STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
- Adriatic
#76 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
Opet mnogi gađaju u prazno ili ne shvataju, šta li?
Nije suština u donaciji, hvala Holandiji.
Ali opet ponavljam, gdje u naše pare koje su skrhane u ovu firmu?
Prošle godine je prema riječima nadležnog ministra ovoj firmi iz budžeta dato
20 miliona KM ?
I da stvar bude još gora, ministar kaže da nema pojma gdje su te pare otišle????????????
E o tome ja govorim.
I mi izdvajamo dovoljno love da se vozimo NOVIM tramvajima a što to nije slučaj, zna se.
Pogledajte kuću Ibrahima Jusufranića vrijednu par miliona KM i sve je jasno.
20 miliona KM ?
I da stvar bude još gora, ministar kaže da nema pojma gdje su te pare otišle????????????
E o tome ja govorim.
I mi izdvajamo dovoljno love da se vozimo NOVIM tramvajima a što to nije slučaj, zna se.
- 101power
#77 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
bakir nije iz varesa hahahahhahahahahaa joj jesi glupamIRCerka wrote:E pa jarane, uzmi jedan ovaj tramvaj i vozi ga u VARES!!!!!!Bakir1 wrote:ovdje ne govorim o kriminalu u sarajevskim javnim preduzecima,tipa gras.
ovdje govorim o nezahvalnom odnosu prema donaciji,i gazenju preko iste,jel treba odmah reci da je to otpad,sto ce nama,itd.
kako ste krenuli svaka cast.
kaze mi drug treba vam dati jednog bandica da kupi sve nove tramvaje pa da vam digne troskove zivota 200%
@mircerka stvari kako se rasporedju porezi i kuda odlazi najvise novca i kakav je budzet,bas svima kao i meni daje za pravo da se pitam otkuda vam pravo,to sto vares ima budzet kao u sarajevu jedna mjesna zajednica i to je stvar logike zar ne?
Ili ruandu, svejedno.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#78 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
3per wrote:Ja sam u jednom od ovih starijih modela steknuo 20 grama. Ne znam samo u kojem...
- 101power
#79 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
pa samo ti i mircerka maca placajte porez i bice vam uvijek tako, sto vise placate kuce su im sve vece i ljepseAdriatic wrote:Opet mnogi gađaju u prazno ili ne shvataju, šta li?
20 miliona KM ?
E o tome ja govorim.
pozdrav za sve vas i *** SPAM ***
Last edited by 101power on 20/02/2009 10:47, edited 1 time in total.
-
3per
#80 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
Dobra marketinska strategija.mIRCerka wrote:3per wrote:Ja sam u jednom od ovih starijih modela steknuo 20 grama. Ne znam samo u kojem...mora da radis za GRAS pa nas navlacis sad da se vozimo
UDJI U GRAS I PRONADJI HASH
-
Korisnica
#81 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
Bakir1 wrote:ovdje ne govorim o kriminalu u sarajevskim javnim preduzecima,tipa gras.
ovdje govorim o nezahvalnom odnosu prema donaciji,i gazenju preko iste,jel treba odmah reci da je to otpad,sto ce nama,itd.
kaze mi drug treba vam dati jednog bandica da kupi sve nove tramvaje pa da vam digne troskove zivota 200%
@mircerka stvari kako se rasporedju porezi i kuda odlazi najvise novca i kakav je budzet,bas svima kao i meni daje za pravo da se pitam otkuda vam pravo,to sto vares ima budzet kao u sarajevu jedna mjesna zajednica i to je stvar logike zar ne?
O kakvoj ti donaciji pises??? Raspitaj se koliko smo platili tramvaje koji su godiste 1962
- 101power
#82 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
evo ja sad zvao gras i kazu mi da su ti tramvaji placeni od poreza koji je platila korisnica
- Bakir1
#83 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
jel sad malo lupas loncice?mIRCerka wrote:E pa jarane, uzmi jedan ovaj tramvaj i vozi ga u VARES!!!!!!Bakir1 wrote:ovdje ne govorim o kriminalu u sarajevskim javnim preduzecima,tipa gras.
