nemas,ali je lakse ako ih imas...
Zabvljati se mozhe i sa 2-3KM u dzepu,samo pitanje kome je stanje kokulzuka sexy ako ono potraje malo duzhe i last but not least,u stanju kokuzluka nema govora o zajednickim zhivotu ili braku (kome je do toga) a i ljubav brzo ohladi...
Neko je jednom davno izjavio..."Sve sto vidis da je sagradjeno na zemlji i ono sto ce tek biti sagradjeno je radi zhena,da njih nema jos bi u pecinama spavali i pokrivali se liscem"
I mislim da je dosta istine u ovoj izjavi...
- anais_nin
#80 Re: Je li moguce imati curu kad...
znaci kada vas partner nakon vise desetljeca braka igrom okolnosti izgubi radno mjesto i ne moze vise priustiti poklone i tako te neke sitnice treba mu okrenuti ledja?
kao sto metal cura spomenu, ja ne bih mogla biti s nekim ko je lijen, gotovan, flegma, krpelj koji stalno trazi i ocekuje od drugih, ali po meni je jedna od bitnijih stvari u dobrim vezama i zajednistvo finansijskih sredstava
valjda su to neke stvari koje ucimo kod kuce...kod mojih roditelja nikad nije bilo moja plata, tvoja plata, sve je uvijek nase, bez obzira ko (vise) doprinosi u taj zajednicki fond...i onda se desi zivot i izgubis sve ono sto si stedio, stvarao, gradio u tren oka...najednom nema nista...je l to onda NORMALNO u takvim momentima zamjeniti tu osobu kraj sebe za neku finansijski "produktivniju"
danas imas sutra nemas, i obrnuto....zivot je nepredvidiv i samo je rijetkima citav zivotni put med i mlijeko...meni je nepojmljivo da okrenem ledja osobi koju navodno volim zbog takvih stvari
danas imas sutra nemas, i obrnuto....zivot je nepredvidiv i samo je rijetkima citav zivotni put med i mlijeko...meni je nepojmljivo da okrenem ledja osobi koju navodno volim zbog takvih stvari
-
callmethebreeeze
#81 Re: Je li moguce imati curu kad...
preletio sam ovu temu i nije mi jasno jesam li ja star ili su se vremena toliko promijenila pa je lova postala najbitniji faktor za uspjesnu vezu. kad sam se ja pocinjao zabavljati sa 14-15 godina pare su fakat bile u drugom planu, a ni poslije nisu igrale primarnu ulogu. mislim, da se ne lazemo, sve je puno lakse kad imas para, ali valjda ima jos kritijerija po kojem se bira partner. ( na primjer hoce li "dati" brzo i sl
)
- metal_rules_cura
#82 Re: Je li moguce imati curu kad...
Momak se samo nalazi u fazi zivota kada nema stalna primanja. To ne bi trebao biti problem, a ako jeste onda neka doticna ostane sa njim negdje kuci ili neka setaju ili u krajnjem slucaju neka sama sebi obezbijedi sredstva
Salu na stranu, bitno je da poslije stremi ka sto boljem poslu, a ovakvi periodu su normalni. Inace se slazem kako je od velike (citaj ogromne) vaznosti da su oba partnera ekonomski neovisna u nekom buducem zivotu. Posebno za zene.
Salu na stranu, bitno je da poslije stremi ka sto boljem poslu, a ovakvi periodu su normalni. Inace se slazem kako je od velike (citaj ogromne) vaznosti da su oba partnera ekonomski neovisna u nekom buducem zivotu. Posebno za zene.
- lolita_xx
#83 Re: Je li moguce imati curu kad...
pa s 14 i 15 godina sam gledala kakva mu je frizura
kasnije pocnes da gledas neke druge stvari. naravno da novac nije najbitniji, niti da je to jedini kriterij, a ni stepen obrazovanja. vala danas mozes raditi bilo sta, pa imati bar za izlazak.
nije problem ni ako trenutno nema posla, mogu ga gledati par mjeseci da sjedi kuci, a vise... ne znam da li bih.
nije problem ni ako trenutno nema posla, mogu ga gledati par mjeseci da sjedi kuci, a vise... ne znam da li bih.