Ili ruandu, svejedno.
nije samo vares to sto vi zivite i umirete u krugu od 2 kilometra kvadratna i sto nemate pojma sta se desava poslije pazarica i vogosce,daje vam za pravo da kazete jebe se meni za ljude na ivanu,jebe se meni za ljude u olovu itd kao sto ste do sada imali slicne konotacije.
proglasiti autonomnu pokrajinu sarajevo i dovedite jos jednog dodika na celo iste.
- 101power
#84 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
ma bakire nisu oni makli iz sarajeva ,treba im rec da je rat gotov,mozda ne znaju....
- Adriatic
#85 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
Prvo pripazi na riječnik!!!!!!!!!!!! Nazvao si me glupim, a tvojoj gluposti i plitkoumnosti kraja nema.101power wrote:pa samo ti i mircerka maca placajte porez i bice vam uvijek tako, sto vise placate kuce su im sve vece i ljepseAdriatic wrote:Opet mnogi gađaju u prazno ili ne shvataju, šta li?
20 miliona KM ?
E o tome ja govorim.
Ne plaćaš porez, nas koji redovno plaćamo račune, nazivaš glupim.
Možda to i jesmo kad smo dozvolili da nas zajašu takvi kao ti.
Samo gledate da koga prevarite, da se laktate, i tražite kraći i jednostavniji put.
Ali eto uživajte, ovo je vaše vrijeme.
Samo dokle?
- 101power
#86 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
jao bas me je strah ,oces me to prebit ,evo bojim se ,nemoj molim te ,ja sam mali i njezan...plasljiv....Adriatic wrote:Prvo pripazi na riječnik!!!!!!!!!!!! Nazvao si me glupim, a tvojoj gluposti i plitkoumnosti kraja nema.101power wrote:pa samo ti i mircerka maca placajte porez i bice vam uvijek tako, sto vise placate kuce su im sve vece i ljepseAdriatic wrote:Opet mnogi gađaju u prazno ili ne shvataju, šta li?
20 miliona KM ?
E o tome ja govorim.
Možda to i jesmo kad smo dozvolili da nas zajašu takvi kao ti.Ali eto uživajte, ovo je vaše vrijeme.
Samo dokle?
idi malo provozaj se tramvajem ,mozda me vidis iz tramvaja crveni je stojadin hahahahaha zaradio sam ga na utaji poreza i neplacanju racuna
Last edited by 101power on 20/02/2009 10:52, edited 1 time in total.
- Adriatic
#87 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
Prouči prvo način finansiranja javnih preduzeća, pa onda starost voznog parka GRAS-a .....101power wrote:evo ja sad zvao gras i kazu mi da su ti tramvaji placeni od poreza koji je platila korisnica
Ma nemoj, komplikovani je to za tebe.
- uvjek dobar gost
#88 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
Kad već tako pričamo... pa zar Sarajevo i nema svoja tri Dodika u likovima efendije, medijskog magnata i nasljednika prvog predsjednika...Bakir1 wrote:jel sad malo lupas loncice?mIRCerka wrote:E pa jarane, uzmi jedan ovaj tramvaj i vozi ga u VARES!!!!!!Bakir1 wrote:ovdje ne govorim o kriminalu u sarajevskim javnim preduzecima,tipa gras.
Ili ruandu, svejedno.
nije samo vares to sto vi zivite i umirete u krugu od 2 kilometra kvadratna i sto nemate pojma sta se desava poslije pazarica i vogosce,daje vam za pravo da kazete jebe se meni za ljude na ivanu,jebe se meni za ljude u olovu itd kao sto ste do sada imali slicne konotacije.
proglasiti autonomnu pokrajinu sarajevo i dovedite jos jednog dodika na celo iste.
Poslije šale.. o tome se i radi, zbog nezajažljivosti i lošeg menadžmenta ne može doći na red Vareš, Olovo, Jajice ili bilo koji četvrti grad... Sarajevo je progutalo toliko donacija upravo zbog odnosa vlasti prema njima, ljudi su samo nasljedili taj odnos.. pa su slomili naljepše klupe i kante koje je donirala Kanada (poslije opsade) na Willsonovom ... sve je do nas, nije problem u Holandiji... recimo meni su oni stari tramvaji iz Beča super i uklapaju se nekako u izgled Starog grada... i šteta što ne voze samo tamo... kad je od Grasa potekla inicijativa da se ti retro tramvaji voze samo od Marijin Dvora do Baš Čaršije... ili neku sličnu da bi se malo poradilo na Imageu samog preduzeća a kroz to i grada Sarajeva...
Ljudi sa vizijom i sa dobrim namjerama su mogli od ovog grada napraviti čudo, a nas zapali lopovi, papani i hoštapleri...
Last edited by uvjek dobar gost on 20/02/2009 10:55, edited 1 time in total.
- 101power
#89 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
ma ja sam glup ,staces ,nikad necu bit pametan kao ti ,zelio bi bit poput tebe kad porastem.... da se i aj vozim tramvajem...Adriatic wrote:Prouči prvo način finansiranja javnih preduzeća, pa onda starost voznog parka GRAS-a .....101power wrote:evo ja sad zvao gras i kazu mi da su ti tramvaji placeni od poreza koji je platila korisnica
Last edited by 101power on 20/02/2009 10:55, edited 1 time in total.
-
mIRCerka
#90 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
Bakire, nemoj zajebavat sad.Bakir1 wrote:jel sad malo lupas loncice?mIRCerka wrote:E pa jarane, uzmi jedan ovaj tramvaj i vozi ga u VARES!!!!!!Bakir1 wrote:ovdje ne govorim o kriminalu u sarajevskim javnim preduzecima,tipa gras.
Ili ruandu, svejedno.
Stari tramvaji su donirani KORUMPIRANOM preduzecu koje ih nece odrzavati, i kad neko tvoj blizak ispadne iz pokvarenog tramvaja, onda ce ti biti kasno zaliti se.
Vecinu koja se ovdje zali poznajem i znam gdje i sta rade, i mogu ti reci da ti ni na karti Hotigosce naci neces, a ja sam sve u zajebanciji izorala i jednu brazdu za zasad americke borovnice!
E sad, posto mi porodica nije 200 godina u Sarajevu, znaci da nema certifikat autohtonog sarajlije, to takodjer znaci da imam rodbine mimo AP Sarajevo. Ali, isto tako, kako moju dajdzincu u Kaknju zaboli neka stvar sto je Otes poplavljen, tako i mene zaboli neka stvar sto Vares nema goriva za grtalicu. Izvini sto sam ovako direktna, ali fakat mi je muka vise da mi otimaju ovoliko za porez, i onda se jos od mene ocekuje da sutim i trpim. Zato sto Vares nema gorivo za grtalicu. Ili sto Mostar nema gradonacelnika jos. A dnevnice imaju.
- Adriatic
#91 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
Koliko je tebi godina?101power wrote:jao bas me je strah ,oces me to prebit ,evo bojim se ,nemoj molim te ,ja sam mali i njezan...plasljiv....Adriatic wrote:
Prvo pripazi na riječnik!!!!!!!!!!!! Nazvao si me glupim, a tvojoj gluposti i plitkoumnosti kraja nema.
Možda to i jesmo kad smo dozvolili da nas zajašu takvi kao ti.Ali eto uživajte, ovo je vaše vrijeme.
Samo dokle?
idi malo provozaj se tramvajem ,mozda me vidis iz tramvaja crveni je stojadin hahahahaha zaradio sam ga na utaji poreza i neplacanju racuna
Ako imaš više od 15, onda treba debelo da se zabrineš. Jer ova tvoja pisanija je upravo na tom nivou.
- 101power
#92 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
ma ja sam mali rekoh ti idem u prvi razred osnovne tek.jedini koji se treba brinut si ti ,jer se raspravljas sa pixelima hahahahahhahahaidi vozaj se malo u starom tramvaju ,znas kako je lijepoAdriatic wrote:Koliko je tebi godina?101power wrote:jao bas me je strah ,oces me to prebit ,evo bojim se ,nemoj molim te ,ja sam mali i njezan...plasljiv....Adriatic wrote:
Prvo pripazi na riječnik!!!!!!!!!!!! Nazvao si me glupim, a tvojoj gluposti i plitkoumnosti kraja nema.