- anais_nin
#84 Re: Je li moguce imati curu kad...
callmethebreeeze wrote:preletio sam ovu temu i nije mi jasno jesam li ja star ili su se vremena toliko promijenila pa je lova postala najbitniji faktor za uspjesnu vezu. kad sam se ja pocinjao zabavljati sa 14-15 godina pare su fakat bile u drugom planu, a ni poslije nisu igrale primarnu ulogu. mislim, da se ne lazemo, sve je puno lakse kad imas para, ali valjda ima jos kritijerija po kojem se bira partner. ( na primjer hoce li "dati" brzo i sl![]()
![]()
)
- madner
#85 Re: Je li moguce imati curu kad...
Moram takodje reci da nije bitno kolko imas, nego kolko misli da imas 
- jazzer
#86 Re: Je li moguce imati curu kad...
Prije ili poslije ce nedostatak novca predstavljati problem. Nakon silnog drpanja po parkovima
pozelice da odu skupa na more, da joj kupi neku krpicu koje nema na siranu, pozelice neki romanticni
vikend van grada i sl.. Ali svakako treba da ima razumijevanja bar neki period dok momak ne stane na noge.
Nece ni njegova kriza vjecno trajati.
pozelice da odu skupa na more, da joj kupi neku krpicu koje nema na siranu, pozelice neki romanticni
vikend van grada i sl.. Ali svakako treba da ima razumijevanja bar neki period dok momak ne stane na noge.
Nece ni njegova kriza vjecno trajati.
- Chischo
#87 Re: Je li moguce imati curu kad...
sve je receno,lolita_xx wrote:budimo realni.
kad si u srednjoj skoli, uglavnom nema niko previse, pa ti nekako to nije ni vazno, opet kad studiras, nije bitno... kasnije, mislim da je skoro nemoguce imati. jer kasnije i zene ocekuju i traze vise. dosadi i setnja. hoces malo i na putovanje neko. pa neki poklon. inace nisam materijalista, niti mi je to bitno kod ljudi, ali ne bih mogla biti s neki ko cijeli dan sjedi kuci, nista ne radi i jedva ima za kafu.
mozemo mi govoriti da je moguce i sve to, jeste naravno, ali veoma tesko (gledam svijet oko sebe, a ne onako kako bih ja zeljela da bude).
i da, mozes imati, ali ako lici na nesto i ako ima posao, i ako zna sta hoce, skoro nemoguce
- lolita_xx
#88 Re: Je li moguce imati curu kad...
naravno
jedno je kad studiras, pa nemas, ok, zavrsis faks, imat ces. ali da sjedis kuci, ne skolujes se i govoris nemas, e to je vec bezveze.
- madner
#89 Re: Je li moguce imati curu kad...
Hmhm ne znam, imati i nemati nisu karakterne osobine.
- metal_rules_cura
#90 Re: Je li moguce imati curu kad...
Imaj na umu da ne znamo dob momka...lolita_xx wrote:pa s 14 i 15 godina sam gledala kakva mu je frizurakasnije pocnes da gledas neke druge stvari. naravno da novac nije najbitniji, niti da je to jedini kriterij, a ni stepen obrazovanja. vala danas mozes raditi bilo sta, pa imati bar za izlazak.
- lolita_xx
#91 Re: Je li moguce imati curu kad...
naravno da nisu, ali danas je tako da uglavnom svi gledaju samo na to.
- Ridjobrki
#92 Re: Je li moguce imati curu kad...
Chischo wrote:Je li moguce imati curu kad nemas para?
Ne mislim sad da imas skupocjene aute i da je vodis na skupocjene vecere, ali postoji li neki minimum finansijske stabilnosti?
Evo u mom slucaju, za veceras imam 2KM za izlazak a sutra ko zna?
Moguće je, samo što nisi u situaciji da izvolijevaš. Koliko ja imam iskustva sa tim stvarima, nikad ti ne možeš biti siromašan koliko ona može biti očajna.
Glavu gore, momče!
- lolita_xx
#93 Re: Je li moguce imati curu kad...
imam...metal_rules_cura wrote:Imaj na umu da ne znamo dob momka...lolita_xx wrote:pa s 14 i 15 godina sam gledala kakva mu je frizurakasnije pocnes da gledas neke druge stvari. naravno da novac nije najbitniji, niti da je to jedini kriterij, a ni stepen obrazovanja. vala danas mozes raditi bilo sta, pa imati bar za izlazak.
meni je nekako bitno da on ne sjedi kuci, i da ima za sebe, ne mora meni nista kupovati. zamisli danas da imas djecu s nekim ko nije u stanju da se brine o njima, ko svaki dan gleda kuci utakmicu, kupi par piva i ceka da mu doneses rucak.