Samo dokle?
Ako imaš više od 15, onda treba debelo da se zabrineš. Jer ova tvoja pisanija je upravo na tom nivou.
- Adriatic
#93 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
Šta je, misliš da se čovjek mjeri po tome čime se vozi. Možda ćeš nekada porasti. Ali ....teško.101power wrote:ma ja sam glup ,staces ,nikad necu bit pametan kao ti ,zelio bi bit poput tebe kad porastem.... da se i aj vozim tramvajem...Adriatic wrote:Prouči prvo način finansiranja javnih preduzeća, pa onda starost voznog parka GRAS-a .....101power wrote:evo ja sad zvao gras i kazu mi da su ti tramvaji placeni od poreza koji je platila korisnica
Vozi se ti mercedesom, ja ću tramvajem ali šta ćemo o načinu finansiranja JP i ostalom?
E za to treba ići u školu.
A tu si tanak izgleda.
- Adriatic
#94 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
Ma nisi ti vidio ni osnovne. Hajde mali nadji sebi partnera. Komplikovano je ovo za tebe.101power wrote:ma ja sam mali rekoh ti idem u prvi razred osnovne tek.jedini koji se treba brinut si ti ,jer se raspravljas sa pixelima hahahahahhahahaidi vozaj se malo u starom tramvaju ,znas kako je lijepoAdriatic wrote:
Koliko je tebi godina?
- mericak
#95 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
Pare su otisle na METLE. One su pravo na cijeni u GRASU i po njihovom izvjestaju jaaaaaaako skuopeee. Ja takve nikad imat necu!mIRCerka wrote:Vidis, onda ti cinis krivicno djelo, jer ne placas porez. a pare od poreza idu i u GRASov budzet.101power wrote: nisam ni feniga ,nit mi to treba ,ja imam trulog stojadina i vozim se u njemu ,ne idem ni pjeske nit se guram sa stokom po trmvajima i autobusima
Obzirom da uvijek dobar gost, mirci, luce, belafont, adriatic i ostali placaju poreze, i time pune budzet i GRASa, mi imao pravo da se zalimo GDJE SU NASE PARE ako vecinu vozila dobijamo ko donaciju
- Luce
#96 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
pa sta mislis ti Bakire1 zasto oni nama doniraje tramvaje stare 100 godina, sto nas vole? ja se rijetko vozim tramvajem, jer imam vlastiti automobil, a nisam ni jadna ni strucnjak...ovo moje je bila samo jedna logicna opservacija...Bakir1 wrote:ma dobro sarajevo je centar svijeta kako u bih tako i sire,ja sto serete bezveze majko mila,eto kao satro ciste se smetljista pa se uvaljuju u bih,koliko ja znam i otpad ima svoju trzisnu cijenu,nije bas da nista ne kosta,to sto su autobusi iz japana dosli samo u sarajevo,to sto su sve donacije dosle u sarajevo ok i razumijem ali ne razumijem otkuda vam pravo jadni,usamljeni,besposleni strucnjaci da svemu nalazite manu,jeste li vi normalni?????Luce wrote:i budali je jasno da smo mi jedan veliki otpad, svi ovdje odlazu ono sto im ne treba, vjerovatno austriji dodje jeftinije da nama dzaba da ovaj tramvaj, nego da ga unistava ili sta se vec radi sa dotrajalim tramvajima...
ljudi u varesu nemaju za goriva da ciste snijeg a vama smetaju donacije koje cete vi koristiti i kojima cete se vi voziti.
sto nas vise znam vise nas mrzim.
- Banksy
#97 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
Ne očekuj ništa. Prije nekoliko godina naši su kupili tramvaje od Simensa ... tramvaju stigli, ali naši ih nisu nikada platili505sCrtom wrote: To su Simens-ovi Combino tramvaji i Sarajevo ih može očekivati (kao donaciju) za nekih 20-tak godina.
Ovi koji stižu stari su 30 godina. Samo da nađem koliko su tačno plaćeni ...
- Bakir1
#98 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
mircerko jesu li trebali ovi koji donacije daju trebali misliti i kome ih u ruke daju???
ja se iskljucujem iz ove diskusije jer ne radimo na istim frekvencijama vi koji govorite jedno i ja koji govorim drugo.
ponavljam opet ja ne ulazim u kriminal i korupciju preduzeca kao sto su gras kome su date te donacije,ulazim u polemiku oko pljuvanja po donaciji od strane ljudi koji ce se voziti u istima.
kartu placati za voznju u necemu sto je kupljeno na kredit,lizing,pusing itd koji ce izbijati iz vasih djepova i u necemu sto ste dobili guzovace i kao donaciju sigurno nije isto.
@luce ma ne daju vam ih zato sto vas mrze,ja glupih opservacija majko mila.
ne znas koliko kosta takvo jedno specijalizirano vozilo a dajes sebi za pravo da seres po istom.
kada je doslo 45 vozila hitne pomoci kao donacija iste te drzave japan,novih sa nadogradnjom koja je radjena u italiji,isti dusebriznici u sarajevu su se pozalili da ta vozila ne prolaze njihove norme i standarde,ali taj koji je radio nadogradnju ima sve certifikate u EU za takva vozila,pa su onda ta ista vozila razdjelili po BiH,ali ne znate ni taj aspekt price kao jedan od mnogih,pa je prijeko potrebno reci jebo tramvaje iz holandije to je smece
ja se iskljucujem iz ove diskusije jer ne radimo na istim frekvencijama vi koji govorite jedno i ja koji govorim drugo.
ponavljam opet ja ne ulazim u kriminal i korupciju preduzeca kao sto su gras kome su date te donacije,ulazim u polemiku oko pljuvanja po donaciji od strane ljudi koji ce se voziti u istima.
kartu placati za voznju u necemu sto je kupljeno na kredit,lizing,pusing itd koji ce izbijati iz vasih djepova i u necemu sto ste dobili guzovace i kao donaciju sigurno nije isto.
ne znas koliko kosta takvo jedno specijalizirano vozilo a dajes sebi za pravo da seres po istom.
kada je doslo 45 vozila hitne pomoci kao donacija iste te drzave japan,novih sa nadogradnjom koja je radjena u italiji,isti dusebriznici u sarajevu su se pozalili da ta vozila ne prolaze njihove norme i standarde,ali taj koji je radio nadogradnju ima sve certifikate u EU za takva vozila,pa su onda ta ista vozila razdjelili po BiH,ali ne znate ni taj aspekt price kao jedan od mnogih,pa je prijeko potrebno reci jebo tramvaje iz holandije to je smece
-
mIRCerka
#99 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
Jah..nek doniraju , a ovi nek grade sebi vile...Bakir1 wrote:mircerko jesu li trebali ovi koji donacije daju trebali misliti i kome ih u ruke daju???
- karanana
#100 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA
slazem se sa bakirom. fakticki sve im je donirano i oni i dalje uspjevaju da firmu obore na koljena i da probiju budzet i uzmu dodatnih 10+ miliona od grada. kako je to moguce? cak i da ama bas niko ne plati kartu, ono love sto dobiju od grada bi im bilo dovoljno da pokriju plate i ostale tekuce troskove goriva i dijelova jer nemaju troskova kredita za nabavu vozila jer ih dobijaju dzabe.
isti su ko i zoi84, sve dobili kao donaciju a cijene ski karata najvece u evropi u usporedbi sa onim sto pruzaju.
kad bolje skontam te dvije firme i imaju dosta zajednicko, sto se kadrova tice...
isti su ko i zoi84, sve dobili kao donaciju a cijene ski karata najvece u evropi u usporedbi sa onim sto pruzaju.
kad bolje skontam te dvije firme i imaju dosta zajednicko, sto se kadrova tice...