- madner
#94 Re: Je li moguce imati curu kad...
Jedno je ako je osoba ljenja, nesposobna itd... a drugo je ako se trudi ali opet ima ogranicene financijske mogucnosti.
Sem toga, ne znam sta onda ocekuje zena ako samo to gleda. Vrijednost njenog izgleda ce godinama opadat, tako da bi bilo logicno da je nakon zenita nogira i zamjeni mladjom i ljepsom.
Sem toga, ne znam sta onda ocekuje zena ako samo to gleda. Vrijednost njenog izgleda ce godinama opadat, tako da bi bilo logicno da je nakon zenita nogira i zamjeni mladjom i ljepsom.
- lolita_xx
#95 Re: Je li moguce imati curu kad...
niko nije rekao da se samo to gleda. i upravo sam i govorila o lijenosti i nezainteresovanosti da se bilo sta radi.madner wrote:Jedno je ako je osoba ljenja, nesposobna itd... a drugo je ako se trudi ali opet ima ogranicene financijske mogucnosti.
- pustopoljina
#96 Re: Je li moguce imati curu kad...
ala kod tebe ili se niko ne javlja da demantuje,ili se pale kao fitilj...
pises cesto na ovom podforumu i uvijek isto.
to sto je tebi realno,meni je frustracija uzrokovana ......sorry. tebi je moja prica suplja,meni je tvoja prica ona jednog zenomrsca.
od zena trazis neku humanitarnu misiju, kako bi dokazale dobrotu? po defaultu su zene bitches? proracunate bitches. mozda se neka i upeca na tu pricu
.
a kao neki bogatun drzi neku siroticu uz sebe-iz humanitarnih razloga? da...naravno-ali samo ako je iznad svega .ebozovna.
lijepa,a sirota-moze...ali nemoj mi neke lazne moralnosti,curo-il' daj il' setaj...sta ti mislis da sam ja gledanja zeljan?
ima njih i lijepih i sirotih i bez momka...jebiga-ko im je kriv kad se prave "svetice". nece on nju hraniti za ukrasa.
ma nekako ti najbolje zvuci ono-lijepa bez duse?!
neko je vec napisao- zene vise zele ambiciozne,nego bogate...a ambiciozan lik nije tridesetogodisnji kokuz,koji sjedi pred MZ s didovima ,pije pivu na teku i bistri dnevni avaz. u zelji i muskarca i zene za boljim=odgovarajucim partnerom ne vidim nista nelegitimno. no nekad bolji nije odgovarajuci.
imala sam primjer mlade i uspjesne zene koja je sve stizala-djecu,posao,kucu,oko kuce i nakon radjanja djece dobro izgledati...to je bilo iznad svega frustrirajuce za njenog partnera...koji se od normalnog covjeka pretvorio u ljubomornog mrguda, kojem niko ziv ne moze ugoditi.
ne zelis nazvati "pravim" imenom moje pisanje? cuj...
potreba muskarca da bude sa alfa-vucicom je nadasve prirodna (kazes ti), a potreba zene da bude sa alfa-vukom je neprirodna(dokaz koliko su zene fuj)? zasto bi bilo ko- musko, zensko- koje je lijepo i pametno bice bilo zajedno sa nekim operisanim od zivota? ponavljam-svaka krpa nadje zakrpu.
al bundy,ragbi nada i prodavac cipela-je nasao peggy-koja je od drama cure- cheerlidersice,postala natapirana lijena domacica. stereotip... ne sudi se roba po omotu. ti hoces omot-dobijas ga i onda si razocaran robom? meni je tvoje pisanje-prepricana ona serija-bracne vode. imas li majicu "no ma'm!"?
ili si alfa ili nisi. tacka. alfa zenka je najplodnija i hodajuci sex-alfa muzjak je najjaci,najuticajniji u coporu.
frustracije nekoga sa ruba copora,nemogucnoscu razmnozavanja sa alfa-zenkom,pretpostavljam da su velike...ali traju samo dok se ne skonta-napustas li copor ili prihvatas li hijerarhiju.
ti ionako ne vjerujes u postojanje srednjeg puta,ne vjerujes u vjernost,ljubav ti je labava konfederacija...valjda ces prosti zakon copora tom analogijom bez problema usvojiti? prirodna selekcija...borba za opstanak...ako ti je takva slika svijeta,ok- ali nije dobro sto si frustriran njom... postavlja se pitanje-zasto ipak cekas demante?
nekako se kroz tvoje postove provlaci kako su muskarci posteniji-oni hoce i sirotu...muskarci (kao ti) nisu ni manje,ni vise posteni od zena. muskarci takodjer traze ono sto je njima na vrhu prioriteta. to sto misle da su njihovi prioriteti prioritetniji-njihova stvar.
ja ne mislim da je ista bolje biti voljen zbog oblika sisa i guzice,ne osjecam se voljenom kad mi neko ljubav i sise spomene u istoj recenici,kad neko voli sto si visoka...sto su ti noge bas takve...to sve nije licna zasluga-ama ni najmanje...to je sve puka slucajnost-da dobijes bas takvu kosu,bas takve oci,sise ili noge...i ne mozes,a da si ne postavis pitanje-sta da sam 5cm niza? sta da mi je guzica drugog oblika?
postenije mi je loziti se na nekoga jer je nesto stvorio/napravio/postigao (a tek bez porodicnog prezimena kao garanta iza ledja).
i znas sta-uopce nije bed sto ti vise volis kurve...bed je sto drugima koje manje volis lijepis etikete laznih svetica itd.
posto sam ja tebi dala etiketu zenomrsca i rekla ti da imas medicinski problem,eto- ne ljutim se sto pripadam ovoj grupi koju ti manje ili nikako ne volis-laznih svetica,djevica i zaljubljenih princeza...ne ljuti se ni ti.
barem se nikad necemo kresnuti na kakvom seminaru
pises cesto na ovom podforumu i uvijek isto.
to sto je tebi realno,meni je frustracija uzrokovana ......sorry. tebi je moja prica suplja,meni je tvoja prica ona jednog zenomrsca.
od zena trazis neku humanitarnu misiju, kako bi dokazale dobrotu? po defaultu su zene bitches? proracunate bitches. mozda se neka i upeca na tu pricu
a kao neki bogatun drzi neku siroticu uz sebe-iz humanitarnih razloga? da...naravno-ali samo ako je iznad svega .ebozovna.
lijepa,a sirota-moze...ali nemoj mi neke lazne moralnosti,curo-il' daj il' setaj...sta ti mislis da sam ja gledanja zeljan?
ima njih i lijepih i sirotih i bez momka...jebiga-ko im je kriv kad se prave "svetice". nece on nju hraniti za ukrasa.
ma nekako ti najbolje zvuci ono-lijepa bez duse?!
neko je vec napisao- zene vise zele ambiciozne,nego bogate...a ambiciozan lik nije tridesetogodisnji kokuz,koji sjedi pred MZ s didovima ,pije pivu na teku i bistri dnevni avaz. u zelji i muskarca i zene za boljim=odgovarajucim partnerom ne vidim nista nelegitimno. no nekad bolji nije odgovarajuci.
imala sam primjer mlade i uspjesne zene koja je sve stizala-djecu,posao,kucu,oko kuce i nakon radjanja djece dobro izgledati...to je bilo iznad svega frustrirajuce za njenog partnera...koji se od normalnog covjeka pretvorio u ljubomornog mrguda, kojem niko ziv ne moze ugoditi.
ne zelis nazvati "pravim" imenom moje pisanje? cuj...
potreba muskarca da bude sa alfa-vucicom je nadasve prirodna (kazes ti), a potreba zene da bude sa alfa-vukom je neprirodna(dokaz koliko su zene fuj)? zasto bi bilo ko- musko, zensko- koje je lijepo i pametno bice bilo zajedno sa nekim operisanim od zivota? ponavljam-svaka krpa nadje zakrpu.
al bundy,ragbi nada i prodavac cipela-je nasao peggy-koja je od drama cure- cheerlidersice,postala natapirana lijena domacica. stereotip... ne sudi se roba po omotu. ti hoces omot-dobijas ga i onda si razocaran robom? meni je tvoje pisanje-prepricana ona serija-bracne vode. imas li majicu "no ma'm!"?
ili si alfa ili nisi. tacka. alfa zenka je najplodnija i hodajuci sex-alfa muzjak je najjaci,najuticajniji u coporu.
frustracije nekoga sa ruba copora,nemogucnoscu razmnozavanja sa alfa-zenkom,pretpostavljam da su velike...ali traju samo dok se ne skonta-napustas li copor ili prihvatas li hijerarhiju.
ti ionako ne vjerujes u postojanje srednjeg puta,ne vjerujes u vjernost,ljubav ti je labava konfederacija...valjda ces prosti zakon copora tom analogijom bez problema usvojiti? prirodna selekcija...borba za opstanak...ako ti je takva slika svijeta,ok- ali nije dobro sto si frustriran njom... postavlja se pitanje-zasto ipak cekas demante?
nekako se kroz tvoje postove provlaci kako su muskarci posteniji-oni hoce i sirotu...muskarci (kao ti) nisu ni manje,ni vise posteni od zena. muskarci takodjer traze ono sto je njima na vrhu prioriteta. to sto misle da su njihovi prioriteti prioritetniji-njihova stvar.
ja ne mislim da je ista bolje biti voljen zbog oblika sisa i guzice,ne osjecam se voljenom kad mi neko ljubav i sise spomene u istoj recenici,kad neko voli sto si visoka...sto su ti noge bas takve...to sve nije licna zasluga-ama ni najmanje...to je sve puka slucajnost-da dobijes bas takvu kosu,bas takve oci,sise ili noge...i ne mozes,a da si ne postavis pitanje-sta da sam 5cm niza? sta da mi je guzica drugog oblika?
postenije mi je loziti se na nekoga jer je nesto stvorio/napravio/postigao (a tek bez porodicnog prezimena kao garanta iza ledja).
i znas sta-uopce nije bed sto ti vise volis kurve...bed je sto drugima koje manje volis lijepis etikete laznih svetica itd.
posto sam ja tebi dala etiketu zenomrsca i rekla ti da imas medicinski problem,eto- ne ljutim se sto pripadam ovoj grupi koju ti manje ili nikako ne volis-laznih svetica,djevica i zaljubljenih princeza...ne ljuti se ni ti.
barem se nikad necemo kresnuti na kakvom seminaru
-
callmethebreeeze
#97 Re: Je li moguce imati curu kad...
ok. to je skroz druga stvar. mozda sam ja pogresno protumacio uvodni post. meni jako ide na zivce i kod nas i ovdje da se ljudi ocjenjuju po tome kakvo auto voze, gdje rade, koliko zaradjuju. ili sam mozda samo ljubomoran sto ja ni vozacke nemam.lolita_xx wrote:pa s 14 i 15 godina sam gledala kakva mu je frizurakasnije pocnes da gledas neke druge stvari. naravno da novac nije najbitniji, niti da je to jedini kriterij, a ni stepen obrazovanja. vala danas mozes raditi bilo sta, pa imati bar za izlazak.
ja i moja djevojka imamo zajednicku ekonomiju iako ja vise zaradjujem, to je meni posve normalno. opet znam parova gdje zajednicke troskove placaju zajedno, a ostalo svakom svoje. oko svega, pa i oko novca se moze dogovoriti.
a slazem se, takodjer, da ove lezihljebovice i te kako treba izbjegavati. brrr.
- anais_nin
#98 Re: Je li moguce imati curu kad...
upravololita_xx wrote:imam...metal_rules_cura wrote:Imaj na umu da ne znamo dob momka...lolita_xx wrote:pa s 14 i 15 godina sam gledala kakva mu je frizurakasnije pocnes da gledas neke druge stvari. naravno da novac nije najbitniji, niti da je to jedini kriterij, a ni stepen obrazovanja. vala danas mozes raditi bilo sta, pa imati bar za izlazak.
meni je nekako bitno da on ne sjedi kuci, i da ima za sebe, ne mora meni nista kupovati. zamisli danas da imas djecu s nekim ko nije u stanju da se brine o njima, ko svaki dan gleda kuci utakmicu, kupi par piva i ceka da mu doneses rucak.
- lolita_xx
#99 Re: Je li moguce imati curu kad...
pa konacno da se razumijemo 
za mene nije sramota raditi bilo sta da bi imao za normalan zivot. ok, zavrsis faks, nemas posla u struci, ima gdje ima dok nesto ne naidje. o tome ja govorim.
za mene nije sramota raditi bilo sta da bi imao za normalan zivot. ok, zavrsis faks, nemas posla u struci, ima gdje ima dok nesto ne naidje. o tome ja govorim.
-
callmethebreeeze
#100 Re: Je li moguce imati curu kad...
e, s tim se sto posto slazem. ja kad cujem "meni je ispod casti raditi posao za koji nisam skolovan/a, bude mi muka. zato ja ni jednu zapocetu skolu nisam zavrsio pa mogu raditi sto mi je volja.lolita_xx wrote:pa konacno da se razumijemo